ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עונה באתר סקי

פורום סקי וסנובורד
    3
    3
    2910
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ronie_m
      ronie_m נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אני מתכננת להעביר עונה באתר סקי בצרפת/ספרד/איטליה.
      הייתי שמחה לכל עצה אפשרית- דירות להשכרה ועלויות, אתרים מומלצים לשהיה ארוכה, סקי פס, דרכי הגעה, ואיפה כדאי לרכוש ציוד גלישה- אני בעיקר גולשת בבליידס אבל גם סקיס וסנואובורד.
      (כמובן שהתקציב שלי מאוד מאוד מצומצם...)

תודה רבה,
      רוני.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דנדנדנ
        דנדנדנ נערך לאחרונה על ידי

עונה באתר סקי
        גם אני ממענייןבסקי לתקופה ארוכה. לא לעונה שלמה אבל מאמצע פברואר עד סוף העונה.
        אינני מומחה לעניין אבל מספר נקודות כבר ברורות.
        אם מעוניינים לחסוך בעלויות מומלץ להתמקד במרחב גלישה גדול אחד (חוסך, מאחר ורוכשים סקי פס עונתי , זה בערך כפול מסקיפס לשבוע ואולי קצת יותר).
        כך שספרד (אנדורה) על מרחבי הגלישה המצומצמים שלה נופלת מהפרק.

לגבי מקומות אחרים הלינה מאוד יקרה והיא מרכיב משמעותי ,אם מדובר על תקופה ארוכה. אם מעוניינים במקום סביר. מה שעוד יותר מסבך אם מעוניינים בחדר ליחיד.
        לפיכך, הבחירה שלי דווקא באוסטריה במיירהופן - מרחב הגלישה הגדול באוסטריה (בסה"כ 600+ ק"מ מסלולים).
        הלינה זולה יחסית בעיירה ובעיקר בסביבותיה עד ק"מ מהעיירה. אמנם האפרה סקי פחות טוב בהשוואה לאישגל אבל גם המחיר וגם מרחבי הגלישה מנצחים.
        • kentasama
          kentasama נערך לאחרונה על ידי

עונה באתר סקי
          "לעשות עונה" או בעצם להיות מה שנקרא סקי באם (בטלן סקי).
          זה לא קל, ובעיקר מבלבל להבין בכלל מאיפה להתחיל, אבל שווה כל רגע וכיף בצורה לא נורמאלית ואפשר גם לעשות את זה בתקציב נמוך.

אז בתור אחד בילה את כל החורף שעבר (09\10) באתר בריקנרידג' שבקולורדו, ארה"ב. אני אתן לכם כמה המצלות וטיפים מאיפה להתחיל ומה כדאי לעשות ולחפש (לא ממש צינתם שאלות סציפיות ככה שאני פשוט אתן סקירה כללית של אין אני הגעתי לזה ומה עשיתי באתר).

גם אני, לפני שנה וחצי הגעיתי להבנה שאני רוצה לבלות עונה שלמה על ההר.

הדבר הראשון שצריך להחליט הוא איפה? באיזה אתר ובאיזה מדינה, אני אישית הלכתי לכיוון של ארה"ב, כיוון שאני יודע אנגלית ואיני יודע שום שפה אירופאית. אני חושב שזה מאוד חשוב להגיע למקום שאתה יודע לדבר עם המקומיים, לא כל האירופאים יודעים אנגלית וגם לא ברמה טובה, ואחרי הכל אתה רוצה להבין מה קורה סביבך יותר מאשר "להסתדר".
          ישנה גישה שאם נעשה עונה באירפה זה יצא יותר זול מארה"ב כי ארה"ב יקרה.
          אז לפי דעתי זה לא נכון. כיוון שמדובר בחופשה ארוכה (כ4 חודשים) יחסית לכמות הכסף שהוצאתי הוצאות הטיסה לא היו כה גבוהות (השווה לשאר הטיול) ובכלל, אני חושב שארה"ב יותר זולה בקטע של מחיה (אם אתה יודע להתנהל נכון).
          כשבחורים אתר, לפי דעתי צריך להתחשב בכמה דברים: שפת המקום, גודל האתר, האם יש תחבורה ציבורית חינם? והכי חשוב, עלות הסקי פאס והכיסוי שלו (ישנם סקי פאסים שטובים לכמה אתרים יחד וחלק רק לאותו אתר). מבחינת גודל האתר, צריך לוודא שהוא לא קטן מידי, אבל גם אתר בינוני יכול להעביר עונה שלמה בכיף.
          עוד דבר שצריך לחשוב עליו זה מה אתה רוצה מהעירה, לי היה מאוד חשוב שהיה מה לעשות אחרי שעות הסקי. וזה למה בחרתי בבריקנרידג' שידועה כעיירה עם הרבה צעירים וחיי לילה פעילים (וזו באמת עיירה מטורפת).
          הסקי פאס העונתי גם עלה זול (470 דולר) שוכלל בתוכו 3 אתרים שהם במחוז שגרתי בו (סמיט קוונטי) ויש בינהם תחבורה ציבורית חינם. (הסקי פאס הספיציפי הזה נתן גם 10 ימים בוויל וביבר קריק - שני אתרים גדולים המרוחקים כ-40 דקות נסיעה)

אז אחרי שבחרתי מקום והבנתי לאן אני נוסע ושזה מה שאני רוצה התחלתי לחפש איפה לישון.
          כאן התחילה קצת בעיה, אין ממש אפשרות לסגור מקום לינה קבוע עד שאתה לא שם (יש צורך להשכיר חדר כיוון שזו תקופה כל כך ארוכה וזה יצא הכי זול)חייבים להגיע לעייריה וללכת לראות דירות, אף אחד לא יסגור איתך מקום דרך הטלפון.
          אני פשוט הגעתי לעיירה אחרי שדיברתי עם איזה בחור דרך קרג ליסט (http://www.craigslist.org) שהוא נתן לי מקום לישון אצלו בבית לשבוע עד שאני אמצא דירה קבועה. וככה הגעתי לעיירה ותהחלתי לחפש דירה בין אם זה במודעות בעיתון, קרג ליסט ואפילו מודעות בסופר המקומי.
          וכאן אני אתן לכם עצה - קצת קשה לשכור דירה רק ל4חודשים, רוב המקומות רוצים חוזה ל6 חודשים, ככה שאפשר לעשות 2 דברים - או לקחת מקום ל6 חודשים ופשוט לשלם את ההפרש על החודשיים שלא תהיו שם (או להישאר) או באמת למצוא מקום שכן יסכים למשהו קצר (אני אישית מצאתי אבל לקח לי כמעט 3 שבועות). דבר נוסף שכדאי לעשות הוא להגיע כמה שבועות עד חודש לפני פתיחת האתר, כדאי באמת להיסגר בקלות על מקום, ואולי גם למצוא עבודה לפני שהכל תפוס. (אני הגעתי לעיירה ביום שנפתח האתר)

ציוד- אישית אני קניתי את כל הציוד שלי בקולורדו יומיים אחרי שהגעתי לשם, נסעתי עם חבר (שהכרתי אותו יום לפני) לחנות יד שניה של סקי וסנוברוד, בחנות הזאת היה להם גם הרבה מוצרים חדשים מעונות קודמות, ככה שקניתי מגלשי סקי, נעלים, מקלות וקסדה ב590 דולר, הכל חדש, אבל של שנת 2008 (למעט הקסדה שהיתה משומשת וגם עלתה 20 דולר). אגב, אותו דגם של הנעליים שקניתי רק של 2010 עלה לבד בסיבות ה500 דולר.

לסיכום, אני אציין כאן את העלויות שלי:

טיסה - 850 דולר (כן אפשר למצוא דילים גם לארה"ב)
          סקי פאס עונתי - 470 דולר
          דירה - 550 דולר לחודש (*4=2200)
          ציוד- 590 דולר
          אוכל ובזבוזים בחודש - 150 דולר (*4=600)

בקיצור, בערך 5000 דולר ב4 חודשים שזה בערך 20,000 שקל.

וזה בערך התקציב שצריך להיות לך, גם אם את נוסעת לאירופה.
          אני היתי ממליץ לגם גם יותר מזה.

אם יש לכם עוד שאלות תשאלו, אני ידע כמה קשה זה להבין בכלל מאיפה להתחיל.

**לסיום אני רק רוצה להודות לפורום סקי וסנובורד שעזרו לי לפני שנה וחצי עם שאלות דומות, ובמיוחד לצור שהמליץ לי על ברקינרידג' וידע מה הוא אומר. היה מטורף, תודה!

• 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון