ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיפים - כמה למי ומתי

פורום תאילנד
    18
    67
    19795
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מרטין מבנגקוק
      מרטין מבנגקוק נערך לאחרונה על ידי

תרשה לי לא להסכים איתך
      PLAYSTATION 3 GAME ZONE KOU SAMUI שלום,

אם כל הישראלים יפסיקו להגיע לתאילנד ברור שכמה מלונות, מסעדות, חברות טיולים וסוכנויות ברחבי תאילנד ייסגרו (כולל כותב שורות אלו...).

אבל התיירות בתאילנד בכללותה לא תרגיש בכלל את הירידה של ה-1 אחוז בשל אי הגעתם של ישראלים לתאילנד.

זה שישראלים תופסים יותר 'נפח' מול הגודל האמיתי שלהם במציאות הוא סיפור היסטורי ארוך שנמשך כבר יותר מ-2,000 שנה... Smile

יום יפה מתאילנד,

מרטין ממשרד הנסיעות Martin4travel בתאילנד
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • RAGGAE man in SOLO club hear The SOUND of SAMUI
        RAGGAE man in SOLO club hear The SOUND of SAMUI נערך לאחרונה על ידי

תרשה לי לא להסכים איתך
        דווקא זה בכלל לא ברור
        כי 1 אחוז בפריסה כוללת לא יגרום לשום עסק להיסגר כי ההפסד הוא מזערי

תרשה לי לא להסכים איתך
          וגלית
          המלונות לא נמצאים במקום אטרקטיבי לקהילות אחרות,נכון יפנו לאחרים אבל יהיו ב90 אחוז פחות תפוסה כי הם במיקום רע
          • k_r
            k_r נערך לאחרונה על ידי

תרשה לי לא להסכים איתך
            אם כבר מזכירים מקומות שיסגרו אם הישראלים יפסיקו לבוא, תכניסו לראש הרשימה את טיולי הג'יפים למיניהם שמסווגים כאטרקציות לישראלים בלבד.
            אגב.... מעניין אם נהוג לתת טיפים בטיולים אלו.
            • .galit.
              .galit. נערך לאחרונה על ידי

תרשה לי לא להסכים איתך
              וואלה. אני מניחה שיש בזה משהו (אם כי מעולם לא הבנתי מה המשמעות של "אזור שאטרקטיבי לישראלים". הקירבה לבית חב"ד? אם כן, אז מדובר באטרקטיביות לישראלים ספיציפים. עבורי, למשל, זה בכלל לא שיקול (אולי להפך)).
              אני התכוונתי דווקא לסוכנויות למיניהן. אם מסתכלים למשל על טיולי הג'יפים, אז טאנה ורד בריק פונים בעיקר לאוכלוסיה הישראלית, אבל מציעים שירות שרלוונטי לכל תייר שמעוניין בסוג כזה של חוויה (ועד כמה שאני יודעת, את טיולי הג'יפים מציעים גם חברות אחרות שפונות לתיירים ממדינות אחרות). אבל יכול להיות שאני טועה. אף פעם לא התיימרתי להכיר את תאילנד (או את סצינת התיירים בתאילנד) לעומק.

תרשה לי לא להסכים איתך
                אני רואה שגרמתי לסטייה מנושא השרשור,לדעתי הוא מיצה עצמו אבל בכול זאת עימכם הסליחה

אהלן גלית
                גם עבורי זהו לא שיקול אבל אני בטח לא צריך להגיד לך שיש המון ישראלים שזה כן שיקול בשבילם,את יכולה לראות גם בלא מעט שאלות בפורום שמבקשות המלצה למלון בקרבת בית חבד
                לאחרונה נפתחו ממש צמוד{בכביש לכיוון התאי בוקסינג}3 מלונות חדשים לא אגזים ואומר ש70 אחוז לפחות מהאורחים הם ישראלים

ואני לא מדבר רק על מלונות שבקרבת בית חבד,קחי לדוגמא את צמד המלונות לייק סייד ואנוג בקוסמוי{רחוק מחבד ליד הגרין מנגו} או את המלון בלאק אנד וייט בקופנגן,שלושת המלונות בבעלות תאילנדית אין שום שילוט בעברית,שום פנייה לקהל הישראלי אבל עדיין אחוז הישראלים במלונות האלה ממבט לא מקצועי עובר את ה25 אחוז..{באנוג בחודשים יולי-ספטמבר גם מתקרב ל50 אחוז}

מעבר לזה אני לא רואה כיצד מסעדה,סוכנות,מלון וכו פונות רק לקהל יעד מסויים{למעט ישראלים או מסעדות המציעות מאכלים מקומיים}הכי רחוק שאני יכול לחשוב זה שלט בשפה שונה שלא נראה לי שהוא גורם ליותר מדי לקוחות מאותה המדינה,מה עוד שאחוז מאוד גבוה מהתיירים הם מאירופה ואוסטרליה ששם השפה היא גם ככה אנגלית..

הפריסה של הישראלים בתאילנד שונה מהפריסה של האירופאים ושאר התיירים,כמה תיירים צעירים ישראלים את מכירה באחוזים שהיו בקו צאנג,קו סאמט אפילו אקצין ואומר פטאייה..כמה ישראלים צעירים את מכירה שלקחו מלון מחוץ לאזור הקוואסן? סוקוויט לדוגמא?אני אישית לא מכיר הרבה..
                אם תעשי סקר של 100 ישראלים ו100 בריטים האחוז בריטים שביקר במקומות הללו יהיה גבוה משמעותית.
                לכן מה שרציתי לומר שהאחוז הבודד "על הנייר" מתחלק באזורים ספציפיים מאוד שבהם הוא מהווה אחוז גבוה בהרבה ומשמעותיי.

לנוכח זה בואי נגיד שאם הבריטים היו רק אחוז בודד השפעתם על התיירות לא הייתה מורגשת בכלל כי הם היו נטמעים בכול תאילנד הגדולה.
                אצל ישראלים זה שונה.

אני אשאל אותך האם לדעתך אחוז הישראלים בקוואסן,בקופנגן,בצוואנג הוא אחוז 1 אחד?נראה לי שתסכימי איתי שהוא גבוה בהרבה{בדגש על קופנגן}
                כמובן שאין לי נתונים רשמיים ואני בונה את דבריי על מראית עיין במקומת הללו.

מנגד אחוז הבריטים לדוגמא בסמוי ופוקט יהיה דומה לאחוזם בקוואסן ופוקט.

אי לכך ובהתאם לזאת אני חושב שהשפעת הישראלים בפועל היא גבוהה הרבה יותר ממה שהנתון היבש מראה..וכמובן שמדובר במצב היפוטטי וישראלים ימשיכו לגדוש את תאילנד אבל במידה ולא מספר לא מועט של מקומות יפגעו ישירות ובצורה קשה ע"י אותו אחוז בודד.

זוהי כמובן דעתי האישית
                • .galit.

תרשה לי לא להסכים איתך
                  לכן אמרתי - למעט העניין של בית חב"ד, אני לא רואה סיבה שמלון או סוכנות ש"מתמחות בישראלים" (אם כי מדובר בסוכן ישראלי דובר עברית ואם מטעמי "ככה-יצא-חבר-מביא-חבר"), לא יוכלו לפנות ל"ציבור הכללי".
                  באופן אישי, אני אוהבת לשהות במקומות עם אוכלוסיה מגוונת. אם אני אראה גסטהאוס שמלא באופן מובהק באמריקאים, למשל, סביר להניח שאעדיף מקום אחר. פגשתי בדרך לא מעט אנשים שכשהם רואים גסטהאוס עם ריכוז ישראלים, עושים אחורה פנה (ולא מטעמים אנטישמים, מי שיצא לו לטייל בעולם יודע שהרבה פעמים כדאי להתרחק ממקומות בהם מרוכזים אנשים מאותו הרקע (ובעיקר כשמדובר באותו הרקע ובשפה שאיננה אנגלית). רוצה לומר - אם ישראלים יפסיקו להגיע למלון שיש בו 70% ישראלים, כנראה שיתחילו להגיע אליו תיירים משלל מדינות (אלא אם מדובר במלון בעייתי, אם מפאת המחירים ואם מפאת המיקום או השירותים בו)

אגב, בעניין קופנגן, אני חושבת שדווקא התקופה בשנה מאד קריטית - הייתי בקופנגן בינואר האחרון, והיה רוב משמעותי לדוברי אנגלית (בעיקר אמריקאים, אבל גם מקומם של האוסטרלים והאנגלים לא נפקד).
                  אבל נכון שהפריסה של הישראלים בתאילנד ושנה מהפריסה של שאר התיירים. ואם לדייק - לא הפריסה כמו הריכוז... כנ"ל לעניין הקוואסן - בדצמבר-פברואר שמעתי משמעותית פחות עברית מאשר באוקטובר כמה שנים קודם לכן (ואגב, הקוואסן ושלוחותיו הם מוקד ה"סצינה התרמילאית". רוב האנשים שטיילתי איתם התנקזו לשם בסופו של דבר, ולא משנה מה צבע הדרכון שהחזיקו).

תרשה לי לא להסכים איתך
                    לא מדובר רק בבית חבד
                    ציינתי לך עוד 3 מלונות ואפשר לציין גם יותר

המלונות הללו לא פונים שיווקית לציבור הישראלי אלא זהו מצב שנוצר או בגלל שהם קרובים לבית חבד או שהתמזל מזלם{או שלא} והם עברו מפה לאוזן.
                    קשה לי לראות לדוגמא איך מלונות שאחוז הישראלים בו גבוה יכולים לפנות לציבור לקהלים חדשים מעבר למה שהם עושים כרגע ולדעתי האפשרות של לפנות לקהלים חדשים לא מעשית בסיטאציית זאת
                    אלא אם כן את יוצאת מנקודת הנחה שתיירים אירופאים מעדיפים לא לישון במקומות עם ריכוז ישראלים

בנוגע לקופנגן הפתעת אותי,הייתי בקופנגן לאורך 4 שנים ובעשרות תקופות שונות וכל פעם שהייתי יכולתי להגיד שאחוזם גבוה משמעותית ממה שתואר בדברייך,בכול אופן דיברתי על ההדרין..אם גם את התכוונת אליו אז כנראה שהניסיון שלנו שונה..

ובקשר לקוואסן אני מכיר לא מעט אירופאים{כמובן שלא הרוב} שדווקא לנו בסוקוויט ופשוט קפצו לקניות בקוואסן
                    • .galit.

תרשה לי לא להסכים איתך
                      כן, אני יוצאת מנקודת הנחה שתירים שאינם ישראלים מעדיפים לישון במקומות שאין בהם ריכוז ישראלים (בדיוק כמו שאני התרכזתי מריכוזי הרוסים בגואה, או מריכוזי הקוריאנים במנאלי).

הייתי בקופנגן פעם אחת, והתכוונתי להדרין (כמובן שמחוץ להאדרין לא שמעתי עברית בכלל). אני חושבת שזה נבע מהעובדה שאיכשהו יצא שמצאתי את עצמי עם חבורה אוסטרלית, בחורים ישראלים ומשוגע שוודי (לצד השכנים בגסט האוס, דוברי עברית מלידה), ללמדנו כמה למידה מאנקדוטות יכולה להיות מטעה.

לגבי הקוואסן - לא דיברתי על תיירים מערביים, אלא על תרמילאיים מערביים, ויכול להיות שזה מקור השוני.

תרשה לי לא להסכים איתך
                        אז לסיכום אגיד..
                        שאם אותם תיירים שלא יושנים איפה שישראלים יושנים ולא הולכים במסלולי העדר הישראלי היו האחוז האחד,אזי שבאמת הם לא היו מורגשים בתיירות תאילנד..

אני אוהב את הדיונים איתך אני מרגיש כאילו אני מנהל דיון עם אימי{מחמאה גדולה בשבילך}

מעבר לזה בנקודה הסופית ובגדול שנינו מסכימים שאחוז הישראלים בפועל משמעותיי יותר מעל הנייר

שיהיה יום טוב.
                        • ccshlomo
                          ccshlomo נערך לאחרונה על ידי

תרשה לי לא להסכים איתך
                          השירשור הזה מתחיל לשעשע.
                          אין אף אירופאי שיהיה מספיק טיפש כדי לנסוע מסוקומוויט לקאוסאן לקניות כשברדיוס של ק"מ יש לו מבחר די גדול של מקומות זולים יותר.
                          אבל אולי יש מישהו שחושב שהדוכנים בקאוסאן זולים ושווה לשלם עבור כך 100 באט לכיוון.

תרשה לי לא להסכים איתך
                            לא התכוונתי שמגיעים במיוחד לקוואסן בשביל כל הקניות של הטיול..
                            אתה לא מכיר אנשים שלנים בסוקומוויט ומגיעים לאזור הקוואסן להתרשם לראות ולקנות ברחוב?
                            • moga11
                              moga11 נערך לאחרונה על ידי

תרשה לי לא להסכים איתך
                              רציתי רק להוסיף שרוב הטיולים המאורגנים שלקוחותהם
                              לנים במקומות טובים יחסית,נותנים ערב חופשי בקאווסאן
                              וסביבתו והמקום נחשב אצלהם כאטרקצייה תיירותית ככל
                              אטרקצייה בבנגקוק.
                              שבוע טוב............................moga11
                              • .galit.

תרשה לי לא להסכים איתך
                                צרפתים, נו. בחורים צרפתיים. אם הם היו בחורים ישראלים זה לא היה מסביר את הנקודה שלי בשום צורה שהיא. מפגרת.
                                • ccshlomo

תרשה לי לא להסכים איתך
                                  למעשה אני לא מכיר אנשים כאלה אבל יכול בהחלט להיות שיש אנשים שעושים את זה.
                                  כעיקרון אזור סוקומוויט מציע יותר אפשרויות בילוי וקניות מאשר הקאוסאן, אז גם את מי שעושה את זה למרות שאני לא מכיר אותו אני לא ממש מבין.
                                  • ccshlomo

תרשה לי לא להסכים איתך
                                    בהחלט, אטרקציה תיירותית. כמו מופע פילים.
                                    אהבתי את הביטוי ערב חופשי, זה מה שהיה לי לפעמים בטירונות.
                                    • רויטל 1
                                      רויטל 1 נערך לאחרונה על ידי

אני היחידה כאן שמרגישה שהשרשור הזה מיצה את עצמו?

שלום שלמה..
                                        אני חושב שכמו שמשה הגדיר הקוואסן מעבר למדרחוב השוק הוא גם אטרקצייה תירותית,אני דווקא לא חושב שזה טירוף מצד תייר שיושן מחוץ לקוואסן לקפוץ לביקור בקוואסן..האמת נראה לי דווקא הכי נורמאלי.

גם ההורים שלי עשו את זה ועד כמה שידוע לי הם לא מטורפים..

דבר נוסף אני שמח שכתיבה שלי משעשעת אותך,אז אומר לך כמו שכתבתי לך בעבר שרשמת הודעה שחשבתי שהייתה לי..
                                        אם אני רושם מידע לא נכון ומוטעה אשמח אם אתה או כל אחד אחר תתקנו אותי...מכול מלמדי השכלתי

לילה טוב
                                        • moga11
                                          moga11 נערך לאחרונה על ידי

אהלן שלמה.
                                          אני מציע לך לפני שאתה מלגלג לבדוק עם משרדי
                                          נסיעות ידועים בארץ אם איזור הקאווסאן לא
                                          כלול כאטרקצייה באחד הערבים בשהייה בבנגקוק
                                          בטיול מאורגן.
                                          יכול מאוד להיות שרחוב התרמילאים הישן והמסורתי
                                          והשוק שמיסביב בכל זאת עושים את זה.
                                          היי רוויטל.
                                          הפעם אני חולק על דעתך,אני חושב שהשרשור הזה
                                          שהתחיל בשאלה קטנה התפתח לדיון בנושאים שונים
                                          וקצת מפרים את השגרה של הפורום עם השאלות
                                          והתשובות הקלסיות והנדושות.
                                          אז למה לא להמשיך ולראות לאן זה יתפתח,כל עוד
                                          זה באווירה טובה ולא מתלהמת.
                                          שבוע טוב..........................moga11
                                          • רויטל 1
                                            רויטל 1 נערך לאחרונה על ידי

משה,
                                            השאלה המקורית נענתה (פחות או יותר..., מן הסתם כי כנראה אין תשובה אחת חד משמעית) ונראה לי שגם הדיון בנושאים האחרים מיצה את עצמו, הטיעונים לכל הכיוונים כבר הועלו וזה מתחיל לחזור על עצמו ולהתפתח גם לכיוונים פחות נעימים.
                                            אבל אנחנו חיים במדינה דמוקרטית... אם בא לכם להמשיך עם זה - תמשיכו Wink
                                            אותי, אישית, זה פשוט כבר התחיל לשעמם.
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 3 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון