ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טרק back door בסין

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    4
    6
    4907
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dudi_sivan_2306
      dudi_sivan_2306 נערך לאחרונה על ידי

שלום,
      במסגרת הטיול שלנו בסין במהלך חודש ספטמבר, אנחנו שוקלים להגיע מצ'נגדו ליונאן דרך ה'דלת האחורית'. למרות שקראתי באתר כתבות של אחרים עדיין לא הבנתי לחלוטין כיצד מתכננים את ה"טרק", דרך אילו כפרים עובר, כמה זמן לוקח לעשות את המסלול ובמידה ואנחנו מעוניינים בכשלושה ימים מה הנקודות העיקריות שצריך לעבור בהן? האם יש מקומות עם גבהים של מעל 3000 מ?
      אשמח לקבל מידע בנושא.

תודה רבה.

Smile
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dudi_sivan_2306

טרק back door בסין
        חברים בכל זאת?
        מישהו שעשה את הדרך הזו בתקופה האחרונה או לפחות את חלקה ויכול לתרום טיפים, אשמח...
        • bon bon
          bon bon נערך לאחרונה על ידי

טרק back door בסין
          אני אקדים ואומר שלא טיילתי ב"בק דור", אבל אני מכיר קצת את האיזור אז אני ישתדל לעזור.
          הסיבה שהאיזור הזה נקרא "דלת אחורית" הוא בגלל שזה בדיוק מה שהוא. כל מה שלא הדרך ה"סטנדרטית", הנוחה והמקובלת, מקבל את השם "דלת אחורית" (אני קורא גם לדרך שבין גווילין לקאילי "בק דור"), אז בעצם לא מדובר בטרק כזה או אחר, פשוט דרך להגיע ממחוז יונאן למחוז סצ'ואן, אבל קצת אחרת (אני חושב שהדרך שעשיתי משאנגרי לה דרך פאנזיהווה למחוז סצ'ואן היא גם "דלת אחורית", אבל די משעממת Laughing ).
          היתרון של הדרך הנ"ל הוא שמקבלים הצצה ל"טיבט האמיתית", בגלל שזה איזור שמאוכלס בטיבטים, אבל הוא לא חלק מ"מחוז טיבט" (או "שיזאנג" אם תרצה) כך שהסינים לא עושים להם (או יותר נכון לנו) בעיות.
          העניין בדרך הזו הוא שהיא לוקחת קצת יותר זמן... אפשר לעבור דרכה ב"דוך", אבל זה מפספס את הפואנטה, ואז עדיף כבר לעשות את הדרך בצורה נוחה, מהירה ואפילו זולה יותר בצורה ישירה עם אוטובוס או רכבת.
          כשרציתי לעשות את הדרך, המליצו לי לתת לה לפחות שבוע, (זמן שלא היה לי), אז אני ימליץ לכם את אותו הדבר. בואו נגיד שבלחץ, 5-6 ימים.
          או שתוסיפו לאיזור זמן, או שתוותרו על הדרך הזו.
          זאת דעתי בכל אופן.
          תעשו חיפוש בפורום ל"בק דור" או back door ותופתעו מכמות המידע שתקבלו, כולל מקומות מומלצים לעצירה בדרך (שזה בעצם מה שאתם רוצים).
          בהצלחה!
          • dudi_sivan_2306

טרק back door בסין
            רוב תודות! Cool
            • לינה
              לינה נערך לאחרונה על ידי

טרק back door בסין
              טיילתי ב- BACK DOOR לפני מס' שנים וגם כתבתי על זה כאן לא מעט.
              באופן מעשי צריך מס' ימים כדי להגיע מצ'נגדו ועד לשנגרי-לה.
              יום אחד אוטובוס מצ'נגדו לקנדינג ואח"כ מקנדינג טאגונג (לא ישירות כי טאגונג נמצאת צפונה מהכביש "הראשי". משם כמה שעות נסיעה טובות לליטאנג, וכו' וכו'.
              לא "סיבוב" של 3 ימים גם שבוע זה גבולי ואומר שרק נוסעים כל יום ממקום אחד למישנהו ללא טיול בכל אחד מן המקומות.
              • מומחה למזרח הרחוק
                מומחה למזרח הרחוק נערך לאחרונה על ידי

אז ככה:
                אני עשיתי את המסלול הזה באוטובוסים אבל בכיוון ההפוך - משנגרילה לצ'נגדו.
                עצרתי ב-3 מקומות בדרך, את הראשון אני לא זוכר, ליטאנג (שיש שם "קבורת שמיים" - חוויה עוצמתית ביותר!) וקאנדינג.

הנסיעות באוטובוסים היו קשות וארוכות (למעט הנסיעה מהעיר הראשונה לליטאנג שארכה רק 3 שעות), בדרכים מפותלות.

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון