בולגריה - שבעת האגמים
-
אהלן,
אני מתכנן לטוס עם חבר לבולגריה בחודש יולי (לא סגורים על תאריך ספציפי, כנראה נחפש דקה 90).
שנינו מטיילים די הרבה בארץ בטיולי תרמילאים בארץ, עדיין לא יצא לנו בחול, והומלץ לנו בחום לעשות את שבעת האגמים.
הזמן שהקצבנו לטיול הוא כשבועיים.
ממה שקראתי באינטרנט ראיתי שיש טרק אחד קל של כשלושה ארבעה ימים,
ושהארוך הוא של כשבועיים.
מישהו יכול לתת לי מעט פרטים על הטרק הארוך - מאיפה הוא לאיפה? מקומות לינה בדרך (אנו מעדיפים אוהל וסקשים אם אפשרי...), מחירים פלוס מינוס של שהות וכניסה לשמורות?
תודה מראש
ערן -
בולגריה - שבעת האגמיםנכון ללפני שנתיים, ולא נראה לי שהשתנה משהו...
הכניסה לשמורות בחינם. פשוט נכנסים. יש שמורות שאפשר להגיע לתחילת הטרק עם רכבל מקומי ויש אפשרות גם לעליה רגלית.
כמעט בכל שמורה (רודופי, פירין וכדו') ניתן ללכת יותר מיומיים ולטרק עד שבוע ואלי קצת יותר. יש בקתות בדרך בהם ניתן לקנות אוכל וגם לישון. העלות כ"כ נמוכה ואפשר גם לפתוח אוהל ולפרוס שק"ש. לכל שמורה ניתן לקנות מפת סימון שבילים לאזור ובעזרתה לתכנן את צעדיכם. -
בולגריה - שבעת האגמיםאשמח לעוד קצת פרטים אם תוכל במייל או משו..? -
בולגריה - שבעת האגמיםתגיד מה אתה רוצה ואשתדל לעזור לך.
בעבר כתבתי טיפים ב-1001.
לא הכל אני זוכרת - אבל בשמחה... -
בולגריה - שבעת האגמיםדבר ראשון...
הטיול שלי הוא לכשבועיים, כלומר אני רוצה למשוך את הטרק כמה שיותר (אבל לא בקטע של לטייל לאט). העניין הוא שאני כמעט לא מוצא חומר על הטרק הארוך יותר מארבעה ימים. אם תוכלי טיפה להגיד לי איפה הוא מתחיל ונגמר, או לפחות תיכנון יום או משו זה יהיה מעולה.
אופציה שנייה שחשבתי זה אולי לעשות את שבעת האגמים בארבעה ימים ואז לעבור לטרק באיזור שם בהרים אחרים אם יש לך המלצה כלשהי?
בתקופה הזאת באיזה ציוד את מציעה להצטייד ?
(ביגוד טרמי ודברים כאלה חיוניים לדעתך בעונה הזאת?)
אם ישאר לנו איזה יומיים ונרצה ללכת לאיזור מעט תיירותי יותר פאבים ושטויות נחמדות יש משו שאת ממליצה ?
-
בולגריה - שבעת האגמיםאני הייתי בסוף יולי - תחילת אוג' לשלושה שבועות. מזג האויר בסופיה ובעמקים חם. בהרים כבר יותר קריר. לא היינו עם ציוד טרמי. הספיקה לנו חולצה ארוכה/סווטשרט ואולי פליז דק. זה היה רק ללילה. ביום היה חם - הלכנו עם קצר. המים שבטרק קפואים. וצריך לזכור קרם הגנה.
אני חושבת שבהרי פירין ניתן לטרק כמה ימים -4 בערך. ושווה אח"כ להמשיך לרכס אחר. אפשר רודופי.
שבעת האגמים שהם יפים ביום לא מעונן (אנחנו היינו במעונן) נדמה לי שהם רק חד-יומי. יוצאים אליהם מסופרו-בניה. שוכרים רכב שיקח אותך לתחילת המסלול והולכים בין האגמים) ניתן לישון שם בבקתה - נדמה לי. כשתהיה בסופרו-בניה - תברר.
גם בויטושה ניתן לטייל יומיים ואולי קצת יותר. גם לזה קונים מפה ומתחילים ללכת...
חוויה שווה במיוחד - זה הטרמפים שם. אנחנו נסענו בטרמפים ממקום למקום. רק מסופיה יצאנו באוטובוס. קנינו מפה ומצאנו את המקום שאליו רצינו להגיע וככה התקדמנו. זו היתה חוויה מדהימה. פשוט אנשים טובים.
עוד משהו?
ואני חייבת להזכיר שזה היה לפני שנתיים - מן הסתם דברים השתנו.
-
בולגריה - שבעת האגמיםתנסה את הטרק הבא:
1. בורובץ - בקתת מוסאלה (עדיף שביום הזה תגיע כבר לבקתת אוורסט)
2. בקתת מוסאלה - בקתת גראנצ'ר.
3. גראנצ'ר - ריבני איזרה.
4. ריבני איזרה - מליוביצה.
5. מליוביצה - איבן וואזוב.
6. מאיבן וואזוב, אתה יכול לרדת לשבעת האגמים, לטייל שם יום ולחזור.
7. איבן וואזוב - מנזר רילה (אחלה מקום לסיים טרק מתיש)
ממליץ לטוס בסוף אוגוסט, ככה תזכה לראות את האחווה הלבנה...
עוד פרטים אתה יכול לקבל בטיפים באתר למטייל,
באתר שלי: http://www.tusvesa.info/archives/30
ואם תרצה אני יכול גם לשלוח קובץ עם לינקים לכל מיני אתרים עם מידע שימושי.