בטחון אישי בגוואטמלה סיטי וקובן
-
שלום לכולם.
אנחנו שני זוגות בני 63 העומדים לצאת בחודש אפריל לגואטמלה.
נמסר לנו כי יש מאד להיזהר מללון בגואטמלה סיטי וקובן.
יש מישהו שיכול להרחיב בנושא ולתת טיפים ??\
בתודה
אבי
-
בטחון אישי בגוואטמלה סיטי וקובןלא ידוע לי כל משהו מיוחד לגבי קובן, אם כי אני יכול לחפש. יתכן והסיבה לכך היא שפחות מטיילים ישנים שם מאז ששירותי השאטל לסמוק שמפיי חולפים בה בסערה ואתה לא חייב לעבור בה בשביל לתפוס צ'יקן באס... וגם לפני שנים חטיבת עצים הרסה את שמורת ביוטופו דל קטצל -אז עוד פחות אטרקציה ירדה מהפרק...
לפני הרבה מאוד שנים ישנתי בה ולא חשתי כל איום ( אבל אולי דברים ישתנו ואשמח אם תחלקו בפורום את מקור המידע שאוכל לבדוק)
לגבי גווטמאלה סיטי- פה אכן מדובר בכרך גדול עם הרבה סלאמס, ילדים עזובים שחיים ברחובות ולא יבחלו באמצעים להשיג אוכל או ציוד למכירה לאוכל או לכל התמכרות אחרת... הטיפ הראשון- לוותר על הסתובבות בלילה... כשנאלצתי לבלות בה מספר ימים, השתדלתי לחסוך מעצמי כמה שיותר זמן אחרי החשיכה.
לינה- תבחרו באזור בטוח. אם השהות בה היא בעיקר ללפני/אחרי טיסה- תחפשו אולי לינה עם הסעה משדה"ת למלון וחזרה.
נסיעה בעיר- עם מוניות מורשות ולא חפרים- אם אפשר שיזמינולכם במלון וכו'...
יש כל מיני כללים רגילים שיש לי בהתנהלות בערים גדולות בעולם השלישי שאספתי במהלך טיולי ואני משתמש בהן גם אם זה לא 100% נחוץ למקום החדש- כמו לא לצאת לפרוק ציוד מהבג'ז ביחד ולהשאיר את הנהג בפנים...