הכנסת תרופות לארה"ב
-
אחי הקטן נוסע בחודש הבא לטיול של מספר חודשים בארה"ב
מזה מספר שנים הוא סובל ממחלה כרונית המצריכה אותו לקחת זריקה (אותה הוא מזריק לעצמו) פעם אחת ביום
האם, בכניסתו לארה"ב, עליו להצהיר על כך שהוא מכניס תרופות לשטחה?
מדובר באספקה לשלושה חודשים, האם יש הגבלה על כמות התרופות אותן מותר להכניס?
אשמח לקבל תשובה מיודעי דבר...
שבת שלום -
הכנסת תרופות לארה"באני גם כן לוקח שני סוגי תרופות באופן קבוע. לקחתי איתי חבילה אחת מכל תרופה (מה שהספיק לטיול) ולא הצהרתי על זה במכס.
לא ראיתי בטופס המכס האמריקאני שאלה על תרופות מרשם.
אוסיף גם, שבכניסה מקנדה לארה"ב, המכס האמריקאני חיפש בחפצי וגם, כמובן, ראה את תרופות המרשם הללו וזה לא גרר שום שאלות או תגובה מצידם.
מצד שני, אם רוצים להיות זהירים (ואינני יודע מה מהות התרופה שאחיך זקוק לה. יש תרופות שיכולות לשמש גם כסמים), אז אולי כדאי לבקש מרשם נוסף מהרופא המטפל ושיהיה באנגלית או אישור מהרופא המטפל על מצב אחיך והזדקקותו לאותה תרופה שהוא לוקח. אם לא יועיל אז לא יזיק. נוסף לזה, אם במקרה תאבד התרופה, אז האישור או המרשם מהרופא יוכל לשמש אותו על מנת שיוכל לקנות מהתרופה בבית מרקחת אמריקאני (יתכן והוא יצטרך לעבור אצל רופא אמריקאני לפני כן. אינני יודע אם בית מרקחת אמריקאני מכבד מרשמים של רופאים ישראלים).
-
הכנסת תרופות לארה"בתרופות שהם גלולות לקחתי בתיק יד, זריקות רק במזוודה, זה לפחות מה שאני עשיתי... -
הכנסת תרופות לארה"באין לי ניסיון בהכנסת תרופות שניתנות בזריקה, אך לא שאלו אותי דבר כשנכנסתי עם תיק תרופות ובתוכו גם רטלין לסוגיו. -
הכנסת תרופות לארה"במזה 12 שנה אנו לוקחים לארה"ב עמנו עם מטען היד זריקות אינסולין, יש לנו אישור על התרופות מקופ"ח, מעולם לא הייתה לנו בעיה, ראו את התרופות ואף לא שאלו. הם מכירים זאת. בנוסף לכך, לוקחים את האינסולין בצידנית קטנה עם קרחוני פלסטיק קטנים, גם עם זה לא הייתה לנו כל בעיה.
חשוב להצטייד באישור מהרופא עם שמות התרופות בלועזית וכנ"ל שם החולה בלועזית.
אין כלל מה לדאוג. -
הכנסת תרופות לארה"בכפי שאמרתי קודם, הנה הנחיות ה-Customs לגבי זריקות (צריך אישור רפואי ומלאי ללא יותר מ-3 חודשים):
https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/67/kw/medicines
-
הכנסת תרופות לארה"בבדרך כלל כדאי לקחת תרופות חשובות בתיק שלוקחים למטוס, כך שגם אם המזוודה מתעקבת או נעלמת, התרופות נשארות.
כמובן, כאשר מדובר בנוזלים היום, אז צריך לקחת אישור רופא אם כמות הנוזלים בבקבוק עוברת את המגבלות (100 מ"ל). כל זמן שמדובר בבקבוקים קטנים יותר, נראה לי שלא צריכה להיות בעיה לקחת את בקבוקי הנוזלים בתיק שעולה לקבינה.