טירות לודוויג המשוגע
-
שלום לכולם
אנחנו משפחה של זוג + תינוקת בת שנה ותשעה חודשים שנוסעים לשבועיים להולנד ודרום גרמניה ב-17 בספטמבר.
רציתי לשאול לגבי גרמניה וטירותיו של לודוויג:
השמנתי מקומות לטירות נוינשווינשטיין והוהשווינשטיין וחשבנו ביום האחרון לטיול לעבור דרך פרין ולראות את אי האדונים (טיסה ממינכן) ב-22:00
שתי שאלות:
1. האם זה יום ממלא לנסוע מאיזור הלינה בפוסן לפריין ולבלות שם יום שלם עד הטיסה שהיא ב 22:00?
2. האם כדאי להקדיש זמן גם לטירה בלינדרהוף? (אני מקווה שרשמתי נכון)
תודה
נעמה
-
טירות לודוויג המשוגעמישהו?
אין דעות בנושא? -
טירות לודוויג המשוגעטירת לינדרהוף מאד מאד יפה גם הטירת בפריין מאד יפה הוהנשטיין פחות יפה. בניוכוונשטיין ניסיתי להכנס כבר שלוש פעמים וכל פעם רק הגענו עד אליה ולא נכנסנו פעם זה היה עקב תור של שעה להמתין לכניסה.
ופעם עקב גשם שוטף שלא יכולנו להתקדם מנקודת ההסעה אפילו מטר.
הבעייה בתכנון זה יותר מדי טירות ליום אחד. כל אחת יפה בפני עצמה. שתי טירות ביום אחד דיינו אבל מהתיאור שלכם איני מבינה: אתם מתכוונים לראות את כל הטירות שמנית ביום אחד? זה יותר מדי.
פריאן עצמה חמודה אבל בשעה אחת של ביקור מסיימים בה.
רחל לבון -
טירות לודוויג המשוגעתודה רחל שהרמת את הכפפה
אנחנו באיזור דרום גרמניה שבוע. לנים ליד פוסן (בפרונטן)
אני מתלבטת מבחינת תכנון הטיול האם "שווה" להגיע לכולן או שברגע שראית אחת ראית את כולן.
יש לי כבר כרטיסים לנוינשווינשטיין ותהיתי האם כדאי ללכת גם לאחרות
ביום האחרון לטיול יש לנו טיסה חזרה ממינכן בשעה 22:00 ותהיתי מה כדאי לעשות באותו יום שהוא קרוב למינכן ונראה לי מתאים הסיורבפריין והטירה של לודוויג. הבנתי שזה כולל שייט.
האם את יודעת כמה זמן זה יכול לקחת בהנחה שאנחנו מטיילים לאט (עם תינוקת) והאם צריך לתכנן משהו נוסף ליום זה? -
טירות לודוויג המשוגעטירת לינדרהוף זו טירה יפיפיה ובמיוחד הגנים בחוץ. בחוץ היה גם חדר מיוחד ולמרות מרחק הזמן שעבר מאז אני זוכרת טווס מיוחד צבעוני - כפסל בתוך החדר המיוחד בחצר. בחוץ מזרקות מצופות זהב מאד כדאי להגיע לכאן.
טירת נויכוושטיין כאמור לא הייתי בפנים אבל מה שיפה מאד זה הנוף שנשקף מעל הגשר הן לכיוון הטירה והן לכיוון המפל וכאמור יש לך כבר כרטיסים אז לפחות לא תצטרכו לעמוד בתור. תעלו למעלה או אם אוטובוס או אם כרכרה אם רוצים שתהיה זו חווייה מיוחדת.
לגבי הטירה בפריאן אני חוששת שאולי זה בעייתי כי מהנקודה שבה מורידה הספינה יש ללכת חצי שעה ברגל עד הטירה. איני יודעת אם התינוקת בכושר כזה כי ההליכה הלוך חזור לא קלה במיוחד. אמנם ישנן שם כרכרות אך כשאני ביקרתי לא מצאתי אותן בשטח.
כאמור גם הגנים של טירה זו יפים אבל אם אשווה לעומת לינדרהוף הגנים שם יפים יותר. השייט בפריאן לוקח גם לאי הנשים ששם לא ביקרתי ולעוד אי אחד שאף בו לא ביקרתי. אולי תתעניינו מה יש לראות בהם כי לדעתי המינון של כל כך הרבה טירות ישגע.
האם במסגרת הטיול שלכם הגעתם בשלב הזה לגרמיש? יש שם אולם החלקה על הקרח שיהיה יפה להכנס אליו. יש שם גם עלייה עם רכבל לאחת הפסגות כמדומני וונק, יש שם קניון הליכה אך שוב עם תינקת לא בטוח כמה תוכלו ללכת. הקניון נמצא ליד מקפצת הסקי זה כשעה וחצי הליכה.
רחל לבון -
טירות לודוויג המשוגעהי רחל
אני מתכננת יום באיזור גרמיש עם העליה לזוגשפיצה ואולי הליכה בקניון באיזור.
יש לנו עגלה ואולי ניקח גם מנשא. אני לא יכולה לבנות עליה שתעשה הליכות ארוכות
יש לך רעיון מה לעשות ביום האחרון לפני הטיסה בהנחה ומוותרים על פריין?
ועוד שאלה - האם את או מישהו אחר יודעים האם אפשר להעלות עגלות בנוינשווינשטיין ובשיט לפריין?
-
טירות לודוויג המשוגעשלום לכם
אם הביקור ביתר הארמונות אינו ביום לפני כן אז אולי בכל זאת הייתי מבקרת בפריאן ועושה את השייט לכל האיים וזאת בהנחה שתקחו את התינוקת על מנשא כי אם לא תמצאו מרכבה יהיה קצת קשה ללכת עם עגלה בשביל המוביל לארמון. האוירה בשייט רגועה וזה נחמד. כל השייט נטו כשלשות רבעי שעה הליכה עד הארמון חצי שעה לכל כיוון ועוד ביקור בארמון של כחצי שעה. זה די נינוח אבל ממלא חצי יום. יש אפשרות לנסוע למינכן ויש שם גן חיות מאד מרשים ואולי זה ילהיב את הקטנה. ביקור בגן החיות הענק הזה יכול לקחת כחצי יום לפחות ובכל רגע תוכלו להפסיק ולנסוע לשדה התעופה. בגן החיות הזה יש אורנגוטנים שאנו צפינו עליהם מעל שעה.
נסיעה טובה
רחל לבון -
טירות לודוויג המשוגעהיי נעמה
אני נענה לקריאתך הנרגשת מפורום אירופה לענות לשאלתך.
אגב, אין לי צורך בכפפות לכן לא הרמתי את הכפפה....
למלך לודוויג היו ארבע טירות.
שתיים מהן בשוונגאו,אחת באזור גארמיש (לינדרהוף) ואחת באי הנמצא בלב אגם כים (אי האדונים).
ההונשוונגאו היא הטירה בה גדל בתור ילד.
את הנוישוונשטיין הוא בנה אך לא הספיק לדרוך בתוכה - הוא מת עוד לפני שהושלמה.את זאת שבאגם כים הוא בנה כחיקוי לארמון ורסאי.
לגבי הטירה בלינדרהוף - זה בעצם מעון לנוח בו בלב היער.
בזו שבלב אגם כים לא ביקרתי ולכן אין לי דיעה עליה.
לגבי שלושת האחרות - אנחנו מאוד נהניננו מביקור בשלושתן.
לאחת פנים מרשים(הוהנשוונגאו) לשניה מיקום מדהים עם נוף (נוישוויננשטיין) ולשלישית גנים מקסימים(לינדרהוף).
אני חושב שכדאי לכם לסייר רק בתוך אחת מהן אבללבקר מחוץ לשלושתן.החיצוניות של כולן מרשימה .בשתי הטירות שבשוונגאו לא ניתן להכניס עגלות לתוך הארמון אבל ניתן להגיע עם העגלה עד לפתח הארמון.
לטירת לינדרהוף ניתן להגיע עם העגלה עד לגנים ולפתח הארמון.
לגבי הנסיעה לאגם כים בשילוב שייט ביום האחרון של הטיול
אני חושב שאם כבר כדאי לכם לנסוע עוד 60 ק"מ מזרחה (קטן במיוחד למי שבא מהולנד...) ולשוט באגם המלכים konigsee ואולי לעלות לקן הנשרים(ביום יפה)
או לנסוע למינכן העיר ולבלות בה כמה שעות.
בהצלחה
ג'מוס
-
טירות לודוויג המשוגעאז זאת דעתי כי ביקרתי בכולם בשלשה טיולים שונים. ליד העיירה פוסן יש שתי טירות, טירת נוישווינשטיין היפה מבינהם ולדעתי היפה מכולם, הנוף הנשקף לאגם בדרך אליה והריהוט העתיק והעשיר שבטירה מאד מרשים ,הטירה השניה הושאנגאו או שאני לא כל כך מאיית נכון לדעתי לא יפה בכלל ולא מרשימה. מי שמגיע לפוסן בלי שום ידיעה ועולה לטירה הושנגאוו וחושב שהטירה השניה זהה פיספס בגדול. טירת נויישווינשטייו מצולמת בכל הפירסומים כטירת וולט דיסני, לגבי לינדהורף אכן גם טירה יפה אבל הרבה הרבה יותר קטנה ,לפי זכרוני יש רק שתי קומות לתצוגת החדרים לקהל., לגביי הטירה באגם כיימזה ,הפרוצדורה גדולה , מחנים את הרכב ושטים לעבר הטירה לאחר הירידה מהספינה יש כברת דרך ארוכה ללכת ברגל עד לטירה ולנו זה היה מלווה באלפי יתושים וזה היה ממש זוועה ,יש אפשרות לעשות את הדרך בכרכרה תמורת תשלום אבל היתושים גמרו אותנו וזה גם היה בחודש ספטמבר. אולי יש שם הרבה יתושים כי האזור מוקף במים. הטירה עצמה והגנים יפים מאד, יש אולם המראות הדומה לארמון וורסאי, אבל מה שהפריע לנו זה היתושים. לגביי מה לעשות ביום הנותר קיבלת פה הצעות דיי טובות, אנחנו גם יום אחד היינו בבריכות עם ספא בעיירה הצמודה לפיסן ומאד נהנהנו ושמהם העיירה שונגאו ונקרא Königliche Kristall-Therme Schwangau -
טירות לודוויג המשוגעגם אני ממליצה לא להעמיס בטירות.
אני מבינה שבערב האחרון אתם ישנים בפוסן ממליצה לעלות ביום האחרון לאוגסבורג בדרך הרומנטית, ומשם לנסוע לטייל בFREISING היפה הצמודה לשדה התעופה. -
טירות לודוויג המשוגע - ומסלול גרמניהתודה לכל העונים
גמוס - היינו בקן הנשרים כחלק מטיולנו שנה שעברה באוסטריה ועל כן ויתרתי על האתר והאגם. (דרך אגב קן הנשרים עצמו היה מאכזב מאוד)
במסגרת אותו טיול גם בקרנו במינכן.
רונן - תודה על התיאורים. קצת הלחצת אותי עם תיאור היתושים בספטמבר. חשבתי שזה קורה רק בקיץ.
אם יש רעיונות נוספים לאותו יום אני אשמח
אולי הייתי צריכה לפרט קצת יותר את התוכנית "הגדולה" של השבוע
יום שישי לינה בווירצבורג אחרי נסיעה מהולנד
שבת - דרך רומנטית ולינה באיזור פוסן (למשך 5 הליולת הבאים)
ראשון דרך רומנטית
שני - טירות והנשווינשטיין ונוינשווינשטיין. האם כדאי עוד משהו באותו יום?
שלישי - שוגפיצה, הקניון שליד, מקפצה אולימפית. עוד רעינוות? או שזה יום מלא?
רביעי - לינדרהוף? אוברגמאו, רעיונות?
חמישי - פריין חצי יום טיסה ממינכן בשעה 22:00
כפי שאתם רואים אני לא ממש מגובשת על חלק זה בטיול (החלק הראשון שהוא הולנד כבר מסודר לגמרי)
אני אשמח לפידבקים
תודה
נעמה -
טירות לודוויג המשוגע - ומסלול גרמניהלא.
נעמה לא נראה לי שפתחת מפה ובדקת מרחקים שתכננת את הטיול.
מקווה שאת הנסיעה מהולנד לוירצבורג אתם מפצלים לכמה ימים כי זה לא הגיוני לנהוג הכל ביום אחד ויש מספיק אטרקציות בדרך.
לנושא הדרך הרומנטית. וירצבורג הוא הקטע הצפוני ביותר של הדרך הרומנטית ואילו פיסן הוא הדרומי ביותר. בוירצבורג ניתן לבזבז יום עד חצי יום. לא הגיוני ביום אחד לעשות את כל הדרך הרומנטית עד פוסן חייבים עוד יום או יומיים באמצע בכדי להנות מהאתרים שלה, יש בדרך את וורטהיים את רוטנבורג, אוגסבורג,אולם. שלכל אחת מהן מומלץ להקדיש חצי יום לפחות. פיסן בהחלט לא מתאימה לטיול כוכב בדרך הרומנטית כי היא נמצאת בסוף הדרך. ממליצה לקחת עוד לילה לפחות במרכז הדרך.
לפיסן מספיק יומיים ולטייל בטירות בנהר לך,בעיירה, באזור גרמיש- פרטנקירכן
משם ניתן להמשיך לטייל באזור חבל טירול במידה ולא הייתם ניתן להמשיך לכיוון אינסברוק. לטייל באזור יש המון אטרקציות וביום האחרון לחזור לכיוון מינכן. ניתן לתכנן כשעה וחצי עד שעתיים לשיטוט וטעימה מהעוגות הנפלאות בפרייזינג. -
טירות לודוויג המשוגע - ומסלול גרמניהגלי
למה להתרגז?
פתחתי מפה ובדקתי מרחקים ב google maps ועל פי זה החלטנו את הנסיעה. הנסיעה מהולנד (ארנהם באותו בוקר) לוירצברג אמורה לקחת 4 שעות. אנחנו מקווים "להרביץ" את זה במהלך הצהריים/אחרה"צ בזמן שהתנוקת תישן ברכב. כמובן שאפשר לעשות מליון עצירות בדרך ולהאריכה. נראה מה יהיה ונחליט במקום.
פוסן היא לא כוכב לדרך הרומנטית כי לא תכננו לבלות בה את מרבית חלק זה של הטיול כי אם רק "לעבור" דרכה ולהקדיש לה יומיים לערים המרכזיות. אנחנו לא חובבי ערים כי אם חובבי "הרים" ויותר מדי עיירות זה פשוט יותר מדי. המרחק של הדרך הרומטית לא נראה גדול במפה (350 ק"מ) כך שלא אמורה להיות בעיה לנסוע מאיזור פוסן למרכז הדרך ולראות את הערים בה, במידה ומליטים שיומיים לא הספיקו.
למעשה אנחנו ישנים בפרונטן וזה יההי הבסיס לכוב באיזור הדרך האלפינית, הטירות, גרמיש , לינדאו, האגם וכו.
אני לא יודעת האם כדאי לעבור גם לטירול מבחינת מרחק וזמן שיש לנו (אנחנו גם עם תינוקת) והטיול אמור להיות ב"איזי" -
טירות לודוויג המשוגע - ומסלול גרמניהבוקר טוב למשפחה בהכנה,
אל תכעסי,אבל ממש לא מובן לי למה ללון בPfronten וממנה לטייל באגם בודנזי?למה לא ללון באחת העיירות על שפת האגם-לטייל באזור בשקט ובנחת.אם רצונכם לטייל סביב בודנזי?נסיעות מלינה שלכם בפרונטן לעיירות בדרך הרומנטית מסורבלת.העיירות היפות והמיוחדות יותר נמצאות יותר צפונה.חוץ מפיסן והארמונות לודוויג,יתר העיירות בדרם שקטות ורגועות,אומנם נופים ירוקים אבל לא משהו שהייתי עושה בו טיול של יומיים.דווקא העיירות הצפוניות מקסימות ויפות מאוד.עתיקות ומיוחדות.והן ממש לא ערים,חוץ מאוגסבורג,שאפשר לותר עליה בקלות.
נכון,הדרך כולה סביב 300+ק"מ,אבל זאת דרך כפרית,יפה עם אגמים וטירות,פינות חמד ולעבור אותה בנסיעה רציפה-חבל על המאמץ.מה לא תצאו ותטיילו סביב אגם בפוכטוונגן?תעברו על רוטנבורג ללא סיבוב בעיירה או סביב החומות ותצפיות? גם בכבישי גרמניה הטובים לפעמים יש שיפוצים,ותנועה עיטית יותר.ולראות את אספלט,גם הגרמני הוא שחוא,רק איכותי יותר,ממש לא כייף. תראי את הדרך ללינדאו,כשעה וחצי(תוסיפי לפחות עוד 20 דקות) ולינדאו היא הקיצונית ביותר.מה עם מיירסברג היפה?קונסטאנץ? אולי מפלי הריין? נסיעה רציפה לפי גוגל מפוסן לWeikersheim(לא נכנסים לוויצבורג)לוקחת 3 וחצי שעות ללא עצירה.
אם לא אכפת לכם לפצל לינות-שנו את מיקומם לטיולי כוכב נוחים יותר.
אמה -
טירות לודוויג המשוגע - ומסלול גרמניהממש לא אכפת לי לפצל לינות, פשוט היה נראה לי מתאים ללון בפרונטן ומשם לעשות כוכב ללינדאו (שעה וחצי), לקונסטנץ (שעתיים), לגרמיש (שעה)
לעשות בדוך את הדרך הרומטית זה אכן 3 שעות אך כמובן שנעשה עצירות בדרך. מפרונטן לאולם (שעה)
נעמה -
טירות לודוויג המשוגע - ומסלול גרמניהלילה טוב נעמה,
אם לא אכפת לך לפצל לינה,והטיול שלכם בספטמבר,ז"א אחרי תקופת השיא ולפני האוקטברפסט,הייתי זורצת עם המסלול,ומוצאת לינה בדרך.בסגנון-נראה לי יפה-נשארת ללון.לזוג(התינוקת לא צריכה חדר משלה ולא תופסת מקום)תמיד תוכלו לימצוא צימר,חדר יפה בכל עיירה.לינה Pfronten אולי באמת תכסה את בודנזי.בגלל בעיית מינימום לינות סביב האגם,לא הייתי לוחצת לשנות.לדרך הרומנטית,ממליצה לינה בדרך אפילו 2 לילות.העיר אולם,גם אם יפה עדיין עיר כמו אוגסבורג,לטעמי אפשר לוותר לטובת העיירות ברומנטית.יכולה להמליץ על הלינות שלנו.רק לידע כללי.
לינה בפטינג,עיירה דרומית יצאנו מפוסן ולנו בה,עיירה רדומה,הפנסיון טוב עם מסעדה טובה 60 יורו לזוג בזמנו.לכם מוקדמת מידי במסלול,לדעתי
http://www.gasthof-buchberger.de/index.html
צימר טוב ולא יקר ברוטנבורג היפה,נמצא במיקום טוב,א.בוקר טובה יש כמובן הרבה נוספים הם היו זולים יותר 50 יורו לזוג
http://www.pension-becker.com/
פנסיון מומלץ בפוכטוונגן
http://www.braeutigam-pension.de/eng/index_en.htm
ואם תגיעו לווירצבורג ותשארו ללון בה.ממליצה על פנסיון קטן כמה ק"מ בודדים מהעיר ממש על שפת הנהר
http://www.zum-kreutzer.de/
כמובן שיש אפשרויות רבות מאוד של לינה.בכל מודעין ישמחו לעזור לכם,בכל פינה תפגשו בתים/פנסיונים/בתי מלון.לגבי מחירים ועוד תציצו לאתר
https://http://www.romantischestrasse.de/showpage.php?SiteID =187&lang=uk
אמה