שבוע בברצלונה
-
שלום לכולם,
אני נוסעת עם משפחתי לשבוע בברצלונה בחמישי הקרוב. התכנון הוא חמישה ימים בעיר ושני ימי טיול, למונסרט ולחירונה ופיגראס.
ניסיתי להרכיב חמישה ימי טיול בברצלונה. קיוויתי להשתמש באתר המטרו שלהם ולראות איך מגיעים ממקום למקום אבל הסתבכתי עם הספרדית. אשמח אם תוכלו להסתכל בחמישה ימים שהרכבתי ולומר לי אם הם הגיוניים, אם יש משהו ששכחתי, או כל המלצה אחרת!
ראיתי שאנשים לוקחים סיורים מאורגנים לחירונה ופיגראס עם שתי חברות בעיקר: גידן והולה שלום. כיצד יוצרים איתם קשר? יש חברה מועדפת?
בנוסף, אשמח לדעת איך אני מזמינה סיור מאורגן וכרטיסים להופעה בארמון המוזיקה?
כמובן, שכל תובנה אחרת תתקבל בשמחה.
תודה רבה מראש,
מורן.
התכנון:
יום חמישי:
הגעה לברצלונה ב11 בבוקר
פארק טיבידאבו
רמבלס
לה בוקריה
כיכר קטלוניה
עמוד קולומבוס
הנמל
יום שישי:
טיול ברובע הגותי והשכונה היהודית
מוזיאון פיקאסו
הקתדרלה של ברצלונה
כנסיית סנטה מריה דל מאר ואיזור ריברה
יום שבת:
חירונה ופיגראס
יום ראשון:
האיצטדיון
הר היהודים
יום שני:
פארק גואל
סגרדה פמיליה
קאסה בטיליו
קאסה מילה
יום שלישי:
מונסארט
פלמנקו
יום רביעי:
קניות
מוזיאון המדע
ארמון המוזיקה
נוסעים לשעה תעופה ב9 בערב
-
שבוע בברצלונההיי,
מניסיון אישי להספיק את פארק גואל, סגרדה פאמילה ושני הבתים של גאודי ביום אחד זה טירוף, זה לרוץ כמו מטורף יום שלם ולא להפיק הנאה מירבית מכל דבר, בנוסף קחי בחשבון שיש תור בכניסה לכל אחד מהאתרים שיכול לקחת 20 דק' ויותר.
אל תוותרו על מזרקת הקסם.
אנחנו לא הספקנו להיכנס אבל הבנו שהפואבלו אספניול הוא יפייפה.
אני במקומך הייתי מוותרת על טיבידאבו לטובת הפורט-אוונטורה הרבה יותר מעניין עם ילדים.
בנמל גם יש לכם את המוזיאון הימי שלטעמי היה חוויה מיוחדת.
נסיעה טובה -
שבוע בברצלונההיי טל,
אני לקחתי טיולים שהציעו הולה שלום והם היו נהדרים:
* טיול אחד לחירונה ופיגראס - זה היה יום שלם והיה לנו גם זמן לטייל בשני המקומות (גם זמן לשבת לקפה).
* טיול להכרת העיר - הספקנו להיות בהר היהודים, פארק גואל, בכנסיית סגרדה פמיליה, הרובע הגותי והשכונה היהודית (והיה גם זמן ליד הכנסייה ופארק גואל להסתובב לבד).
בסוף הטיול לחירונה ופיגארס הורידו את מי שרצה ליד המזרקות.
הטיולים די ממצים אבל אם את חשה שיש מקום שאת רוצה לחזור אליו את תמיד יכולה.
במלון תקבלי מפה של ברצלונה שכוללת סימון של תחנות המטרו בעיר, במטרו מסתובבים תמיד אנשים עם וסט צהוב זוהר שאפשר להיעזר בהם.
לגבי דרך התקשרות עם הולה שלום - אני חושבת שפורסם כאן בפורומים, אני אאתר את זה ואני אשלח לך. -
שבוע בברצלונהאנחנו חזרנו לפני שבועיים מברצלונה.צריך לזכור שהתכניות שלהחלוקה לימים תמיד יש בהם בסיס לשינוי.
* ביום הראשון תכננו באמת את איזור הראמבלה עד הנמל (אגב,לא בטוח שתספיקו או יהיה לכם כח לטיבידבו).זה מה שאנחנו עשינו, חזרנו לנוח קצת ויצאנו להסתובב באיזור כיכר קטלוניה שהיתה ליד המלון שלנו. הקפדנו ללכת לישון די מוקדם כדי שלא נתחיל את יום המחרת עייפים. צריך לזכור שלעיתים הטיסות מתאחרות, עד שמתמקמים במלון ויוצאים ובד"כ עייפים אחרי לילה בלי שינה.
* ארמון המוסיקה והרובע הגותי (בו נמצאת הקתדרלה)מאד קרובים זה לזה ולכן עשינו אותם באותו היום ולאחר שסיימנו הספקנו להגיע במטרו לסגרדה פאמליה.
* פארק גואל+ שני המבנים של גאודי אפשרי (לא צריך להכנס לשניהם). לוקחים אוטובוס 24 לפארק גואל מכיכר קטלוניה (מיקום התחנה מול הכניסה של הקורט-דה-אינגלז). אפשר לרדת בדרך ליד שני הבתים ומשם לעלות שוב על האוטובוס לפארק גואל. חשוב להגיע לפארק גואל באוטובוס 24 ולא במטרו. המטרו רחוק מהכניסה לפארק ויש עלייה די קשה עד אליו. האוטובוס מוביל אתכם ישר לכניסה העליונה של הפארק.
* ביום של הר היהודים לא לשכוח את מזרקות הקסם (לברר ב- tourist information מתי עובדות).
* מונסראט הוא טיול נהדר וכדאי לעשות אותו לבד ולא עם אף חברה מאורגנת.
* אם אתם עם ילדים, בשום אופן לא לותר על פארק אוונטורה.. זהו יום מהנה במיוחד לצעירים אבל גם למבוגרים.
מצרפים לכם קישור לטיפים שכתבנו בנדון...
נסיעה טובה, בטוח תהנו...
* פורט אוונטורה-
http://www.lametayel.co.il/%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98+%D7%90%D 7%95%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%94+1
* מונסראט-
http://www.lametayel.co.il/%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C+%D7%99%D 7%95%D7%9E%D7%99+%D7%9C%D7%9E%D7%A0%D7%96%D7%A8+%D7%9E%D7%95 %D7%A0%D7%A1%D7%A8%D7%90%D7%98
* קניות-
http://www.lametayel.co.il/%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA+%D 7%91%D7%91%D7%A8%D7%A6%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%94+%D7%9E%D7%A7% D7%95%D7%9E%D7%95%D7%AA+%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D -
שבוע בברצלונהתודה רבה!
יצרתי איתם קשר. -
שבוע בברצלונהאמרו לנו ללכת לטיבידאבו רק בגלל הנוף על כל ברצלונה. כנראה שבאמת נראה אם אנחנו עייפים או לא.
תודה על הטיפים!
לגבי המונסארט -
קראתי בעיון הרבה על דרכי ההגעה לשם, נראה שזה מבלבל הרבה אנשים. האם יש העדפה לרכבת או הפניקולר? אחד מומלץ מהשני? אני מגיעה למנזר עצמו? כי התכנון שלי היה להגיע למנזר, להקשיב למקהלת הילדים, ואז להתחיל לסייר בהר. אבל אולי לא מגיעים ישר למנזר?
יש לנו ילד בן 13, השאר בוגרים. אני חושבת שכל טיול עד עכשיו נסענו לפארקים, בעיקר בשבילו. מצד אחד אני מפחדת שהוא ישתעמם מאחר שברצלונה היא המון ארכיטקטורה ומוזיאונים. מצד שני, על מה אני אוותר בשביל הפארק?
בדרך כלל אני עושה טיולים מאוד מאורגנים. ימים, שעות. מתוקתק. הפעם קצת פחות, מקווה שהאופי של ברצלונה ישרה עליי פחות לחץ
תודה רבה! -
שבוע בברצלונההיי טל,
תודה רבה על הטיפים!
המוזיאון הימי זה האקווריום? כי באמת התלבטתי לגביו.
-
שבוע בברצלונההיי מורן,
לפני שנתיים נסענו לברצלונה לחמישה ימים ומאוד נהנינו. ברצלונה מקסימה !!!!
אני מצטרפת בחום להמלצות על הפארק פורט אוונטורה ! מדהים מדהים!
אנחנו נסענו לפארק ברכבת עילית (כשעה נסיעה מתחנת הרכבת המרכזית) ורכשנו את הכרטיסים לפארק במסגרת חבילת נסיעות הלוך חזור + כניסה לפארק.
מזרקות הקסם מאוד מומלץ. תבדקי באיזה ימים זה. כשאנחנו היינו זה היה בימים: א',ג',ה'.
יש אווירה מאוד טובה ומוזיקה קלאסית מהמזרקות. המחזה מרהיב!
על סגרדה לה פמיליה ופארק גואל לא הייתי מוותרת, כך גם על בית מילה של גאודי.
תהנו!!!!
סתיו. -
שבוע בברצלונהלא...זה ממש מוזיאון עם כל מיני דגמים של אוניות עתיקות וחדשות וזה מספר את הסיפור של הצי הימי -
שבוע בברצלונהבשבוע את יכולה להכניס יום אחד בשביל הפארק, אנחנו בחמישה ימים הצלחנו
לגבי פארק גואל אני הגעתי במטרו ומה שכן יש מדרגות נעות ברחוב שלוקחות אותך לפארק למעלה, אז ככה שלדעתי זה לא כזה משנה אוטובוס או רכבת -
שבוע בברצלונהשלום.
מדוע לא לקחת את הטיול המאורגן למונסראט?
שאלה לגבי סכיני ארקוס.
למישהוא יצא להביא סכין מחו"ל האם הדבר אפשרי במזוודה
הבנתי שסכיני ארקוס זולים משמעותית בברצלונה
-
כדאי לטייל בעיר לפי איזוריםלמשל, ביום ה-1 לוותר על פארק טיבידאבו, ולהשאיר אותו ליום הסיור בפארק גואל- זה הגיוני יותר.
האיצטדיון והר היהודים ימלאו לכם מקסימום חצי יום, הם לא רחוקים מהמזרקות הצבעוניות אז אולי כדאי להגיע לשם אחה"צ, עם תצפית נפלאה ברכבל להר היהודים ואח"כ להשאר למופע המזרקות (זהירות על הארנקים, שם ו ב כ ל ל בברצלונה...)
קאזה מילה/באטיו
אפשר להסתפק באחד מהם אלא אם אתם סטודנטים לעיצוב ואדריכלות
לארמון המוזיקה כדאי להגיע מוקדם בבקר ולרכוש כרטיסים מראש- לאותו יום או ליום אחר
אם תשתמשו באוטובוס התיירים יש שם שוברי הנחה רבים לאתרים השונים כוללל הארמון ואחד הקאזות, לרכבל להר היהודים ווד...כתבתי לא מעט טיפים על הביקור בעיר- מציעה לכם לעיין בהם
להשגיח היטב על התיק/הארנק
העיר מוצפת, ממש עולה על גדותיה מרוב כייסים.
טיול מהנה
רוניה.
רוניה
-
שבוע בברצלונהמורן שלום
מציע לך להחליף בימים את יום שישי עם יום ראשון וזאת מהסיבה הפשוטה שביום ראשון הרובע הגותי מתמלא פעיליות רחוב כמו שווקים מיוחדים וריקודים.להלן לוח הפעילויות ומיקומן
בית העיריה-פתוח בשעות 10-13 בחינם כדאי להגיע מוקדם לפני עדרי התיירים
כיכר הקתדרלה-שוק עתיקות וריקודי עם קטלונים
כיכר הכנסיה סנטה מריה דל פי- ציירים וציורים
פלאסו רויאל- שוק בולים מטבעות ופקקי בקבוקים.
למונטג'ואיק תוסיפו או לא את פואבלו אספניול שהוא מוזיאון פתוח של מבנים מכל רחבי ספרד ואת מזרקות הקסם (פועלות בימי ה-א)אבל לפא לבוא לא לפני אור אחרון. לא חייבים לשבת מתחת למים רואים מצויין מכל מקום ובעיקר מהמדרגות היורדות מארמון המוזיאון.
תתחילו הסיור מהטירה דרך האזור האולימפי אל פואבלו אספניול אל המזרקות.
-
שבוע בברצלונהלמונסראט כדאי לנסוע לבד משום שאם לוקחים כרטיס משולב ברכבת, ניתן לעלות בשני פוניקולרים נוספיםת לשתי נקודות תצפית יפות מאד וגם לעשות מסלולי הליכה שונים. מחיר שני הפוניקולרים הנוספים כלול במחיר הכרטיס המשולב ולא כלול במחיר הטיול המאורגן...
כדאי גם להגיע במצב שאפשר לטייל בכיף ולא מוגבלים בזמן. ההגעה כ"כ פשוטה שממש לא מצדיקה לדעתנו משהו מאורגן...
נסיעה טובה -
שבוע בברצלונהפורטה-ונטורה הוא הלונה פארק המרשים ביותר שיצא לי לראות (לא הייתי בארה"ב) אבל הוא מאוד מומלץ בעיני. מצד שני אם כבר חוויתם לונה פארקים מרשימים בחו"ל ואתם רוצים להנות מברצלונה ומהחוויה הספרדית אז אפשר לוותר (הלונה פארק לא משקף את התרבות הקטלנית).
אנקדוטה קטנה - אומרים ג'ירונה ולא חירונה. זוהי עיר קטלנית ולכן קוראים את זה כמו שאנחנו רגילים ולא כמו ספרדים.
מצטרף להמלצה לא לדחוס את כל אטרקציות גאודי ליום אחד.
זה מוגזם ואתם לא תהנו. -
שבוע בברצלונהכמה הערות מצידי
אני בעד יום גאודי.
דוקא חושב שכדאי להתחיל באחד משני הבתים הנמצאים בפאסיג דה גרסיה
או קאסה מילה או קאסה באטיו משם לסגרדה פמיליה המיוחדת ומשם לצעוד רגלית לבית החולים סנט פאו דרך שדרות גאודי.מבית החולים לקחת אוטובוס 92 לפארק גואל וככה לחסוך את העליה לפארק בהלוך למי שלא מגיע באוטובוס.(האוטובוס עוצר מעל הפארק).
מפארק גואל לחזור במטרו לכיוון כיכר קטלוניה ואם ממש מתחשק אפשר את הבית השני בפאסיג דה גרסיה.אנחנו אהבנו את שניהם.לקחת בחשבון שהם לא זולים!!
זה מסלול אפשרי ליום אחד.
מאוד מסכים עם מה שכתב ראנצ'י לגבי יום ראשון.בית העיריה - מקום מרשים ושווה ביקור.
לגבי נסיעה למונסראט - יש אפשרות לעלות ברכבל(קרון על כבל) או ברכבת שיניים(פוניקולר).שתיהן מטפסות עד לאותה הנקודה בהר-הכניסה למנזר.
להבנתי הכרטיס המשולב שקונים בתחנת הרכבת בברצלונה(פלאסה אספניה) כולל רכבת עד לעיירה למטה , העליה בפוניקולר עד למנזר מונסראט ומשם עליה לעוד שתי נקודות למעלה כפי שנאמר.
מידע על המזרקות תמצאו כאן
http://www.barcelona.de/en/barcelona-font-magica-fountain.ht ml
ודבר אחרון - ב 25.8 ברצלונה משחקים נגד אינטר בקאמפ נואו.
מאוד ממליץ ללכת למשחק!חוויה נהדרת.
ג'מוס
-
שבוע בברצלונהקניתי 2 כרטיס לברצלונה מילאן לרעייתי ולי.
הולך להיות מרגש. -
שבוע בברצלונהחזרנו לפני שבוע מברצלונה היה מדהים.
מצרפת את המסלול שלנו.
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3223407/srch-%D7 %90%D7%91%D7%99%D7%94#msg_3223407
תהנו,
אביה -
שבוע בברצלונהנהדרים כולכם!
ממש עזרתם לי.
הזזתי את היום רובע גותי ליום ראשון, אני מתכננת לקחת סיור מאורגן לפיגראס, והזזתי כמה דברים ושיניתי לפי ההצעות שלכם.
לגבי המשחק, הבן הגדול ילך למשחק נגד סביליה ביום שבת. הכרטיסים ממש יקרים, משהו כמו 80 אירו לכרטיס, אז החלטנו שלא נלך כולנו. הוא גם כמובן לא מתפשר וצריך לשבת במקום הכי טוב
שוב תודה!
כשנחזור נכתוב הכל כדי שהנוסעים אחרינו יהנו מטיפים נוספים.
-
שבוע בברצלונההמוזאון הימי מומלץ רק למי שמתעניין בסירות ובימאות