חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנד
-
שלום לכולם,
ראשית תודה לכל מי שעזר בתכנון של הטיול הספונטני הזה ובמיוחד נועה- סקוטלנד. לאחר לביקרתי במדינה הכי יפה ממה שראיתי הייתה גם מוסיפה לשם משתמש אמה- סקוטלנד, אבל בגלל מומחיות של נועה, לא אעשה זאת
ממש נהננו, המזג אוויר היה מצויין, 11-17 מעלות, כל כך היינו זקוקים למנוחה מהחום ובאמת קיבלנו את זה, היו ימים קצת גשומים , אבל לא נרטבנו בשום מקום.
יצאנו 2 זוגות, אני ובעלי וזוג חברים שלנו שגרים בסנט פטרסבורג, נפגשנו בפרנקפורט והמשכנו ביחד לאידנברו. הטיסות היו מצויינות של לופטנזה.
ביום הראשון לקח קצת זמן להתרגל לנהוג נגד כיוון הנסיעה, אבל עשינו בסה"כ מעל 2500 ק"מ, בלי בעיות מיוחדות.
את כל הצימירים הזמנתי מהארץ, אבל דאגנו גם להתקשר אלהם באותו יום ולעדכן באיזה שעה אנחנו מגיעים. למסעדות יצאנו לפי המלצות של בעלי הצימרים, לא תמיד היו מוצלחות, מהר מאוד הבנו שאנחנו לא כל כך אוהבים אוכל מסורתי, ועברנו לדגים ופירות ים.
ב5 ימים אחרונים התחתלתי לסבול מכאב בשן בינה, שהחליטה בפעם ה50 לנסות לצאת ולראות את סקוטלנד, מה שגרם לי להיות מחוברת לכדורים נגד כאבים ומייד עם חזרה הרצה ללכת סוף סוף אחרי הרבה שנים של דחיה לעשות ניתוח ולהוציא אותה. לכן לא מייד באתי לפורום לספר על חוויה מדהימה שנקראת סקוטלנד.
מבטיחה בזמן הקרוב לסכם את הטיול ולפרם אותו , בנתיים קצת תמונות
שוב תודה אמה -
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנד
-
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנד
-
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנד
-
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנד
-
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנד
-
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנדהי אמה,
ברוכים השבים.
איזה כיף לבלות את השבת מול הירוק-ירוק הזה בתמונות שלכם.
אני ממש בעיצומו של תהליך הכנת המסלול לטיול שלנו בבלגיה (בקרוב השאלות...) ונעזרת הרבה בתכנית הטיול שלכם. הזדמנות להגיד תודה.
מחכה לעוד מסקוטלנד.
עדי
-
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנדוואו, אמה,
ברוכה הבאה.
אני ממש ירוקה מקנאה - גם ממזג האוויר הקריר, וגם מהירוק המוריק שבתמונות.
רפואה שלמה קודם כל,
ונחכה בסבלנות לסיפור הטיול המפורט.
(ואם השן שאיננה, לא כואבת לך כשאת מעלה תמונות לאתר, נסתפק בשמחה בעוד תמונות בינתיים...
)
אוסי
-
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנדאמה,
המסלולים שלך מעוררים בי קנאה כל פעם מחדש. פינלנד, סקוטלנד...
כדי להשלים את הסדרה נשאר איסלנד ואירלנד.
תרגישי טוב ומהר. הסיפורים שלך הם תמיד חגיגה.
תמונות באמת מטריפות. בטח נעה מסתכלת על זה ואומרת "אמרתי לכם"
אלונה. -
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנד
אמה,
איזה טיול חשאי ויפה היה לכם. אני ירוקה בערך כמו התמונות הירוקות שלך מסקוטלנד (מקנאה, נו מה?).
כל התמונות ירוקות נורא ויפות מאוד, אבל התמונה עם המים הנשפכים לים בזווית ישרה מהמצוק שבתה את לבי.
מקווה שאת מרגישה עכשיו טוב. -
ברוכה השבה ותרגישי טוב!
נהנית לשטוף את העיניים בתמונות היפות שצילמת
,
האם זיהיתי באחת התמונות שלג? והיכן צולמה התמונה של הצוקים היפהפיים והים?
ואלונה - נראה לי שאפשר להוסיף לרשימה גם את גרינלנד
,
הגר.
-
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנדרוצה כזו כבשה..
אמה- איזה יופי !
מיותר לציין שגם אני ירוקה מקנאה. התמונות מקסימות.
כאשר יהיה לך כוח וחשק , מאד מאד אשמח לקרוא על סקוטלנד שלכם.
איריס -
ברוכים הבאים
תמונות מהממות, וכל מילה מיותרת.
מקווה שאמת מרגישה טוב יותר, ושתעלי עוד תמונות יפות בהמשך.
ענת
-
אחח... קילטרוק באי סקיי.... נוסטלגיהנסענו את כל הדרך רק בשביל לראות את המפל.
היה שווה כל דקה.
אין כמו סקוטלנד.
נשמח לראות עוד תמונות וגם עם ציון שם המקום בו נלקחו.
-
אחח... קילטרוק באי סקיי.... נוסטלגיהמהמם ומהמם
מאוד מסקרן אותי לשמוע איך היה לכם
תרגישי טוב
ממתינה לך בסבלנות - סקוטלנד כבר מזמן במגירת החלומות שלי -
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנדאמה יקרה,
כל כך שמחה שנהניתם! מחכה לשמוע ה-כ-ל !!!!!
ומקווה שכבר לא כואב לך....
(אני מקצרת כי המחשב שלי שבק ואני במקלדת וירטואלית מעצבנת)
נעה -
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנדתודה לכולם על איחולים, עדיין מאוד כואב לי למרות שהשן כבר איננה, טוב שיש איטופן. מקווה שלא אקבל איזה כיב קיבה, עקב שימוש מרובה בתקופה אחרונה.
אז זה מה הספקתי היום, אמדיך מחר.
התכנון הראשון היה שאני נוסעת השנה ללפלד עם מלכת המדבר ובעלי יסע לטיול גיפים עם חברים שלו. אבל לאחר התלבטות החלטתי שמלכת המדבר יוצא די יקר ובאותו מחיר אני יכולה לנסוע יחד עם האש. וככה לאט לאט שכחתי בכלל שרציתי לנסוע בקיץ והתחלתי לתכנן את הטיול המשפחתי לספטמבר לאיטליה.
אבל, ברגע שחמותי הסכימה לשמור על 3 הבנים למשך שבוע, כאשר מטפלת של גיא נוסעת לחופש, פתאום נזכרנו , אם ילדים לא בבית, מה אנחנו נעשה בבית, עולי ניסע . לאן? לברצלונה? חם מדי. סקוטלנד, יקר מדי, אחרי הרבה שאלות בסגנון הזה חזרנו לסקוטלנד. ואז בערב בשיחה סקאיפית עם חברים מרוסיה, העלנו את הרעיון לנסוע, ראינו 20 ידיים באויר שהם בעד. אבל הם בעד סקוטלנד ולא רוצים ברצלונה. טוב אז נוסעים, מי יעשה מסלול, איפה נישן וכ"ד מי יתכנן, לא היה לאף אחד ספק שזו אני. טוב נו אז מתחיל התכנון.
לאחר קריאה רבה של טיפים בלמטייל, בספר, מסלול של החברה שטיילו בסקוטלנד בשנה שעברה נבנה המסלול ולאחר כמה תיקונים של נועה, הודפס הספר ויצאנו לדרך.
ביום שלישי בערב נסענו לערד להפקיד את הילדים והחלטנו שהיה טוב לא רק סבא וסבתא שמסכימים לקחת 10 ימי חופש בשביל שאנחנו ניסע וגם היו גרים יותר קרוב. טוב נו עוד 4 שנים הם עוברים לזכרון, אז זה באמת יהיה יותר פשוט. הגענו לשדה שעתיים לפני הטיסה, ברכות לכביש 6, מטוס גדול ונוח מאוד עם מסך טלוויזיה אישי, אוכל מצויין. אני ישנתי כל הדרך , בעלי בחר לראות סרט.
לאחר מפגש מרגש בפרנקפורט והמתנה של 4 שעות, טסנו לאידינבו, גם בטיסה הזו ישנתי, לכן הצלחתי להשלים שעות שינה של אותו לילה שלא ישנתי.
באידנברו הלכנו למרכז להשרת הרכב, באמת מרכז, די מרוחק מהטרמינל, קיבלנו אוטו שהזמנו, אופל אינסיגניה, בהפתעה נכנסו חופשי 2 מזוודות גדולות שלנן ויצאנו לדרך. בדרך פתאום החברים מודעים שהן שכחו לעשות ביטוח בריואת וצריכים איזה סוכנות דואר, אבל פחדנו שלא נספיק לארמון Scone לכן דחינו את הביטוח למחורת, אגדים ואגיד שהם לא הצליחו לעשות אותו עד סוף הטיול. אמרתי איזה מזל שלא סמכתי עליהם בתכנון של המסלול, גם זה הם היו שוכחים לעשות.
אז המקום הראשון של הביקור שלנו היה Scone Palace. נחמד מאוד, הפארק יפה, לא רצינו להגיע מאוחר למקום הלינה שלנו לכן אחרי ביקור בארמון המשכנו לנסוע ל Petlochry . צימר שהזמנתי היה מוצלח, על המדרחוב, חדרים חמודים, בקומה שניה, קצת קשה לעלות מזוודות, אבל לא אני מעלה, אז זה לא נורא. ממש לייד עוברת רכבת, התברר, אבל אחרי טיסה ולילה ללא שינה, לא הפריע לנו שום דבר. בערב יצאנו למסעדה ממש לייד הצימר. היה טעים, אבל איטי, שתייה הביאו לנו אפילו אחרי הסטקים. אחרי ארוחה יצונו לטיול בעיר , הגענו סולם סלומון, לא ראינו אף סלומון, אבל המבנה מרשים, גם הנחל כש עולים על הדאמבה מאוד יפה ומרשים.
-
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנד
-
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנדבבוקר מזג אוייר גשום, אכלנו ארוחת בורק הכי טובה שהייתה לנו, אולי בגלל שהייתה ראשונה ויצאנו קצת להסתובב במדרחוב, קצת קניות בחנויות וסופר מקומי ונסענו ל Queen’s View התצפית מאוד יפה, רק היום מאוד סגרירי וגשום, בטח ביום יפה המראה מדהים ביפיו.
-
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנדמשם נסענו למפלי ברואר, מסלול לא ארוך מדי, די קל, מאוד יפה וירוק, בכניסה למסלול יש מרכז מבקרים עם מסעדה וחנות מזכרות . התכנון היה שנכנס גם ל Blaer Castel, אבל לא נכנסנו המשכנו לכיוון Aviemore’, בתקווה להספיק לעלות ברכבל לעלול על הר Cairngorms, אבל שעה 16.30 וכמובן סגור, טוב נחזור מחר בבוקר, נסענו לצימר שלנו. גם הצימר הזה היה מוצלח, ארוחת בורק קצת פחות, אבל עדיין בסדר. בעלת הצימר המליצה לנו על מסעדה בתוך המלון, מזנון חופשי עם אוכל סקוטי מסורותי. מקום מדהים, מעוצב בסגנון סקוטי. הרגשנו ממש חזרנו בזמן, מאוד יפה, אוכל הרבה פחות טעים ממה שהוא נראה. מאז החלטנו לא אוכלים יותר אוכל מסורותי.
בבוקר חזרנו לרכבל, עלינו לגובה של 1500 מטר, מראה מדהים יש עדיין קצת שלג