חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנד
-
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנדאמה,
מצטרפת למחמאות על התמונות הירוקות-ירוקות האלו.
מבטיחה לעקוב אחרי הסיפור שרק התחיל.
תרגישי טוב,
אורה -
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנדמשם התחלנו את הדרך הויסקי.
בהתחלה נכנסנו למפעל שבו מתקנים חביות, הרי צריך לדעת שזה לא כל כך פשוט שעשות חבית או לתקן אותה כמו שזה נראה, הפילו התנסנו להרכבה של חבית. באמת לא קל. טעמנו מהיין הסקוטי, יש דבר כזה
-
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנדוהמשכנו למזקקת ויסקי Glenfiddich. הביקור היה ממש מהנה, במיוחד שהוא חינם ונגמר בטעימות של 3 סוגים של ויסקי. אל דאגה לא יצאנו בחינם, הרי ידוע לכולם שאין כלום חינם, אז הוצאנו המון כסף בקניה בחנות. היום הזה הוא מיוחד זה יום הולד של חברה, התחלנו לחגוג בטעימות, צריך להמשיך, אז קנינו מספיק ויסקי שנוכל להמשיך לחגוג.
שימו לב בתמונה אבא בא עם ילדים למזקקת ויסקי. זה שאוהב לשתות במיוחד היה צריך לקשור.
אחרי פיקניק נחמד המשכנו לפי התכנון לCawdor castel, אבל הגענו כמובן מאוחר ולא יכולנו לראות אותו אפילו מבחוץ. אז נסענו ישר למקום הלינה שלנו ב Inverness . התארגנו להתיפיפנו ויצאנו לחגוג יום הולדת, מכיוון שהשעה די מאוחר, 9 בערב אין מקום במסעדות שבעלת המקום המליצה , אז לאחר שהסתובבנו והסתובבנו, הגענו לחגוג בסקוטלנד יום הולדת לתיירת מרוסיה עם חברים שלה מישראל במסעדה איטלקית ומלצרית איך לא במקור מירדן פשוט אין מילים, איך יכול להיות אחרת. טוב שטעמנו באותו יום ייו הסקוטי, 3 סוגים של ויסקי, סוג ויסקי שקנינו הספקנו לשתות לפני שיצאנו ואז השלמנו את החוייה עם יין מרלו במסעדה, אז שום דבר לא היה נראה מוזר.
-
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנדבוקר טוב, כנראה שכל מה ששתינו אתמול היה באמת איכותי כי אין כאבי ראש. היום יום ארוך ונסיעה ארוכה דרך Wester Ross לאי סקיי. רק טעות קטנה ב GPS ובמקום מערבה נוסעים 150 ק"מ צפונה. לא יודעת למה בכלל החלטתי לבדוק לפי המפה איפה אנחנו. ראינו טירה מרשימה, אפילו בלי להתעכב ולראות מה שמה , הסתכלנו על גניה מרשימום ונסענו חזרה.
-
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנדטוב חזרנו למסלול הנכון, בדרך ראינו פארקינג עם סימן של שירותים, עוצרים, הגיע זמן לעשות פיפי בשירותים, או לפחות מאחורי השירותים, תלוי במצבם. הפתעה שירותים נקיים נקיים, נייר , מים חמים, כולנו לא מצליחים להתאושש משוק, פתאום מפל מדהים ממש לייד, מה ? מאיפה?, מאוד יפה ויש לו אפילו שם של המקום כתוב על השלט.
-
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנדמשם דך היפה מאוד בעמק Wester Ross . מאוד מאוד יפה, מראות לא מהעולם הזה, הים ההרים היער, הכל מהכל, מאוד מאוד יפה.
-
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנד
-
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנדסוף סוף אחרי הרבה שעות באוטו הגענו לצימר המדהים מול נוף ים מרתק, אבל מה מזג אוויר לא כל כך לטובטנו, לא מאפשר לנו לשבת בחוץ עם בירה ולצפות על נוף מדהים זה. יצאנו לאכול במסעדה בPortree. מסעדת דגים מצויינת.
בבוקר התחלנו Dunvegan Castle התחלנו ממנו כדי להיכנס פנימה, התרגלנו כבר להגיע לאמונות אחרי שעות סגירה. רצינו לעשות שייט לראות כלבי ים, אבל מה רוח לא מאפשרת, אולי מחר.
-
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנדמשם התחלנו בחצי האי Trotternish , אין יופי כזה, מהשהו שעוד לא פגשתי עד כה, רק מזג אוויר לא לטובתינו. כביש נתיב אחד עם כיסים מדי פעם לתת לאוטו ממול לעבור.
הגענו לFairy Glen מבחינתי זה היה שיא של הטיול הזה. טיול רגלי מדהים, לא קשה ומדהים.
-
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנד
-
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנדמשם בגשם נסענו ל Kilt Rock’ת, התמונה של מפל נופל לתוך הים. ראיתי בתמונות קודם, מפל יותר מרשים, כנראה אין כעט הרבה גשמים, אבל בכל זאת מרשים.
לאחר התלבטות האם לצאת ל Old Man of Storr, בסוף החלטנו איוצאים, עליה קשה וממושכת, גם בגלל ראות לא כל כך טובה לא הצלחנו לראות את הנוף המובטח, אבל בכל זאת מאוד יפה וגם קיבלנו למעלה צלש על כך שגילאינו הצלחנו לעלות .
המשך יבוא, לילה טוב
-
איזה יופי.
פשוט נפלא ועושה חשק ממש.
עמק הפיות באמת נראה מדהים.
נראה לי שהטיול לסקוטלנד מתקדם כמה קומות למעלה במגירה...
נוחי לך, וחזרי מחר בכוחות מחודשים.
אנחנו נהיה פה.
תודה, אוסי
-
תודה על התמונות המהממות מסקוטלנד, והתיאור הקולח והמהנה של הטיול.
איזה מראות מדהימים.
מקווה שאת מרגישה יותר טוב.
תוכלי בבקשה לכתוב את השמות של הצימרים שהייתם בהם ושאת ממליצה עליהם.
מחכה להמשך הסיפור.
-
התמונות יפיפיות,כל הירוק הזה באמת מרענן.אם עדיין כואב,תחשבי שבטיול הבא השן כבר לא תכאב לך
הזכיר, אך רצתי להוציא את הבינה(השן,השן) שלי,לפני הטיול לצרפת.מרוב פחד מהכאבים בטיול רצתי לרופא.
הספק ק"מ לא רע עשיתם.כמה ימים הייתם ?
אמה -
איזה כיף לקרוא.אין דברים כאלה.
מסלול נפלא בחרת.
גם אני הוקסמתי מסקיי ומעמק הפיות.
מזלכם שלא ירד גשם. אותנו תפסה שם סופה של רוחות וגשמים. -
איזה כיף לקרוא.ולחשוב על ירוק-בלי לחסוך במיים ועל קריר בלי מזגן.
ובכלל לכל מקום שאת הולכת זו הארץ הכי יפה בעולם- אפילו פינלנד בחורף.אני רק מחכה לראות מה יקרה לך ולנו כשתחזרי מנורבגיה.
-
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנדהטירה היא טירת דנרובין (Dunrobin) - טירה יפיפיה!
וויי, כשאת אומרת שסטיתם מהמסלול את באמת מתכוונת לזה
מחכה לשמוע ולראות עוד.
נעה -
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנדגם אני היום מסתכלת על התמונות ונהיית ירוקה מקינאה, אני רוצה חזרה , לא רוצה את החום הזה, רוצה הכל ירוק מסביב ומזג אוויר קריר.
כרמית תכתבי לי למייל, אשלח לך טבלה של כל הצימרים שהיינו עם מחירים וכתובות אינטרנט.
שכחתי לציין אתמול שכשטסנו את מי פגשתי בשדה תעופה? את הבנות שטסו למלכת המדבר, איזה קטע, כמעט ברכתי לבעלי, הם הציעו לי חולצה שלהן, אבל בסוף נשארתיבעלי קנה לי חולצה של לקוסטה בדיוטי. בסופו של דבר אני כמובן לא מצטערת, אבל הייה איזה רגע של התלבטות, האם עשיתי נכון שבחרתי לטוס עם בעלי ולא עם קבוצת נשים שאני לא מכירה. -
חזרנו מ 10 ימים בסקוטלנדלאמה,
היינו 10 ימים, וכן נסענו הרבה, בד"כ בטיולים עם ילדים אנחנו נוסעים בסביבות 2000 ק"מ בשבועיים.
זיוה למה טיול חשאי? דווקא התיעצתי פה בפורום.
אוסי, לעלות את המגירה של סקוטלנד ומהר, שווה שווה. -
איזה כיף לקרוא.לאורי,
דווקא בפינלד אני לא זוכרת שאמרתי שמדינה הכי יפה בעולם, כי לא ראיתי כמעט את פינלד, נכון היה יפה ולבן, אבל לא זכור לי שרציתי להוסיף לשם משתמש אמה פינלנד
לגבי המים, באמת כנראה שאין להם בעיה של מים, למרות שראינו ברוב הלוחים שקו החוף זז כמה עשרות מטרים. ולגבי הקריר בלי מזגן, אנחנו לא הורדנו כמעט מעילים, הילדים המקומיים מסתובבים עם טישרטים וסנדלים ב10 מעלות ורוח מאוד חזקה.
נורבגיה אתה אומר, אני אחשוב על זה. בנתיים הילדים שלי עוד לא נסעו השנה לטיול המשפחתי שלנו ( איטליה בספטמבר) כבר מתכננים לשנה הבאה ספרד עם קארוון וביקור במשחק כדור רגל.