מדינות ללא מס
-
איפה הכי זול לקנות
האופציות ניורק ניוגרזי לוס אנגלס ווואגס
הבנתי שיש מקום בדרך לוואגס בכביש 51 מקום זול
אני טועה ?
-
לקנות מה ?בניו יורק אין מס על רכישת ביגוד והנעלה עד גובה 110 דולר לכל קניה.
בניו ג'רסי אין בכלל מס על רכישת ביגוד והנעלה.
בנבדה אולי התכוונת ל-AREA 51 ? שם אין מסים כאשר קונים מהחיזרים, כמו בסרט "גברים בשחור", אבל לבטח מדובר בסחורה מוברחת לכדור הארץ

בלוס אנג'לס המס הוא כ-9 אחוז.
-
מדינות ללא מסהשאלה החשובה יותר בעיניי היא מה לקנות ולמה
אם מדובר על קנייה של משהו מאד מסויים בשווי גבוהה (כמו מחשב מצלמה וכו') - שיקול המס הוא לא זניח. בהקשר הזה שימו לב שבניו יורק וניו ג'רסי יש מס על מוצרי אלקטרוניקה.
אם מדובר על סכום נמוך יחסית, המס פחות קריטי, ועדיף לקנות בחנות זולה יותר (אם יש כזו)
אם מדובר על שופינג - בגדים, נעליים, תיקים וכו' ללא מטרה מוגדרת (כלומר לא ג'ינס ליוויס מידה 42 אלא חופן בגדים לשנה הבאה), יותר חשוב בעיניי איך השופינג משתלב ברצף של הטיול.
שופינג דורש זמן. שופינג דורש להגיע לחנות.
שופינג יכול להשתלב באמצע נסיעה ארוכה
שופינג יכול להשתלב כחלק מיום מנוחה יחסי. למשל באורלנדו בין הפארקים, או אפילו באיזור לוס אנג'לס
שופינג יכול להשתלב כדרך למלא את היום בוגאס בעוד שרוב הפעילות מתבצעת בערב.
שופינג הרבה יותר נוח לעשות כיש אוטו - סוחב, מביא אותנו לקניון, אפשר להשאיר בו את הקניות באמצע היום וכו'. לדוגמא ההמלצות לשופינג בג'רסי גרדנס (למי שישן במנהטן) כוללות לקחת איתך טרולי לסחיבת הקניות, ונסיעה הלוך ושוב באוטובוסים. לא שזה לא עובד, אבל ברור שיותר נוח להגיע עם אוטו, ופעם בשעתיים משאירים בו את השקיות.
עוד דבר שאני מציע תמיד (אבל יש רבים שלא מסכימים איתי) - אם מדובר על חצי יום עד יום שופינג, שווה לעשות אותו איפה שהשהייה זולה. לדוגמא לינה במוטל באיזור גילרוי (בדרך לסן פרנסיסקו) צפויה להיות זולה יותר מהותית מלינה במנהטן, אפילו כשמשקללים את עלות הרכב. באופן דומה לינה ורכב בפלורידה יותר זולים מאשר באיזור ניו ג'רסי או פנסילבניה.
חווית השופינג עצמה בקניון די דומה, לא משנה עם הקניון הוא בפלורידה, קליפורניה או ניו ג'רסי (בהשוואה בין קניונים בגודל דומה כמובן).
אני מצרף את מדריך השופינג שלי שמתייחס לנקודות האלה ועוד
-
מדינות ללא מסניו יורק יקרה.
ניו ג'רזי יותר זולה..
ל.א. לא יקרה.
וגאס זולה.
-
מדינות ללא מסאצל הרבה, השופינג לביגוד וכו יותר יקר ממצלמה

שכחת את האופציה של להזמין מראש באינטרנט. אפשר למצוא אתרים שישלחו אליך ולא יקחו TAX.
כמו כן, שבניו ג'רסי לדוגמא אין מיסים על ביגוד והנעלה. באאולטים בניו יורק (וודברי ) - יש מס. כנל פלורידה.