טנריף - ברצלונה - שייט
-
טנריף - ברצלונה - שייט
יואל,
היה לי מאוד עצוב לקרוא על מה שקרה.
שלא תדעו עוד צער.
מקווה שחמותך תבריא במהרה.
-
טנריף - ברצלונה - שייטיואל-רגשת אותי וגם החברים האחרים.
שולח לך חיבוק אמיץ וגם ברכת סופ"ש נעים.
מקוה לראותך במפגש השנתי.
רונן -
טנריף - ברצלונה - שייטמשתתפת בצערך, מי יתן ולא תדע צער.
וכל הכבוד שארגנת בחוש שישי טיול פרידה, שהשאיר זכרונות לכולם.
הרבה בריאות לחמותך, והרבה כוחות לך
תרים כוס בירה לזכרו,
טיאן -
טנריף - ברצלונה - שייטהיי יואל
מאחל לך שתחיה כל רגע, כי איין מחר. -
טנריף - ברצלונה - שייטיואל ידידי
משתתף בצערך .
חמותך שתזכה לחיים ארוכים מוזכרת לעיתים ואם זאת ההתניה לבריאות אני וג'מוס לא נפסיק .(ברשותך)
שמח שחזרת לפורום . -
טנריף - ברצלונה - שייטלא יודע האם לומר מנחמים או על ההשתתפות.
בכל מקרה תודה תודה לכולם.
בדרך כלל שומעים על משפחות שחסר מישהו לפאזל המושלם (סבים, הורים, ילדים/נכדים). אתה יודע שבאיזה שלב זה אמור להגיע אבל אתה דוחה את המחשבה. עכשיו גם אצלי אני טס במבנה חסר.
ועכשיו לשמחות
בתחילת ספטמבר נסגור מעגל בנוגע לאבא וגם בנוגע לכל הניירת שאבי השאיר (בחיי שלא ידעתי איזה אספן נייר הוא היה. מצאתי תשלומי ארנונה לעיריית קרית ים בשנת 1968. וקוריוז- מצאתי את תעודת הפטירה של סבי מצד אבא ומה .. גם סבי (שלא הכרתי) וגם אבי נולדו באותו יום !!!, אפילו אימי לא ידעה).
נתחיל לעבור על כל הרשומות שלי ונתחיל לספר את סיפור הטיול (לא קל לזכור חצי שנה אחורה את כל השטויות שהיו שם, והיו !!!
יואל -
טנריף - ברצלונה - שייטטוב אז מתחילים ...
קצת מנהלות: 12 איש הינם שליש מטיול מאורגן. כמו בכל דבר יש יתרונות וחסרונות. בחלק מהמקרים הצלחתי לקבל מחיר מוזל ולחלק לא.
טיסות באל-על (קנייה חצי שנה לפני) - ת"א / מדריד / טנריף / ברצלונה / ת"א 683$ - 613$ (מבוגר - ילד בהתאמה). זוכרים את המקרה של חמתי? שבועיים לפני פסח, המחיר עלה ל- 1010 $. כחבר ב"חבר" הנחה נוספת.
רכבים (שבוע) - בתכנון היה לקחת שני מיניוואן, אך ברגע האחרון החלטתי שעדיף שיהיה רכב לכל משפחה ולכן שכרנו שני רכבי (Fullsize) דוגמת הפאסאט ואחד (Smellsize) דוגמת הטוראן. 372$ ו- 324$ בהתאמה. קיבלתי הנחה של 15% על לקיחת 3 מכוניות.
לינה בטנריף (שבוע) - עלות מזערית ל- 3 יחידות (ל- 4 איש כל אחת) - חבר RCI.
לינה בברצלונה (3 לילות בפסח - (מלון condestable) - חדר ל- 3 - 298 אירו, חדר ל- 4 - 353 אירו. הוזמן דרך אתר (sundorholidays.co.il).
שייט (קנייה חצי שנה לפני) (שבוע באוניה Splendida של חברת MSC) נלקחו שני קבינות עם מרפסת ועוד קבינה פנימית בקומה 10. מחיר התחלתי 1422$ ו- 954$, אך מעקב אחר מבצעים ולחץ פיסי מתון ירד ל- 1049$ ו- 699$, על זה יש להוסיף 150$ מיסי נמל לראש ובסוף השייט משלמים טיפ גלובלי של 7$ לנוסע ליום. 2 ילדים עד גיל 18 בחינם (משלמים רק מיסי נמל !!!), כחבר ב"חבר" הנחה נוספת.
שורה תחתונה לטיול של 18 יום עלות למשפחה עם שני ילדים מתבגרים כ- 40,000 ₪.
בטיול זה כמעט לא השתמשתי בפורום עקב חוסר במידע ויזואלי על טנריף והשייט. את רוב המידע שאבתי מהרשת הגלובלית והיכן שהיה צורך לחפור פניתי לאורן ידידנו עם אתר http://www.toureply.com המקסים. את ברצלונה ורומא השלמתי מהמידע הרב המצוי בספריית למטייל.
תמונות - מצלמת המינולטה שבקה חיים והחלטתי שבטיול זה אני לא מצלם. יש תמונות וסרטים בשפע (יגיעו בהמשך).
את טיולי החוף הפקדתי בידיה הנאמנות של אחותי הקטנה (מגיע גם לי קצת חופש)
לסיפור ולתמונות -
-
טנריף - ברצלונה - שייט
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 1יום 1 יום שישי (19.3)
משפחה מורחבת בת 12 נפשות יוצאת לטיול. אבי ז"ל ואימי, אני , רונית ושני מתבגרים (18, 14), אחותי, בעלה ו- (13, 10, 5), ואחותי הקטנה (למישהו יש חתן ?)
אין כמו רכבת ישראל !!! מנהריה דרך עכו והקריות החמולה מתאספת. בדרך כלל מנמנמים ובודקים שלא שכחנו פריט חשוב. נראה לכם עם ילדי אחותי שלא טסו ? שאלות של למה, כמה ומדוע גרמו לנסיעה של שעתיים לחלוף במהירות. את הבן הבכור (18) הצמדתי למזוודות של הסבא (אבי ז"ל), הרי אמרתי לו שלא ידאג ?!
ביקורת דרכונים, הקטנה של אחותי (5) כמעט הפילה אותנו שאמרה שאף אחד לא שמר על המזוודה .... אבל בסוף הגענו לדיוטי-פרי. כלל הנשים התאיידו להן לבשמים ואני אבי וגיסי שתינו בנחת טורקי קטן.
טיסת בוקר עם חברת אל-על למדריד ומשם לטנריף עם ספיינ-אייר (את מיקום המקומות בטיסות שריינתי כבר מזמן ולכן כולם ישבנו אחד אחרי השני). ילדי אחותי טסים בפעם הראשונה. היה יפה לראות את ההתפעלות מכל דבר חדש. ההמראה, האוכל, תאי השרותים ואפילו השינה. זוכרים את שאלותיי לגבי זמן המעבר בין הטרמינליים ? אזי זה לקח כשעה וחצי מעבר מטרמינל 4s לטרמינל 2 וזה עוד בקצב איטי (זוכרים שאמרתי זה טיול ב"כייף". זה מתחיל עם מטרו פנימי המעביר אותך לטרמינל 4 ומשם באוטובוס שאטל לטרמינל 2. מלכתחילה ציינתי בפני כולם שאין עצירות בחנויות ושאר שטויות.
נחתנו בטנריף בשד"ת הצפוני (Los Rodeos airport). הזמנו שני רכבי פולקסווגן פאסאט למשפחות ורכב טוראן להורי ואחותי הרווקה. בפועל קיבלנו שני רכבי אאודי A4 (אחותי קיבלה בנזין 1.8 ליטר ואני דיזל 2 ליטר) וסיטרואן.
בטרמינל היו עדיין שאריות מבובות הקרנבל המתקיים כל שנה בחודש פברואר ונחשב כשני בגודלו לאחר הקרנבל בברזיל. אספנו מפות מעמדת משרד התיירות בתוך הטרמינל ויצאנו לצד הדרומי של האי.
בתכנון היה לעצור בקניון (Alcampo La Laguna) לאכול צהריים (בטיסת ספיין-אייר לא מקבלים כלום), אך גוגל לא היה מעודכן ופספסתי את הפנייה. זה לא שינה ועצרנו לאכול במקדונלד. הילדים של אחותי השוו כל הזמן בין המקדונלד הספרדי לצבר הישראלי, ומי לדעתכם ניצח ? הספרדי כמובן עם מנת גבינה צהובה על ...
המשכנו על כביש החוף לכיוון דרום עד ליחידות הנופש שהוזמנו דרך RCI. לקחתי 3 יחידות באתר דירות העונה לשם (Apartamentos Tropical Park, Adeje). בדרך ניסנו לראות את הר הטיידה המפורסם אך עננים נמוכים כיסו את האי ולכן לא ראינו דבר. כביש החוף לא מבייש שום אוטוסטראדה באירופה/ארה"ב (120 קמ"ש) ומזכיר כל הזמן את הכניסה לחיפה לבאים מתל אביב (האוקיינוס דבוק לכביש).
יצאנו לרכוש מצרכים לדירה ברשת סופרמרקטים (Mercadona) חזרנו לדירה ומשם לדלפק הקבלה לרכוש כרטיסים לאתרים השונים באי. התברר שיש שוני בין האתר של מופע האבירים למבוצע בפועל וכיוצא מזה שונו חלק מסדרי הימים.
היה תכנון לצאת בערב אך כולם היו עייפים. לילה טוב.
לילה טוב לא בשבילי. אני אוהב לתור את אזור המחייה וכך יצאתי ברגל ומצאתי את עצמי שותה בירה מקומית + פיצה ושומע מוסיקת רוק באיזה פאב מקומי.
התגנבתי לחדר שרונה לא תשמע אותי, חלומות נעימים.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 1
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 2יום 2 יום שבת (20.3)
היום הינו הבוקר הראשון בחו"ל. ומה כבר יכול להתרחש ? האחיין (10) קם עם עין של מתאגרף. פשוט יתוש מקומי החליט שאין כמו דם יהודי לפני הפסח להביא מתנה לחברה. אבל אנו לא מתעסקים בזוטות וניגשו להכנת ארוחת בוקר משפחתית. הא ודא, הסבר על איפה אנחנו ומה אנו צפויים לעשות במשך השבוע, כאשר רוב התכנון סבב על מזג האוויר ומה כדאי לעשות ומה לא. עקב האילוץ של שינוי הכרטיסים מאתמול החלטתי שנתחיל את היום בגילוי החוף המזרחי.
נסענו לראות את הפירמידות של גוימאר הנמצאות בכפר גוימאר (Güímar). מדובר בסדרה של פירמידות שבסיסן מלבני והבנויות מחמש מדרגות ושיש להן דמיון מוחשי לפירמידות של המאיה והאצטקים במקסיקו (ככה אומרים, גם לשם אגיע ...). במשך זמן רב שררה האמונה שהפירמידות נבנו על ידי איכרים מקומיים שסיקלו אבנים וערמו אותן בקצות שדותיהם. בגוימאר עצמה היו תשע פירמידות שמתוכן נותרו רק 6. בשנת 1991 בדק חוקר נורבגי העונה לשם תור היירדאל את הפירמידות וגילה כי לא ייתכן שמדובר בערמת אבנים אקראית. כך למשל על האבנים שבצלעות הפירמידה יש סימנים ברורים של סיתות, האדמה שעליה נבנתה הפירמידה עברה לפני כן יישור, ומקורן של האבנים מהן בנויה הפירמידה הוא בסלעי לבה ולא מהשדות הסמוכים. היירדאל גם גילה כי לכיוון שבו בנויות הפירמידות יש משמעות אסטרונומית. ביום הארוך ביותר ניתן לראות שקיעה כפולה מפסגת הפירמידה הגדולה ביותר - השמש שוקעת מאחורי פסגת הר גבוה, עוברת אותה, מופיעה שנית ושוקעת מאחורי הר נוסף פעם שנייה (מפאת חוסר הזמן לא בדקתי את התאוריה ובו נאמר אם חוקר אומר אזי יש אמת בדבריו).
לכל הפירמידות יש מדרגות בצדן המערבי. בקצה המדרגות ניתן לראות את זריחת השמש בבוקר של היום הקצר ביותר. עם זאת, היירדאל לא הצליח לגלות את גילן של הפירמידות או לענות על השאלה מי בנה אותן. היירדאל פיתח תאוריה לפיה היו האיים הקנריים בסיסים למסחר קדום בין אמריקה לים התיכון. ואכן הנתיב המהיר ביותר בין שני העולמות עובר דרך האיים הקנריים, ואף כריסטופר קולומבוס עשה בו שימוש. ב- 1970 היירדאל הראה כי ניתן לשוט מצפון אפריקה לאיים הקריביים בשיטות הספנות הקדומות, כשהפליג ממרוקו לברבדוס על ספינת הפפירוס "רע 2". הפארק משתרע על שטח של 65,000 מ"ר וכולל מרכז מבקרים שבו תיאור מסעותיו של היירדאל והתאוריות שלו בדבר הפירמידות. הוראות הגעה: יש שילוט בתוך העיר. אתר (http://www.piramidesdeguimar.net). מחיר: 10.5 יורו למבוגר, 5.2 יורו (ילד בין 9 ל- 12), מתחת לגיל 8 חינם. פתוח 09:30 - 18:00.
באתר עצמו יש מלא לטאות קטנות וגדולות (לא בשבי, אלא משוחררות כמו חתולי הרחוב אצלו). האם האצטקים השאירו את חיות המחמד ?
ביציאה מהעיר עברו ליד כנסיה וברחבה פיזזו להן להקת הזמר של "מחולות כרמיאל" שהתאמנו להן לשואו הגדול בפסחא (שבוע לאחר עזיבתינו).
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 2
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 2יום 2 - המשך
משם המשכנו לעיירה קנדלריה (Candelaria), השוכנת על חוף הים. קיים מגרש חניה בתשלום מינימלי (0.5 יורו לשעתיים), ונתקלנו לראשונה בחוף הים של טנריף. החופים באזור זה אינם מושכים את הנופשים, בעיקר בגלל שהם צרים למדי ובעלי חול שחור (כתוצאה מהתפוררות הלבה שנפלטה לפני כמה מאות שנים מהר הטיידה, בימיו הסוערים יותר) מה שלא מונע מבנות קנדלריה לשים מגבת על החול השחור לפשוט מלבושיהן ולחוש את קרני השמש... כמובן שהמתבגר הגדול (18) והמתבגר הקטן (10) עשו תחרות ל "פומלה" הגדולה בחוף.
קנדלריה מציגה את מה שהיתה טנריף לפני בואם של התיירים. זוהי עיירת דיג שקטה, יש בה מדרחוב חמוד וכיכר כנסייה רחבת ידיים מצד אחד ומצד שני נמל קטן לסירות הדייגים. בכיכר הכנסייה המרשימה, הציבו בני קנדלריה שורת פסלי דמויות, כל אחד מהם בגובה כארבעה מטרים. הדמויות הן גיבורי גואנצ'ס מיתולוגיים קדומים. רובם נראים כלוחמים חסונים וכמה מהם כפילוסופים או משוררים. השילוב בין חזית הכנסייה לגיבורי הגואנצ'וס מבטא היטב את תרבות בני טנריף כיום.
זוכרים את ילדי אחותי ? רציתי להראות להם איך נראית כנסייה מבפנים. ניגשנו, נכנסנו ומה רואות עיננו ? מיסה עם מאות אנשים. ברור קצר העלה שקיימת מסורת בעיירה ששבוע לפני הפסחא נאספים אנשים מכל האזור (המאמינים כמובן) והם עורכים מיסה לשלום בכל העולם. כנראה שהם לא מתפללים חזק מדי !!! תכנון לזמן של 10 דק' התארך ל- 45 דק' אבל מה לא עושים בשביל המשפחה !!!
כמובן ששמש בצהרי היום ומה הגרון (והילדים) מבקשים ? בירה ומלוחים לגברים וגלידה לשאר. שתי הבנות (14 ו- 13) כמובן ליקקו חיש מהר את הגלידה ורצו לחנויות במדרחוב. הם חזרו לאחר כמחצית השעה בלי שלל רב (פשוט מאוד, כבעל ניסיון הקצבנו להן דמי כיס לכל הטיול והן תחלטנה מה לקנות (מעניין היה לראות איך האחיינית מחשבנת כל יורו).
-
-
-
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 2יום 2 - המשך
יצאנו לכיוון חזרה, אבל לא לדירה. נסענו לסיים את הפעילות בעולם הקארטינג. ניגשנו למועדון קארטינג טנריף (Karting Club Tenerife) השוכן קרוב לשדה התעופה הדרומי, המקום פועל מדי יום בין השעות 10:00 ועד 20:00 ברציפות. המועדון ממוקם מספר ק"מ מערבית לשדה התעופה הדרומי. הוא נמצא כ- 8 ק"מ מזרחית לאזור החוף של (Los Cristianos), על כביש פנימי קטן הנמצא מדרום ובמקביל לאוטוסטראדה (TF-1), סמוך ליישוב (CHO) בין (Guaza) לבין (Las Chafiras), כביש פנימי (TF- 655). מועדון קארטינג טנריף מציע שני מסלולים מפותלים אך מעגליים. מסלול אחד באורך של 1.2 ק"מ ורוחב של כ- 8 מ' (International Circuit) הנחשב לאחד מהגדולים באירופה והמיועד לצעירים ולמבוגרים, החל מגיל 16. על המעגל הזה נוסעים ומתחרים שלושה סוגי מכוניות קארטינג בהתאם לרמת הנהג, כמו כן מתאמנים שם רוכבי אופנועים לפני תחרויות בין ארציות. המעגל השני, שאורכו 250 מ' מיועד גם לילדים החל מגיל 6 ומעלה ויש להם שני סוגי מכוניות קארטינג בהתאם לגילם וגובהם. ניתן להגיע למסלול של מועדון קרטינג טנריף עם הרכב או באמצעות שירותי הסעות חינם באוטובוסים מיוחדים מאזור המלונות של פלאיה דה לאס אמריקס, טל' 922730703, עלות של 18 אירו ל- 7 דק'. הערה: על המסלול הארוך קיים סבב. פעם נוסעים מכוניות ופעם אופנועים.
תמונות נוף לא ניתן לתת עקב מזג אוויר ערפילי (מקווה שיתבהר לקראת הימים הבאים).
חזרנו לדירה לנוח על מנת לצאת בערב למופע אבירים בסאן מיגל (San Miguel), אתר (http://www.castillosanmiguel.com). ימים ג', ה' ושבת, פתוח מ- 20:00. הזמנות בטל': 34922700276, 34922374811, הכתובת בגוגל שולחת לעיר בסאן מיגל (San Miguel), הכתובת הנכונה (Av Edelmira Alfonso Alfonso, San Miguel, Tenerife, Spain). ניתן להגיע למקום ברכב. ידעתי שאני מתכנן ללגום יין כיד המלך (ואין לי מדריך/נהג מחליף לקחנו את הדיל עם ההסעה).
במקום מתקיים מופע בשיתוף הקהל. הקהל יושב בקבוצות לפי צבעים. כל אחד מקבל סינר בצבע אליו הוא משתייך, וזהו גם צבעו של אביר, המייצג את הקבוצה. המופע עצמו מתרחש ברחבה בין שתי טריבונות עליהן יושב הקהל. בהתחלה מוצג מופע ראווה של סוסים, לאחר מכן מופע עם נץ (יצא ובני נקרא להחזיק בנץ) ואחר כך החל קרב בין האבירים על ליבה של הנסיכה. כל קבוצה בקהל מעודדת את האביר שלה (לנו היה את האביר השחור החלקלק והערמומי). תוך כדי המופע מחולק אוכל: מרק בקערית, עוף, סטייק, תפוח אדמה, קינוח ויין. כל זאת ללא סכו"ם. לאחר המופע, כשיש אביר מנצח, עוברים לאולם אחר למסיבת ריקודים ואחריה מופע. הייתי במופעי בלאס ואגס ובאורלנדו. השוני כאן הינו במסיבת הריקודים שלאחר המופע. מחיר: 49 יורו לאדם, 26 יורו לילד (2 - 11) עם הסעה. או פחות 7 יורו בהגעה עצמית. המלצתי להגיע עצמאית ולדאוג לנהג תורן.
-
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 2אין ספק שזה יקרה אך תאלצו לסלוח לי אבל עקב מרחק הזמנים מהטיולים פתאום צצים לי סיפורים קטנים
בקארטינג כמובן שהצעירים בגופם ו"בנפשם" עלו על הרכבים. במסלול לבוגרים המכוניות מגיעות עד למהירויות של 100 קמ"ש. הבן בנסותו לעקוף את אביו בסיבוב הסתחרר ויצא מן התחרות. לבן שלום.
רשמים ממופע האבירים - בעבר היינו כמשפחה קטנה במופעים בלאס ואגס ובאורלנדו, אותי המופע בטנריף לא הרשים במיוחד. היין הרשים יותר (היו 3 בקבוקים בשולחן, מעניין לאן הם נעלמו, אהה גם אבי היה לידי !!!).
המשך יבוא ...
יואל -
טנריף - ברצלונה - שייט יום 2יואל
חסר לך שלא יבוא... (ההמשך, כמובן)
מעניין ונקרא בכיף
יעל