שחיה עם דולפינים
-
אחרי בירורים בנושא צימצמתי את האפשרויות לשחיה עם דולפינים ל 2 אופציות ותגידו לי לפי ניסיונכם מה עדיף וכדאי מבחינת עלויות ואיכות החוויה
אוקיי אז האופציה הראשונה היא קוזומל בחוף צנקאנאב שיש שם כל מיני חבילות, שהכי מעניינת אותי היא
ROYAL SWIM PROGRAM שמקנה שחיה ,ליטופים ,נשיקות ואת הרכיבה המפורסמת על בטן הדולפין כל זה שעה וזה עולה 150 דולר..
יש גם את החבילה היותר זולה שהיא DOLFIN SWIM ADVENTURE שהיא פחות או יותר אותו הדבר לפי מה שהבנתי (תקנו אותי אם אני טועה ) רק שהיא 45 דק ועולה 104 דולר.
ויש גם אופציה אחרת והיא לבקר בדיסקברי קוב טמפה אורלנדו ששם זה עולם שלם על כל היונקים הימיים , לגבי חבילות ועלויות אין לי מידע
האתר שלהם לא כל כך ברור מבחינת עלויות ופירוט החבילות...אז אם מישהו היה שם אשמח אם הוא יחווה את דעתו ..
מה אתם אומרים יותר כדאי ושווה ??
-
הכי שווה זו החבילה שנותנת לדולפין לחיות בשקט! -
הכי שווה זו החבילה שנותנת לדולפין לחיות בשקט!וואלה באמת ??? אני אשקול את זה בכובד ראש.. בכל אופן תודה רבה לך
לא יודעת מה הייתי עושה בלעדייך ! -
סליחה, אבל ערבה צודקתאני חושב שערבה לא התכוונה להגיד לך מה לעשות. זכותך המלאה להשתתף בכל אטרקציה כראות עיניך. כולנו מבקרים בגני חיות ואין בכך פסול. אבל קחי בחשבון שבכל מקרה מדובר באטרקציה הכוללת בעלי חיים בשבי שלא בדיוק עושים את מה שהם אמורים לעשות בטבע, ושהאילוף שלהם כרוך לפעמים בטכניקות שאינן לגמרי נעימות עבור החיה.
אז באמת כדאי אולי לשקול לצאת לראות דולפינים בטבע, בהפלגות מיוחדות הקיימות לצורך כך בהרבה מקומות בצפון-אמריקה. מה אכפת לך לחשוב על זה?
דוד -
סליחה, אבל ערבה צודקתאין פה עניין של צדק ..כמו שאמרת כל אחד יעשה כראות עיניו
פשוט ה "טון" של התגובה שלה לא מצא חן בעיניי ועניתי לה בהתאם
ולגבי חיות בשבי מה ההבדל בין הדולפינים לביןהגני חיות שהזכרת ? שזה פחות או יותר אותה סוגייה
הרי שם חופש התנועה שלהם הרבה יותר מוגבל בכלובים האלה והם בכלל לא בסביבה הטבעית שלהם..אבל זו דעתך ובערך גם דעתי
וזה בסדר כל אחד עם דעתו אבל לא הבנתי איך זה בסדר מבחינתך והעניין עם הדולפינים לא..בכל אופן זה דיון מיותר שלא הייתי רוצה להיכנס אליו
אם מישהו יוכל יותר להתייחס לשאלתי אני ממש אודה לו
תודה שוב -
סליחה, אבל ערבה צודקתזה לא שהתכנית שלך "לא בסדר". לא קבעתי דבר כזה. רק המלצתי לשקול לראות דולפינים בטבע שזו לדעתי הדרך המועדפת לראות אותם.
לגבי ההשוואה לגני חיות יש לזכור שבשני המקרים החיה בשבי, אבל בגן חיות היא בדרך-כלל לתצוגה בלבד וחיה בשקט. כאשר מדובר במופעים שונים היא גם עוברת אילוף שאיננו בהכרח נעים לה.
בכל הנושא הזה נעשות פשרות. גם אלה מאיתנו שתומכים מאד בזכויות בעלי-החיים אוכלים בשר. הרעיון הכללי הוא להתייחס לבעלי חיים בצורה ההומנית ביותר האפשרית ואין כאן שחור ולבן.
דוד -
סליחה, אבל ערבה צודקתאני לא צדיקה גדולה.
גם אנחנו מבקרים בגני חיות ואקוואריומים למיניהם. אפילו בעולם הים ביקרנו (פעמיים - בפעם השנייה וויתרנו מראש על ההופעות של בעלי החיים). אבל כאן מדובר בגרוע מזה: "ROYAL SWIM PROGRAM שמקנה שחיה ,ליטופים ,נשיקות ואת הרכיבה המפורסמת על בטן הדולפין כל זה שעה וזה עולה..."
גם בריף הדולפינים באילת ניתן לצלול ולשחות עם דולפינים, אבל, בשום פנים ואופן לא לגעת בהם (ומקפידים על כך הקפדה יתרה), ועל אחת כמה וכמה לא לרכוב עליהם!!!
למען האמת, זו פעם ראשונה שלי בפורום, שאני מקווה שמישהו לא יקבל תשובה טובה לשאלה שלו... אם אצליח בכך לחסוך מדולפין כלשהו עוד ניג'וס אחד מיותר - זו תהיה תרומתי הצנועה.
ערבה. -
שחיה עם דולפיניםהי הדר
אני בדיוק מתענינת גם בנושאים האלה.
האם תגיעו לקוזומל במסגרת של קרוז? אם כן על איזה אניה? אנחנו נגיע לשם בקרוז של ה- CARNIVAL DREAM ואני מעונינת לתת לבתי במתנה לבת מצוה שחיה עם דולפינים.
מתי אתם נוסעים? אם תסעו לפנינו אשמח אם תחזרי ותספרי חוויות.
אני גם חשבתי על ה- Discovery cove, אבל החלטתי לרדת מזה בעיקר בגלל שאנחנו נוסעים בחורף וגם באורלנדו עלול להיות קר מידי בשביל שחי ה עם דולפינים. בקוזומל אני מאמינה שיהיה חם יותר.
בכל מקרה בלי קשר לשחיה עם דולפינים, שוחחתי עם מישהי שהיתה ב- discovery cove והיא סיפרה שהמקום מדהים והם נהנו שם מאוד.
נעמי. -
שחיה עם דולפיניםהיי נעמי כן אנחנו ניהיה בקוזומל דרך קרוז של קרניבל באוניה ליברטי שיוצאת ממיאמי ועוגנת הקוזומל גמייקה וגרנד קיימן ב25 לספטמבר, ואל תדאגי ברגע שאחזור אכתוב הכול ויפרט בפרטי פרטים -
סליחה, אבל ערבה צודקתאני מחזק את הדעה של ערבה ודוד. מקומן של חיות הבר, כולל הדולפינים, בטבע, דהינו בים הפתוח, ולא בשבי. גם בעייני התרדת בעלי חיים אלה פסולה.
ברב הקרקסים בעולם הפסיקו את אילוף החיות והצגתן בקרקס. -
שחיה עם דולפיניםאנחנו חזרנו רק אתמול מקרוז לקריביים והיינו בחוף צ'אנקנאב בקוזומל
לקחנו את התוכנית הזולה יותר של שחייה עם דולפינים והזמנו דרך האתר שלהם (זול יותר - ממליץ )רק לזכור שיש שעה הפרש בן זמן האונייה לזמן בקוזומל ,כך שלהזמין לשעה סבירה בצהריים מכסימום , שלא יסכן את זמן החזרה לאונייה .אין טעם להזמין דרך קרניבל ,כפול במחיר .
החוף מתוחזק יפה מאוד ,חוץ משחייה עם דולפינים יש שם חוף יפהפה עם בריכת שחייה ,כלול במחיר ,מה שלא כלול במחיר זה ציוד לשנורקלים הניתן לרכישה תמורת 5 $ ,לא נורא .מסעדה מכסיקנית במקום במחירים עממיים עד 10 $ לארוחה לאדם . מונית מהנמל לחוף 10 $ לכל כיוון ,לא משנה כמה נוסעים ,יש מוניות קטנות שנכנסים 4 ויש גדולות שנכנסים 10
נוסעים ועולה אותו מחיר .אפשר לבלות שם כל היום (כולל קניות במקום) -
היי סולהמון תודה על המידע.
אשמח אם תוכל לתת לנו עוד מידע.
מה הכונה התכנית הזולה יותר? הזולה מבין אלה שממש שוחים עם הדולפין או זאת שרק נוגעים בו וכו'? כמה אנשים היו איתכם בקבוצה?
האם נהנתם, הייתם עם ילדים?
כמה זמן הזמנת מראש?
באיזה שעה ירדתם מהאניה ומתי הייתם צריכים לחזור (לפי שעון האניה)?
אשמח אם בכלל תספר לנו על איזה אניה הייתם, איך היה הקרוז וכו'.
סליחה על מבול השאלות, אבל כל פיסת מידע יכולה לעזור המון.
בתודה מראש
נעמי. -
היי סולקדום כל תודה רבה על המידע..ואני גם מצטרפת לנעמי לגבי כל השאלות
מה כללה התוכנית הזולה יותר ?
ואם זה באמת שווה את המחיר הדיי יקר ?
ונעמי לאיזה אוניה את עולה ומתי ? ובאיזה נמלים היא עוגנת ?
כבר ציינתי שאני בליברטי של קרניבל
ויהיה בגמייקה קוזומל וגרנד קיימן בסוף ספטמבר -
היי הדראנחנו מפליגים בדצמבר
ב- DREAM של קרניבל.
האניה יוצאת מ- PORT CANAVERAL
ועוגנת ב-
Cozumel
Isla Roatan
Belize
Costa Maya
נעמי -
היי הדראהה אז אני יהיה לפנייך
באיזה עוד מקומות תהיי במסגרת הטיול ? -
היי הדראנחנו נהיה קודם 10 ימים נטו באורלנדו, אח"כ הקרוז. ביום של הירידה מהקרוז טסים לניו יורק ו-6 לילות בניו יורק, משם חזרה לארץ -
היי סולהתוכנית שהזמנתי היא הרגילה לא ה-royal והיא בהחלט מספיקה לדעתי .
אנחנו היינו על הואלור של קרניבל עם ילדה בת 11 שנהנתה מאוד .
בקיימן הזמנו את הטיול לסטינגריי סיטי עם חברת מובי דיק באינטרנט .
בבליז הזמנו את הטיול של חברת מייגור טום לאבובים במערות באינטרנט.
רק בראוטן הזמנו את הטיול של האונייה לפארק גומבלימבה (אין אפשרות אחרת פשוט) והתאכזבנו מאוד ,לא מומלץ ,נסו משהו אחר לעשות באי הזה.
באופן כללי השתדלנו להזמין הכל באינטרנט לבד ולא דרך האונייה .
בקוזומל ירדנו מהאונייה בסביבות 8:30 בבוקר וחזרנו בסביבות 16:00
האונייה עגנה ב-08:00 והפליגה ב-17:00 ואפשר היה להגיע עד 16:30 .
את השחייה הזמנו לשעה 13:00 ובילינו בפארק היפה כ-5-6 שעות מהנות .
הזמנו באינטרנט כחודשיים לפני הקרוז וקיבלנו הנחה של 20% היה מבצע
שאולי הוא עוד קיים .
סה"כ הקרוז היה נחמד מאוד ,אין טענות .
הפלגה נעימה . -
היי סולמצטעת שאני נודניקית אבל שאלה אחת אחרונה
מה כללה בדיוק התוכנית שלקחת ? וכמה אנשים הייתם ?
תודה

-
בעקבות מה שערבה כתבההלכתי לקרוא קצת חומר בעניין של תוכניות שחיה עם דולפינים.
מסתבר שיש עוד צד למטבע.
מסתבר שמתרחשים מקרים לא מעטים, שבהם הדולפינים תוקפים משתתפים בתוכניות האלה. אין חובת דיווח על "תאונות" כאלה ולכן אנשים רבים לא מודעים לכך. צירפתי כאן קישורים לעניין.
יש אפילו דיווחים ב - TRIP ADVISOR של אנשים שזה קרה להם.
בקיצור, נראה לי שנרד מהעניין, אבל נשארתי עם בעיה.
מכיוון שמדובר בטיול בת מצוה, אני רוצה להעניק לביתי איזו שהיא חויה מיוחדת בזמן הטיול שרק היא תחוה. משהוא שיציין את זה שהטיול הוא לכבודה.
מכיוון שאנחנו לא נוסעים בתאריך יום ההולדת שלה נראה לי לא לעניין לחגוג עם עוגה וכו'.
אנא עזרו לי למצוא רעיונות. המקומות הם אורלנדו, ניו יורק וקרוז לקריבים המערביים.
בתודה מראש
נעמי.
-
בעקבות מה שערבה כתבהדצמבר הוא חודש נהדר לשחיה עם המנטי (פרות הים).
חוויה מדהימה, שאנחנו פיספסנו, לצערי!
אם זה מתאים לכם אוכל לפרט יותר.
בכל מקרה תצטרכו לוותר על הוילה באורלנדו ללילה אחד . לנסוע כשעתיים לחוף המערבי של פלורידה, לקום מוקדם בבוקר, לחוות את החוויה המדהימה הזו, ולחזור לקראת הצהריים את הדרך חזרה לאורלנדו (שעתיים נסיעה, מן הסתם...)