אגם גוסאו-שלוליתי או פנינה?
-
בשרשור של אלון התפתח דיון קצר בנושא.
אנשים רבים אהבו או מאד אהבו(אני ביניהם)ואחרים פחות.
ראשית אציין שאנשים שונים אוהבים או רואים חוויה שונה-כך למשל הרבה מהללים ואוהבים את איטליה וברצלונה ופה ושם נשמעים קולות "אמיצים" שלא מתלהבים וזה בסדר גמור.
בל נשכח שלעיתים יש גם את אפקט העדר כמו למשל מדינתנו מוצפת מאזדות-לטעמי לא אוטו טוב במיוחד(כך גם שמעתי ממחזיקי רכב שכזה) ובכל זאת..
זאת אומרת שיכול להיות גם מצב שהמליצו לך על גוסאו ואתה חייב לאמור לעצמך שזה היה באמת שווה.
אז ברצינות רבה באילו מצבים או ציפיות תהנה פחות או יותר באגם חמוד זה הנחבא בין ההרים?
1)הנאה רבה-אוהבי הליכות שקטות(דנט),הגעה בשעת בוקר מוקדמת(השתקפות יפה של ההרים-ׂלפני האלשטאט (שהיא השוס של היום בד"כ)עלייה ברכבל לתצפית יפה במסגרת הכרטיס(וגם חינם).
2)מי עשוי פחות להנות-הגעה בסוף היום(עייפות וגם שובע אחרי האלשטאט ו\או האגמים),אוהבי ספורט מים ואקשן וטיילות(פשוט אין)מי שלא יעלה ברכבל ולא יצעד מסביב.
זהו פחות או יותר הסיפור.מקוה שפתיחת שרשור זה לא היתה מיותרת.
שבת שלום-רונן -
אגם גוסאו-שלוליתי או פנינה?היי רונן, מה נשמע?
מבחינתי האגם הזה היה טוב להתרעננות ותו לא.
הבעל שלי עשה את ההיקף שלו ברגל והיה מבסוט, השאר ניצלו את הזמן להפסקת גלידה שיכלה להעשות גם במקום אחר.
רוב מהומה על לא מאומה, נכון שיש השתקפות יפה של העצים במים אבל אם האגם לא על הדרך אין צורך לנסוע במיוחד. -
אגם גוסאו-שלוליתי או פנינה?היי רונן. יופי של רעיון לשרשור.אני גם ראיתי את האשכול של אלון(אלון השני לא שלי) ואני חייב להסכים איתך. היינו פעמיים באגם גוזאו והקסם לא פג בשום פעם. השקט, היופי השתקפות ההרים המושלגים של דכשטיין פשוט עשו לנו את זה. בפעם השנייה היינו במזג אוויר חם ונכנסו לטבול באגם. ראינו את המקומיים קופצים ראש לאגם מאחד הגשרים על מסלול ההליכה. וגולת הכותרת מבחינתנו היתה עלייה ברכבל ומשם תצפית מדהימה על האגם כאשר הקינוח היה לאכול את עוגת אפלשטרודל הכי טובה באוסטריה בבית הקפה העליון. המלצרים לבשו בגדים מסורתיים ואנחנו הצטלמנו איתם. השקט שהיה שם כאשר ברקע רק שומעים את ציוץ הציפורים והפעמונים על צוואר הפרות.
דרך אגב ניתן לעשות מסלול הליכה לאחד ההרים של דכשטיין עם תצפית מהממת על כל האזור.
פשוט מקום קסום.
מומלץ בחום.
אלון ח. -
אגם גוסאו-שלוליתי או פנינה?היי סמדר מ"יער השחור"-שלומי טוב-נשמע שהיה לכם מעולה.
לך ולאלון תודות על המשוב שמחזיר אותנו לאותה נקודת פתיחה..
אגב אני הצלחתי להנות מבלי להגיע לפסגה ולבית קפה המעולה-אז יש מה לשדרג!
רונן -
אגם גוסאו-שלוליתי או פנינה?אנחנו היינו באגם גוזאו בסוף היום, כשהיינו מאוד עייפים, אבל מבחינתנו זה אחד המקומות הכי יפים שהיינו בהם באוסטריה.
ברור שהמקום לא יהיה מדהים למי שמחפש אקשן, זה לא האופי של המקום.
המקום מדהים למי שמחפש להיות בתוך גלויה והמקום הזה הוא ממש גלויה או אחד מהפאזלים של 500 או 1000 חלקים שעשינו כשהיינו ילדים.
חוץ מזה אני שמה לב שיש הבדל גדול בהתרשמות ממי שעשה את המסלול מסביב למי שלא עשה אותו. אז, אם אתם מגיעים לשם לא לפספס. המסלול פשוט מקסים. אני עשיתי אותו רק עם הילדה והיינו צריכות למהר כי הבעל עם הקטן חיכו לנו, אבל עדיף לקחת שם את הזמן ולהיכנס לאוירה של המקום. המקום מלא מפלונים קטנים, פטריות, היה נדמה שעוד מעט יצאו גמדים מתוך החורים בעצים.
אני עד היום לא מאמינה שהמקום הזה קיים במציאות.
נעמי.
-
אגם גוסאו-שלוליתי או פנינה?גם אנחנו מאוד נהננו באגם גוסאו.
אני דווקא אהבתי את העובדה שהוא לא מאוד גדול, ולקרוא לו שלולית זו קצת הגזמה בעיני.
המים צלולים, השתקפות ההרים האימתניים מסביב מקסימה.
הילדים מאוד אהבו את הטיול בסירה החשמלית, דוקא בגלל שהוא לא ענק ושהזרמים בו לא מאוד חזקים יכולנו לתת להם לשלוט בעצמם על הגה הסירה, למרות גילם הצעיר, דבר שכמובן העצים את החוויה עבורם.
גם העליה ברכבל והנוף עוצר הנשימה בדרך היה נהדר.
לא עשינו לצערי את המסלול סובב האגם, אך המון משפחות מסביב נהנו ממנו מאוד.
עוד טיפ קטן, למגיעים באמצע היום, כדאי מאוד להתקדם אל החניון העליון עם הרכב, למרות העומס בחניונים הנמוכים יותר, כי מבקרים שהגיעו בשעות הבוקר מתחילים לעזוב ומתפנות חניות.
-
אגם גוסאו-שלוליתי או פנינה?הינו באגם במאי. לא היו בו הרבה מים ולדעתי הוא איבד המון מהיופי שלו בגלל זה. הגענו לשם בבוקר עם הרבה מרץ ועזבנו מאוד מהר
ולכן יכול להיות שדעתי עליו הייתה שונה, אילו הינו בתקופה אחרת , אבל בגלל שלא היו בו מים לא מצאנו בו משהו מיוחד ושונה. -
אגם גוסאו-שלוליתי או פנינה?כנראה שיש הבדל גדול באיך שהאגם נראה בחודשי השנה השונים, אחרת אני לא מבינה איך אפשר לקרוא לזה שלולית.
ככה הוא נראה באוגוסט בלי שום שיפוץ של התמונה.
-
אגם גוסאו-שלוליתי או פנינה?
ואצלי זה ככה,
הייתי פעמיים בצפון איטליה ובכל אחת מהפעמים מאוד מאוד נהניתי. שילוב מנצח של נוף נפלא, הרים, אגמים, כפרים ועיירות, ארכיטקטורה במיטבה, אוכל וחום האנושי, ממליצה בחום.
גם בברצלונה הייתי ואהבתי מאוד - תוססת, שמחה, מרתקת ומענינת, בכל העיר פינות חמד ואסתטיקה במיטבה, אוכל נהדר, ממליצה בחום.
אישית לא יצא לי לנסוע במאזדה לכן לא אחווה דעה, כן מכירה באופן אישי מכוניות יפניות אחרות כמו טויוטה והונדה. ממליצה בחום.
באגם גוסאו לא הייתי ולכן לא אחווה דעה.
המשך יום נעים לכולם,
הגר. -
אגם גוסאו-שלוליתי או פנינה?ואני את דעתי כבר אמרתי...
אול שאלה של מצב רוח (דוקא היה טוב) , אולי עניין הציפיות ( שמענו הרבה הילולים טרום הנסיעה) , אולי בגלל שהיינו אחרי האגמים הגדולים , אולי בגלל שלא הקפנו אותו ( לא ראינו איך זה יכול לשפר את ההתרשמות הראשונית)...
נחמד אבל ממש לא נפלנו.
איריס -
אגם גוסאו-שלוליתי או פנינה?פנינה!!!
הילדים השיטו את הספינה, שקט ושלווה.
תמונות מאוגוסט שנה שעברה.
למי שעולה ברכבל צפוי נוף קסום ו"קייזרשמרן" מהטובים שאכלנו
אלון.
-
אגם גוסאו-שלוליתי או פנינה?הכותרת של השרשור הזה אכן ממחישה עד כמה חוויית הטיול היא סובייקטיבית.
היינו שם לפני שלוש שנים, באוגוסט, אחרי ביקור בשאר אגמי אוסטריה (לא באותו יום).
הגענו עייפים לקראת סוף היום ולא הספקנו לעלות הרכבל. כן הספקנו לטייל מסביב לאגם, וכשסיימנו כבר היה כמעט חשוך. היה קריר וסגרירי.
ולמרות התנאים הלא אופטימליים - גם עבורנו וגם עבור הילדים זה היה אחד משיאי הטיול באוסטריה.
אני לא יודעת אם זה הנוף, הקומפקטיות של המקום, השקט שלו והעדרם של המוני התיירים, ההשתקפות של ההרים, ההפעלות הקטנות החביבות מסביב לאגם עבור הילדים, היער הקסום שהולכים בתוכו, הפרות שפוגשים בשביל כאילו גם הן "עושות את המסלול" - לא יודעת מה בדיוק, אבל מבחינתנו זו היתה חווייה נפלאה. אולי שלולית - אבל מהאגדות.
מומלץ בחום.
שרון -
קסם סתוויפשוט לעמוד ולבהות ביופיו של הטבע...
-
אגם גוסאו-שלוליתי או פנינה?לא הייתי באגם הנ"ל,אבל זה שלולית??
גם על טיטיזי אמרו שסתם אגם קטן,שלולית.ומה אני אגיד לכם?הלוואי באצינו שלוליות כאלה.נכון הכינרת עדיין כאן אבל לא מנוצלת לרווחת הכלל בכלל.היינו בינו וכמה חבל שלא לוקחים דוגמא מאגמי טיטיזי,שלוכזי ועוד..
אמה -
אגם גוסאו-שלוליתי או פנינה?מקפיץ השרשור לכבודה ולהתיחסותה של שירלי.
ברור לי שגם מי שכינה בחיבה את גוסאו "שלוליתי" לא התכוון כנראה באמת לכך אלא שהמקום פושר לטעמו.
רונן