ספטמבר בהודו
-
שלום לכולם!
שאלת תיכנון מסלול בעיקרה.
אני נוסע להודו באוגוסט-ספטמבר והבנתי מקריאה באתר שאהיה מוגבל מבחינת מזג האוויר בעיקר לאזור צפון הודו.
שאלתי היא - מניסיון מי שהיה שם, כמה אוכל להתגמש בספטמבר לכיוון דרום? או - אילו מחוזות בהודו יכולים להיות כבר אחרי המונסונים או ניתנים לטיול נוח למרות המונסונים באזור אמצע ספטמבר?
כמובן שאני אבדוק מזג אוויר באותו חודש לפני שאסע לאנשהו, אבל אני מתלבט אם שווה לי לשקול כרטיס שאוכל לשנות לחזרה ממומביי במידה וארד דרומה.
שאלה נספחת - בהנחה שלא אשתקע יותר מדי באותו הכפר, האם חודשיים זה זמן מתאים לצפון הודו או ששווה לשקול לחתוך לכיוון מדינות נוספות (נפאל למשל)?
תודה רבה!
ניר -
ספטמבר בהודוכשאומרים "צפון הודו" מתכוונים לשטח עצום בגודלו שכולל די הרבה מדינות, בטח לא משהו שמקביל ל"צפון תאילנד", "צפון לאוס" או "צפון ישראל". בצפון הודו לבדה טיילתי ארבעה חודשים (שלושה, אם מגדירים "צפון" בצורה יותר מצמצמת, ולא כוללים בזה את רג'אסטן וורנאסי, שבעיני פחות מומלצות לספטמבר, אולי לסופו), כך שגם בחודשיים לא תוכל להיות בכל המקומות שיש להיות בהם, ובטח שאתה לא אמור להרגיש "מוגבל". אלא אם אתה רוצה להגיד למקום ספיציפי, אין סיבה להתגמש דרומה בכוח.
בספטמבר אפשר כבר להתחיל לגלוש לכיוון רג'אסטן ורישיקש, אבל גם מהן יותר פשוט להגיע בחזרה לדלהי מאשר למומביי. למיטב ידיעתי בדרום ומרכז הודו (או לפחות, באותם האזורים שרלוונטים למומביי), מזג האוויר בספטמבר עדיין לא נעים.
בקיצור - במקומך הייתי מקדישה את החודשיים להודו, וקונה כרטיס הלוך-חזור מדלהי.
-
אוג'-ספטמבר בהודוערב טוב
מצטרף לדברי גלית -
אישית גם עבורי אחרי טיול בצפון הודו של כ-4 חודשים - הרגשתי שלא נגעתי אלא בדוגמית.... ( ואח"כ חודש בנפאל - עוד דוגמית..) אבל, זה באמת תלוי לא מעט באופי ונטיות הלב שלך כמטייל.
איך אמר פעם מישהו על לטייל בהודו ? - הכל צפוי והרשות נתונה
לשירותך
-
אוג'-ספטמבר בהודובאוגוסט, ובוודאי שבספטמבר אפשר ואפילו נחמד לטייל בראג'סטן - אמנם יש קצת גשמים אבל מדובר באזור מדברי למחצה שדווקא הגשמים בו הם חוויה יפה
. אני יכול להעיד באופן אישי כי הייתי בראג'סטן שלוש פעמים בעונה זו (יולי עד ספטמבר) ובאחת הפעמים אף היתה עימי אימי בת ה 60+ וגם היא נהנתה ביותר ולא התלוננה כלל על מזג האויר. לדעתי מסלול אידיאלי בחודשים אלה הוא חלוקה של חודש וקצת לאזור ההימלאיה (בעיקר הימאצ'ל פרדש אבל אולי גם אזורים אחרים כמו רישיקש ואוטאראנצ'ל ו/או קשמיר ואפילו לדאק) ועוד קצת פחות מחודש בראג'סטן וגם אגרה. -
אוג'-ספטמבר בהודוללמדנו עד כמה הדברים לא ברורים וקבועים...
אני זוכרת שאמרת שרג'אסטן סבבה בסוף אוגוסט/ספטמבר, אבל מנסיוני האישי, מזג האוויר בראג'אסטן בסוף אוגוסט (2009) נע בין סביר למגעיל. כאמור, לא משהו שמונע טיול, אבל יש מקומות עם מזג אוויר מוצלח יותר, ובשורה התחתונה - קשה להגיד. -
אוג'-ספטמבר בהודוניר בוקר טוב
מאחר ועכשיו 5 בבוקר בערך , והזמן אינו דוחק , אז אני מצטרף לאלה שעונים ( ואפילו שלא הייתי בראג'סטן מעולם..) ..
טוב אז ככה . אי שם באמצע אוקטובר האחרון - הטיחול שלי בהודו בעיצומו - ניפרדתי מידידה "אירופאית" שטיילה איתי מעט קודם לכן . היא נסעה לג'ייפור ( העיר הורודה-ר'נ'סטאן) ואני הסתפקתי ברישיקש.
אחרי כמה ימים ישבנו שנינו ברישיקש .
היא סיפרה שהחום/לחות/המון חול ואבק + וסופות אבק.. לא עשו לה את זה , והעדיפה לחזור ולטייל שוב באיזורי מוצא ההרים והגנגס המדהים שמשתרך לו באמצע .
למותר לציין שרישיקש באמצע אוקטובר - טוב , נו , כתרים רבים כבר ניקשרו לה....
ולחליפין , שני חברים אחרים שהיו איתי בלאדאק התאהבו בג'ייסלאמר וסביבתה, גם הם באמצע-סוף אוקטובר והאריכו את החופשה בהודו , בגללה ...
אז ממקום של אהבת המידבר , הייתי מציע פשוט שאולי תכין תכנית גיבוי. לדוגמא אם תמצא שיש לך זמן ... ממ...אולי דארג'ילינג/סיקים..
יאללה בהצלחה בטיול
-
אוג'-ספטמבר בהודותודה רבה על העזרה! באמת פורום מוצלח
הפאזה הבאה של שאלות... :
1. אם אני רוצה לשלב את לדאק (ואני נוסע מתחילת אוגוסט עד סוף ספטמבר), כדאי להתחיל ממנה ולהגיע אליה בטיסה או לבנות את דרכי אליה? אני שואל גם מבחינת מזג אוויר (באיזורים האחרים, לא בלדאק שלשם הבנתי שהמונסונים לא מגיעים) שאולי ישתפר בינתיים, וגם אם אני מגיע לבד אם אפשרי למצוא אנשים לטייל איתם גם בלדאק.
2. יש סוכנויות נסיעות שהולכים אליהן בד"כ עם טיסות להודו, ככה שיהיה עם מי לדבר אח"כ וכו'? אני נוטה ללכת לאיסתא או אופיר כי כבר בא לי להזמין, אבל אולי יש משהו שאני לא יודע שכולם עושים...
תודה! -
אוג'-ספטמבר בהודוניר ברגר שלום,
1-
העונה של לאדאק מתחילה אי שם ביוני ומסתיימת בדרך כלל במחצית ספטמבר, אי לכך תתחיל בלאדאק- ואם רצונך להגיע ללה בטיסה- הזדרז, כל יום שעובר- בדך כלל מיקר את כרטיס הטיסה.
אתה יכול להזמין ישירות מן החברות בהודו, או דרך אתרי תיירות בהודו.
http://www.yatra.com http://www.makemytrip.com
http://www.jetairways.com ,http://www.jetlite.com ,http://www.kingfisher.com
בתור דוגמא.
2- אחרים יענו.
בהצלחה. -
אוג'-ספטמבר בהודויש הרבה תרמילאים (ישראלים ובכלל) בלה, ורובם בד"כ מגיעים לשם כדי לטייל ולטראק. לא אמורה להיות לך בעיה. -
אוג'-ספטמבר בהודוהייתי בספטמבר בדרום קרנטקה שבדרום וזו עונה נפלאה שם. מאחר וזה ממש לאחר עונת המונסונים הכל ירוק ומקסים שאי אפשר לתאר !!
עדיין יש מידי פעם גשם ואפילו יכול להיות גשם חזק, אבל זה כבר לא כמו בתקופת המונסונים שאז מדובר בדליים על גבי דליים. גם אם יש קצת גשם זה לא נורא בכלל ואפילו מוסיף לחוויה ! נראה לי שגם גואה יכולה להתאים לספטמבר.
בעקרון הצד המערבי של הדרום יכול להתאים לספטמבר (אפילו לסוף אוגוסט).
הכוונה למדינות גואה, קרנטקה וקרלה. גם המחירים יהיו טובים יותר בעונה זו. הצד המערבי של הדרום (טמיל נאדו) יהיה עדיין חם ולא כל כך נוח