דחוף- 2 יעדים נוספים טובים אחרי תאילנד
-
היי לכולם!
אז ככה, יצאתי ממש מגניבה וקניתי בשיא הספונטניות כרטיס טיסה ל-3 חודשים למזרח. את ההתחלה אני פותחת בתאילנד עם חברה לדעתי משהו כמו חודש אהיה שם, אולי 5 שבועות. אח"כ יש לי עוד כמעט חודשיים לטייל אז איפה?
אני יוצאת בספטמבר ב-8.. אז הכוונה היא לאוקטובר נובמבר ככה.
שני יעדים זולים ויפים לבלות בהם, לטייל ולראות. כאלו שמתאימים גם מבחינת העונות לחודשים האלו..
תודה מראש לכל המשיבים
** קמבודיה סבבה באוקטובר נובמבר? -
דחוף- 2 יעדים נוספים טובים אחרי תאילנדשלום,
אם את מחפשת רק מדינות קרובות מאוד אז הצירוף לאוס-קמבודיה-ויאטנם הוא אופציה מצויינת ומתאימה מאוד מבחינת העונה.
אם את מוכנה לשמוע על יותר רחוק, הייתי טס לנפאל ועושה את אחד הטרקים המדהימים בהימלאיה (ספטמבר זה חודש מצויין !)
גם בורמה היא אופציה מאוד מעניינת וגם את סין אפשר לשלב יחד עם לאוס (סין גובלת בלאוס מצפונה).
ואם בעיר/מדינה מודרנית את חושקת, סינגפור נמצאת במרחק שעת טיסה מפוקט ושעה וחצי מבנגקוק ומציעה כל טוב של מודרניזציה, פארקים וקניות.
עשיתי לך סדר או בלאגן ?....
גולן -
דחוף- 2 יעדים נוספים טובים אחרי תאילנדבפורום המזרח הרחוק תוכלי למצוא תגובות מאד מפורטות בנוגע למדינות דרום מזרח אסיה (ובפרט השילוש - לאוס, ויטנאם וקמבודיה). אוקטובר היא סוף העונה הגשומה ובנובמבר מזג האוויר כבר אמור להיות מוצלח (והיתרון - זה לפני תחילת העונה ממש (דצמבר-ינואר), כך שהמחירים יותר זולים וקל יותר למצוא גסטהאוסים). בקיצור - מבחינת תאריכים יצא לך בסדר גמור. יהיה לך הרבה ירוק בעיניים באיזו מדינה שלא תבחרי.
בורמה מדינה מאד מיוחדת אבל גם מאד מאתגרת. לאוס יותר כפרית (ומאד פרימיטיבית), קמבודיה נתנה לי תחושה שמדובר בתאילנד של לפני עשרים שנה (לא שהייתי בתאילנד לפני עשרים שנה בשביל לדעת אם אני צודקת או לא), ובויטנאם עוד לא הייתי, אבל יש הרבה שאומרים שהיא היפה מכולן.
בכל מקרה, אם יש לך רק חודשיים לא הייתי מנסה לדחוף בהם שלוש מדינות. לויטנאם וללאוס כדאי להקדיש, בעיני, חודש לכל אחת. בקמבודיה אפשר להסתפק בשבועיים-שלושה.
אפשרות אחרת היא לשלב את ארבע המדינות באופן הבא (פלוס מינוס כמה ימים לכאן או לכאן, כמובן)- תאילנד שלושה שבועות, לאוס שלושה (ללא הדרום), ויטנאם חודש, וקמבודיה עשרה ימים.
אם לא היית "כבולה" לתוכניות עם החברה, הייתי מציעה להתחיל בשבוע בצפון תאילנד, משם להמשיך ומקמבודיה לחזור לתאילנד ולקנח את הטיול באיים ובבנקוק. היתרון בכך הוא שאת כבר בסוף הטיול ולכן יכולה להתפנק לקנות בלי לדאוג שהתקציב שלך לא יספיק להמשך. מעבר לכך, אין כמו לגמור את הטיול בחופשה מפנקת באיים (למרות שבאופן אישי העדפתי את החופים בדרום קמבודיה מאשר את אלו התאילנדים).
-
דחוף- 2 יעדים נוספים טובים אחרי תאילנדקודם כל תודה רבה !
שנית, את תחילת הטיול אם נניח אעשה באי העונה לשם קו-קוד על גבול קמבודיה. מכירים?
ואז אחרי שבוע ניסע (עוד חברה הצטרפה אז אני שוקלת שינוי מסלול) לקמבודיה שאמורה להיות קרובה (ידוע לכם אם אפשר מקו קוד דרך הפלגה?)
ואז קבמודיה שבועיים
ומשם להודו/ נאפל חודש (זה יספיק? )
ולסיום נקנח באיים בתאילנד, נעשה את הצפון ואיזה יומיים בהונגקונג
מה דעתכם על מסלול הזה גם כאופציה?
עמוס מידי? לוותר על משהו? להוריד משהו ולשים משהו אחר במקום?
פתוחה לרעיונות...
-
דחוף- 2 יעדים נוספים טובים אחרי תאילנדכאמור - לתוכניות מסלול מחוץ לתאילנד כדאי לפנות לפורום השכן...
על קו קוד לא שמעתי, אבל מקו צ'אנג אפשר לעבור לדרום קמבודיה (אל עיירת החוף סיהנוקוויל) יחסית בקלות ומשם להצפין אל פנום פן, סיאם ריפ וכו'.
נפאל או הודו הם חריגה גדולה מהאזור, בטח אם את רוצה לחזור אחר כך לתאילנד. במקומך הייתי נשארת בדרום מזרח אסיה ולא מתחילה לעשות זיגזגים ברחבי היבשת. -
דחוף- 2 יעדים נוספים טובים אחרי תאילנדדרום מזרח אסיה הכוונה קמבודיה וויאטנם לאוס, נכון?
לוויאטנם אני צריכה ויזה כלשהי?
ומצטערת על ההתקרייצות אבל אם אני טסה ב-8 לספטמבר עד ה-24 לנובמבר
איך היית מסדר את היעדים כולל זמנים?
התחלה קמבודיה כמה זמן? ואיזה אתרים מרכזיים בזמן הזה?
אח"כ לאוס כמה זמן? ואתרים מרכזיים
אח"כ וויאטנם, זמן ואתרים מרכזיים
ולקינוח תאילנד שם הייתי רוצה את השלושה שבועות וחצי -חודש לפחות פה אני די יודעת מה האתרים וכו.
אני שוקלת לוותר על ויאטנם אם זה כבר עמוס מידי..
ואל איזה פורום נוסף כדאי לי להכנס?
שוב, תודה רבה רבה
כל מענה מסדר לי מחדש את הראש
-
דחוף- 2 יעדים נוספים טובים אחרי תאילנדהמדינות בדרום מזרח אסיה הן תאילנד, לאוס, ויטנאם, קמבודיה, בורמה, וכן האיים הפיליפינים, מלזיה ואינדונזיה (אל השתיים האחרונות לא ניתן להכנס עם דרכון ישראלי). שכחתי מישהי?
לחמש המדינות ביבשה (אני לא יודעת מה המצב באיים) צריך ויזה.
את המשך השאלה תפני ל"פורום אסיה - המזרח הרחוק". למעשה, את גם לא צריכה לפרסם שם את השאלה - יש שם די הרבה פתילים שמתייחסים לכל אחת מהמדינות האלה, כולל עונות מתאימות, מעברי גבול, תקציבים וכו'. -
דחוף- 2 יעדים נוספים טובים אחרי תאילנדתודה רבה ... ! -
דחוף- 2 יעדים נוספים טובים אחרי תאילנדנסעתי לתאילנד שנה שעברה והצטערתי שלא קפצתי לקמבודיה. 4 שעות נסיעה לקמבודיה נשמע מדהים ופיספוס נוראי מצידי
נסיעה טובה -
דחוף- 2 יעדים נוספים טובים אחרי תאילנדארבע שעות זה מאיפה בתאילנד לאיפה בקמבודיה? כי עד כמה שאני יודעת, אם לא עושים את זה בטיסה מדובר על פרק זמן ארוך יותר. (שמונה-תשע שעות מבנקוק לסיאם ריפ, יום שלם מסיהנוקוויל לבנקוק וקצת פחות מזה מסיהנוקוויל לקו צ'אנג) -
דחוף- 2 יעדים נוספים טובים אחרי תאילנדבס"ד
היי
הייתי מציע לך לא לסגור טיסות והחלטות ליעדים נוספים מראש ,תמיד תוכלי לעשות זאת מתאילנד סביר להניח במחיר יותר זול
כדאי לטייל בתאילנד בניחותה ללא הגבלת זמן וריצות בכדי להספיק לעבור בכמה ששיותר מקומות,תתחילו לטייל איפה שיהיה לכם טוב תישארו יותר איפה של תהנו תמשיכו הלאה,תאילנד מדינה ענקית ויש בה הרבה מה לראות,לצערי רוב המבקרים בשנים האחרונות באים לתאילנד בתור נופשים לתקופות קצרות של 10 ימים עד חודש ובזמן זה מנסים לראות הכל ,אם יש לם את הזמן תוכלו לטייל בתאילד גם שנה מבלי להשתעמם.מתי שימאס לכם מתאילנד תוכלו תמיד להמשיך לאחת מההמלצות המצויינות שקיבלתם כאן
שמעון
הבית הישראלי
מרכז יהודי בקופנגן
אוהבים אתכם כמו שאתם
הבית חוגג עשור