מיצג האור בעיר העתיקה
-
היום מתחיל פסטיבל האור בעיר העתיקה בירושלים. אתמול הסתובבנו בעיר העתיקה בסיור מקדים, לפני ההמונים שמציפים את הרחובות הצרים, אבל בעצם עוד לא היה הרבה מה לראות. גם בשנה שעברה ביקרנו בפסטיבל הזה. מבחינת מיצגים, היה בשנה שעברה קצת מאכזב, כי לא היו הרבה. אבל בביקור בעיר העתיקה בלילה, יש קסם מיוחד. השוק פתוח, הבתים מוארים, והרחובות הצרים והמתפתלים הם עולם אחר, במיוחד בלילה.
הסיורים הם ללא תשלום, ומתבצעים באופן עצמאי. יש כמה מסלולים לטיול, שכל אחד מהם בצבע אחר. הולכים במסלול, לפי שרשרת אורות בצבע המסוים, שעוברת בכל המסלול. מידי פעם, ולפי מפה שמקבלים, פוגשים מיצג אור בפינה מסוימת.
השנה הוסיפו גם מופעים בתשלום, ואפשר לשלב גם עם החזיון הלילי במגדל דוד.
צריך להביא בחשבון שהרבה מאוד אנשים מגיעים. בסמטאות נחלי אדם, וככל שהרחובות צרים יותר, זה הופך להיות קצת קלסטרופובי...
אם קריר, להצטייד בביגוד בהתאם...
-
מיצג האור בעיר העתיקה
תמי, תודה. נחילי האדם אמנם מרתיעים, אבל אולי בכל זאת שווה להתאמץ. זה רעיון
-
מיצג האור בעיר העתיקהשווה בהחלט. לגבי כמות האנשים, תזכרי שמדובר במיזנטרופית... אפשר תמיד למצוא את הרחובות והפינות, וגם השעות, הריקות יותר. שווה לשלב עם ביקור אחה"צ בירושלים, ולמי שאוהב, סיור בקניון ממילא שממול, שהחנויות בו ובתי הקפה פתוחים עד שעה מאוחרת. אם אפשר ויש מקום גם כדאי לחנות בו, שעתיים ראשונות חינם, ופתוח עד לשתים בלילה. -
מיצג האור בעיר העתיקהוהנה קישור לפסטיבל
http://he.lightinjerusalem.org.il/2010/
תמי - על איזה מסלול היית ממליצה? משהו שיש לידו חניון נגיש..
דוקא היינו באזור ממש לא מזמן - בשבועות.
הקניון בממילא באמת יפה ומומלץ. הפסלים לארך השדרה המרכזית שלו, הלקוחים מאגדות ילדים , היו חגיגה עבור הבנות. ( תודה , אוסי).
אולי נקפוץ שוב. אני מתארת לעצמי שבלילה זה נראה אחרת לגמרי.
איריס -
מיצג האור בעיר העתיקהבעצם רוב המסלולים מתחילים משער יפו, ואז חונים בחניון ממילא, שכאמור שעתיים ראשונות חינם, אבל הוא יכול להיות מלא למרות שיש בו המון מקומות, או בחניון קרתא שעוד יותר קרוב, אבל בתשלום, ואולי יהיה פנוי יותר. עוברים קצת דרך הקניון ומגיעים ישר לשער יפו.
אפשר בקלות לשלב בין רוב המסלולים הללו שעוברים בין הרובעים השונים של העיר העתיקה כי הכל די קרוב. כדאי לבחור באלו שכוללים מיצגים מרשימים ומעניינים יותר. רוב המיצגים, לפי המפה שקיבלנו, נמצאים באיזור הזה
יש מסלול ירוק, שיורד מככר צה"ל (שם חונים אני מניחה בחניון ספרא של העיריה) עד לשער שכם, מחוץ לחומות. דווקא נשמע שיש שם כמה מיצגים מעניינים, לרבות סיור במערת צדקיהו, אבל זה מחוץ לחומות, ולא נראה לי שיהיה כוח לעשות גם את המסלול הזה, וגם את האחרים.
המסלול הכתום ממשיך מהרובע היהודי, למרכז דויסון ועד לדרך העופל.
כדאי לבדוק היכן המופעים בתשלום, כדי לתכנן את המסלול, אם רוצים ללכת אליהם. -
מיצג האור בעיר העתיקהתמי תודה.
איפה חלקו את המפה ? בשער יפו ?
האם זו אותה מפה שבאתר ?
איזה מסלול עשיתם אתם ? -
מיצג האור בעיר העתיקהלגבי חניה, אני מוסיפה לפי המפה שקיבלנו, שהחניונים הרלבנטים הם בכיכר ספרא (העיריה), ממילא, קרתא, וגם חניון גבעת התחמושת וחניון הרכבת משם יצאו הסעות חינם... אני מקווה שמי שמגיע מחוץ לעיר, לא יתברבר אם יצטרך להגיע לחניונים המרוחקים יותר... אבל זה מה שהעיריה מציעה.
רשום גם שאוטובוס סובב העיר העתיק מתחיל בסיבוביו, חינם, החל מהשעה 21:30. -
מיצג האור בעיר העתיקהכן, את המפות חילקו בשער יפו. אנחנו בשנה שעברה שילבנו בין מסלולים שונים, לפי המיצגים שרצינו לראות, ולפי המרחק שרצינו ללכת...
השנה, כפי שכתבתי, זה היה אמור להיות לנו סיור מקדים עם הדרכה. המדריכה לקחה אותנו לכמה נקודות בעיר העתיקה, לפי שיקול דעתה, אבל למרבה הצער חלק מהמיצגים עוד לא עבדו אתמול, והיינו צריכים לדמיין אותם... במסלול הכתום, ברובע היהודי, בככר בתי מחסה מקרינים על הבנין כל מיני תמונות ואורות וזה מאוד יפה וילדים יהנו מזה.
במסלול הצהוב, ברובע הנוצרי, כיכר המוריסטאן והכנסיה הסמוכה מוארים בצורה מיוחדת.
אגב, בלי קשר לפסטיבל האורות, ראיתי אתמול לראשונה את מבנה בית הכנסת החורבה, שבנייתו מחדש הסתיימה לאחרונה.
מעל לבריכת הסולטן, ומתחת לחומה, ראיתי אתמול הכנות למופע ריקודים צבעוני ומואר שכנראה הוא אחד המופעים שיהיה החל מהיום בתשלום.
אגב, למי שחושש, בשנה שעברה העיר העתיקה היתה מוצפת בשוטרים ושומרים בלילות הללו... -
תמי תודה על המידע. -
אנחנו התאכזבנו בשנה שעברההיו כמו שתמי אמרה המוני אנשים.
אנחנו הגענו מכיוון העיר המזרחית בנסיון לחסוך את הפקקים אבל לצערינו לא הצלחנו וגם שם היה פקוק עד אין קץ. בחניון ממילה פשוט חנו על המדכות בתוך החניון כי לא היה מקום.
בקרדו היה שוק למכירת מנורות , יפות אבל עדיין שוק שמכיוון שהיה כל כך עמוס הכניסו אנשים לפי תור.
הדבר היחיד שהיה מיוחד היה המיצג האור קולי על הבתים בכיכר בתי מחסה, אך זה היה מיצג של 15 דקות שרץ כל הזמן.
היו אמורים להיות גם סיורים מאוגנים ,אבל זה לא יצא אל הפועל.
בקיצור אני הייתי משלבת ביקור בין ערביים על החומות/ בעיר העתיקה / בתחנת הרוח / בכותל ומשם למיצגים לכשמחשיך... אחרת עלולה להיות אכזבה.
אחוה -
אנחנו התאכזבנו בשנה שעברהצריך באמת למצוא דרך להמנע מעוגמות הנפש של פקקים, לחץ של אנשים וחניה מלאה. אולי להגיע מוקדם, לחנות במקום שנגיש לעיר העתיקה, להסתובב באתרים נוספים בעיר, ובערב ללכת למיצג, בשעה מוקדמת יחסית. להמנע מהליכה בסמטאות הצרות במיוחד, ולהעדיף את ההליכה ברחובות הרחבים יותר של הרובע הארמני למשל.
אני מקווה שהשנה יש יותר מיצגים מאשר בשנה שעברה, שכפי שאמרתי, הרגשנו שהיו יחסית מעט לכמות ההליכה שנדרשה. עם זאת, ההליכה בעיר העתיקה בלילה היא בכל זאת חוויה יוצאת דופן שבדרך כלל אנשים נמנעים ממנה וזו הזדמנות לעשות זאת ללא פחד.
הנה תמונות שאמבר צילמה בשנה שעברה.
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-2914659/srch-%D7 %A4%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%91%D7%9C+%D7%90%D7%95%D7%A8+%D7%94% D7%A2%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%94+%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C %D7%99%D7%9D#msg_2914659 -
אנחנו התאכזבנו בשנה שעברהמישהו יודע עד מתי תימשך החגיגה? -
לגבי חווית הליכה לילית בעיר העתיקהסליחה שאני מחרבת שמחות... כמו באימרה "מרב עצים לא רואים את היער" כך מרב אנשים לא שמים לב שהולכים בסימטאות ציוריות בעיר העתיקה המדהימה בעולם.
כל כך הרבה אנשים וצפיפות שהיופי של טיול בסימטאות נעלם.
מייצגים ואורות בהחלט שכן (למרות שכמו שכתבה תמי הכמות הייתה כל כך דלה באופן יחסי לכמות ההליכה) הליכה רומנטית ברחובות העיר העתיקה בלילה - ממש לא.
אחוה
שמאוד מאוד אוהבת את ירושלים בכלל ואת העיר העתיקה בפרט. -
הפסטיבל מה-9-16 -
אני מאד, מאד אוהבת את ירושליםאבל אחרי החדשות הערב, על האירועים בואדי ג'וז, איך לאמר.....זהירות לא תזיק.
חניונים זו בעיה, יש אחד גדול ממש ליד שער שכם, בתשלום- כ 20 ש"ח ליום, יש חניון גדול ליד גן הפעמון מה שמצריך ירידה ועליה לצד גיא בן הינום ברגל, כמחצית השעה בהליכה איטית מאד.
כתבו פה " אם קר...."
בירושלים קר. גם בקיץ, גם בימים חמים, מגיעה השעה הזו שמתחילים לקפוא...אז מי שלא מקומי רצוי להביא משהו חם ללבוש.
באמת קר, ולקור הירושלמי יש נטיה לחדות כזו , מקפיאה.
תהנו,
רוניה.