מינון כדורי מלרון
-
שלום רב
אני טסה עם חברים בעוד יומיים ל-10 ימים לזנזיבר.במרפאת מטיילים בשיבא קיבלתי מירשם ל- 10 כדורי מלרון- בילבד .ההוראות לנטילת הכדורים 2 ימים לפני הגעה + 7 ימים לאחר החזרה דהיינו מינימום 19 כדורים .גם שאר החברים שטסים איתנו קיבלו אותו מינון .שאלתי האם הגישה בשיבא שונה מהמלצות היצרן ושאר הגורמים .או שיתכן ויש כאן טעות .
תודה על מתן תשובה מהירה -
מינון כדורי מלרוןנראה לי שמדובר בטעות ההמלצות המקובלות הן יומיים לפני במשך השהות ושבוע אח"כ
בכל מקרה אני מחכה לתשובה ממרפאת מטיילים בב"ח שיבא -
מינון כדורי מלרוןבשיבא באמת נוהגים לא לפי הוראות היצרן ממליצים כדור לפני הטיסה,כדור ליום בנשך השהות ויום עד 3 ימים אחרי עזיבת איזור סיכון מלריה
המלצות CDC Medications Used for Chemoprophylaxis
Atovaquone/Proguanil (Malarone)
Atovaquone/proguanil is a fixed combination of the two drugs, atovaquone and proguanil.
Prophylaxis should begin 1–2 days before travel to malarious areas and should be taken daily, at the same time each day, while in the malarious areas, and daily for 7 days after leaving the area (see Table 2-23 for recommended dosages).
בחוברת ארגון הבריאות העולמי עמוד 16 -
מינון כדורי מלרוןתודה רבה על התשובה המהירה והמהימנה .
זה סידר לי את העיניינים בראש ומה לעשות .
את המידע על המניון אמתתי בנסוף להנחיות של חברת התרופות גם בפירסום של אירגון הבריאות העולמי .
נסיתי היום לצור קשר עם מרפאת מטיילים שיבא זה בילתי ניתן .כמו כן שלחתי להם מייל . והמוקדנית הבטיחה שיחזרו אלי ?!
בכל מיקרה אנסה לרכוש מחר עוד כמה כדורים.
לחברי מכבי בבית מירקחת של מכבי המחיר ל 10 כדורים כ-150 שח . בסופר פארם כ-250.
ושוב תודה מקרב לב -
מינון כדורי מלרוןלמרפאת מטיילים בשיבא הודות לניסיונם הרב עם מטיילים חוזרים יש להם מרפאת מטיילים חוזרים והם מתרשמים שאין צורך בנטילת מלרון שבוע ימים אחרי עזיבת איזור סיכון מלריה ,מצד שני גם לפי המלצות שלהם את צריכה יותר מ10 כדורים.התרופה נמכרת לרוב בחבילה של 12 טבליות ורופא מטפל יכול לרשום אותה -
מינון כדורי מלרוןמודה לך מאד צר לי ההטרדה .
אז כמה כדורים לקחת סה"כ .
ואזי ארוץ לקנות עוד
תודה רבה וחג שבועות שמח -
מינון כדורי מלרוןלפחות 12 לפי הנחיות מקובלות שהבאתי לך 19 -
מינון כדורי מלרוןשלום רב לך ד"ר אנט
עזרת לי מאד תמו דאגותי בנידון
כמו כן אבי הדאגן הצליח לאחר מאמצים לדבר עם פר"ופ שוורץ ממחלקת מטיילים .לדבריו נטילת התרופה לאחר עזיבת המקום הנגוע עוזרת רק לרוקח ולחברת התרופות .
בכל אופן ליתר ביטחון אמשיך לקחת כדורים בשובי ארצה לפחות עוד 3 ימים . ואמליץ כך כם לשאר החברה שנוסעים איתי .
תודה וכל טוב
חג שמח -
מינון כדורי מלרוןחג שמח