קאסר דיווי ורישיקש
-
שלום !
אני טסה להודו לתקופה של חודש מתחילת ספטמבר ועד סופו.
אני רוצה להגיע בין היתר לרישיקש וקאסר דייוי.
מישהו יודע האם מזג האויר מתאים? ומהן דרכי ההגעה לקאסר דייוי מרישיקש או מדלהי...
ובכלל, טיפים, הצעות לגבי קאסר דייוי יתקבלו בברכה!!!
תודה...
-
קאסר דיווי ורישיקשהייתי בקאסר דווי בספטמבר בשנה שעברה ומזג האוויר היה מצויין. חלק מהזמן היו עננים שהפריעו לראות את הנוף (אבל לשמחתי זה קרה בדיוק כשהייתי בעיצומו של טראק, והעננות התפזרה כשחזרתי לכפר
) חוץ מזה, אחרי השקיעה נהיה קריר ובלילה כבר קר (ברמה של פליז או שאל, לא משהו קיצוני).
מרישיקש לקאסר דווי אפשר להגיע בכמה דרכים: ג'יפ פרטי (הכי נוח, יוצא משתלם אם את מצליחה לאתר חמישה-ששה נוסעים נוספים), או תחבורה ציבורית. אני עשיתי את המסלול הבא: מרשיקש להארידוור, מהארידוור רכבת לילה לתחנה ש(שוב!) שכחתי את שמה, משם פיקאפ לאלמורה ומשם פיקאפ לקאסר דווי עצמה. אפשר גם באוטובוסים, אבל כשביררתי בזמנו העדפתי את הרכבת.
לגבי הכפר עצמו, אין יותר מדי מה לעשות שם, אז אין יותר מדי טיפים לתת מעבר ל"קחי את הרגליים ותסתובבי באזור". יש באזור טראקים מדהימים אם את בעניין. מעבר לכך, בסביבות ראש השנה ויום כיפור האזור מתמלא במטיילים ישראליים, כך שכדאי להגיע לשם כמה ימים לפני החגים אם לא רוצה להתקע בלי מקום לישון בו... (מלכתחילה אין שם יותר מדי גסטהאוסים גדולים. בג"ה ה"גדולים" יש לרוב חמישה-ששה חדרים, ושאר מקומות הלינה הם חדר שניים ליד בית המשפחה.
-
קאסר דיווי ורישיקשיש מצב שאת מדברת על רכבת לנייניטל, מהארידוואר?
-
קאסר דיווי ורישיקשנדמה לי שלא, אבל אני לא זוכרת. יכול להיות שהתכוונתי לקטקודם, אבל יכול להיות שהתבלבלתי עם תחנה אחרת. -
קאסר דיווי ורישיקשאחלה ! תודה רבה! דרך אגב אחלה תמונות:)
לגבי הארדיוור- זו תחנת מעבר כמו שאני מבינה, וחוצמיזה יש מה לעשות שם? דבר נוסף- כמה שעות נסיעה אם זכור לכם בין רישיקש לקאסר דיווי בכל אחת מהדרכים? ובכלל- כמה אתם ממליצים על להגיע לשם?
הייתי כבר בצפון הודו אז בגדול אני לא דואגת, פשוט מעדיפה לנסות מקומות שעוד לא הייתי בהם!
גם טיפים על עמק קינור יתקבלו בברכה, ובכלל כל מקום שהוא טיפה מחוץ למסלול המקובל...
בגלל שאני מגיעה רק לחודש אני לא מתכננת על יותר מדי טרקים, אבל אולי אחד קטן , ובגדול- נראה לי אני יהיה יותר בכיוון של טיולים קטנים וכו'.
תודה שוב ! -
קאסר דיווי ורישיקשהארידוור היא ממש לא תחנת מעבר. הארידוור היא עיר גדולה על שפת הגנגס, שיש בה הרבה תיירות פנים. תיירים מערביים בדרך כלל נמצאים ברישיקש, שהיא עיירה קטנה יותר ועמוסה פחות. גם אם את מגיעה לרישיקש, שווה להקדיש יום להארידוור, לראות את פוג'ת הלילה הענקית שם (גדולה בהרבה מאלו שברישיקש) ולעלות ברכבל למקדשים על ההר.
מרישיקש יצאתי בסביבות 10 בלילה, והגעתי לקסר דווי לפני 12 בצהרים, כשכמעט לא היו לי זמני המתנה בין כלי רכב אחד לשני (למרות שאיכשהו הצלחתי לעלות בטעות על רכבת לדלהי, שנמצאת בדיוק בכיוון ההפוך, לגלות את הטעות רק אחרי שהרכבת התחילה לנסוע, לרדת ממנה, לאתר את התחנה הרלוונטית ולתפוס איכשהו את הרכבת המקורית בדרכה ההפוכה).
-
תרומתי הצנועהרישיקש זה מקום שלא רוצים לעזוב כל כך מהר...מקום עם אוירה שאי אפשר להסביר...גורם לך להיות עצלן ולשכנע את עצמך כל יום ש"מחר ניסע" שוב ושוב.
הארידוואר- זו עיר עליה לרגל הרבה יותר מאשר רישיקש. יש שם מקדשים מפורסמים והפוג'ה שם יותר אוטנטית מאשר ברישיקש.
להארידוור אפשר להגיע ברכבת (וחלקן ממשיכות לרישיקש).
על מנת להמשיך הלאה, להרים של אוטרנצ'ל, יש קישור לדרדון (באוטובוס) שם יש תחנה מרכזית גדולה ומודרנית שכמעט אף אחד לא בא אליה (הזדמנות מעולה לתפוש מקום טוב...)ותחנה ישנה מול תחנת הרכבת שנראת כמו שתחנת אוטובוס בהודו צריכה להיראות (כיאוטית כמובן).
אפשר להמשיך לאלמורה (וקסאר דוי),למוסורי, ולניינטל.
למרות שאני מעדיף את הרכבת לנייניטל\אלמורה- מדרדון לקטקטדאם ומשם באוטובוס לנייניטל או אלמורה.
טראקים: הצ'אר דאם הוא שם לארבעת המקומות הקדושים להינדים בהרים- גנגוטרי, ימונוטרי, קרדנאת,ועוד מקום ששכחתי את שמו.
נוסיף את עמק הפרחים,פינדרי גליישר,מילאם גליישר,וקוהורי פאס.
לא לשכוח את שמורת ננדה דוי (תצפית יפה מהגבעות מעל נייניטל (דרך הרכבל) אל ננדה דוי. מדהים ממש.)
המבחר רב. רק תבחרי...