בלוני גז לבישול בהודו
-
שלום,
אני וחברותיי מתכננות טיול בקרוב ממש לחודש וחצי לצפון הודו.
נשמח לדעת אם מישהו יודע איזה סוג גזיה כדאי לקחת בהודו, כלומר האם בלוני הגז שם הם של נקב או הברגה והיכן ניתן להשיג שם בלוני גז?
תודה
-
למה לקחת גזיה להודו?מטעמי כשרות, או שאתן מתכננות לצאת עצמאית לטראק ספיציפי? (זה לא עונה לכן על השאלה, אבל בדרך כלל אין צורך לקחת גזיה להודו) -
למה לקחת גזיה להודו?מהנסיון שלי-
למצוא בהודו בלוני גז לגזיה זה לא פשוט, והם גם די יקרים.
(בפעם היחידה שראיתי זה היה 700 רופי למיכל קטן)
לדעתי, אם אתם מאוד רוצות לבשל, עדיף לקחת בנזיניה
זה קצת יותר התעסקות מאשר לפתוח גזיה
אבל אפשר להשיג קרוסין לבנזיניה בכל מקום.
עוד אופציה- כף חשמלית
אותי היא שימשה נהדר, 50-70 רופי,
פשוט ונוח.
בהצלחה! -
למה לקחת גזיה להודו?אכן, מטעמי כשרות...
בנזיניה מאד יקרה, לא? -
למה לקחת גזיה להודו?לא יודעת כמה עולה בארץ אבל בהודו ראיתי בנזיניות זולות,
קצת מסורבלות אבל שימושיות.
אם בכשרות עסקינן- יש בהודו מסעדות של "פיור וצ'טבלס", לדתיים מסוג מסויים זה מספיק, לאחרים לא, זה כבר עניין שלכם.
מה שכן- תמיד אפשר לקנות אורז, ירקות, נודלס, ביצים,
פגשתי דתיים ולא דתיים שבישלו לעצמם בטיול. זה לא מאוד מסובך. -
למה לקחת גזיה להודו?ככל הנראה אנחנו נבשל את רוב האוכל.
אני מבינה שכדאי לקנות שם בנזניה.
עזרת לי מאד, תודה רבה! -
למה לקחת גזיה להודו?דווקא אני ממליצה לך לקנות את הבנזיניה בארץ.
בטיול יש מצבים שהנוחות שווה את הכסף.
הבנזיניות שראיתי בהודו כבדות יותר מאלה שראיתי בארץ ולדעתי פחות נוחות לשימוש.
לא יודעת כמה עולה בארץ, בהודו ראיתי סביב ה40 שקל.
נוחות ומשקל הם פרמטר חשוב... -
בנזיניה בארץ מאד יקרסביב האלף שקל.
אני מציע לכן לקחת כמה בלונים איתכן במטוס (בתא מטען, ושלא יהיה בלון מחובר לגזיה) אם אתן לא רוצות לסחוב בלונים, הבנתי שניתן לבקש בגסטהאוס לבשל באופן עצמאי תמורת תשלום סמלי.... -
בלוני גז לבישול בהודולחודש וחצי לא כדאי לקחת גזיה, בכל חור יהיה מי שיכין לך צ'אי. אם זה ממש חובה אז לקחת הברגה בלבד. בלונים ניתן לקנות בחנות לציוד טיולים בקונט-פלייס בדלהי, במקלוד גאנג' (דהרמסלה) ואולי ברישיקש. עדיף להצטייד בשני בלונים בדלהי כי שם בטוח יש.
אבל שוב גם כשמטיילים במקומות הכי נידחים פתאום יש זקנה עם איזה צ'אי שופ מאולתרת וגם בכל עצירה של אוטובוס יהיה איפה לשתות וזה חלק מהחויה.
למרות הכל אני כן טיילתי ומטייל עם גזיה, לא יכול בלי נחל'ה מהבית... -
בנזיניה בארץ מאד יקר וגם מאוד מסורבללא חוקי לטוס עם גז לפי מייטב ידיעתי גם במטען.
בנזיניה ממש מסורבל להיסחב איתה וגם אין לה שום ייתרון על גזיה. לא הייתי ממליץ בכלל לסחוב מפלצת כזאת לחודש וחצי בהודו.
גזיית הברגה קטנה ואיכותית שנכנסת לכיס תהיה הרבה יותר יעילה ובלונים כמו שאמרתי יש בדלהי. -
תרומתי לנושאגזיות קטנטנות (כמו הפוקט רוקט) הם נוחות מאוד לתיפעול. וכמו שאחרים כתבו, לא קל להשיג את המיכלים בכל מקום.
יש אופציות נוספות- בנזיניה ואני הייתי מוסיף- מולטי פיול. קניתי בנזיניה רב דלקית כזאת ב 220 שקלים יד שניה ואפשר להשתמש בה במיכל גאז,או בבנזין או קרוסין (נפט).
אופציה שלישית היא כוהליה. קצת כוהל, ושתי פחיות פפסי ובאמצעות אתרי אינטרנט פסיכוטים בונים כוהליה. אני יחד עאם חבר פולני בנינו אחת שעבדה יופי (לאחר 3 קודמות שלא עבדו).
לחילופי ניתן לקנות מבער אלכוהול מחנות טיולים.
עדיף תמיד לקנות את הדברים האלה בארץ, ולהתאמן קצת כדי לרכוש מיומנות. -
אכן אסור להטיס בלוניםאבל לא עשו לי בכלל בעיות בתא מטען והטסתי בלי בעיה... -
בלוני גז לבישול בהודולכל מי שמתלבט לגבי גזיה בהודו - כמה עצות:
מטעמי כשרות בישלתי לעצמי, וזו לדעתי הסיבה היחידה לסחוב כלי לבישול לכל מקום בהודו, אחרת זה ממש לא שווה את הטרחה.
איך מסתדרים?
אנחנו סחבנו בנזיניה מהארץ, מקצועית, שעולה כמה מאות שקלים, והיא מיוחדת בכך שניתן להשתמש בה בדלקים שונים - כולל קרוסן (בנזין) וכולל דלק שאפשר להשיג בתחנות דלק. זה יתרון משמעותי מפני שלא בכל מקום ניתן להשיג בנזין בקלות, שכן לאחרונה רוב ההודים עוברים כבר לבישול בגז (אני טיילתי ב2008, ואני מניח שזה תהליך שימשיך להתקדם).
מה החיסרון בבנזיניה? המון בלגאן, לא תמיד פשוט להדליק אותה, וצריך לתחזק אותה ולנקות אותה כדי שלא תהרס. ובאמת כדאי להתאמן קצת להפעיל אותה בארץ.
האם לקנות בנזיניה מקומית בהודו? הבנזיניות שם די מסורבלות וכבדות, וזה לא כל כך כיף. יש יתרון משמעותי בכך שההודים מנוסים להפליא בהפעלה ותיקון שלהם.
האם להביא גזיה? כמו שכתבו רבים קצת קשה למצוא מיכלי גז בהודו, אבל זה בהחלט אפשרי, בעיקר באיזורים שיוצאים מהם הרבה טרקים. לדוגמה - בלדאק (צפון צפון הודו) ניתן למצוא מיכלים בקלות. אני לא זוכר את המחיר, ולא ניסיתי להשתמש, ויש גם איזה מיתוס שלא ניתן לבשל עם גז בהרים הגבוהים.
זה נכון שאפשר להיכנס למסעדה ולבקש לבשל שם - זה לא תמיד כל כך פשוט. מסתבר שבמקומות נידחים ההודים די מתקמצנים על חומרי הדלק שלהם. אם אתם נמצאים בגסט האוס לכמה ימים די בטוח שיתנו לכם לבשל במטבח שלהם, וזה הכי פשוט.
אם אתם יוצאים לטרק עם סוסים/חמורים - תשקלו להשכיר בנזיניה מקומית - אתם תתפלאו כמה המלווה של החמורים/סוסים מיומן בלהפעיל אותה, ואפשר פשוט לשים אותה על החמור כך שזה חוסך לכם סחיבה של חתיכת מתכת די גדולה.
בהצלחה