ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיפים - כמה למי ומתי

פורום תאילנד
    18
    67
    19795
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • michal lerner
      michal lerner נערך לאחרונה על ידי

שלום חברים,
      בהתקרב הטיול, הגעתי לשלב הפרטים: בעניין הטיפים - כמה מקובל לתת, למי, מתי (לפני קבלת השרות או אחריו). ראיתי תשובות כלליות כמו "כמה שיותר" ו"לכולם" אבל אשמח לדעת באופן מפורט יותר: למדריך ולנהג בטיול פרטי בצפון, לאנשי השרות במלון, במסעדות, למעסים/מעסות ועוד.
      האם מישהוא מחברי הפורום המופלא הזה כבר הכין טבלה גם לטיפים?
      המון תודה,
      מיכל
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ארז1
        ארז1 נערך לאחרונה על ידי

טיפים - כמה למי ומתי
        לא יודע אחרים אבל מה שאני נוהג זה כך:

מדריך פרטי לא היה לי אבל לדוגמא באטרקציות כמו יום טיול של שיט הייתי משאיר 100 באט.
        באומגות היו שני מדריכים וכל אחד קיבל 100 באט.
        הנהג שלקח והחזיר אותנו מהאומגות קיבל 50 באט.
        נהגי מוניות - תמיד מעגל כלפי מעלה ואם המונה מראה 80 וקצת מעגל ומשאיר לו 100 באט.
        מסאג'ים- 40-50 באט.
        מסעדות - 10% במינימום .
        במלון לבל בוי 20 באט.
        נחמד להשאיר בחדר המלון למנקות 20-40 באט.

אין ממש אפשרות להכין טבלה לטיפים.
        דברים שנעשים מתוך רצון טוב ומהלב...לא ניתנים לתימחור. Smile
        • nati544
          nati544 נערך לאחרונה על ידי

מסכים עם ארז לחלוטין....למעט....
          מסאג'ים-
          היו כאלה מסאג'ים שהשארתי טיפ גבוה בהרבה....
          נתי
          • slaeims
            slaeims נערך לאחרונה על ידי

מסכים עם ארז לחלוטין
            הטבלה-חישוב של ארז ממש נכונה
            במידה והשירות יוצא מן הכלל אפשר להוסיף עוד קצת לפי מיטב ההרגשה,
            אם מדובר בטיולי ארוכים של יומיים ויותר, אז הנאמר אצל ארז מתייחס לתעריך יומי
            ההגדרה של כמה שיותר היא סתמית ולא תשקף את מידת הנאתכם מהשירות-טיול.
            • slaeims

מסכים עם ארז לחלוטין-טיפים לפי ההרגשה
              אני מסכים עם ארז לחלוטין בעניין שלא ניתן להכין טבלת טיפום תעריפית,

יש שכל ישר,ובמדה והשירות שניתן יוצא מן הכלל,אז אין ספק לתת לפי הרגש,
              • מרטין מבנגקוק
                מרטין מבנגקוק נערך לאחרונה על ידי

לא "כ מסכים עם ארז לחלוטין.... 🙂

בטיול פרטי עם מדריך, לדוגמא טיול פרטי בצפון תאילנד או טיול פרטי בקנצ'נבורי, טיפ מקובל יהיה 500 באט ליום ומעלה עבור כל הקבוצה.

לתת למדריך בטיול פרטי 100 באט ליום זאת יריקה בפרצוף (ועם ההמלצה הזאת של ה-100 באט תתפוס, מה שיקרה הוא אחד מ-2 דברים: או שמחירי הטיולים הפרטיים יעלו כי המדריכים רוצים להתפרנס או שהם יתחילו לסרב להדריך ישראלים ויעדיפו מטיילים אירופאים).

טיול מהנה,

מרטין ממשרד הנסיעות Martin4travel בתאילנד

• ארז1
                  ארז1 נערך לאחרונה על ידי

אבל ארז רשם שהוא לא היה בטיול פרטי.
                  הכוונה ל- 100 באט היתה, שאם הייתי עם הילדה בטיול יומי כגון 4 האיים, בסיום הטיול, לפני שיורדים חזרה לפיר, השארתי 200 באט.
                  • מרטין מבנגקוק
                    מרטין מבנגקוק נערך לאחרונה על ידי

אז יוצא שגם אני מסכים עם ארז... 🙂
                    • .galit.
                      .galit. נערך לאחרונה על ידי

לא "כ מסכים עם ארז לחלוטין.... 🙂
                      האמת? דווקא ממש לא אכפת לי (ואפילו די הייתי שמחה) אם מחירים יעלו מעט אבל ישקפו את המחיר הראוי. אני רוצה לטייל בצורה הוגנת והגונה, לא רוצה לנצל ושמחה לשלם עבור שירות (או מוצר) מוצלח וראוי שמספק פרנסה לאחר. למה לא להגיד לי מראש מה המחיר שמשקף את זה? מאיפה אני אמורה לדעת כמה נכון ומתאים וראוי והולם?
                      • slaeims

לא "כ מסכים עם ארז לחלוטין.... :)תשובה לגלית
                        לגבי הטיפים, הנאמר כאן הוא בערבון מוגבל והוא בגדר המלצה בלבד ,בין נותן השירות למקבלו.
                        לגבי המחירים בתאילנד לדעתי אחת החוויות לטיול היא העלויות הנמוכות יחסית,לכן גם הרבה ישראלים מתיירים בארץ זו,אם תהיה התייקרות גדולה מדי,אזי תאילנד עלולה לאבד נתחי תיירות לשכנותיה הזולות(מלזיה,ויטנאם,לאוס,סרילנקה ועוד)
                        השכר של עובד מהשורה בתאילנד כ-8000 בהט לחודש ו 35% אבטלה לפחות,
                        המחירים והטיפים צריכים להיות בהתאם.
                        • .galit.

לא "כ מסכים עם ארז לחלוטין.... :)תשובה לגלית
                          כשאני משלמת על טיול (נגיד), בסופו של דבר מה שמשנה זה כמה יוצא לי מהארנק. אין הבדל אם שילמתי 300 באט ו100 טיפ, או 400 באט מלכתחילה. הרי אם אני מטיילת בלאוס, שהיא זולה יותר, גם הטיפים יהיו נמוכים יותר (הרי בד"כ מחשבים את הטיפ לפי אחוזים). אז איך שיטת הטיפים אמורה להשפיע על התיירות בתאילנד?
                          הנקודה שלי הייתה שאני מעדיפה לשלם 450 באט מלכתחילה, ולא להטריד את עצמי בשאלה אם נתתי מספיק או לא, אם הטיפ מכובד או מעליב, אם המדריכה שלי יכולה להתפרנס בכבוד או משעבדת את עצמה כדי לגמור את החודש.

אבל בשורה התחתונה, זה היה הרהור אגבי, לא יותר מזה Smile

• ccshlomo
                            ccshlomo נערך לאחרונה על ידי

גלית, את צודקת עקרונית.
                            התשלום עבור כל דבר בין אם מדובר בטיול, ארוחה במסעדה או תספוקת אמור להיות המחיר שנקבע מראש. לא משנה אם מדובר בתאילנד, ישראל או אירופה.
                            טיפ הוא מנהג שהתפתח משום מה, לפעמים בעלים של מקומות מסויימים לוקחים אותו לכיסיהם, כאשר מדובר בתאילנד ובישראל זה קורה בוודאות, מטרת הטיפ היא לצ'פר את נותן השירות מעבר, זה הכל. לא לשלם לו משכורת.

מעבר לכך מה שנכתב מעלי נכון בחלקו אבל בגדול קחי את נושא הטיפים בישראל ותשליכי לתאילנד. אין הבדל ממשי למעט העובדה שתאילנדים או אירופאים לא ממש נוטים להשאיר טיפ בתאילנד. לא אגיד שזה מנהג שמקובל בעיני אבל זו העובדה.
                            בעצם תאילנדים כן ישאירו טיפ של 20 באט על ארוחה של 1000 באט ונהג מונית תאילנדי יחזיד לך עודף 40 באט משטר של 100 כשהנסיעה עלתה 63 באט. מה לעשות עם זה צריך להחליט לבד.
                            • .galit.

גלית, את צודקת עקרונית.
                              חשבתי שזה ברור שזה מעצבן אותי כעניין כללי, לא רק בתאילנד (ההבדל הוא שבישראל אני מכירה את הקודים ומזהה את הנסיבות מספיק כדי לדעת כמה-צריך-מתי).
                              • moga11
                                moga11 נערך לאחרונה על ידי

וכאלה ששוברים את השוק גם בטיפים.
                                צהריים טובים.
                                בנוסף לכל הנאמר לעיל צריך לשים לב למשתנה אחר
                                בתחום שהוא שבירת השוק ע"י תיירים ממספר מדינות
                                שבאים לתאילנד לחופשה קצרה ושופכים כסף בלי חשבון.
                                אם במסאז' אני נוהג לתת טיפ של 50-100 בהאט,יצא לי
                                לראות לא פעם תיירים יפנים וגרמנים שמשאירים 500 בהאט
                                ויותר,פעם שאלתי מסאז'יסטית אם זה בסדר 100 בהאט טיפ
                                שאני משאיר לה,אז היא ענתה לי שהכי נמוך שהיא קיבלה היום
                                היה 350 בהאט מה שגרם לי לקצת מבוכה.
                                בטיול 4 האיים יצא לי לצאת עם תיירים רוסים וסינים,
                                בסוף הטיול הרוסים השאירו לצוות טיפים ברמות שלא הכרתי
                                והסינים הנבוכים לא השאירו כלום,פשוט הרגשתי לא נעים.
                                ממקרים כאלה אני למד שיש מי שמרגיל את התאילנדים בנושא
                                הטיפים למשהו אחר שלא פעם יכול להעמיד את התייר (גם
                                הישראלי)הממוצע במבוכה.
                                כמובן שיש כאלה שלא נותנים בכלל,לא יודע אם זה מקמצנות
                                או מחוסר מודעות וזה כמובן דבר מביך בפני עצמו.
                                כפקיד קבלה בבית מלון שנים רבות אני מכיר מקרוב את ההרגשה
                                הטובה של קבלת טיפ מאורח שקיבל שירות,וכמובן את ההפך.
                                לכ אני חושב שבסופו של דבר הכל עניין של תאום ציפיות
                                בין נותן השירות ללקוח.
                                שאו ברכה................................moga11
                                • ccshlomo
                                  ccshlomo נערך לאחרונה על ידי

גלית, את צודקת עקרונית.
                                  נושא הקודים מאוד מסובך וכמו שכתבתי קודם וכמו שאת רואה גם מדברי מוגה כל לאום מתנהג אחרת ואני מניח שגם כל פרט בכל לאום מתנהג אחרת.
                                  לגבי טיולים, ראי את תגובות מרטין למעלה, בעיני הוא הסמכות בתחום.
                                  במסעדות יוצא לי לא מעט לשבת עם תאילנדים, אם לא מדובר בארוחה לצורך בילוי אלא רק בארוחה שנועדה להשביע רעב תמיד זה נראה להם מוזר שאני מתעקש להשאיר טיפ. אם זו ארוחת בילוי אז אני שומע שהטיפ שאני משאיר גבוה מדי.
                                  אני מניח שממך כמשפחה מערבית יצפו לדבר אחד, ממני כמערבי שחי כאן יצפו לדבר שני ומתאילנדי יצפו לדבר שלישי.
                                  השורה התחתונה היא מה שארז כתב בהתחלה, עשי מה שאת מרגישה.
                                  • איתן ששון
                                    איתן ששון נערך לאחרונה על ידי

חברים.
                                    מי שקמצן,לא יעזור שום דבר Sad .תמיד הוא יחפש איך להתחמק ולא לתת או ימצא סיבה לא לתת.
                                    אם טיפ לא ניתן מהלב ועם חיוך Very Happy - עדיף לא לתת בכלל.זו דעתי (דעת מיעוט אני מקווה...)
                                    • RAGGAE man in SOLO club hear The SOUND of SAMUI
                                      RAGGAE man in SOLO club hear The SOUND of SAMUI נערך לאחרונה על ידי

גלית, את צודקת עקרונית.
                                      slaeims
                                      אתה טועה בנתונים שלך,בתאילנד כמעט ואין אבטלה שלא לדבר על ה35 אחוז שדיברת,ולא רק שאין אבטלה ישנו ההפך הגמור מכך אבטלה סמוייה ואת זה אתה יכול לראות בכול עסק או מוסד השייך לתאילנדי שמעסיק עודף עובדים ברור לעיין לצורך קיומו.

בנוגע לטיפים.
                                      משה,נראה לי שאתה צריך לשאול את הבנות מה השירות הנוסף שהם נתנו לאותו תייר שהשאיר 500 בהט..
                                      מהניסיון שלי נדיר בכלל שבמאסזים רגילים{לא בודי מאסז או מין} משאירים טיפ ואם אכן משאירים טיפ בסדר גודל שאתה משאיר הוא מכובד מאוד.

אצלי בכול אופן גובה הטיפ לא נקבע לפי מוסכמות של אחוזים אלא לפי איכות השירות,והיות והיא בעייתית ב90 אחוז, אז לפי הניסיון לשירות טוב Cool

יום טוב
                                      • moga11

חברים.
                                        דעת מיעוט? אני מקווה שזו דעת הרב. Shocked
                                        • moga11

גלית, את צודקת עקרונית.
                                          פלייסטשיין, תאמין לי שזה במקומות שעושים את המסאז'ים
                                          הרגילים והמסורתיים לגמרי בחוף צ'אוונג שאתה בטח מכיר,
                                          קח מקבץ של 4-5 מקומות באיזור קטן שבין הבורגר קינג לפיצה האט.
                                          דרך אגב במלון שאני עובד רוב האורחים הם גרמנים יפנים
                                          ואמריקאים, ואני יודע מקרוב שהגרמנים והיפנים גם פה
                                          אצלנו בארץ משאירים טיפים הרבה יותר מהמקובל, אצלם
                                          זה כנראה החינוך ובתודעה.
                                          יום טוב..............................moga11
                                          • איתן ששון
                                            איתן ששון נערך לאחרונה על ידי

חברים.
                                            משה......זה נאמר בסרקסטיות.... Very Happy
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 1 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון