עזרה בבחירת מסלול
-
שלום לכולכם
אנחנו רוצים ליסוע באוגוסט בהרכב של זוג וארבעה ילדים (5, 10, 14, 17) אוהבי אקשן ומאבדי עניין מהירים... חשבנו על סלובניה אבל מחירי הטיסות גבוהים, מצאתי משהו נח לפרנקפורט אבל היינו ביער השחור בטיול האחרון שלנו.
האם יש למישהו רעיון למסלול שמתחיל ומסתיים בפרנקפורט ולא ממשיך ליער השחור?
ושאלה נוספת, איזה יעד הוא פחות יקר באופן כללי? צרפת? איטליה? גרמניה? סלובניה? האם המחשבה שלי שבסוף הכל יוצא פלוס מינוס אותו תקציב נכונה?
תודה מראש
-
עזרה בבחירת מסלולממש לא חושבת שהכל יוצא בסופו של דבר אותו תקציב.
במערב אירופה, גרמניה ואוסטריה הכי זולות לפחות מבחינת לינות. בצרפת ואיטליה הלינות יקרות ב-20-50% לעומת גרמניה ואוסטריה.
אם לא הייתם באוסטריה אני מאד ממליצה. בהרכב שלכם מחיר הטיסות הוא קריטי לחיסכון בעלויות. תבדקי טיסות לוינה ולמינכן למרות שנראה לי שאת הכרטיסים המאד זולים כבר פיספסת.
-
עזרה בבחירת מסלולמסלול מתבקש מפרנקפורט הוא עמק הריין ועמק המוזל. זה מסלול אטרקטיבי עם עיירות נפלאות, המון טירות, כרמים, רכבלים ונופי נהר יפים, שאפשר לכסות בשני מרכזי כוכב או להסתפק בקטע ממנו ולטייל מנקודת כוכב אחת. לא בטוח שהאטרקציות שבו מספקות בני 14 ו-17 חובבי אתגרים. הייתי רק במעט מכל ההיצע אבל איכשהו נראה לי שכל הפארקים לאורך המסלול הזה מתאימים לילדים עד גיל 12 בערך. היו בעבר כמה סיפורי טיול על האזור. ג'ני, אלונה, יעל ואולי גם מיכל ע היו וסיפרו.
יעד שיש בו אינסוף אטרקציות הוא בלגיה. אני חושבת שהכניסות לאתרים לא מהנמוכות ביותר אבל לינה עשויה להיות זולה, ואם יש גם טיסות זולות, זה יופי של יעד. בבלגיה יש ערים מרשימות מאוד וטבע ירוק ויפה בארדנים. תמצאו שם פארקים מכל הסוגים, ברמות אתגר שונות, מערות נטיפים, שייט קייקים, אופני רכבת, מוזיאוני מדע (אם זה עשוי להיות כיוון מעניין) ומוזיאונים בכלל, גני חיות, גנים, טירות...
אין ספק שביעדי האלפים למיניהם תוכלו למצוא רפטינג, קניונינג ודומיהם, בנוסף לפארקי חבלים, שזה משהו שיש היום בכל חור באירופה.
ובקשר לתקציב: את סלובניה אני לא מכירה, אבל מהשלוש הראשונות שהזכרת גרמניה היא הזולה ביותר. איכשהו אצלנו הפערים בין העלויות של הטיולים השונים בסופו של דבר די מינוריים, אבל זה מפני שבגרמניה אנחנו מרשים לעצמינו להתחרע על המסעדות בעוד שביעדים אחרים אנחנו בקושי דורכים בהן. ביעדים היקרים אני הופכת עולמות למצוא את הלינה הזולה יותר, וכך הלאה. אבל יש פער לא מבוטל.
-
אני ממליצה על אזור הרי HARZכיוון שעל אזור המוזל (בו טיילנו לפני 3 שנים) כבר המליצו לך, אני אמליץ על הרי הרץ (-:
היינו שם לפני שנתיים וחזרנו גם שנה שעברה.
יש שם שילוב של טבע ועיירות מקסימות וכמובן שיש גם אטרקציות לילדים (כמו מגלשות הרים ופארקי חבלים).
אם תסעו לשם, אני ממליצה לרכוש באחת מלשכות התיירות את דרכון החותמות ולטייל בכמה מ- 222 מסלולי ההליכה שבהם תיבת חותמות.
מבחינת עלויות, לפי הניסיון שלנו גרמניה יותר זולה משכנותיה במערב אירופה. אפשר למצוא דירות מצויינות במחירים זולים וגם בסופרים ובמסעדות זול יותר מהולנד, בלגיה או צרפת.
-
עזרה בבחירת מסלולהיי
אנחנו בהרכב דומה לשלכם נוחתים בזול בבודפשט ונוסעים כ 450 ק"מ לסלובניה.
אולי יתאים לכם טיסה בשיא הקיץ ב $270 + $40 למזוודה (ולא צריך 6 מזוודות). הנחיתה בבוקר והחזרה בערב כך שיש זמן לנסיעה לסלובניה.
אבי
-
עזרה בבחירת מסלוללגבי מחיר - מה שכי משפיע על המחיר הוא "אוהבי אקשן ומאבדי עניין מהירים"
אני מניח שהמשמעות של זה היא הרבה אטרקציות יקרות.
אם תוכלו להתפשר על הסוגייה הזו אני מניח שתוכלו להוזיל את הטיול בלא מעט.