יעד קייצי וזול...
-
בוקר טוב חברים יקרים,
בטח תגידו - "כבר?!", נכון רק לפני חודש חזרנו והראש כבר מפליג רחוק... האמת היא שבמקרה זה לא כ"כ רחוק, נראה לי יותר קרוב...
אני מחפשת יעד לחודש יולי, לחופשה קצרה בת כ 5-6 ימים.
הפעם מחפשת חופשה קצת אחרת - ים או אגם ומלון טוב (לבקשת הילדים) ושיהיו לי גם אפשרויות טיול רבות כי אין מצב שאצליח לשבת במקום אחד יותר מחצי יום, אם אביא מספיק ספרים אצליח למשוך ליום שלם.
מחפשת שילוב בין מים והסטוריה.
לא מעוניינת להשכיר רכב, מעדיפה תחבורה ציבורית, חופש עד הסוף!
חשבתי על אתונה (אבל קצת חוששת), כרתים, קפריסין (איפה רונן?!) ובולגריה (בזכות אלונה).
לא רוצה לצאת בנזק גדול! אפילו להיפך, הטיול לברלין עוד יורגש כמה חודשים...
אשמח מאוד מאוד להערות, חוויות ואולי רעיונות שבכלל לא חשבתי עליהם!
יום נפלא לכולם,
רוית. -
יעד קייצי וזול...בהחלט קפריסין-אין לי זמן להסביר כרגע..אמצא פנאי ואסביר לך.
רונן
אכן קפריסין קלאסית לשנים שאין מספיק פנאי או תקציב למקומות של מגירת החלומות ובכל זאת רוצים לצאת מעבר לאופק. -
יעד קייצי וזול...בוקר טוב רוית,
למרות ירידת היורו,ממליצה על בולגריה.
רוצים ים,בריכה,מגלשות קצת כפרים והיסטוריה.יש.חופי ים השחור.לא דווקא השיגרה של וורנה/בורגס.אפשר להשכיר רכב במקום במלונות,אם יבוא לכם,אפשר לטייל בתחבורה ציבורית ואפשר לקחת רכב עם נהג/מונית פרטית לכל היום,חלק ממנו.המלונות ברמה טובה,אפשרויות רבות של פנסיונים פרטיים ברמה טובה וכולל פינוקים ,אנשים נחמדים שעדיין מוכנים לעזור,עיירות על החוף ממש לא חסר.והמחיר עדיין שפוי.אוכל פשוט וטוב.אפשר לחפש טיסה בנפרד ולינה בנפרד.רוב הדילים לורנה ובורגס.אבל באמת שהאפשרויות רבות יותר.חברים מעבודה נוסעים כבר כמה שנים לעיירת נופש דובריץ.נסאבר מאוד חמודה(עדיין לא היינו מתגובות החברים)עיירה מתויירת,עיירת דייגים לשעבר.
חומר ואתרים לעזרה,יחד עם אלונה נספק בשפע.תתחילי לבדוק.
כבר עשית לי חשק לחופשה רגוע,טעימה ולא בהכרח יקרה
.
אמה
-
יעד קייצי וזול...בהחלט בולגריה אחלה מקום ואפילו יש שפע רב של דילים ומלונות מכל הסוגים-יתכן(למרות המרחק) שיהיה זול מקפריסין אבל נדמה לי שהעומס
ומבול הישראלים מכל הסוגים כולל ההארד קור עלול לפגום מעט בהנאה של המגה-אמא וילדיה.
כמובן בבולגריה אפשר להנות מטיול גיפים,ביקור בנסבאר וכו.
לתחושתי לפחות באיזורי בורגס ווארנה(מנסיון שלי) המקומיים ונותני השרות פחות חביבים מהקפריסאים.
לא יודע אם זה קשור בשרידי המשטר הישן(ע"ע ההונגרים הכבויים)או בזכרונות מישראלים כאלו ואחרים אבל בקפריסין(הצד היווני)הרגשתי סבר פנים טוב בהרבה.
רונן -
יעד קייצי וזול...הי מיץמיץ
טוב נו, מה חשבת? שאני לא אמליץ על בולגריה. טעית. בטח שטעית. יש לי אבל כמה התלבטויות. מצד אחד מה שיוצא לך זול זה החבילות האלה של ורנה\בורגס כולל מלון, חצי פנסיון והעברות. מצד שני קיץ, המוני אנשים, מחירים עדיין שפויים אבל לא מגוחכים כבר. נהגי מוניות ומדריכים פרטיים קצת מאבדים את הראש לנוכח כמויות התיירים שזקוקים לשירותיהם.
רכב את לא רוצה לקחת, תחבורה ציבורית יש וזולה מאוד. כן אפשר להתמקם באחד היעדים שיש אליהם חבילות. בוקר ערב אוכל במלון, במשך היום באוטובוסים לחרוש את אזור הים השחור. אני מניחה שנוכל למצוא לך את לוחות הזמנים של אוטובוסים וכל מה שקשור לקטע הטכני.
אפשרות נוספת יותר יקרה היא לטוס לסופיה ולצאת ממנה (תחבורה ציבורית או עם נהג) לאתר בורובץ שהייתי בו בחורף. המחירים מצחיקים בקיץ לבתי מלון הכי מפוארים. האתר די התפתח בשנים האחרונות בקיץ, יש טיולים מאורגנים או פרטיים שיוצאים ממנו למנזר רילה, לשבעה אגמי רילה וכו'. באתר עצמו פעול רכבל שמעלה אותך לפסגה למעלה לטיול בהרים. החיסרון פה זה הטיסה לסופיה שהיא בסביבות 500 דולר השנה. חיסרון נוסף זה שמדובר עדיין באתר סקי שפעיל חלקית בקיץ ואין בו ים. אגב, סוסים יש לך בשפע שם...
אם תחליטי ללכת על אופציה של הים השחור, אני אנסה למצוא לך נהג פרטי הגון והוגן שיעשה לך שם טיולים וסיורים ואולי גם סוסים (כרגיל, תמורת עמלה סימלית
).
אלונה -
או זה ממש פשוטיש לך תאריך ספציפי שאת צריכה לצאת ? לא ? יופי !
את אורזת מיזודה עם ביגדי קיץ וקפוצ'ון אחד. מניחה ליד הדלת.....כבר הרגשה טובה נכון
עכשיו ליד מארגנת עוד תיק (לא גדול) שכולל מעיל יותר עבה ועוד זוג נעלי החלפה....מה אכפת לך....(בסגנון נעשה ונשמע).
וזהו !
ברגע שיוצא דיל ותאמיני לי....שיצא.
את מזמינה, אוספת בנונשלנטיות את המיזוודה/מיזוודות....ונוסעת.
על הדרך .....נארגן לך קצת דפי היסטוריה ועוד על המקום, וגם ביום הראשון , הילדים על האגם...ואת באינפורמיישן ....מבררת.
מה דעתך יקירתי ?
-
יעד קייצי וזול...הי רונן,
נשארתי חצי יום בבית אז אני כאן
לא התכווניתי לורנה/ בורגס,למרות שגם שם ניתן למצוא בקלות מלונות/מלונות פרטיים ללא המוני הנופשים הישראלים(הצעירים בעיקר).בשיחה עם בני דודים מגרמניה,הסתבר לנו שהחופשת קייץ המועדפת שלהם היא בחופי בולגריה.המחיר משם אפילו זול יותר מהארץ.נסאבר,סוזופול,טצרייבו....
לדעתי היחס של נותני שירות הפחות טוב הוא במקומות של הצעירים שלנו.מלהתחילה זה מלונות זולים ,עם מינימום יחס,ארוחות וכו'..אבל שפע אלכוהול זול.הקהל התרגל למלונות טורקיה "כולל הכל" ושעושים מהפכה מא.בוקר,לוקחים כמה שיותר,מכינים ארוחות סנדוויצים לכל היום וכו'..
למשל אם לא מדובר בארוחת מזנון מקובל לקבל קפה אחד קטן.אני עם קפה קטן פותחת עין אחת
,כשביקשתי יפה -קיבלתי קנקן של קפה.הכל עיניין של כבוד הדדי.חברים שהפעם טיילו לבד(לא יכולנו להצטרף) היו במלון ברלין (שלא כל כך מוכר ומקובל על ישראליים) ומאוד נהנו.אפילו באוקטובר לקראת "סגירת הים" במקומות איכותיים היה נהדר.הטיולים בסביבה,עיירות קטנות,ספא טוב ובמחיר 200$ ל4 לילות חצי פנסיון אי אפשר לבקש יותר
הפעם אשתדל לא לפספס.
אמה -
או זה ממש פשוטהי אניגמה,כמובן צודקת
זה בדיוק מה ששרקה שלי עשתה.ובילתה 5 ימים בחצי פנסיון ב200 דולר כולל כניסה לספא.על מסז' שוקולד נעלצה המסכנה לשלם
אמה
*אחד מכותבי עתון מקומי מבנימינה דווקא,כתב לא פעם,על שהם בכלל אורזים בגדים מתאימים,לוקחים רכבת לנתב"ג(לפני זה כמובן בודקים יעדים מתאימים) מגיעים,רוכשים כרטיס טיסה על בסיס מקום פנוי והופ הם בחופשה.פעם אחת נאלצו לחזור ללילה הביתה ולצאת למחורת-הפסד של עלות כרטיס רכבת
אמה -
או זה ממש פשוטאניגמה לא כולם בנויים לסוג הזה של הספונטניות של מזוודה המחכה ליד הדלת.
אז אני לא מכיר את רוית אבל באם גם את לא בנויה לזה אז ההצעה שלי היא דווקא אחד מאיי יוון אפשר כריתים אבל לא חובה
אנחנו 3 שנים ברציפות נסענו כל פעם לאי אחר שארקיע גילו
כל שנה הם מגלים אי חדש (או לפחות כך היה)
אם כריתיים אז היו פה אין סוף שרשורים,קחי אחד מהמלונות שארקיע מציעים יש מכל הסוגים קלאבים כמו בתורכיב של הכל כלול,מלונות בחרסוניסוס למחפשים קרבה לעיר,מלונות יותר שקטים באיזור חאניה,היתרון הוא שתוכלי יומיים-שלושה לנצל את המלון,חוף הים המדהים,תמיד יש ליד ספורט מיים לילדים,עוד יתרון זה שברובם יש מדריך של ארקיע שמארגן גם טיולים באיי ויכול לחסוך לך השכרת רכב,אפשרות נוספת זה להשכיר רכב במלון ליום או יומיים.
אנחנו נסענו בזמנו גם ללסבוס וגם לזקינטוס,גיסי נסע לפני שנתיים לסאמוס ובכל הטיולים שילבנו,ים,טיולים באיי (כפרים,מערות כחולות,חופי פרא,ערים עתיקות וכיוצ"ב)
ועכשיו עקב המצב הכלכלי בטח גם מאוד זול
שורה תחתונה-אחד מאיי יוון
ליאור -
יעד קייצי וזול...הי
הייתי מנסה דברלגמרי 'שונה'. קרוב לבית ממש אבל אחר לגמרי עם המון פינוק
הייתי טס ללוקסור.
כל כך הרבה הסטוריה. כל כך הרבה פינוקים ואנשים מאוד מאוד לבביים. -
יעד קייצי וזול...עדיין לא הייתי (מתוכנן לאוגוסט)... ואם תהיי ביולי עוד תחזרי לפני שאצא בכלל....
אבל מה עם מקדוניה?
מה שאת מתארת זה פחות או יותר מה שאנחנו מתכננים לעשות (אבל לאורך שבועיים).
אז מלבד האגם (OHRID) יש שם גם הרבה מאד נופים וטבע לראות ולחוות - יערות, נהרות ואגמים, מפלים, מעיינות (שייט במעיינות!), ערים עתיקות, ערים עתיקות עוד יותר - מהתקופה היוונית, כולל תיאטראות, בתי מרחץ ורצפות פסיפס, - יקבים, ועוד.
אה, וגם זול!
נעה -
רויתקפריסין עונה על הבקשה שלך ללא רכב, יש שם שרות מוניות, עוברת מהמלונות ונוסעת בכל האי, באמת שירות מצווין המאפשר לבלות כל יום במקום אחר, ובנוחות.
-
או זה ממש פשוטמחיר יום נסיעה לחאניה למשל עם נציג ישראלי 45 יורו, סה"כ למשפחה של ארבע נפשות= 180 יורו.
השכרת רכב קלאס בי - 35 יורו ליום, דלק בנסיעה ארוכה 15 יורו, סה"כ הוצאה למשפחה = 50 יורו, ועוצרים היכן שרוצים ונוסעים לאן שרוצים ולא תלויים באף אחד.
להזמין רכב? רק מראש מסוכן מקומי, כל יתר האופציות יקרות יותר. -
רויתלא ראיתי את התגובה של אלונה
אם מוותרים על הים,אפשר בהחלט למצוא אתר כייפי ונעים באחת העיירות סקי ששידרגו את עצמן לקייץ.6 ימים עם נהג ותחבורה ציבורית יכולים להספיק .אפשרות אחת כמו שאלונה המליצה-בורוביץ,בנסקו,פמפרובה-הנו ף מדהים,גם הקומפקס שברזלוג(אלונה המלצת עליו כבר פעם וממראה האתר נראה יופי)דרך אגב,קומפלקסים דומים יש גם באזור חופי הים.
התפרסמו דווקא מחירי טיסה שפועיים יותר.לא זוכרת איפה ראיתי,ממש לפני יומיים,לסופיה.תחזרי לתמונות של הסוסים של אלונה ואת כבר שם
.
אמה -
או זה ממש פשוטאניגמה את מלכה
מעריצה אותך
כך טסנו ביולי שעבר לברלין במחיר שווה לכל נפש ובשעות טיסה נוחות לנו.
מצד שני ניסיתי "לתפוס" דיל בפסח ,נרשמתי דרך אתר האינטרנט במחיר מצויין ולאכזבתי היה מאוחר מידי...
היום פורסם בפייסבוק ע"י אחת מחברות התיירות הגדולות:
"חברים יקרים, אנו מזכירים לך את ההצעה המיוחדת רק בשבילכם היום
טיסה לורונה- איטליה מחר ב150$ בלבד
פרטים 03XXXXXXX
המשך יום מקסים והמון אהבה
"
נטע -
אחחח מיצמיצאני אוהבת את הראש שלך
חבל שהילדים שלך כל כך הרבה יותר גדולים משלי.. אני כל כך רוצה למצוא עוד אמא חד הורית לטייל יחד, אבל כל אלה שאני מכירה, אין להן כסף
ולעניין, היו פה כבר מלא רעינות, אני מנסיון אישי יכולה להמליץ על קפריסין וכרתים, אם כי אני תמיד עם רכב אז לא יודעת איך זה בלי. בשבילי בלי רכב זה לא חופש, זה כלא (לא רוצה לחםש מוניות ולטיולים מאורגנים אני לא מתקרבת). אפילו לאילת אני שונאת לטוס כי אני רוצה את האוטו צמוד אלי
-
אחחח מיצמיצנתנת שאלה-איך הסתדרת עם הנהיגה בקפריסין?
אנשים די נבהלים מהכיוון ההפוך אך לדעתי גם חוויה וגם אפשרי-איך אצלך? -
הסתדרתי מצוייןנסעתי אז עם אחותי ולפני כל צומת היינו משננות יחד:
פנייה ימינה פנייה גדולה
פנייה שמאלה פנייה קטנה..
כמו כן שכרתי ידני ולא אוטומט - לדעתי הצורך להחליף הילוכים "בצד הלא נכון" מזכיר לך לא לטעות.
הטעות היחידה היתה שכל הזמן הפעלתי וישרים במקום איתות.. כשהייתי בניו זילנד (שגם שם נהגתי הפוך והרבה, אבל זה היה שנים רבות אחרי קפריסין) שמעתי מהרבה ישראלים שזו טעות ממש נפוצה
-
בוקר טובחברים יקרים,
אין לכם מושג כמה רציתי כבר לחזור לפורום... ולגלות כ"כ הרבה תשובות...
היה לי יום עמוס אתמול, כשהתיישבתי בערב ליד המחשב עם הסנדביץ' והכוס תה, מצפה כ"כ לקרוא מה כתבתם גיליתי הודעה שלספק האינטרנט יש תקלה... כל נסיון חוזר נתקל באותה הודעה מרגיזה ולא היה עם מי לדבר! אני שמחה שהבוקר הכל מתפקד כמו שצריך!!
רונן - ידעתי שאתה תכתיר את קפריסין כ"מלכה"...
האם באמת בולגריה נכבשה על ידנו?
האם הקפריסאים באמת כ"כ נחמדים?
אמה - האתרים שצרפת מדהימים ובהחלט מעוררים חשק, תמונות החופים הבלתי נגמרים, בתי המלון האדירים (זה יהיה טיול שונה הפעם!?) והכפרים המצויירים.
התרשמתי שעלול להיות שם יותר קריר מאשר בארץ ושטמפ' המים קרה יותר מבים התיכון. האם זה משמעותי?
נראה לי שהדילים הם רק לורנה ולבורגס וברור לי שלבולגריה יש הרבה יותר מה להציע אך כמדומני אם אקח דיל זה יצא יותר זול. לא? -
בוקר טובאלונצ'קה - להיפך! הייתי בטוחה שתמליצי על בולגריה וסמכתי עלייך שיהיו לך רעיונות מעניינים. נראה לי שהפעם התקציב ישחק תפקיד משמעותי בבחירה ובכל מקרה את בורבץ' נשמור לחורף כי הילדים "הזילו ריר" מהטיול שלכם והם חולמים לבקר שם בחג המולד...
אניגמה - הרעיון שלך מאוד קוסם לי ותמיד חלמתי לעשות זאת אבל לצערי אין לנו אפשרות להתגמש בתאריכים, אולי כמה ימים לכאן או לכאן אך לא מעבר. מי שדווקא מכתיבה הפעם את התאריכים היא הבת - תחרויות וקורס מדריכי רכיבה שהיא יוצאת אליו וגם אני שצריכה להתארגן בעבודה...
אני מודה שאני רוצה להיות כזו ספונטנית...
אמה - אני שמחה שאת שמה בפרופורציות את עניין היחס לתייר הישראלי, אני כ"כ טובים בלקלקל לעצמנו...
מאוד מסכימה איתך לגבי הכבוד העצמי אבל שמעתי גם סיפורים ששום דבר לא עזר בהם (אבל בתורכיה כמובן).
מלון ברלין - לא מוכר ע"י הישראלים?! כבר נשמע לא רע בכלל! זה לא נעים להודות אבל לפעמים החמולות של הישראלים הם לא סביבה נעימה...