ברזיל עם ילדים?
-
האם מישהו כאן טייל בברזיל עם/ בלי ילדים?
השלד הראשוני עליו חשבתי הוא סאו פאולו (כי נגיע בטיסה של אל על),
ריו דה ז'נירו,חצי האי בוזיוס ומפלי האיגואסו.
האם מישהו יודע לומר האם נוח ומתאים לטייל שם עם ילדים?
רויטל
-
ברזיל עם ילדים?היי רויטל
לא הייתי בברזיל והיא גם לא בשום רשימה שלי ולכן אני לא ממש יכול לעזור אבל בדבר אחד אני בטוח
לילדות יהיה מאוד כיף לטייל איתך בברזיל.
שבת שלום
ג'מוס
-
ברזיל עם ילדים?הי רויטל
תתחדשי על התמונה... לאן נעלמת ומה עם טיול הנשים ? (שלחתי לך מייל די מזמן..)
אין לי מושג על ברזיל אבל אשמח להשתתף איתך בתכנונים היות ומפנטזת על ברזיל ארגנטינה כטיול בת מצווה לבת (עוד שנתיים וחצי )
איריס -
ברזיל עם ילדים?תודה ג'מוס ואיריס,
האמת שכל העניין של ברזיל הוא ברמה מאוד ראשונית של גישושים כרגע. עד עכשיו היה לי ברור שבפסח הבא נהיה או בארה"ב או שוב בתאילנד.
ואז הבעל הודיע שבאפריל הבא הוא כנראה יהיה בתערוכה בריו דה ז'נירו והציע שאצטרף אליו לבד או עם הילדות.
ממה שקראתי ברזיל נראית לי מדהימה, אבל עדיין אינני בטוחה שעם הילדות לא עדיף לבחור יעד אחר.
טוב, אם זה יצא לפועל אז אולי יהיה לך, איריס, חלק מהטיול כבר על מגש של זהב, ואולי לך, ג'מוס, עוד יעד להוסיף לרשימה...
איריס, דווקא לא ממש נעלמתי...בין השאר אני משיבה כאן בפורום מדי פעם על שאלות שונות. לאחרונה הייתי גם עסוקה בכתיבת מדריך לתאילנד שיתפרסם בקרוב.
לגבי טיול הנשים, בשלב הזה נרשמו המון בנות מדהימות מהפורומים השונים וממקומות נוספים. אעדכן ברגע שאתפנה מעט להרים את הפרוייקט הזה.
רויטל -
ברזיל עם ילדים?רויטל
שאפו ! כותבת ממש ספר או מדריך אינטרנטי ?
2 סוגיות מטרידות אותי בקשר לטיול עצמאי בברזיל / ארגנטינה.
1. הבטחון האישי. מאד מטריד לאור כל מיני סיפורים ששומעים.
2. בעיית השפה. הבנתי שלא ממש מדברים אנגלית.
בגלל נקודות אלה חשבתי שאולי נחרוג ממנהגנו ובאזור זה נטייל בטיול מאורגן. אשמח אם מישהו ישפוך אור גם מהבט זה.
איריס -
ברזיל עם ילדים?תודה איריס,
מדובר בעוד מדריך אינטרנטי שאני מאמינה שיעזור לגולשים רבים. לא מחפשת לעשות מהדברים האלה כסף
גם אותי מטרידה סוגיית הבטחון האישי, במיוחד שבתקופת התערוכה בעלי יהיה שם ואני אסתובב לבד. אינני יודעת אם זה לא בעייתי.
דבר נוסף שעלול להוות בעיה מסויימת זה המרחקים העצומים ממקום למקום.
במידה ואסע עם הילדות, גם הטיסה לשם אינה קלה במיוחד: כ 15 שעות בטיסה הישירה של אל על. -
ברזיל עם ילדים?הי רויטל
דוקא הטיסה לא מטרידה אותי... כבר עברנו טיסה ללוס אנג'לס שערכה 14.5 שעות. קשה אבל אפשרי. זו טיסת לילה והילדים ישנו לפחות חצי ממנה. הג'ט לג המטורף אליו נכנסנו קצת הפריע בימים הראשונים אבל חיש קל זה הסתדר. ( בחזור יותר קשה).
לגבי המרחקים הבנתי שבד"כ משלבים טיסות פנים. רואה את זה גם בתוכניות הטיולים המאורגנים.
סוגיית הבטחון האישי היא זו שמטרידה אותי יותר מהכל.
בכל אופן אשמח לעקוב אחר התוכניות שלכם.
איריס -
ברזיל עם ילדים?היי,
מתאים לי שתסעו לברזיל... כרגע מסוג ה"חלומות", לא ה"תוכניות".
רק לגבי הטיסה: הבנתי שטיסת אל על לשם היא החלק הקל. הפחות קלות הן הטיסות הפנימיות...
אורנה -
ברזיל עם ילדים?היי איריס,
מבין מדינות דרום אמריקה "הכי- הכי" היו לטעמו של הבן ארגנטינה וצ'ילה.
להת',
אורנה -
ברזיל עם ילדים?היי אורנה,
עכשיו קצת הלחצת אותי ...
יש משהו שאני אמורה לדעת לגבי הטיסות הפנימיות? -
ברזיל עם ילדים?כל מה שאני יודעת, זה מהבן שחזר לא מזמן משם.
אכתוב לך אישית יותר בפירוט.
להת',
אורנה -
ברזיל עם ילדים?היי רויטל
אני הייתי בברזיל אבל בלי ילדים.אני בטוח שהיילדים יהיו מאושרים שם
ובמקום קופים ופילים יוכלו לשחות עם דולפינים לעשות סנד באגי. יש שם מליונים של ילדים ויש להם היכן לחגוג.
אכן זו ארץ ענקית נפלאה וההתניידות בה בטיסות פנים.התכנית שלך סבירה אבל על סאו פאולו אין מה לבזבז זמן יקר.תוסיפי ליעדים את הצפון בעיקר סאלבדור.מאוד כדאי להגיע גם למנאוס לשייט ולקבל מושג על האמזונאסו וקצת על ג'ונגל .בעניין טיסות פנים כדאי לך כבר להתחיל לבדוק תכנית וטיסות עם אחד הסוכנים שמסתובבים בפורום דרום אמריקה.מצטער שאיין לי המלצה על סוכן כי "שלי" כבר מת. -
ברזיל עם ילדים?היי אורי,
יש איזה מקום על פני הגלובוס בו לא היית?
קודם כל אני שמחה לגלות מכר שקצת מכיר את האזור. לסאו פאולו נגיע פשוט כי שם נוחתת אל על. במידה ואחליט לא לצרף את הילדות הטיול יהיה קצר יחסית, אך במידה ונצרפן, חשבתי באמת לכלול גם את העיר סלבדור בצפון המדינה, ערבות הפאנטנאל, עיירות חופים נוספות ולנסויש, שכוללת פארק לאומי מדהים עם מפל המים הגבוה בברזיל.
אבל אני רק בראשית לימוד האזור... אם תרשה לי, אני בוודאי עוד אציק לך בהמשך ...
בינתיים, כמי שהיה גם בתאילנד, אולי תוכל לומר לי אם אמצא שם גם אי בסגנון של קופיפי (אני כבר מתגעגעת ...), עם מים צלולים ושקטים ללא גלים, חולות לבנים וכד'? אולי בוזיוס?
-
ברזיל עם ילדים?אורנה, תודה רבה
השבתי לך במייל. -
ברזיל עם ילדים?טסתי 6 טיסות פנימיות, עם החברה ארגנטינאית, ואם הצ'יליאנית, ועם ברזילאית הלוך-חזור מסאו פאולו, מה הבעיה איתם???
רויטל, על בטוח הם יותר טובות מאשר לטוס עם אייר אסיה
אבל, בינינו, גם אייר אסיה בסדר גמור...
מה יש לצעירים המפונקים האלה
בקשר לסאו פאולו, עיר ענקית, לא הייתי מסתובבת שם לבד עם הבנות, אם בעלך יהיה עסוק בעבודתו. -
ברזיל עם ילדים?הי רויטל
אני אתחיל מהסוף- הייתי נוסעת לבד, בלי הבנות.
הייתי בברזיל לפני כעשר שנים, בלי הילדים שנשארו מאחור לשבועיים וחצי.
הטיול היה טיול עצמאי ברמת ביניים, כלומר לא תרמילאים אבל עם הרבה טיולי שטח כלל פרט לריו סן פאולו גם את אזור האמזונס (בלם), מנאוס וממנה טיול של 5ימים לתוך האמזונס עם לינה בשטח.
הערים מאד לא בטוחות ומאז זה רק החמיר. עם ערב מפסיקים לעצור באדום ברמזורים- פשוט מפחדים. אנחנו הסתובבנו בכל העיר- אבל עם מלווים שיודעים בדיוק לאן מותר ואסור להכנס.
כל המעבר בין אזורים נעשה בטיסות פנימיות. אלו מטוסים לא גדולים ושדות התעופה קטנים ונידחים אבל זה לא נשמע לי שונה בהרבה מתאילנד. המטוס "תופר"- נוחת בכמה וכמה תחנות ביניים. פחות נורא משנשמע.
באמזונס וגם בפנטנל (בעלי היה גם שם, בטיול נפרד) יש כמובן טיולים מאורגנים ויקרים. אני מאמינה שאולי כך אפשר לטייל עם הילדות אבל אני לא בטוחה מה באמת רואים. זה מאד מאד תיירותי.
אני יודעת שאנשים מטיילים עם ילדים קטנים בכל העולם. אני מניחה שגם זו יכולה להיות חוויה יוצאת דופן. אני הייתי מחכה שיגדלו קצת.
לעומת זאת טיול זוגי שם הייתי עושה שוב בשמחה.
יולי -
ברזיל עם ילדים?היי
תשובה קצת מאוחרת,כי הלכתי לים.
באמת כבר הייתי בהרבה מקומות,ים איים והחופים זה לרוב גם הטיולים הכי אהובים עלי, אבל בקצב שלך כשתגיעי לגילי תספיקי יותר.
לכל אי ולכל חוף יש את היחוד שלו אז אל תחפשי קופיפי בברזיל.
בתאיילאנד לקופיפי יש מתכון מנצח. עם החופים עם הריזורטים המפנקים הנופים ומה שנמצא במיים.אנחנו קפצנו לקופיפי ליום ונשארנו ארבעה.עם לונג טייל צמוד מהבוקר , במשך ארבעה ימים ,שנירקול בכל הלאגונות הסודיות של "הקפטן" ובילוי יום שלם באי בודד סמוך(באמבו איילנד).כל יום הסתיים במאסאג'ים אצל אישתו של השייט.אז איין קופיפי בבראזיל יש משהו אחר.
בברזיל הצרוף של חוף עם עיר, גם אם הים קצת פחות נקי, זה המתכון המנצח.החגיגה האנושית שם בחופים נהדרת אני לא ראיתי בקופיפי כדורעף חופים עם חתיכות בחוטיני כמו שיש בקופה קבאנה וגם לא ראיתי טקסים קדמוניים לאלת הים.
קבלי מטריפ אדויזר את עשרת החופים הכי יפים בבראזיל .רק באחדים הייתי
ויש כאלו שלא מוזכרים שם,החגיגה של האנשים על החול היתה נהדרת.מיים צלולים כמו בבאמבו איילנד, לא פגשתי בברזיל, אבל באיים של האדריאטיק-הרבה יותר.
-
ברזיל עם ילדים?תודה רבה שושי, יולי ואורי
אורי, תודה רבה על הקישור. שמחתי למצוא שם את בוזיוס, שבתכנון שלי, ראשון ברשימה. אני מבינה מה אתה אומר. איכשהו יש לי הרגשה שבלי קשר לנסיעה לברזיל, אולי עוד אשוב לתאילנד כבר השנה, ולו רק לטיול קצר.
שושי, אם הם לא יותר גרועים מאייר אסיה, אז אני יכולה להיות שקטה לגמרי. מאייר אסיה הייתי מרוצה לחלוטין. בכל מקרה אברר את הנושא הזה יותר לעומק. החלק של הלבד יהיה בריו, שם תהיה התערוכה.
יולי, בתאילנד נושא הטיסות ושדות התעופה שונה מאוד ממה שאת מתארת. עוד סיבה לבדור לעומק מה קורה מבחינה זו בברזיל. האמת היא שהנטיה שלי היא לאמץ את המלצתך ואולי לא לצרף את הילדות (אם זה לא היה בחופשת הפסח, בה תכננתי לעשות טיול משפחתי, בכלל לא הייתי מתלבטת בעניין). טיול מאורגן הוא לחלוטין לא אופציה עבורי. אני ממש לא יכולה להתחבר לזה. האמת היא שנראה לי שבאיזשהו מקום הפנטזיה שלי היא טיול התרמילאים שמעולם לא עשיתי... טיול ממושך (על זה אאלץ בכל מקרה לוותר
) עם לינות בשטח ומסלולים קצת יותר אתגריים מאלו שמתאפשר לעשות עם ילדים.
טוב, יש לי כאן כמה נקודות למחשבה...
-
ברזיל עם ילדים?לא הייתי בדרום אמריקה, אבל נראה לי שאם כבר לנסוע לאמריקה הלטינית עם ילדים, דווקא חלק ממדינות מרכז אמריקה (ובפרט קוסטה ריקה, אבל בסיטואציות מסוימות גם גואטמלה) יכולות להתאים יותר, ולו בזכות העובדה שהן קטנות יחסית והמרחקים ממקום למקום קצרים (אבל אני בכלל חושבת שלטיולים מהסוג הזה שווה להגיע בגיל מבוגר יותר ולאו דווקא בפורמט משפחתי)(אבל כדאי להסתייג ולציין שאני אומרת את זה כמי שמבחינתה טיול משפחתי הוא עדיין טיול עם ההורים)