איזה תיק לקחת? 40 60 ?
-
היי
אני תוהה לעצמי לטיול של חודשיים וחצי במזרח
בעל אופי לא תרמילאי אלא יותר- חופים, עיירות, כפרים ומקדשים.
טרקים אולי יום יומיים.
מה לקחת?
תיק גב גדול - אם כן כמה גדול? יש לי מישהו שיכול לסדר לי 60+15
או שמה מספיק 40 (אבל קחו בחשבון שזה לא כולל קניות...
)
או אולי בכלל לקחת מזוודה טרול ?
מה הייתם ממליצים לבחורה?
אני לא מתכוונת לקחת איתי יותר מידי אגב.. -
איזה תיק לקחת? 40 60 ?"חופים, עיירות, כפרים ומקדשים" יכולים בכיף להיות חלק מטיול תרמיאלי. אולי התכוונת שאת לא מתכוונת לצאת לטראקים? זה לא אותו הדבר.
בכל מקרה, מזוודה לא הייתי לוקחת. הרבה פעמים הדרכים בכפרים לא סלולות (שלא לדבר על גללי הפרות בדרך), ויותר נוח וקל לסחוב את התרמיל על הגב. לגבי גודל התיק - 40 ליטר נראה לי קטן גם אם את לא מתכוונת לקחת איתך הרבה. ברגע שהכנסת ציפה ופליז, כבר התמלא לך חצי תיק. יותר מזה, אם את יכולה לשאול תרמיל במקום לקנות - קחי מה שיש. בלי קשר, 60+15 נראה לי גודל סביר בהחלט. עצתי - כשאת יוצאת מהארץ אל תשתמשי בתוספת, אלא בשישים ליטר בלבד. התוספת תתמלא בעצמה תוך כדי טיול, אם תרצי ואם לא. ממליצה לקנות כיסוי תיק נגד גשם (מהשחורים עם הרוכסן, לא ה"אירופאים" שמכסים רק חצי תרמיל). הוא גם שומר על התרמיל שלא יהרס, וגם יכול לשמש כמקום אכסון נוסף אם פתאום תזדקקי לאחד.
חוץ מזה, תרמיל קטן ליום יום זה ברור, כן? -
איזה תיק לקחת? 40 60 ?ברור!
תודה רבה עזרת לי מאוד -
איזה תיק לקחת? 40 60 ?אהלן!
אני נוסעת להודו לחודש וחצי.
טיול שיהיו בו גם טרקים של מספר ימים.
רציתי לשאול לגבי התרמיל הקטן..
זה התרמיל שיוצאים איתו לטרק, נכון?
איזה גודל מומלץ?
40 זה מספיק?
אני בכל מקרה לא מסוגלת לסחוב משקלים כבדים מדי.. -
איזה תיק לקחת? 40 60 ?כשהתייחסתי לתרמיל הקטן התכוונתי דווקא לתרמיל שאת זורקת בתוכו את המצלמה, בקבוק שתייה, לונליפלנט, מעיל גשם דק וכל מה שצריך ליום יום. אם את מתכננת טראקים, זה תלוי איזה את מתכננת - אם מדובר בטראקים שבו את צריכה לסחוב ציוד (שק שינה ואוהל) אז מן הסתם התרמיל הקטן לא רלוונטי, אבל במקרה כזה את יכולה להשאיר את הדברים שאת לא צריכה בגסטהאוס (או בסוכנות שמארגנת את הטראק), ולשכור פורטר שיסחוב את התרמיל הגדול. אם את מתכננת על טראקים ללא ציוד (כלומר, עם לינה בכפרים או בhome stay), זה כבר משתנה. אני יצאתי לשלושה טראקים כאלה, ולכולם יצאתי עם התרמיל הקטן (25 ליטר), ו"שיפצרתי" אליו (באמצעות כבל כביסה) שק כיווץ ששימש לי כתוספת, ובו שמתי את הציפה, השאל הטיבטי ומעיל הגשם. שק כיווץ הוא דבר שנראה כמו כיסוי לשק שינה, וניתן לכווץ אותו לגודל מינימלי. אפשר לקנות בכל חנות מטיילים.
זה דורש ממך לארוז חכם, אבל אם את כמוני - בחורה קטנה שלא יכולה לסחוב משקלים כבדים - זה רק לטובה. למעשה אין ממש הבדל בין אם את יוצאת לטראק של שלושה ימים או שמונה, למעט אולי מספר התחתונים והגרביים שאת לוקחת. בגדים לקחתי רק סט נוסף, ומדי יום כשהגעתי לגסט האוס איווררתי את הבגדים שלבשתי באותו היום (כביסה ממש לא יכלתי לעשות).
בטיול הראשון שלי חשבתי כמוך, ולקחתי כתרמיל יום תרמיל של 45 ליטרים. אז נכון שהוא היה מאד מועיל ונוח כשיצאתי לטראק, אבל נכון גם שהוא היה מאד לא נוח בכל שאר הזמן.
אני מצרפת לך תמונה של התרמיל שיצאתי איתו לטראק בשמורת סינגלילה (לעומת התרמילים של החברים שטיילתי איתם שלדעתי הם בערך 60-70 ליטר) כדי שיהיו לך פרופורציות.
-
איזה תיק לקחת? 40 60 ?גלית שלום,
עם זה הצוציק עשית את הסינגלילה? לכמה ימים? אני מלאת הערכה!!!
אני למדתי שפחות זה יותר, אבל הפיצקי הזה?!
זה ממש ראוי לציון!
כל הכבוד.
byaara ,הדרפנחס.
אני גם חושבת שבין 55 ל65 ליטר , זה די והותר. -
איזה תיק לקחת? 40 60 ?עם הקטנצ'יק הזה עשיתי את הסינגלילה (חמישה ימים) בהחלט. וגם את הטראק לקרחון פינדרי (שבעה? שמונה? תלוי איך סופרים...). הדבר היחיד הוא שאת הפליז רוב הזמן לבשתי, ובחלק מהימים הספרדי החביב עלי, בעל התרמיל העצום, דחף אותו לתרמיל שלו. אבל זה היה בגדר פינוק יותר מאשר עניין הכרחי. השק כיווץ ההוא היה אחד הדברים היותר מוצלחים שאחותי דחפה לי לתיק לפני שיצאתי. אני לא הייתי מעלה על דעתי שהשטות הזו תהיה שימושית.
אני בחורה קטנה, חייבת לטייל קל
-
איזה תיק לקחת? 40 60 ?תודה! עזרתן לי.