ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הכנות לדרא"פ

פורום אפריקה
    2
    5
    2071
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • taldibman
      taldibman נערך לאחרונה על ידי

שלום,
      בספטמבר אנחנו טסים ל5 שבועות לדרא"פ ואנחנו רוצים להתחיל להתכונן.
      מס' שאלות:
      1. כרטיס SIM מקומי. להזמין מהארץ או שאפשר לקנות שם? מאיזו חברה? מה המחירים?
      2. TRAVELERS CHECK. איפה קונים? איך משתמשים?
      3. איפה אני יכול לקנות מתאם לשקעי חשמל?

תודה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • bon bon
        bon bon נערך לאחרונה על ידי

הכנות לדרא"פ
        כרטיס סים מקומי אפשר ורצוי לקנות בדרום אפריקה. המחיר הוא ראנד אחד (כחצי שקל) והחברות הגדולות הן vodacom וMTN כשהכי נוח לעשות חשבון pay as you go שאומר שמטעינים כסף לפלאפון, וכשנגמר מטעינים עוד...
        על מחירים של מה מדובר? שיחה פנימית? בינלאומית?
        מניסיוני, SMS זול בהרבה מאשר לטלפן.
        טרוול צ'קס אפשר לקנות בבנק הדואר וכשרוצים לפדות אותם הולכים לאחד הבנקים או ל"צ'יינג'".
        שימו לב שאתם שומרים את הקבלות של החלפת הכסף שלכם! כי זה יכול להוות בעיה אם תרצו להחליף כסף חזרה.
        מתאם לשקעי חשמל אפשר לקנות בשדה התעופה או כמעט בכל סופר בדרום אפריקה במחיר של 40-60 ראנד (20-30 ש"ח).
        • taldibman

הכנות לדרא"פ
          בנוגע לסים התכוונתי מחירים של שיחות מקומיות.

בנוגע לטרוולרס צ'ק...אני קונה בארץ בבנק הדואר נגיד 1000 ש"ח ושם בבנק ממירים לי את זה לכסף מקומי?
          הסניפים של הבנק הזה נמצאים ברוב הערים או שיש מס' מצומצם של סניפים?
          עוד המלצות מסוימות?

• bon bon
            bon bon נערך לאחרונה על ידי

הכנות לדרא"פ
            מחיר שיחות מקומיות הוא לא גבוהה במיוחד, אבל אני בכל זאת ממליץ להשתמש בעיקר בSMSים, וכשצריך, לטלפן.

אני יסביר לך איך עניין הטרוול צ'קס עובד.
            טרוול צ'רס זה בעצם כסף עם ביטוח.
            את הולכת לבנק הדואר, אומרת להם כמה דולארים(!) את רוצה לקנות (בשטרות של 100, 50 ו10. אולי גם 20, אני לא יודע) והם אומרים לך כמה שקלים את צריכה לתת להם (בהתאם לשער הדולאר באותו היום), את חותמת על ההמחאות וזהו...
            לא תוכלי לחסוך כסף בכך שתביאי להם דולארים, כי הם ימירו אותם לשקלים, ואז שוב לדולארים, אז את מפסידה כסף, כי חייבים לקנות אותם בשקלים (כשאת בישראל).
            בנוסף לאותן "המחאות נוסעים" (שהם שווי ערך לסכום הנקוב עליהן), את מקבלת קבלה עם מספר סידורי של כל אותן המחאות. תשמרי על הקבלה הזאת!!! ולא לייד ההמחאות עצמן... מומלץ גם להעתיק את המספרים ולשמור אותם (אולי במייל?).
            עכשיו, כשאת נמצאת אי שם בעולם (ובמקרה שלך בדרום אפריקה) את הולכת לבנק/צ'יינג' (אני מאמין שכולם יחליפו, אבל אל תתפסי אותי במילה) את מביאה את אותן המחאות נוסעים (או כמה שבא לך לפדות) ובתמורה את מקבלת דולארים במזומן/כסף מקומי (זה משתנה בחלקים שונים של העולם).
            אם ח"ו איבדת/נגנבו לך המחאות, את מקבלת חדשות, ע"פ המספרים הסידוריים של המחאות הנוסעים שיש לך. בנוסף, כשאת פודה את ההמחאות בשביל לקבל את הכסף, משווים את החתימה שלך לזו שבדרכון ושנמצאת על ההמחאה עצמה.
            אני מקווה שהייתי די ברור... מקסימום יסבירו לך יותר בפירוט בדואר Very Happy
            • taldibman

הכנות לדרא"פ
              תודה על ההסבר המפורט!
              הטלפון המקומי הוא בעיקר כדי להתקשר לאכסניות לפני לברר אם יש מקום.
              הקשר לארץ יהיה דרך סקייפ וכו'.

תודה!
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון