התאמה של נעלי טראקים
-
על אף שחיפשתי בפורום, לא ממש מצאתי מידע מדוייק איך לבדוק האם נעליים טובות.
בתור למודת ניסיון רע עם נעליים, עכשיו לפני היציאה לחרוש את נאפל (מתכננת לעשות טרקים קשים כמו EBC) צריכה להבין איך אני בודקת שהנעליים לא יתעללו בי.
עד כה טיילתי המון בשביל ישראל, וכיום יש לי KARRIMOR, ואין טיול שאני לא מסיימת עם שלפוחיות על כל כף הרגל.
כמובן שעד כה זה לא מנע ממני לסיים טיול בן שבוע ויותר, אבל בכל זאת, אשמח לשמוע מכם איך אפשר להתאים לעצמי נעל שלא תגרום לי לסבול.
תודה לכל העונים, יעל -
התאמה של נעלי טראקיםכמה הצעות:
1. גרבי גרביים יעודיים להליכה ממושכת.
2. גרבי גרבי ליינר דקות תחת הגרבים. הדבר מפחית משמעותית את החיכוך ואת יכולת נידוף הזיעה (-הזיעה מגבירה את פגיעות העור בכף הרגל).
3. רכסי את הנעליים באופן כזה שכף הרגל תנוע פחות בתוך הנעל.
4. רפידות או מדרסים מתאימים עשויים הן למנוע תזוזה מיותרת והן צימצום החיכוך.
5. גם במהלך ההליכה אווררי וייבשי בהפסקות את הגרביים וכפות הרגליים, גרביים טובים יתייבשו מהר מאוד.
6. גרבי גרביים נקיים בכל יום. עשי כביסה באופן תכוף או קחי עוד קצת זוגות גרביים כולל ליינרים.
7. קחי עימך פלסטרים עבים ורחבים, יש יעודיים לכך. וכסי מייד בהתחלת תחושת הצריבה את המקום הפגוע. אחרת הטיפול יהיה קשה וכואב הרבה יותר, עד כדי הפסקת ההליכה. -
תודה על התשובה!בנוגע לרפידות/ מדרסים- למה בדיוק התכוונת?
ליינרים אפשר לקנות בכל חנות ציוד?
אבל השאלה שלי היתה בנוגע לאיך אני בוחרת את הנעל עצמה.
הקרימור לא עמידות למים לכן אני צריכה לרכוש עכשיו זוג שכן.
ואני לא יודעת איך מכל מה שמוצע לי בחניות טוב או נכון לי, וימנע משלפוחיות בעתיד.... -
תודה על התשובה!אני לא חושב שהבעיה טמונה בנעל. אני חושב שחלק מהבעיה נובע מהרגישות האישית שלך, צורת ההליכה ואי יישום של חלק או כל הכללים שציינתי (למשל, ללכת עם זוג גרבי ספורט יום שלם עשוי בקלות להוביל לשלפוחיות וכן הלאה..).
ליינרים אין בכל חנויות הציוד משום מה, אבל שווה להשקיע ולחפש. -
תודה על התשובה!בעבר כשעשיתי את שביל ישראל, השתמשתי בגרביים מתאימות לטיולים (שנרכשו בלמטייל), השתמשתי בחבישות.. אין לי מדרסים או פדים, ולא ברור לי מתשובתך מה הם בדיוק....
כן הקפדתי על אירור, ובכל זאת, הרבה פעמים אני מגיעה למצב שבו כל צעד הוא סבל. בתור מי שמטיילת הרבה למדתי לספוג את הכאב הזה, אבל לא בא לי לסבול כשאני עושה טרק של שלושה שבועות.
בהחלט אשקיע וחפש ליינרים טובים וכבר איתרתי בסופרפארם מעין חתיכות סיליקון שאמורות להגן על אזורים רגישים. הבעיה שלרוב כל כף הרגל שלי מתקשה שלפוחיות- זרת, בוהן ופס החיבור הין האתבעות והרגל... -
תודה על התשובה!נסיתילהבין מתגובתך היכן בדיוק הבעיה, אבל אם הבנתי נכון ייתכן ומדובר באחת מהשתיים:
1. נעל צרה באיזור החרטום, מה שמחייב אותך לחפש נעל רחבה יחסית.
2. שריכה הדוקה מידי בחלק התחתון של הנעל.
נראה לך שזה יכול להיות הכיוון? -
תודה על התשובה!
אחרי מדידות בכמה חנויות- כמו שציינת הלכתי על נעל רחבה יותר בחרתום (כף הרגל שלי קטנה ורחבה..)
בסופו של דבר הנעל שהיתה הכי נוחה לי וגם התאימה לצרכים שלי היא merrell
http://www.merrell.com/US/en-US/Product.mvc.aspx/W-F-F/17122 W/0/Women/Footwear/Filters/Womens/Chameleon-Arc-Mid-Ventilat or
מה דעתך עליה?
הסולמון שמדדתי היו לי צרות מידי, north לא ממש אהבתי, והזמברלן מחירן היה גבוהה מידי ופחות נוחות. -
תודה על התשובה!הולכים עם מה שנוח, תרתי משמע.
1. על פניו, נראות לי בסדר. הנוחות מעל הכל, במקרה שלך זה ממש הכרח.
2. הם לא מיועדות למשקל גבוה על הגב, האם את לוקחת פרוטר?
3. לא שמתי לב,יש שכבה כנגד מים?
4. לא הצלחתי להבין מה מידת המשקל של הנעל. -
תודה על התשובה!הן עמידות למים
נדמה לי שהמשקל הוא 500 גרם, לא סגורה על זה
אני בהחלט מתכננת להשתמש בפורטר, גם באראונד וכם בEBC -
התאמה של נעלי טראקיםשימי לב שהנעל בדיוק במידה, והרגל לא "רוקדת" בה או שהנעל לוחצת מידי...
אני ממליצה על גרבי מסע, שיש להן סיבי קולמקס שמנדפים זיעה ואקסטרא בד במקומות רגישים לשפשופים.
וכמובן לפני הטיול ללכת כמה ימים עם הנעל כדי להתרגל אליה ובמקומות שאת רואה שרגישים לשפשופים אולי להתחלה לשים מלכתחילה פלסטר רחב. -
התאמה של נעלי טראקיםלדעתי עדיף מידה ואפילו מידה וחצי יותר.
1. כף הרגל מתרחבת ומתנפחת בעת מאמץ והליכה, לכן אגב כדאי למדוד נעליים בערב.
2. לעיתים, בייחוד בתנאי קור גורבים זוג גרביים עבה אושני זוגות גרבייפ, הדבר מחייב נעל גדולה במקצת.
3. לא פעם מוסיפים מדרסים, לכן כדאי למדוד את הנעליים עם המדרסים ועם הגרביים בהם מתכוונים להשתמש.
4. אחד הסיוטים הגדולים זה פגיעה של בוהן הרגל בחרטום הנעל מבפנים, לאחר מס' שעות הליכה זה יכול להפוך לסיוט עד כדי הפסקת ההליכה.
מונעים זאת ע"י נעל מעט גדולה, שלא יווצר מצב של פגיעת הבוהן בקדמת הנעל.
5. על מנת לייצב את כף הרגל, שתזוז מה שפחות, משתמשים בטכניקות שריכה שונות. -
2 הסנט שליאת מעידה על עצמך שאת למודת ניסיון לא טוב עם נעליים, ובכל זאת, מצרפת לינק לנעליים קלות של מרל.
אם את מחפשת נעל שמתאימה לטיולים קלים, בלי הרבה משקל על הגב ובתנאים יחסית טובים, הן מתאימות, אבל לא נשמע שזה הכיוון שלך.
נעל טיולים מאסיבית יותר, כנראה שתעשה את העבודה עבורך.
כמו שהכותבים לפני אמרו, מדרסים מתאימים, שעוזרים למקם את הרגל במקום הנכון בנעל, מונעים חופש מוגזם של הרגל בתוכה ומשפרים את היציבה יעזרו מאוד במניעת יבלות ושפשופים, גם גרביים מתאימות יכולות לעזור.
שאלת איך לבחור נעליים?
אז אחד, יש משמאל פה, סרטונים אינפורמטיביים שנותנים טיפים טובים, אבל למען האמת, שום דבר לא יכול להחליף איש מקצוע מנוסע, תגשי לאחד מסניפי למטייל, ספרי למוכר את מה שסיפרת לנו, אני בטוח שהוא ידע להתאים לך את הנעל הנכונה.... -
2 הסנט שליאם אני יכול להוסיף, מנסיוני בחיפושי נעליים (שהסתיימו לפני שבועיים).
יש נעליים קלות עם גורטקס שלחלוטין לא מתאימות לטיולים בארץ בשבילים שאינם דרכי עפר רחבות.
יש נעליים קלות עם גורטקס שמתאימות לטיולים קלים (ללא בולדרים,ללא משקל רב על הגב)
ויש רמות בינייםעד לנעליים כבדות יותר,עם סוליה מאסיבית ועור מלא או עור הפוך עם מגן גומי בחרטום הנעל(כל אחד והעדפותיו).
אם הנעליים מיועדות לנפאל, אך גם לטיולים בארץ לאחר החזרה, צריך לבחור באיזשהו מידרג ביניים.
האם לוותר על גורטקס לטובת איוורור והגנה ממים תתבצע על ידי מריחת ווקס (אז צריך עור מלא או הפוך לאורך כל הנעל)?
האם את מתכננת ללכת בשלג עמוק יחסית (מעל קו הסוליה)? (וצ'ו לה בין גוקיו ללובוצ'ה בEBC עשוי להימצא במצב זה).
או ללכת על בטוח, גורטקס,ועור מעורב בבד קורדורה עם חיזוקים של גומי או תוספת עור מעל החרטום, ובפריפריה)?
בסופו של דבר זו ההעדפה האישית שלך.
יחד עם הנוחות של הנעל על הרגל שלך.
דוגמא: שמעתי כי מיינדל היא נעל מהטובות בעולם ברמת הייצור שלהן, אבל הן לא היו נוחות לי (הם רחבות בעיצובן ולי רגליים צרות)
מצד שני, נעליים של סקרפה וואסק נוחות לי יותר.
אחרי שהלכתי את EBC עם נעליים לא מתאימות ושחיסלתי אותן לחלוטין בטראק הזה, אני יכול לאמר שאני אעדיף בעתיד נעל שמשלבת נוחות והתאמה (snag fit) עם חיזוק של עור או גומי בחרטום,ירכתיים והאיזור הצמוד לסוליה.
לכן, מרל ו וואסק בריז ייפסלו.
סקרפה,אסולו,וואסק,טרזטה,רייכלה וכו' הן חברות שבארץ יש מודלים שלהם שמתאימים להליכה demanding כמו הטראק של EBC בגלל הימצאות שלג ובולדרים בדרך, יחד עם ירידות תלולות שמצריכות סוליות טרקטור עם אחיזה טובה ונוקשות. גם לסלומון ולה ספורטיבה יש מודל בארץ שמתאים לקטגוריה של demanding trekking
לפני שאת קונה נעל, תבררי באיזה קטגוריה היא נמצאת. light trekking ו hiking הם קטגוריות לא מתאימות.
trekking ו backpacking הן קטגוריות מתאימות יותר.
צייני בפני המוכר את המטרות של הנעל (EBC), את ההגדרות האחרות שלך (משקל,רמת נוקשות,מחיר) ותתחילי למדוד ואל תהיי נעולה מראש על חברה ספציפית.
-
2 הסנט שליאת הנעלים כבר רכשתי. טרם נעלתי אותן...
מדדתי כמעט את כל פירמות הנעליים- סולומון, הייטק, וחברהם. הרגל שלי קטנה (18-19) אך רחבה מאוד יחסית, וכל הנעליים הצרות פשוט לא היו נוחות לי. אם העלתי את המידה כדי להשיג רוחב בנעל, שחיתי בהן.
המרל היו היחידות שהיו נוחות לי מכל הבחינות...
ציינתי בפני המוכר את המטרה של הנעל.
עבור טיולים בארץ, כאמור יש לי את הקרימור...
האם הדגם שציינתי (קישור בהתחלה) אינו מתאים לטעמך לEBC?
זה המפרט שלהם:
UPPER/LINING
• Nubuck, pig suede leather and mesh upper
• Bellows tongue keeps debris out
• Breathable mesh lining treated with Aegis
Antimicrobial solution
• External instep and heel stability arm
• Protective rubber rand and toe cap
• Ortholite
Anatomical Footbed
MIDSOLE/OUTSOLE
• In-Board
Compression Molded EVA Footframe with Grade 3 Nylon Insole cushions for backpacking with a light pack
• QForm
Comfort midsole provides women’s specific stride-sequenced cushioning
• Merrell
air cushion in the heel absorbs shock and adds stability
• 4mm Sole lug depth
• Vibram
Chameleon Arc Sole/TC5+ Rubber
• Weight: 1 lb 15 ozs.
-
2 הסנט שליסליחה
זו המפרט
UPPER/LINING
• Strobel construction offers flexibility and comfort
• Nubuck, pig suede leather and mesh upper
• Bellows tongue keeps debris out
• Hook and Loop Closure System for quick adjustability
• Protective rubber rand and toe cap
• GORE-TEX
Performance Comfort Footwear lining treated Aegis
antimicrobial protects feet and keeps them dry
• Ortholite
Anatomical Footbed
MIDSOLE/OUTSOLE
• In-Board
Compression Molded EVA Footframe with Grade 3 Nylon Insole cushions for backpacking with a light pack
• QForm
Comfort midsole provides women’s specific stride-sequenced cushioning
• Merrell
air cushion in the heel absorbs shock and adds stability
• 4mm Sole lug depth
• Vibram
Chameleon Arc Sole/TC5+ Rubber
• Weight: 2 lbs.
-
2 הסנט שלילדעתי, חיזוקי העור והגומי בחרטום מעל הבוהן ומאחור ומסביב בהחלט מעודדות.
אני קצת חושש מהסוליה- בגלל שהיא קלה ולא עבה כל כך ונראית עדינה אבל אין לי ספק שאם לא תלכי עם תרמיל כבד מדי (נסי לא לעבור את ה 10 קילו) יהיה בסדר גמור בהימלאיה.
לגבי עמידות לאורך זמן, ניראה לי שהסוליה לא תחזיק לשנים רבות אם תלכי איתם הרבה בארץ אחרי שתחזרי. בכל זאת, היא נראית קצת עדינה.
אבל תתאים לצעידות על מסלולים רכים כמו דרכי עפר,דשא ,מדרכות ואספלט, היא לא תשחק כל כך מהר.
שימי לב שהגורטקס של הנעל הוא פרפורמנס שהוא פיתוח חדש יחסית. יש גם איוורור לנעל בחלקה העליון. זה דבר חיובי מאוד לאקלים בישראל באביב ובקייץ.
בקיצור, תתחדשי, נעל טובה, עם סוליה שתחזיק בהימלאיה אבל לא תתאים לחרוש את הנגב. -
2 הסנט שליאני טיפוס הרבה יותר של הצפון
בכל מקרה, לגבי המדרס, השבוע יש לי תור לאורטופד להתיעץ איתו בעניין בכדי למזער נזקי הליכה ופציעה...
בכל אופן תודה! -
2 הסנט שליאז עשית בחירה טובה.(: