רויאל ג'ורדניין או אל-על?
-
היי,
אני אמור לטוס מהונג-קונג לת"א באמצע אוגוסט עד אחרי ראש השנה.
לצערי הרב הכרטיס של אל-על מאוד יקר (מעל $2000). והאפשרות הבאה היא כמובן רויאל ג'ורדניין (קצת מעל $1000).
האם מישהו במקרה נסע איתם בקו זה? האם ידוע לכם האם הם עוברים מעל מדינות עיינות (כגון איראן, עיראק) בטיסה הזאת?
לצערי יש קונקשן די ארוך בדרך לארץ (כ-11 שעות בעמאן) אבל רציתי לשאול את דעתכם מה עדיף?
תודה -
רויאל ג'ורדניין או אל-על?הקונקשיין הארוך לא צריך להטריד אותך יותר מידיי . תקבל חדר במלון עם ארוחות עד לטיסה לארץ . טסתי הרבה פעמים עם הירדנים , בעיקר להודו ותאילנד. אם אין לך מגבלה ביטחונית אז אני לא רואה כול סיבה למה לא לטוס עם הירדנים . הם בסדר גמור . וחוץ מזה........1000$ ?
זה עוד טיסה להודו/נפאל/תאילנד . מה השאלה בכלל
טיסה נעימה .
-
רויאל ג'ורדניין או אל-על?אין ספק שעדיף לטוס עם הירדנים . גם חסכון של 1000 דולרים כמו שאתה אומר , שווה המתנה של 10-11 שעות .
במקרה הכי הכי גרוע שלא נדע , גם אם הם טסים מעל מדינות "רעות" , ותאלצו חלילה לא עלינו לנחות שם , אתה לא תרד מהמטוס .
ואם זאת חס וחלילה נחיתת אונס שלא נדע , מחקרים מוכיחים שעדיף לנחות על קרקע מוצקה מאשר בלב ים
אז קח בחשבון הכל
-
רויאל ג'ורדניין או אל-על?גם כשהמחירים זהים אני מעדיף לטוס עם הירדנים, השרות הרבה יותר טוב, אז בהפרש מחיר כזה אין בכלל מקום לשאלה.
ואין לי מושג מעל מה הם טסים, אישית גם לא אכפת לי, בטח ברשת אפשר למצוא את המסלול. -
רויאל ג'ורדניין או אל-על?אתה טיפה מגזים, גם אם השירות טוב יותר זה לא מצדיק קונקשין ועוד של 11 שעות. חוץ מזה שאם המחירים זהים עדיף לפרנס את אל על ולא את הירדנים.
אבל אין ספק שבהפרש המדובר אין מה לחשוב פעמיים.
ולגבי טיסה מעל מדינות עויינות, אני לגמרי עם עידן, זה מפריע רק אם יש תקלה בטיסה ואז אכלת אותה לא משנה מה... -
רויאל ג'ורדניין או אל-על?לא טס בקונקשיינים של 11 שעות, מתאילנד יש קונקשיינים של שעה וחצי, סה"כ הזמן זהה או פחות לטובת הירדנים.
לא רואה שום סיבה לפרנס את אלעל עם המטוסים הצפופים והדיילים עם הפרצופים החמוצים. רוצים להתפרנס, שילמדו לתת תנאים ושרות. זה שוק חופשי. -
רויאל ג'ורדניין או אל-על?אני לא מסכימה.
בזמן האחרון הטיסות של אל על ממש טובות והם מאוד אדיבים.
שנה שעברה טסתי איתם להונג קונג בדרך לאוסטרליה וההמשך היה עם קתאי, חברה שנחשבת מאוד טובה. ועדיין בטיסה של אל על נהנתי הרבה יותר. לא היה כמעט הבדל באיכות המטוס, הדיילים של אל על יותר נחמדים וזה בונוס שהם מדברים עברית והאוכל פחות מסריח. שעה לפני ארוחת הבוקר בקתאי כבר רציתי להקיא מהריח של חימום המנות.
לא יודעת איך רויאל, אני דוגמת אותם בספטמבר הקרוב ואני אדע, אבל באל על אני מרגישה בבית. אני לא יודעת למה ישראלים כל כך אוהבים להשמיץ את אל על כל הזמן. -
רויאל ג'ורדניין או אל-על?שתהני, מה אני אגיד לך?
לך יש את הבחירות שלך ולאחרים את שלהם.
לא מסוגל לגעת באוכל של אלעל ולא זקוק לעברית של הדיילים.
אני מניח שישראלים משמיצים את אלעל בגלל נסיון גרוע, כך
לפחות אני ולא מוצא מקום לתת להם הזדמנות נוספת. אבל ממילא
אני לא מגיע יותר מדי לישראל. -
רויאל ג'ורדניין או אל-על?לא טסתי עם הירדנים אבל כן טסתי עם אל על והנה כמה סיבות לא לעשות את זה.
מטוסים צפופים יקרנים בטירוף מלא משפחות של דוסים עם 45 ילדים שמתחילים לצרוח כמו מקהלה ודיילים שאומנים מדברים בעברית אבל עושים פרצופים על כל בקשה או שאלה אז כן הרגשתי בבית רק שטסתי לחו'ל בשביל לא להרגיש בבית.
-
רויאל ג'ורדניין או אל-על?חייבת להצטרף לדעתה של נעמה ולומר שאני, בכל הפעמים שטסתי אלעל, מאוד נהנתי.
אף פעם לא הרגשתי שמגיבים בחמיצות פנים לבקשותיי, ההפך- היו פעמים שהרגשתי שהם היו נחמדים ואדיבים הרבה מעבר למה שציפיתי..
כמובן שהפרש של 1000 דולר זה מטורף!
אולי שווה לבדוק גם אופציות של חברות תעופה אחרות -
רויאל ג'ורדניין או אל-על?אני אישית אוהב את לופטאנזה טס איתם למזרח רק איתם למרות שאפשר למצוא יותר זול אצל הירדנים הרוסים הטורקמנים והפיראטים למינהם אבל לופטאנזה מאוד אמינים שירות ואוכל מעולים ולמזלי הטיסות די ריקות ממשפחות של דוסים שמעדיפים חברות קשרות למהדרין ואין את התופעה המעצבנת שרואים בהרבה חברות ובמיוחד באל על שמוסיפים עוד כיסאות להגדלת הרווחים ואז נהיה צפוף אולי בטיסה של 4 שעות זה לא קריטי אבל טיסות למזרח ועוד עם קונקשן שזה אומר איזה 12-13 שעות טיסה זה מאוד קריטי -
רויאל ג'ורדניין או אל-על?בדוסים נתקלתי רק בטיסות לניו יורק. בדרך להונג קונג לא היו כאלה, לפחות לא באיזור שישבתי בו.
ו ccshlomo, אני מבינה שפטריוט גדול אתה לא, בלשון המעטה, אז אני לא אמשיך את הויכוח על העברית ואת מי לפרנס ואת מי פחות.
בכל מקרה, על דבר אחד אין כאן ויכוח, וזה על זה שהטיסות של אל על מסיבה זו או אחרת פשוט יקרות מדי. -
כמה סיבות נגד אלעל1. הם יקרים יותר מחברות אחרות ולא תמיד השירות בהתאם.
2. אלעל הוא קרטל שקובע את המחירים לטיסות לישראל וממנה (ענין השמים הפתוחים\סגורים) וזו הסיבה שמטיילים רבים מעדיפים לטוס דרך ירדן,מצרים,אתיופיה,מדינות המפרץ ואוזבקיסטן ולא בטיסה ישירה מישראל.
3. אלעל מעניקים "דמי בקשיש" לסוכני נסיעות שיצליחו לשכנע לקוחות שלהם להחליף טיסה מחברות זרות לאלעל בכל מיני טיעונים שונים ומשונים
4. אפשר להימנע מקבוצות רעשניות וגסות רוח בטיסות של אלעל. ולא לדבר על מחיאות הכפיים המגוחכות בנחיתה כאילו אנחנו בגן.
ולגבי הכסף שלי, אני מעדיף להעניק אותו לחברה שנותנת שירות טוב במחיר סביר ולא לקרטל שקובע את רמת מחירי הטיסה בישראל ומפעיל לובי חזק בכנסת לשימור המונופול שלו. -
רויאל ג'ורדניין או אל-על?אני לא יודע איך עובד מדד הפטריוטיות כך שאין לי מושג אם אני פטריוט או לא.
אם אני יכול לקנות מצלמה בישראל ב 1000$ ולקנות אותה מארה"ב יעלה לי 900$ אז אקנה אותה מארה"ב.
אני מניח שבזה אני מוכיח חוסר פטריוטיות מובהק כי עדיף ש"הדר" יבואנית ניקון תרוויח ואני אפסיד 100$.
נמשיך לטייל נעמה, את בדרכך ואני בדרכי. -
רויאל ג'ורדניין או אל-על?זה ממש לא קשור לפטריות או לא...אני אוהב לטוס עם לופטאנזה אז מה אני נאצי??? ממש לא
כל הסיבות שנתתי וכל הסיבות שעודד רשם פע זה הסיבות שבגללן אני לא מוכן לטוס באל על גם בחצי מחיר כי לא אכפת לי לשלם יותר אבל לקבל תמורה טובה יותר -
במקרה הזה ברור שרויאל גורדניאןאני טסתי גם עם אלעל וגם עם רויאל...אם זה אותו מחיר אז אני מעדיף אל על למרות שהשרות שלהם לא מי יודע מה אבל זה ישראלים וזה ישיר אז סבבה...
אם יש הפרש כספי אפילו קטן אני אסע עם הירדנים..יש כמה דברים שמרויחים שטסים עם הירדנים:
הדיוטי פריי שלהם זול בחצי מחיר מהארץ בסיגריות שתיה ובשמים...
הדיילות ברגע שלוחצים על הלחצן לקרוא להן הם מגיעות בין דקה ל2
בניגוד לאל על שמגיעים אחרי 5 דקות אם בכלל...
המטוס שלהם בדרך כלל יותר נח משל אל על
אל על מוציאה או בואינג 747 או 767 תלוי בעונה..
ה747 פשוט צפוף יותר מידי הם דחפו עוד כיסאות בשביל לעשות עוד קצת כסף..וזה קצת מעצבן וגם הרעש שלו קצת יותר חזק.הירדנים מוציאים מטוס אייר בוס a310 שהוא מטוס קטן יותר מהגמבו אבל יותר נח..אם הם מוציאים 767 אז זה פחות או יותר אותו רמת נוחות במטוס...
והם גם לא טסים מעל אירן אז אין בכלל מה לפחד..
-
פטריוטיות? קצת הגזמתסליחה על ההתפרצות אבל זה ניראה לי מגוחך לקרוא "פטריוטיות" לטיסה באל על.
אל על היא חברה מסחרית לכל דבר, "לפרנס" את אל על? למה הם דואגים לפרנס אותי??
אגב, אחת ההגדרות לפאשיזם היא כששמים את הלאום מעל הפרט. ז"א, כשללאומיות יש ערך גבוה המבטל את ערכם של הפרטים הקטנים.
-
פטריוטיות? קצת הגזמתגחלילית פה אפשר יהיה להתווכח רבות לאום ומדינה מאעוד חשובים ובחלק מהנושאים צריכים להיות חשובים יותר מהפרט עצמו קנדי אמרצ "אל תשאלו מה המדינה יכולה לעשות בשבילכם,תשאלו מה אתם יכולים לעשות למדינה והוא לא היה פאשיסט
מסכים איתך שאין פה שום ערך פטריוטתי כזה או אחר בלטוס באל על כמו שאי אפשר לךקרוא לי נאצי כי אני טס עם לופטאנזה חברת תעופה נבחרת על ידי הנוחות אם זה המטוס עצמו הקונקשן קצר וכ'ו מחיר ושירות שכולל גם אוכל וגם כל המסביב ובכל הפרמטרים הללו אל על נופלת וחזק -
אתה יודע מה,נשאיר את הדיונים הפילוסופיים על לאום דת ומדינה לפורום אחר.
זאת היתה טעות מיצידי להכנס לפינה הזאת בכלל.
סתם יש מושגים שמקפיצים אותי
תחי מדינת ישראל
-
תרגעו כבר, לא על זה אמרתי שהוא לא פטריוטאלא על האמירה המתנשאת שהוא ממילא לא מגיע לישראל הרבה.
גם לא מגיע, גם משמיץ, גם לא רוצה לשמוע עברית.