ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תאילנד באוגוסט עם ילדים קטנים- שאלות

פורום תאילנד
    6
    10
    4498
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • skiski
      skiski נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

כמי שנעזר בפורום הנהדר הזה בפעם השנייה ב 6 שנים, אשמח לעזרתכם במספר שאלות. מבטיח לשתף בחוויות כשנחזור. תודה על הסבלנות!

הגעגועים עשו את שלהם והחלטנו שהשנה אנו נוסעים ויהי מה.
      אנו יוצאים לטיול של 3 שבועות בחודש אוגוסט, אשתי (פעם שנייה בתאילנד), אני (פעם שלישית- פעם ראשונה כתרמילאי, פעם שנייה- ירח דבש ופעם שלישית- כהורים...) ושתי בנותינו הקטנות- בת שלוש ו 4 חודשים ובת שנה ושבעה חודשים (בזמן הטיול).

קראתי וקיבלתי המון מידע כאן מהפורום, יחד עם זאת נותרו מספר שאלות חשובות ללא מענה:

1. תכנון מסלול הטיול בהתחשב בגילאי הילדות:
      התכנון כרגע הוא כזה: נחיתה עם רויאל ג'ורדניאן בשעה 15:15. התחברות לטיסת המשך לצ'אנג-מאי (מגיעים לשדה בסביבות 19:30). יומיים לצ'אנג מאי והאיזור הקרוב לעיר. שלושה ימים נוספים לטיול כלשהו לצפון הרחוק יותר.
      על איזה אטרקציות/טיול הייתם ממליצים עם ילדות בגילאים האלה? אני מניח שטיול הג'יפים המסורתי טאנה/רד בריק לא מתאים להן. הבנתי שגם לאומגות הן מן הסתם צעירות מידי.
      יש לנו כבר ניסיון בטיול ג'יפים עצמאי בירח דבש, שהיה מהנה, אך בילינו שעות ארוכות מאוד בכבישים מידי יום. אנו מחפשים טיול/אטרקציות שישלבו פעילות מעניינת, אך במינימום שעות נסיעה ארוכות. האם יש טיולים כאלה? האם כדאי לשכור מדריך/נהג מקומי לטיול פרטי? מה העלויות של טיול כזה?
      סה"כ לאיזור הצפון- 5 ימים מלאים.

לאחר מכן- טיסה לפוקט- 6.5 ימים. אילו אטרקציות מומלצות לילדים בגילאים אלה בפוקט? האם מופע הפנטזי מתאים? הפלגת 4 האיים? איי סימילאן, וכו'? לא היינו בפוקט בעבר.

קוסמוי- 6.5 ימים. היינו כבר בעבר. אילו אטרקציות מתאימות לילדים שם?

בנגקוק- בשלב זה אנחנו משאירים לסוף, 2.5 ימים. נראה שהמהומות לקראת סיום, יחד עם זאת- אם זה יתחיל שוב- נדלג ישירות לשדה התעופה.

אשמח להמלצות על אתרים שחסרים כאן, או על שינוי במינון הימים לכאן או לכאן.

2. טיסות פנים:
      מקריאה כאן בפורום ומבדיקה בכל אתרי חברות התעופה הרלבנטיות באינטרנט, מסתמנת הקומבינציה הבאה ככדאית מכולן:

1. טיסה מבנגקוק לצ'אנג מאי- טיסת המשך לטיסה הבינלאומית בשעה 18:15 של אייר אסיה, במחיר כולל של 5554 באט לכולנו. האופציה השנייה היתה טיסה של בנגקוק אייר ב 17:05 במחיר כולל נמוך יותר של 4840 באט, אך אני מבין שפחות מ 3 שעות בין הטיסות זה לחוץ מידי. האם זאת החלטה נכונה והאם מניסיונכם זה לא קשה מידי 3 טיסות ביום אחד עם ילדים קטנים (לקטנה- פעם ראשונה, לגדולה- פעם שניה).

2. טיסה מצ'אנג-מאי לפוקט- אייר אסיה במחיר כולל של 6526 באט לעומת בנגקוק אייר במחיר 9980 באט.

3,4. פוקט-קוסמוי וקוסמוי-בנגקוק- האפשרות היחידה היא בנגקוק אייר (תאי עולה פי 4), 6240 באט ו 9790 באט בהתאמה.

סה"כ: 28,110 באט, שהם כ 878$.
      האם ישנה כיום קומבינציה עדיפה? דיל טיסות החינם של אייר אסיה לא רלבנטי לתאריכים אלה. החברות הקטנות יותר- לא טסות לאותם יעדים או יוצאות מהשדה הישן, מה שאומר טרטור נוסף.

כמו כן- לא ברור לי עדיין נושא ה"ההתחייבות" לסוג הכרטיס.
      אני מבין שככל שעולים ברמת המחירים, יש אפשרות ליותר שינויים, זיכוי מלא במקרה של אי הגעה וכו'. במקרה של רכישת הכרטיס מהסוג הזול יותר, אם רוצים לשנות שעה או תאריך של טיסה- משלמים 500 באט לכרטיס + ההפרש במחיר אם ישנו כזה, האם זה נכון? האם הייתם ממליצים לקנות כרטיס יקר יותר לטיסה הראשונה והאחרונה, כדי שאפשר יהיה לערוך שינויים של הרגע האחרון?

בנושא המשקל: אם הבנתי נכון- האם מותר לכל נוסע 15 ק"ג, או התחייבות מראש למשקל גבוה יותר במחיר ידוע מראש? האם אני צריך ליידע מראש שיש לנו מזוודות שנכנסות לבטן המטוס?
      אני מבין שניתן לשנות זאת עד למועד הטיסה באינטרנט. האם זה נכון?

תודה מראש לכל שועלי תאילנד הותיקים על תשובותיכם!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שושי
        שושי נערך לאחרונה על ידי

בקשר למזוודות באייר אסיה:משלמים מהקילו הראשון: מזוודה עד 15 קילו עולה כ250 באט כולל מיסים.
        באוגוסט אין הפלגות לאי סימיליאן, זו עונת המונסונים .
        פנטסי מתאים לכל גיל.
        מכיוון שאתם 5, הכי כדאי ונוח יהיה לקחת טיול פרטי בצפון, קראה בצד שמאל על הטיול של רויטל, סתם כדי להתרשם, אתה יכול לבנות כל מסלול, בלי נסיעות רבות, בטיול פרטי אתה מחליט את הקצב...
        • skiski

שושי תודה,

מספר שאלות: אנחנו 4 כולל תינוקת. האם בחישוב המשקל- יש התחשבות במספר הנוסעים עם כיסאות- שלושה במקרה זה, כלומר מחלקים את המשקל הכולל ל 3, או שמה שקובע זה מספר המזוודות? למשל- אם יש שתי מזוודות ששוקלות יחד 45 ק"ג, זה נחשב משקל יתר, או שבחלוקה ל 3 זה לא נחשב?

לגבי טיול פרטי לצפון: הייתי שמח להמלצות על מסלולים וכן על חברות/מדריכים.

תודה רבה!
          • skiski

שלום חברים,

אשמח לעוד תשובות, תודה מראש!
            • Noamikos
              Noamikos נערך לאחרונה על ידי

תאילנד היא ארץ נהדרת לילדים, אני בטוח שהם יצברו המון חוויות!

תשובות והערות:
              1. חייבים לגמור על הבריאות של הילדים עם קונקשין? אני לא בעד להתחיל טיול ברגל שמאל, לקוחים מלון, נחים את הלילה מבלי לפרוק וביום למחרת כמו גדולים מתחילים בטיסה קצרה לצ'יאנג מאי
              2. עושה רושם שהילדים ממש צעירים, כך שצריך להתאים אטרקציות שיהיו מספיק מענינות לכם ולא מסכונות בשבילם.
              האומגות- קטנות מידי
              הייתי שוקל ללכת למופע הפילים והנחשים שזה מאוד נחמד. הרכיבה על הפיל עצמו מטלטלת מאוד, וצריך לקחת את זה בחשבון.
              הקיאקים אחרי הפילים זו אטרקציה ממש נחמדה שניתן לקחת אותה בחשבון
              בנוסף יש את גן החיות, ספארי לילה והנמרים המנמנים שלא הייתי ממליץ עליהם.
              3. מדריך פרטי- כדאי מאוד!! אחד מהימים הכי כיפיים בטיול שלי היה עם מדריך פרטי שאני והחברה לקחנו. ניתן לתכנן טיול ביחד, לברוך מהמסלולים של רוב התיירים ואתם תרוויחו פעמיים אם תיפלו על בחור נחמד.
              ההמלצות החמות שלי הולכות ל-
              Bank-
              tel: 053818200
              והמדריך O-

אם תגידו שנועם שלח אתכם, מאוד אשמח, שניהם כל כך נחמדים שקשה לתאר.
              מחירים- אני והחברה שילמנו 2000 באט ליום שלם, לא כולל ארוחה. היה שווה כל שקל.

פוקט- למה כל כך הרבה זמן? הייתי מוריד את מספר הימים בחצי ונוסע לקופיפי בשביל הזוגיות והשקט שכל כך מגיע לכם Smile
              פנטזי- מעולה לילדים, מעולה למבוגרים פשוט כיף אחד גדול. יפה בינלאומי, מלא אטרקציות כמו לונה פארק, שווה!! תגיעו מוקדם.

טיול שבעת האיים- מדהים, בגילאים של הילדים צריך לקחת בחשבון את נושא הקייאים, אלא אם כן אתם לוקחים speed boat שמוציאה לטעמי את העוקץ מהטיול.

בנקוק- תאשירו זמן לקניות, אל תוותרו על עולם המים של סיאם בפראגנון, הילדים לא ישכחו לכם את זה וזאת אחלה אטרקציה שתופסת יום שלם.

בנוגע לטיסות- למה את צריכה גמישות? קבעת שאת עוזבת ביום ושעה מסוימת... אז תעזבו. מדובר בטיסות קצרות ונוחות מאוד.
              ניתן לשנות משקל מראש, Air Asia אני חושב שהמשקל שצוין הוא המשקל שמותר, מצוין לך בכרטיס. הטיסה לתאילנד וחזור ניתן משקל גדול בצורה ניכרת. המלצה שלי- לשלם מראש על Over, זה ממש גרושים ועדיף על כל קנס.

הכי חשוב- תבלו!
              • skiski

שלום נועם (אני מניח),

תודה על תשובתך, מספר שאלות והערות:

1. לגבי הטיסה לצ'אנג מאי ביום הראשון- מההסבר שקראתי בפורום, וההגיון, הרי שגם יציאה מהשדה אחה"צ ולמחרת בבוקר כניסה מחודשת לשדה מבזבזות הרבה זמן ואנרגיה. לכן נראה לנו שעדיף בלית ברירה להתאמץ עוד קצת ביום הראשון על חשבון היום השני. מה עוד שלאור המצב היום בבנגקוק- לסמוך על תחבורה שם, שעות העוצר, ומי יודע מה עוד יכול לקרות עד אז- נראה לי סיכון מיותר.

2. מדוע אתה לא ממליץ על גן החיות, ספארי לילה והנמרים המנמנמים?

3. מדריך פרטי בצפון- אני מבין שזה היה רק ליום אחד. איזה מסלול עשית? והאם הוא יכול גם לבצע טיול של מספר ימים ואם כן איזה מסלול מומלץ לילדים קטנים?

4. קופיפי- היינו בירח דבש, אכן מאוד רומנטי, ולכן עם ילדים- נראה לי קצת מפספס את המטרה...

5. שאלה נוספת לגבי טיסות פנים- האם עדיף להזמין ישירות מחברות התעופה או מחברות/סוכנים ישראליים או אחרים? היכן זול יותר?

תודה רבה!
                • erez199
                  erez199 נערך לאחרונה על ידי

סקיסקי,ערב טוב
                  1.נראה לי שהחלטתם נכון.
                  2.אני הבנתי מדבריו,שהוא לא המליץ על הנמרים בלבד.בכל אופן,לדעתי הספארי לילה וגן החיות בהחלט מתאימים.
                  3.פנו למשה.ישראלי נחמד ביותר שיושב בצ'יאנג מאי.יוכל לעזור לכם.

5.ההזמנה דרך סוכנים ישראליים בתאילנד,יקרה יותר, אך ממש לא בצורה משמעותית.
                  ארז
                  • Noamikos
                    Noamikos נערך לאחרונה על ידי

היי כן זה נועם, ואני חדש כאן בפורום ושמח שאני יכול לעזור Smile

ארז יותר מצודק, אני לא המלצתי רק על הנמרים, הספארי לילה וגן החיות נשמעים מגניבים למרות שלצערי לא הספקתי לעשות אותם אך המליצו לי עליהם בחום.
                    הנמרים קיבלתי את הרושם שזה קצת צער בעלי חיים... לא התאים לי כצרכן מודע.

1. בנוגע לטיסה, אין נכון ולא נכון, הכל סוביקטיבי. אני אישית סובל מטיסות ארוכות וצריך את המנוחה שלי, לא יכול לדמין את עצמי טס את כל הדרך לתאילנד, ועוד עם ילדים ואז לגרור אותם עוד לקוניקשן.
                    זמן הנסיעה משדה התעופה למלון באיזור סוקומוייט לא אמור לקחת יותר מ- 40 דקות ועולה במונית בסביבות ה- 35 ש"ח. נחים את הלילה מבלי לפרוק , לוקחים טיסה ומפסידים אולי איזה יום... אבל באים לטיול כמו טיגריסים, זאת הגישה שלי.
                    2. עניתי למעלה Smile
                    3.אני בטוח שיש להם מלא טיולים, אני המלצתי על חבר'ה שאני יכול להבטיח עליהם שהם אנשים טובים וחברים שלי להמשך הדרך. הבחור שהמלצתי עליו, נהג גם בחברת רד בריק עד שהם הקימו את העסק החדש.
                    מה שאני ממליץ זה לדבר ולקבל הצעות מחיר.
                    אנחנו עשינו יום שלם, קצת מאוחר בלילה בשביל לבדוק איפה הדף של המסלול אבל הוא כלל איזה שבט באיזור של דוי סויטפ, המקדש עצמו, ומפל מים מדהים. היינו יכולים להספיק עוד, אבל היינו עמוסים ועייפים כבר מהטיול וכל כך מסופקים שביקשנו לחזור למלון.
                    4. מבין את הנושא של קופיפי, אני הייתי באיים של פוקט וקראבי באוננג, לא רואה למה הם עדיפים....
                    5. את טיסות הפנים לאחר מחקר ארוך הזמנתי דרך איר אסיה. בהמלצה של החברים המצוינים כאן בפורום גילתי שככל שאני מזמין מראש ומקבע את הטיול שלי, ככה המחירים יהיו מצחיקים יותר. חסכתי המון כסף בזכות זה. המלצה שלי, יש לכם את העניין של העגלות, תבררו איתם ואל תהססו לשלם על OVER זה כמה שקלים בודדים שעושים ראש שקט להמשך הטיול.

אם אתם רוצים לראות תמונות מהטיול שלי, תרגישו חופשי Noam Somech
                    אני בפייסבוק
                    • רויטל 1
                      רויטל 1 נערך לאחרונה על ידי

כמה הערות לדברים שנכתבו עד כה:
                      - אנו היינו עם הנמרים בצפון, לאחר שקראתי על המקום במקורות שונים והתרשמתי ששם יש להם תנאים טובים והם אינם מסוממים או קשורים כמו במקומות אחרים. הביקור שלנו במקום חיזק התרשמות זו. הם היו פעלתניים ועירניים ושיחקו לאורך כל הביקור שם, שהיה חווייתי מאוד. כדי לראותם בשעה שהם עירניים, עדיף להגיע בשעות הפחות חמות: בוקר או אחה"צ, כי באופן טבעי זהו בע"ח שישן שעות רבות ובעיקר בשעות החמות. ילדיך יהנו לשחק עם הגורים. זאת כמובן בתנאי שאתם עצמכם מעוניינים לבקר שם.

- לגבי המדריך O, אכן יש לגביו המלצות חמות, אולם הוא אינו עושה יותר את המסלול למשולש הזהב אלא רק לפאי, ונראה לי שזה פחות מומלץ עם ילדים בגיל של ילדיכם. גם צ'אדה מומלצת מאוד. תוכלו לקרוא את התרשמותי ממנה בטיפ שכתבתי ובתיאור הטיול שלנו, אליו הפנתה אתכם שושי, כאן בקוביות בצד שמאל ("הטיול של רויטל")

- נועם, כשכתבת "טיול שבעת האיים- לקחת בחשבון את נושא הקייאים, אלא אם כן אתם לוקחים speed boat ..." אולי התכוונת לטיול 4 האיים (ואז אני מסכימה איתך)? 7 האיים מומלץ בסירת המרוץ.

רויטל
                      • איתן ששון
                        איתן ששון נערך לאחרונה על ידי

נועם,רויטל
                        לא הבנתי את המשפט לגבי הקיאקים - "מוציא את העוקץ מהטיול"...? מוציא מבחינת מבטל,או מוציא מבחינת "מרים" את הטיול?
                        (אישית אני סבור שספיד בוט רק מקלקל..)
                        • 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון