טרקים בסצ'ואן
-
שלום.
אני מטייל עכשיו בסין... אני נמצא כרגע במחוז סצ'ואן...
אני מתעניין האם מישהו מכיר טרקים במחוז סצ'ואן, ואני לא מדבר על אמיי שאן.
אני מכיר את הטרק מלוגו חו ליאדינג. אם יש מישהו שמכיר טרקים נוספים, ויכול לתת לי מידע עליהם, אשמח מאוד.
תודה רבה. אמיר -
טרקים בסצ'ואןיש טרק באמת היאלה, שיוצא מקאנדיג אני לא עשיתי אותו אז אין לי כל מידע עליו, הוא מוזכר בשורה או שתיים בלונלי -
טרקים בסצ'ואןאיפה אתה בסצ'ואן? יש טרק (אחד הבודדים שנתקלתי בהם בסין) בצ'ינגחאי , פחות או יותר בגבול הצפון-מערבי של סצ'ואן , שמקיף את ה-amnye machen, שהוא אחד ההרים היותר קדושים לטיבטים. הייתי באיזור אבל עקב מחסור בשותפים - ויתרתי.
אם אתה מתעניין ב"הארד קור" של המחוזות הטיבטיים- שווה לך לבדוק (לדעתי כבר בצ'נגדו אתה יכול למצוא מידע בסימס) על הטרק,ומשם תוכל אח"כ להמשיך ליושו,סרצ'ו,דגה ושאר החבר'ה עד שאתה מתחבר לבק-דור (קח איתך הרבה מזומן,כי אין כספומט באיזור..). -
טרקים בסצ'ואןהי
חזרנו עכשיו מחודשיים בסין ובהם שלושה שבועות בסיצואן בסונגפן שבצפון סיצ'ואן יש אפשרות לקחת טרק סוסים. אנחנו לקחנו סוס רק לציוד ויצאנו לארבעה ימים למסלול להר הקרח. מסלול יפהפה, מגיעם לבייס קמפ בגובה 4250. יכול להיות קר מאד ומזג האוויר באיזור נוטה להיות הפכפך. בסימס, בצ'נגדו יש סקיצה של מפה של האיזור. השבילים די ברורים ויש כפרים בדרך כך שניתן גם לטייל עצמאית לגמרי. -
ozz29 אתה עונה בחוסר אחריות!!!!!!!!!כל האזור הזה כיום 1. סגור לתיירים
2.שרדי רעידת האדמה מחקו את יושו(ועוד ערים באזור הזה) מעל פני האדמה.
אל תשלח אנשים למקום הזה! -
ozz29 אתה עונה בחוסר אחריות!!!!!!!!!סורי, שכחתי לגמרי מרעידת האדמה ובאמת שאין לי מושג מה קורה שם היום. עצוב.. -
עצוב מאוד-אסון נוראי. -
עצוב מאוד-אסון נוראי. -
טרקים בסצ'ואןדבר ראשןם, תודה רבה לכולם על כל התגובות!!
נועה נכון? את בבקשה יכולה לספר לי קצת יותר על הטרק שעשית שם... כי שמעתי שמאוד נחמד, אבל אני לא רוצה להוציא המון כסף על טרק סוסים שם, כי אני גם ככה מתכנן לעשות טיולי סוסים במונגוליה -
עצוב מאוד-אסון נוראי.עד עכשיו הצלחתי להדחיק את זה, ורקעכשיו ראיתי את הסרטון.
יושו (היתה) אחד מהמקומות האהובים עלי ביותר בטיול האחרון עם אנשים מדהימים. פגשתי כ"כ הרבה אנשים שרק ניסו לעזור לי בכל דרך אפשרית.
יש לי אפילו כתובת מייל של סטודנטית שמשפחתה גרה שם, אבל אני מפחדת ליצור איתה קשר, ולשמוע מה שלומם.
פשוט מחריד...

הרעידה פגעה גם בצפון סצ'ואן או רק בצ'ינגחאי? -
יש לי מלא חברים שם גםוהמצב שם לא היה טוב.
הצלחתי לדבר עם משהו שסיפר לי על הרס מוחלט+המון נפגעים כולל המקדשים שבסביבה.
האזור של יושו נפגע קשות.
לגבי האזור של צפון סיצואן על הגבול עם צינגחאי הוא נפגע חלקית,בממדים הרבה יותר קטנים.
לא ממליץ להגיע לשם. -
יש לי מלא חברים שם גםבאמת מין הראוי שאני אשלח לה מכתב (למרות שלא דיברנו כמה שנים).
מה כותבים???
ובנימה קצת יותר אופטימית: אני עוברת עכשיו על הודעות בTHORNTREE ונרא שאין בעיה לטייל בצפון סצ'ואן (מבחינת ההרס).
היית במקרה בSEDA 色达? יש טיפים או מידע מעניין? אני לא מוצאת כלום בפורום. -
תלוי איפה בצפון סיצואן ממש על הגבול עם צינגחאיאו יותר למטה.
את מתכוונת לקולג הבודהיסטי?
זה לא בדיוק בסדה אלא מחוץ לעיר כמה עשרות קמ (אין לי מושג כמה).
מגעים לשם מluhuoh לסדה ומשם לקולג הבודהיסטי.
חתיחת חור!!
איך צץ לך היעד הזה?
-
luhuo כמובן -
כן, על זה דיברתיצריכה הימלאיה (מהצד הסיני)דחוף לורידים!
השאלה היא אם יש אוטובוס ישיר מצ'נגדו ללוחואו או שצריך "לבלות" לילה בקאנגדינג, ואז זאת יוצאת נסיעה של שלושה ימים לכיוון?
LUHUO עצמה נראית די מבאסת. נראה לי שעצרתי בה בטיול האחרון, בין קאנגדינג לגאנזי, ולא ממש בא לי להעביר שם לילה, בטח שלא אם לילה לפני זה אני אהיה בקאנגדינג.
אז בקיצור - הקולג' שווה את דרך החתחתים הזאת או שממש לא?
אפשר לדעתך גם להגיע מדאנבה לשם (בלי לילה במארקאנד)?
אם לא זה - יש לך רעיונות מעניינים אחרים לחורים בסצ'ואן?
כבר הייתי בבאק דור, DANBA, ABA, SONGPAN, GANZI, DEGE...
ורעיונות לאיך אני שואלת מישהי אם מישהו ממשפחתה שרד רעש אדמה לפני חודש? -
LUHUO באמת משעממת ובטח שעברת בה כי היא על הצירהמרכזי בדרך לGANZI וDEGE.
חחח קנדינג באמת די מבאס קנדינג(למרות שיש כמה דברים נחמדים שם בסביבה) ואחרי זה LUHUO.
במקרה הכי גרוע אני חושב שיש אוטובוס לכיוון GANZI מצנגדו ולכן פשוט תעזבי אותו בLUHUO (פחות יום אחד בקנדינג).
לגבי אטובוס ישיר אין לי מושג,אני הייתי שם בכמה מסעות דילוגים,מיעד ליעד ולא נסעתי ישירות מצנגדו אף פעם(למעט מצנגדו לקנגדינג כנקודת פתיחה).
מארקאנד? חחחח ביקרת בבית של הדוד מאו(אם אני זוכר נכון)? איזה מקום יבש.
אני חושב שזה אפשרי מדנבה להמשיך לbamei-daofu-luhuo-seda ומסדה לקולג הבודהיסטי .
זה בטח לא ההיה יום נסיעה לדעתי רק ביום ה2 תגעי לשם.
את יכולה להתחיל בצנגדו לעלות להר 4 האחיות(ברח לי השם הסיני) זה עמק(כמה עמקים) עם כמה קופות רושמות ממוסחר אבל נוף יפה וטבע מרהיב .
משם לדנבה והלאה לסדה.
שווה? היופי בעיני המתבונן.
לדעתי זה מסע לא קל,המקום יפה הארכיטקטורה הטיבטית הבתים,הנוף,הדגלים הצבעוניים והרגשת הנידחות והבדידות.
אבל במיוחד להגיע לשם בשביל זה בלבד(סטיה רצנית למשהי שהיתה כבר בכל העיירות המרכזיות בסביבה) לא יודע מה להגיד לך.
באמת שאין לי תשובה החלטית.
חורים בסיצואן- מקום עם מקדש יפה בשםbaiyu ממוקם קרוב לגבול עם טיבט. מגעים לשם מGANZI אבל זה גם חתיחת סטיה וחור לא פחות מסדה.
אנשים שנוסעים לכיוון לנגמוסי יכולים לעצור במקום מקסים שנמצע על הנהר הצהוב(עדיין בסיצואן)עם מקדש יפה ונוף לכיוון הנהר והגרסלנד Tangke.
את יכולה גם לקחת אוטובוס לכיוון מושי מצנגדו,ולטייל יום בשמורת הקרחונים(לא לצפות ליותר מדי נחמד לא יותר מזה,מה גם שאיזה 320 יום בשנה העננים מסתרים את הנוף) ומשם להמשיך לקנדינג(החלפת אוטובוס בלודינג).
יש עוד כמה מקומות אבל כתבתי כל כך הרבה שהאצבע כואבת לי כבר:)
רעיונות לשאול דבר כזה? אני לא יודע לענות על זה:( פשוט שולחים איימייל ושואלים לשלומה .
נ.ב 1.את רואה אני את aba פספסתי,שמעתי שזה מקום נפלא.
2. ממש מרשים השמות שזרקת לי,הייתי בטוח שאף כף רגל של ישראלי לא תדרוך במקומות האלה.את בטח תרמלאית הרד קור רצנית ביותר:)
-
נתחיל מהנ.ב-ים1. אבה היתה אחלה מקום, לגמרי כמו המערב הפרוע, רק עם סטופה פסיכודלית פעם בכמה קילומטרים (או עשרות קילומטרים).
העיר עצמה לא משהו.
2. צר לי לאכזב, אבל בנוסף אלי היו עוד כמה ישראלים במקומות האלה.
כמובן ששכחתי לציין שגם לSIGUNIANGSHAN הגעתי (הר 4 הבנות), אבל השלג בתחילת ספטמבר הבריח אותנו עוד לפני שנכנסנו לשמורה. נו שוין - גם המסביב היה מדהים.
המסלול שהצעת נראה נחמד, הרבה יותר סימפטי מלעבור בקאנגדינג. מה המרחק מלוהואו לסדה? יוצאים אוטובוסים כל הזמן או פעם ביום ב6 בבוקר כנהוג באזורנו?
לאנגמוסי לא בכיוון, ונראה לי שגם על הגעה לגאנזי אני אוותר הפעם, ואם כן, זה יהיה רק כדי לקחת אוטובוס לXINLONG - הדרך הכי יפה שראיתי מימי.
חשבתי על JIULONG - היתה על המקום המלצה בCHINABACKPACKER, אבל נראה לי שהמקום לוקה בחסר מבחינת סטופות, דגלי תפילה וטיבטים באופן כללי.
אם תזכר בעוד מקומות נידחים ומקסימים, אני אשמח.
נ.ב
שלחתי לה מייל, נקווה לתשובות טובות. -
מה שיותר נידח יותר טוב אהה נועה?SIGUNIANGSHAN כן זה המקום שההתכוונתי,זה מזכיר לי שהתכוונתי להיכנס ליאדינג ופתאום החליטו הטיבטים לזרוק אבנים(טוב נו סלעים) על השוטרים הסינים וכל זאת שאני ועוד כמה תיירים צופים מהצד,כמובן שאחרי שעתיים שמו אותנו באוטובוס וגורשנו אחר כבוד לדאוצנג,ככה הסתיים הנסיון הכושל לטייל ביאדינג(אל תזכירי לי את השם הזה בטעות) .
בקשר לנ.ב סעיף 2- במרקנג\אבה\LUHUO ישראלים?
danba,GANZI,degeאולי יחידי סגולה.
xinlong תקועה לה אי שם בין yajiang לganzi באמצע הדרך, גם כן חור
.
jiulong אוי ואבוי זה בכלל בצד השני למטה
.
אני חושב שיש לי איזשהי מפת רקע עם תרשים כללי של הכבישים+מרחקים וכל האתרים של חבל קאם(מערב סיצואן).
אם תרצי אשלח לך לאימייל (את יכולה לרשום לי אותו במסר אישי).
יש שם בטח כמה אתרים שבטח לא שמעת עליהם(מסומנים במפה).
אני שולח לך במסר אישי קישור לאתר אינטרנט עם המון חומר על כל האזורים הטיבטים,תחפרי שם ותמצאי בטח המון מציאות מענינות בשבילך.
מקווה שהכל בסדר עם ידידתך ביושו.
נ.ב אם אני יזכר באיזה משהו מערב סיצואני מעניין יכול להיות שארשום לך במסר אישי(לא צריך להרוס אותו
).
-
טוב משום מה השם שלך לא פותח לי מסר אישי אז לטיפולך -
טרקים בסצ'ואןthe trek from lugu to yading is a good one.
you can hike from (near) dege to manigango (on the main road
back to ganzi), through palpung and dzongsar monasteries, about 6 days
(you can reach dzongsar by bus from dege)
and a nice trek not in sichuan but not far is from xiache (gansu) to tongren (qinghai), about 5 days through grasslands.
zvika