סבתא זקוקה לעזרה
-
שלום לכולם
אני מתכננת לקחת את נכדי הבכור לטיול בר מצווה בפריס.
וכמובן שאני רוצה שזו תהיה חוויה נפלאה עבורו לכל החיים יחד עם הזדמנות נהדרת לבלות רק שנינו ביחד.
מחשבתי הראשונה היתה לנסוע איתו באופן עצמאי. לקחת מלון קטן ונחמד
בגדה השמאלית כמו למשל באזור ככר סאן מישל (מקום שהייתי בו בעבר)ולהגיע לכל אתרי התיירות באוטובוסים (באזור זה נמצאים כל הקווים כמעט וכמובן גם מטרו). אוטובוסים בעיני זו דרך נהדרת להתרשם מפריס כי רואים את כל האזורים שעוברים בהם ולא נמצאים במעמקי האדמה. בנוסף תכננתי להגיע ליורודיסני וכן לפארק אסטריקס.
בתי, אם נכדי, חשבה שאולי עדיף יהיה טיול מאורגן לילדי בר מצווה שכן תהיה לו חברה. כששאלנו את נכדי מה הוא מעדיף - הוא אמר שמעדיף לנסוע איתי לבד - אבל אמו שכנעה אותו שעדיף שיהיה גם בחברת ילדים.
הטיול המאורגן שנראה לנו - התברר שמיקום המלון הוא אזור בניול - ממש ממש בסוף כל הסופים של פריס - ליד הכביש הטבעתי המקיף את העיר
(וגם על המלון עצמו נובוטל בניול - לא ראיתי דברים טובים באתר למטייל).
מיקום כזה מבחינתי הוא מאד בעייתי שכן אין אפשרות בערבים לשוטט במקומות נחמדים בסביבת המלון וכמו כן אין אפשרות באמצע היום לקפוץ עם מונית לנוח כשסבתא מאד עייפה (והסבתא הזאת לא ממש בכושר טוב -
וקצב עמוס מדי מדי יכול להוות בעיה לעיתים).
אני מאד זקוקה לעזרתכם : ראשית - האם מישהו מכיר את מלון נובוטל בניול ויכול לספר לי על המלון וסביבתו. שנית - אם אני רוצה באופן עצמאי לקחת את נכדי מאזור זה לפארק אסטריקס (שכן הטיול המאורגן לא כולל פארק זה) האם זה קרוב יחסית ולא מסובך מדי להגיע? האם עם מונית זה אפשרי מבחינת המחיר?
כמו כן - אם לא בטיול מאורגן אלא בטיול עצמאי - האם להגיע ליורודיסני ולפארק אסטריקס יש אפשרות נוחה מאזור ככר סאן מישל (גדה שמאלית קרוב לנוטר דאם)? ואיך האפשרות לנסוע במונית מבחינת גובה המחיר?
והכי חשוב - מה אתם מייעצים לי - מאורגן או עצמאי?
ואם מאורגן - האם מישהו יכול להמליץ על חברה מסוימת?
אני מודה לכם עד מאד מראש ומאחלת לכם שכשתהיו סבים וסבתות ותרצו לקחת את נכדיכם לטיול - אנשים טובים יעזרו לכם
סבתא חנה -
סבתא זקוקה לעזרהטעיתי : קוראים לאזור "בניולה" ולמלון "נובוטל בניולה" סבתא חנה -
סבתא זקוקה לעזרהסבתא חנה, שלום.
אני לא יכולה לענות לך על כל שאלות פריז, אבל רוצה להתייחס לעניין המאורגן-עצמאי.
אני קוראת מאחורי דבריך שאת מאוד רוצה לבלות זמן עם נכדך, והנכד הוא ילד מקסים ומחונך היטב ולא רוצה להעליב את סבתא...
אמו של הילד לא נגדו, היא כנראה מכירה אותו ויודעת שהוא זקוק לחברת ילדים, אחרת לא היתה מציעה מאורגן. אולי היא גם יודעת שלאמא שלה לא ממש יש כוח לגמוע את העיר ברגל???
אני חושבת שאם תציעי לקחת אותו לטיול אחר - שניכם לבד, נגיד לשבוע ימים, סתם בשביל לבלות זמן ביחד, זה יכול להיות מקסים, עם כל תכנון שתתכנני, ויש לי הרושם שאת יודעת דבר או שניים על טיולים, אבל טיול בר-מצווה צריך להיות בעל אופי אחר, לטעמי, כזה שיחרת בזכרון כשיא הכייף מהעיניים של בן 13 שיש לו רצונות כמו של החברים שלו וכוח לבצע אותם.
ואני מעריצה אותך על הנכונות והרצון, רק רציתי לשקף את הצד השני, כפי שאני מבינה אותו. ואם החמצתי משהו אני מתנצלת מראש.
רבקה -
סבתא זקוקה לעזרהלילה טוב לסבתא חנה.
קודם כל מאוד ריגשת אותי.טיילנו עם ילדינו רק בטיולי בר מצווה.התקציב,הפחד מטיול עצמאי עם ילדים,לפני שהכרתי את הפורום הנהדר כאן,לכן נסיון רב אין לי.
טיילנו בפריז-הולנד-בלגיה בטיול מאורגן,10 ימים נפלאים עם חברת אופקים.לא,מנסה לפרסם אותם אין לי כל קשר לחברה רק לציין את הצלחת הטיול.היו להם בזמנו טיולי בני מצווה,ולא רק טיולי משפחות.בטיולי בני מצווה-יש לפעמים 2 מדריכים,וגיל הילדים בו הוא סביב ה12-13.כמובן יכולים להיות אחים בטיול אך הרוב הוא גיל אחיד.כך נוצר קשר טוב הין הילדים וגם ההורים.להבדיל מטיולי משפחות,כאשר גיל הילדים יכול להיות משנתיים עד 18 והמבוגרים עד 80.
אז אם כבר מאורגן(לא רע בכלל)אז מותאם לבני מצווה.
בטיול שלנו היתה סבתא עם נכדה והחברה של הנכדה.היה משמח לראות את הקשר הטוב בין הבנות והדורות
בגלל קבוצת הילדים שהתגבשה נהדר,הבנות הצעירות יכלו לטייל ולהנות בפארק בקבוצת הילדים וסבתא לנוח לפעמים על ספסל ולהשגיח מהצד.לפי התאור שלך(סוף פריס
)לדעתי היינו במלון הנ"ל.נובוטל,הוא היה בתחנה האחרונה של המטרו(לא זוכרת איזה קו)אם אכן זה המלון,אז לא נוראה כל,כך.נכון,טוב יותר להיות במרכז העיר.מול המלון ממש קניון גדול עם חנויות רבות וסופר גדול,בו הצטיידנו כל יום וגם עשינו קניות.לנו היתה מדריכה נהדרת,קלייר, בערבים פנויים היא על דעתה נסעה למרכז העיר ולקחה כל מי שרצה להצטרף.כך גם ביום הפנוי בעיר נסענו והלכנו איתה כמעט כל היום.לא תמיד זה כך במאורגנים אחרים.המדריכים-נותנים טיפים ועוזרים לבנות את השעות הפנויות בעיר.איך מגיעים,איזה תחנות מטרו ואיך מסתדרים.אפילו בטיול בספרד(שהיה מוצלח הרבה פחות)המדריך עזר ונתן טיפים לניצול הזמן הפנוי.דווקא מפארק אסטריקס התרשמנו פחות.אולי בגלל מזג האויר הגשום מאוד.עוד דבר שלמדתי-דווקא מהסבתא שהיתה איתנו בטיול,לא חייבים לצטרף לקבוצה לפעילות מסויימת אם לא חשים צורך או רצון.אפשר להכין שעורי בית טוב,לקבל הסבר ממדריך ערב קודם ולנצל יום מסויים או ערב לפעילות אחרת.כך למשל ביום גשום של פארק אסטריקס הסבתא החכמה טיילה עם הבנות במוזיאונים ועוד.ואנו נרטבנו עד התחתונים בפארק אסטריקס ורק ציפינו מתי יקחו אותנו חזרה
בשלב מסויים נכנסנו למסעדה בפארק,אחרי המתנה של שעה בתור,ומשם יצאנו רק לקראת שעת היציאה חזרה.
פחות מסכימה הפעם עם רבקה,גם טיול עם סבתא יכול להיות מהנה,גם בגיל 13.היום,כאשר הילדים נוסעים יותר לחו"ל,טיול של בר מצווה נחרט בזכרון לא יותר או פחות מעוד טיול חו"ל עם משפחה.מתוך הסתכלות על ילדי אחותי והחברים.
בהצלחה ,עם כל החלטה
אמה
*צריך לפנות לסוכן אמין ומבין ולא רק המנסה לשכנע לצאת לטיול מסויים.אם את מאזור חדרה רבתי
אשמח להמליץ לך על משהיא מאוד אמינה.אין לי קשר אליה,פשוט הטיפים וההמלצות שלה שירתו אותי גם לטיולים אחרים
-
סבתא זקוקה לעזרהתודה לך מעומק ליבי רבקה חביבתי
ממש נדמה לי שקול בתי דובר מגרונך
ובתי היא חכמה ומקסימה עד מאד
-
סבתא זקוקה לעזרההמון תודה על התגובה המלאה והמפורטת ועל ההשקעה הנוספת
בהכנסת הלינקים (לצערי הלינק השלישי עם פארק אסטריקס לא עובד אצלי)
מאד עזרתם לי ואני מקווה שאם יהיו לי שאלות נוספות אוכל לפנות אליכם.
שוב תודה
סבתא חנה -
סבתא זקוקה לעזרהאני רחוקה מלהיות אמא לגיל בר מצווה, ודעתי מבוססת על נסיוני כשהייתי בת מצווה. יש שיטענו שהעולם השתנה, הילדים של היום אינם הילדים של פעם - אז אני אומר את דעתי ואת תבחרי אם להקשיב לה או לא.
קודם כל אני נסעתי לטיול בת מצווה לבד עם אבא שלי (שבו בשוויץ + שבוע בפאריס). לא הפריע לי בכלל שלא היו עוד ילדים מסביב (אולי זה קשור לעובדה שגם היום אני מאד עצמאית?
). נהניתי מאד שהיה לי את אבא רק לעצמי (יש לי עוד אח ו-2 אחיות שהיו אז ממש קטנות וברור שלא זכיתי להרבה "אבא לבד" ביום יום). גם שבוע עם סבתא לבד זו חוויה ייחודית - בהנחה שזה לא משהו שאתם עושים באופן קבוע.
אם את מתאימה את תכני הטיול לדברים שידברו אל ליבו, אין סיבה שהוא ירגיש "נדפקתי אני בטיול של זקנים" (לא שאת זקנה, פשוט כולנו זקנים בעיני בן 13).
עוד משהו שרלוונטי לדעתי- זו מתנה ממך אליו וזכותך להחליט שאת רוצה זמן איכות איתו ולא טיול מאורגן (אולי זה הזמן להודות שטיולים מאורגנים הם בעיני סיוט אחד גדול?)
אם הוריו לא לוקחים אותו לחו"ל אף פעם בגלל שאינם יכולים וזה יהיה החו"ל היחיד שלו להרבה שנים אז יש יותר מקום לקבל יותר את דעתו - בתנאי שזו דעתו ולא דיעה שאמא שלו שתלה לו, אבל אם הוא מטייל גם עם הוריו אז שהם יקחו אותו למה שהם מוצאים לנכון ושיניחו לתת לו את המתנה שאת רוצה.
מאחלת לכם שתהנו בכל אפשרות שתבחרי.
-
סבתא זקוקה לעזרהשלום סבתא חנה
אנסה לספק חלק מהמידע שביקשת, אולי כך יהיה קל יותר להחליט.
המלון: אני מניחה שמדובר ב-Novotel Paris Est. מצרפת שני לינקים לביקורות עליו מתוך טריפאדווייזר ומתוך בוקינג.קום
http://www.tripadvisor.fr/Hotel_Review-g196558-d197370-Revie ws-Novotel_Paris_Est-Bagnolet_Ile_de_France.html
http://www.booking.com/hotel/fr/novotel-paris-est.en.html
ביקורות חיוביות ברובן, אבל ברור שלא מדובר במלון קטן ונחמד בגדה השמאלית. הוא ממוקם מעט מחוץ לפריפריק (כביש הטבעת שמקיף את פריז) והסביבה לא מתאימה כלל לשיטוט עירוני.
להגיע לפארק אסטריקס: בכלל לא פשוט להגיע לשם. המרחק מהמלון הנ"ל לאסטריקס לא גדול (משהו כמו 30 דקות נסיעה), אבל המוניות בצרפת יקרות ונסיעה כזאת יכולה בקלות להגיע ל-70 או 80 יורו (לצד אחד).
בתחבורה ציבורית יש שתי דרכים:
1. שאטל משדה התעופה שארל דה גול במחיר 14 יורו לשניכם. תצטרכו לקחת מטרו ואז RER לשדה התעופה ואז את השאטל, שיוצא כל חצי שעה.
2. שאטל מאזור הלובר שיוצא ברבע לתשע בבוקר וחוזר בשש בערב (46 יורו להלוך-חזור לשניכם יחד).
להגיע לפארק אסטריקס מהרובע החמישי או השישי יכול להיות טיפה יותר פשוט, כיוון שיש שם RER B שמגיע לשדה התעופה, מה שחוסך שלב אחד.
להגיע לדיסני: קלי קלות - RER A שחוצה את העיר לרוחבה, פחות או יותר, מגיע עד לשם.
מצד שני, מהנסיון שלנו דיסני ילדותי למדי, ובן 13 יהנה הרבה יותר באסטריקס.
אני רוצה בכל זאת להתייחס לעוד שני דברים מעבר למידע הפרקטי.
דבר ראשון - אני יודעת שלי, כהורה, לא נעים בפארקי שעשועים. יש שם כל הזמן התנגשות בין פנטזיה למציאות, ובדרך כלל המציאות לא עולה על הציפיות, מה שאומר שצריך להכיל לא מעט מתח ואכזבה שמתלווים להנאה ולהתרגשות אצל הקליינטים הצעירים. לפחות ככה בחוויה המשפחתית-אישית שלי.
מעבר לכך, לבלות יום שלם שם זה עניין די מאתגר: הרבה המתנה בתור (אם מדובר בתקופת חופשה מבתי הספר), קשה למצוא מקומות ישיבה במסעדות (שלא לדבר על האוכל העלוב), צריך לשמור על ערנות וקשר עין כל הזמן. זה לא פיקניק..
ולמה אני מתארת את הצד הפחות שמח?
בשביל להגיד שיכול להיות שעדיף להסתפק בפארק אחד בטיול אחד, ולא להעמיס על עצמך יתר על המידה. גם לילד לא בטוח שהכי מוצלח לשלב - אני בטוחה שהפארק השני כבר יהיה פחות מרגש מהראשון.
דבר שני - דווקא במחשבה על פארק שעשועים, נראה לי שלבלות עם קבוצת ילדים יכול להיות נעים יותר מאשר בהרכב זוגי. בשאר המקומות בילוי פרטי שלכם נשמע נהדר ומספק, אבל שם אני מניחה שלא תעשי איתו את המתקנים המאתגרים יותר, כך שישב ליד ילדים שלא מכיר, שדוברים שפה שאינו מכיר, ולא ירגיש 'ביחד', הרגשה שהיא חלק גדול מהכייף שם.
באמת התלבטות לא פשוטה.
אבל בטוחה שמה שלא תחליטו, הטיול יהיה נהדר
רינת -
סבתא זקוקה לעזרהסבתא חנה שלום רב!
אני רק רוצה להגיד שאני נורא נהנית לקרוא את כל מה שכתבו לך כאן,פעם אני בטוחה שזו צודקת ומיד אחר כך משוכנעת שהדעה השנייה היא היא הנכונה.
אבל,את יודעת מה? הכי חשוב והכי יפה זה שאת מהסוג של הסבתות שלוקחות את הנכד שלהן לחו"ל.ולא משנה בכלל איך.
אולי לא תרמתי לדיון ולהחלטה,ואולי אם קצת תחשבי על מה שאמרתי תגיע לך התובנה לבד מעצמה.
הלוואי ולכל הנכדים בעולם יהיו סבתות שיקחו אותם לטיול בר מצווה.
שיהיה בכיף והמון בריאות ושמחה!
איילת. -
סבתא זקוקה לעזרהרק תוספת קטנה לגבי מה שכתבה רינת על המלון .
דוקא המיקום שלו לא רע בכלל לדעתי.צמוד לו מטרו קו 1 שמוביל לאורך הגדה הימנית למרבית האתרים החשובים בלב העיר.מרחק הליכה מהמלון גם תחנת RER בקו האדום המוביל לפארק היורודיסני.המלון נמצא ליד טירת וינסן ובסמוך לטירה למיטב זכרוני פארק נחמד בו ניתן לשוטט בהנאה.
זה נכון שזה לא המקום האידאלי מבחינת השכונה מסביב אבל קפיצה קטנה במטרו כאמור תביא אתכם למרכז בקלות.
לגבי ההחלטה האם לנסוע לבד או בחברה - אני בעד סבתא ונכד יחד עם עוד ילדים אבל בעיקר בעד לתת לנכד להחליט.....
שיהיה בכיף
ג'מוס -
סבתא זקוקה לעזרהאבל ג'מוס, איך ליד מטרו קו 1?
או שאנחנו לא מדברים על אותו מלון..
לפי מה שאני רואה התחנה הקרובה למלון היא GALLIENI, התחנה הסופית של קו 3. ויער ונסן והטירה שבו רחוקים למדי, וכך גם RER A (אבל זה לא משנה, כי יגורו שם רק במקרה של טיול מאורגן, ואז בטח הסעה לדיסני).
בכל מקרה, אפשר להגיע משם למקומות נעימים ומרכזיים יותר בנסיעה של 20 דקות במטרו, אבל זה לא ככה שיוצאים מהמלון ומשוטטים בסביבתו בשעות הערב או שאפשר בקלות לקפוץ למנוחת צהרים באמצע היום ולהצטרף לפעילות אחר כך.
-
סבתא זקוקה לעזרההיי ריני
יש משהו במה שאת אומרת.
אני בכל מקרה הקלקתי על הקישור שצרפת בטריפאדוויזור ומשם על המפה והגעתי לרחוב רפובליק אחר הנמצא ליד טירת וינסן.
אבל מעיון באתר הרשמי של נובוטל - אכן את צודקת
http://www.novotel.com/gb/hotel-0380-novotel-paris-est/locat ion.shtml
המקום ליד התחנה של קו 3 הוא הנכון...
סליחה
ג'מוס -
לי טיול הבת מצווה זכור די כסיוטההורים שלי לקחו אותי לבד (האחיות הגדולות כבר היו קצת גדולות מדי ונשארו בבית) לחודש לארה"ב. אני זוכרת לטובה מקומות מסויימים, אבל גם הרבה ויכוחים עם ההורים ואכזבה מדיסני וורלד (גם כי ציפיתי למקום של רכבות הרים וגם כי לא רציתי לעלות לבד על מתקנים כי חששתי מקשיי שפה). אני מניחה שהחלק מהבעיה היה קשור לזה שהייתי ילדה מפונקת
וגם חודש היה הרבה יותר מדי.
לא יודעת מה עדיף לכם, כי זה מאוד תלוי באופי שלכם. כמה שאני שונאת טיולים מאורגנים זה אולי פתרון טוב לסיטואציה כזו (אבל רק אם זה לא מסע עינויים לסבתא). -
סבתא זקוקה לעזרהתודה עד מאד. כל מה שכותבים יעזור לי בסופו של דבר להחליט.
הנכד שלי היה המון בחו"ל - אבל בפריז לא היה - וגם זו הפעם הראשונה , ובטח היחידה, שאנחנו ניסע ביחד .
אני מנסה עוד לברר בחברות השונות לטיולים מאורגנים איך ומה. בסוף השבוע אראה את בתי ונכדי ונדסקס את העניין.
שוב המון תודה -
סבתא זקוקה לעזרהתודה על האינפורמציה הרבה והשימושית. ובכלל על כל ניתוח
נושא הפארקים. מאד החכמתי במיוחד שהסברת לי את נושא הביחד והלבד.
באמת - אני כל כך מודה לכולם שהתגייסו לעזור לי - ואכן זה בהחלט עוזר. -
סבתא זקוקה לעזרהאוי כמה שאת צודקת!
כל תגובה - לכאן או לכאן - משכנעת אותי.
אבל אני מרגישה שלבסוף כל התגובות ביחד
יובילו אותי למסקנה הנכונה.
וכן, אני מודה לאל שיש לי אפשרות כלכלית ופיסית לקחת את נכדי היקר
והאהוב לחו"ל. ואני מקווה שאלוהים יתן לי בריאות ויכולת לעשות זאת גם עם שאר נכדי לכשיגדלו. -
סבתא זקוקה לעזרהבכל זאת - תודה על הרצון הטוב
והעיקר שהאמת יצאה לאור - ובטח כבר לא אשכח אותה! -
לי טיול הבת מצווה זכור די כסיוטכן - חודש זה המון המון זמן. אנחנו נוסעים בסך הכל לשבוע.
ואני מתחילה לחשוב שבאמת טיול מאורגן יהיה עדיף. אבל מהמסקנה הסופית אני עדיין רחוקה למרות שכל התגובות לכאן או לכאן ממש עוזרות לי לגבש דעה.
תודה לכולכם - אתם מקסימים. -
הקישור שלא עבדמצרפת את הקישור שלא הצלחת להכנס אליו בהודעה של אמה.
מדובר בטיול שבוע בפריס שכולל את שני הפארקים.
הטיול הוא של חברת "אופקים" -
הקישור שלא עבדחסיה בוקר טוב,
כתבתי לך למייל שלך,בגדר המלצה.
אמה