ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טנריף - ברצלונה - שייט

פורום טיולי משפחות
    32
    206
    67493
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ענת. 0
      ענת. 0 נערך לאחרונה על ידי

טנריף - ברצלונה - שייט יום 2
      יואל,

תודה לך שאספת כוחות וחזרת אלינו.
      מעניין ובעיקר מרגש לקרוא את סיפור הטיול שלכם, בדרך הכתיבה המיוחדת שלך.
      כמובן שמחכה להמשך.

ענת
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Ronen. 0
        Ronen. 0 נערך לאחרונה על ידי

איפה הלכת לכדורגל-בינתיים זה לא רע..
        • yoel_gil
          yoel_gil נערך לאחרונה על ידי

רונן
          חטא היוהרה
          ת"א חשבו שהם יכולים עלינו עם הרכב שני
          יאלה הפועל ... חיפה

יואל
          • wwwgali
            wwwgali נערך לאחרונה על ידי

יואל.
            לא יצא לי להכיר.
            משתתפת בצערך. Sad Sad
            קוראת בעניין רב על טנריף.
            פעם ראשונה שיוצא לי לטייל בטנריף זה איתכם.
            מרתק, מעניין, חדש.
            מאד כואב שכך נגמר לו הטיול.
            זה בהחלט מקום להנציח את החוויות המתוקות מהטיול לזכרו של אביך.
            מאחלת לכם רק בריאות!
            גלי.
            • yoel_gil

יעל וגלי
              נעים להכיר אולי נתראה במפגש
              ענת טוב לשמוע ממך
              ורונן בחרת בית מלון ?

לפי הפעילות שאני רואה במהלך השבוע קצב הכתיבה יירד אבל הטיול יסופר

יואל
              • .tian
                .tian נערך לאחרונה על ידי

יפה מאד !
                רואים את התכנון שלך בפירוט שאתה נותן. ולי מופע האבירים נראה נחמד, יכול להיות שיחסית למופעים אחרים הוא פחות מרהיב... לפחות היין היה טוב Cool

מחכה להמשך

טיאן
                • hאורי
                  hאורי נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב יואל
                  יש סיבה מיוחדת שנחתתם בדרום האי?
                  • yoel_gil

אורי צהריים טובים
                    נחתנו בצפון אך לנו בדרום
                    מדוע לינה בדרום
                    אני מקדים את הסיכומים אך את טנריף ואתריה לא ניתן לסיים בשבוע ואולי בשבועיים.
                    מזכיר שהיו גם ילדים בקבוצה, ולכן המיקוד הפעם היה בדרום הנותן יותר אטרקציות בידוריות מהצפון (וזה לא אומר שלא היינו בצפון)

יואל
                    • yoel_gil

טנריף - ברצלונה - שייט יום 3
                      יום 3 יום ראשון (21.3)
                      כאחד שאוהב גם לחפש מציאות הוחלט שהיום נשלב בין קניות לבין בילויים.
                      זוכרים את התת-מודע ? בבוקר החלטתי ששוכרים כספת לכל הניירת החשובה. למה אני מזכיר זאת ? תשובות בהמשך.
                      הוחלט שנתחיל כולם בשוק הפשפשים אשר ממוקם בלוס קריסטינוס (Mercadillo Los Cristianos). שם נתפצל כאשר הורי ילכו להסתובב בטיילת המקומית ויחזרו באוטובוס המקומי לדירה, שאר החבורה ילכו לפארק מים בשם פארק סיאם.
                      שמנו בגדי רחצה ומגבות בתיקים ונסענו ללוס קריסטינוס. מצאנו חניה ללא תשלום ונכנסנו לשוק. קבענו להיפגש בכניסה בעוד שעה וחצי. במקום קיימים כ- 300 דוכנים המזכירים את שוק רמלה-לוד. כמובן שיצאנו עם שלל להביא לחברה מהעבודה.
                      נפגשנו בכניסה הראשית וחזרנו למכוניות.
                      כתובת השוק (Paseo Maritimo, Los Cristianos), קרוב למלון (Hotel Gran Arona), כתובת (Av. Juan Carlos I, 38, 38650 Los Cristianos), פתוח 09:00 - 14:00. קיימים שווקים נוספים, יש צורך להתעדכן מול פקידי הקבלה במקומות בהם אתם שוהים.
                      ההורים דוברים ספרדית ולכן לא היתה בעיה להשאיר אותם ולצאת לדרכינו.
                      10 דקות נסיעה והגענו לפארק סיאם. מזג האוויר היה אידיאלי. היה חם כ- 25 מעלות והיו עננים ולכן אומנם נמרחנו במגן שמש אך העננים עזרו כמגן נוסף.
                      בטנריף באזור הדרומי קיימים מספר פארקי מים. בתכנון התלבטתי לאיזה פארק לבחור. הסרטים ביו-טיוב הראו לי את הדרך לפארק סיאם (Water Kingdom - Siam Park).
                      בכניסה לפארק נוכחתי שצדקתי. הפארק מדהים ביופיו, זהו פארק מים גדול אשר נפתח בשנת 2008 ובנוי בהשראה תאילנדית ובאווירה אוריינטלית. כל המתקנים מבוססים על אבובים בגדלים שונים. האטרקציות המרכזיות: מגלשת מים עוצרת נשימה בגובה של כ- 28 מ', שיט רפסודות לארבעה אנשים, "הענק" (מגלשה בגובה 13 מ'), "העיר האבודה" (קומפלקס של מגדלים, גשרים ורשתות עם מפלי מים בעיקר לפעוטות וילדים קטנים), בריכת גלים ענקית של 3 מ' (שניתן לבצע בה גלישת גלים) עם חוף הכולל חול ים (היתה סגורה עקב טיפול במשאבות, אך היה יפה לראות את החוף המלאכותי עם כסאות השמש והשמשיות) ועוד ועוד מתקנים. בפארק זורם נהר מלאכותי ושמו מאי-תאי (Mai Thai), הזורם בתוך הפארק, ישנם בתי תה, מסעדות וצמחיה טרופית ותפאורה תאילנדית, כמו כן כמו בכל מקום תיירותי ישנם חנויות עם העתק של השוק הצף התאילנדי (Floating Market Thai).
                      בכניסה לפארק ישנה בריכה עם כלבי ים לצילומים.
                      השכרנו תא לחפצים (5 יורו), החלפנו בגדים ודהרנו למתקנים. יש לשים לב שבהרבה מהמתקנים אסור לעלות עם נעליים/כפכפים ומשקפיים. לכן תמיד נשאר מישהו תורן בסוף המסלול. רוב המתקנים הינם זוגיים / משפחתיים (4) או (6) וכך כל היום יצא שהחלפנו מקומות ופעם אחר פעם נזכרתי בימים עברו בהם הייתי ילד ושיחקתי עם אחיותיי. בנוסף את גיסי אני מכיר כאיש רציני ומה רואות עיניי, הוא מקפץ כמו ילד ממתקן למתקן והחגיגה בשיאה. אמרתי תמיד שאומנם הגוף כבר לפעמיים אינו כמו שהיה פעם אך השובבות נשארה. כך מצאתי את עצמי במגלשת הפחד. רק מלראות למטה את האנשים שאומרים לעצמם בהרהור מעמיק "עוד מבוגר שרוצה להשאיר את אישתו אלמנה". עצמתי עיניים ספרתי 1. 2. 3. 4. 4.5 והבחור דחף אותי למטה. המהירות בה אתה מגיע למטה נמדדת בשניות ולקראת הסוף גלי המים מושפרצים לפרצופך. ביציאה כולם מוחאים כפיים. מה כבר נגמר ? רציתי לתת חתימות אך עט לא היה בנמצא ולכן המעריצים יחכו לשנה הבאה (נראה לכם שהייתי עושה זאת שוב ? בני ואחייני עשו זאת 4 פעמיים (משוגעים !!!). בכח הוצאנו את כולם לארוחת צהריים וללגום מים צוננים. במילה אחת ממליץ, בשני מילים ממליץ ביותר.
                      מיקום הפארק (Lugar La caldera, adeje, tenerife), פתוח 10:00-17:00, מחיר 28 אירו מבוגר ו- 18 אירו לילד (3-11). ניתן לרכוש כרטיס משולב, הכולל כניסה לסיאם פארק וללורו פארק, מחיר 49 אירו למבוגר ו- 33 אירו לילד. אתר (http://www.siampark.net).
                      חזרנו לדירה. בפתח עמדה אימי ובנימה שקטה אומרת לי "כייסו אותנו".
                      על כוס קפה היא מספרת לי, הם טיילו בטיילת ואימי רצתה לרכוש משהו. כשאבי רצה להוציא את הארנק, אין כלום הכיס ריק. הם ניסו להתקשר אליי אך הסלולרי היה בתוך התיק בתא החפצים. הוזמנו שוטרים שסיפרו שהם מכירים את המקרים הרבים בהם תיירים מכוייסים ובעיקר ע"י חסרי בית רומנים. בעל הבאסטה תרם חי שקלים וכך הורי הגיעו לדירה. אבי נדרש להגיע לתחנת המשטרה על מנת להגיש תלונה. וכך לקחתי את הרכב ואת אבי ונסענו לתחנת המשטרה. בתחנה ראינו מספר רב של תיירים עם אותה בעייה. אבי אמר לי שהוא לא הרגיש דבר ומזל שאת שאר המסמכים שמנו בכספת. תת- מודע ?. אמרתי לו שכסף בא וכסף הולך. מזל שהוא לא הרגיש מכיוון שיכול להיות שהייתה מתפתחת קטטה ולתוצאות לא צפויות.
                      ביררתי בקבלה על מזג האוויר הצפוי מחר באזור ההר והיכן יש פאב-מסעדה קרוב לדירה. בערב יצאנו אני, רונית והורי לפאב על מנת להירגע מהאירוע. שאר החבורה היו שפוכים מהאנדרנלין שהוציאו בפארק.
                      25 - השוק בלוס קריסטינוס.JPG 26 - הכניסה לפארק סיאם.JPG
                      25 - השוק בלוס קריסטינוס.JPG(גודל:45.34KB)26 - הכניסה לפארק סיאם.JPG(גודל:23.06KB)

26 - הכניסה לפארק סיאם.JPG25 - השוק בלוס קריסטינוס.JPG
                      • yoel_gil

27 - בריכת כלבי הים.JPG 28 - המגלשה הגדולה ושאר מגלשות.JPG
                        27 - בריכת כלבי הים.JPG(גודל:26.51KB)28 - המגלשה הגדולה ושאר מגלשות.JPG(גודל:30.79KB)

28 - המגלשה הגדולה ושאר מגלשות.JPG27 - בריכת כלבי הים.JPG
                        • yoel_gil

29 - מסלול משפחתי.JPG 30 - חלק ממסלול הנחל.JPG
                          29 - מסלול משפחתי.JPG(גודל:23.26KB)30 - חלק ממסלול הנחל.JPG(גודל:21.54KB)

29 - מסלול משפחתי.JPG30 - חלק ממסלול הנחל.JPG
                          • אורן מרום
                            אורן מרום נערך לאחרונה על ידי

ליואל מאורן: כיף לטייל איתך
                            אהלן יואל!!

כיף לקרוא, נהנה מהתאורים ומהסיפורים, אוהב את התמונות ומתרגש כמובן בשל ההקשר הסנטימנטלי המיוחד עקב פטירתו של אביך!

אני כאן, קורא ועוקב.. טנריף מעניינת ויפה ואני מרגיש כבר ש"ביקרתי" בה לפני כמה חודשים.. Laughing Laughing

תודה על הפרגון! Very Happy

רק בשמחות ויאללה, קצב, סיפורים.. Cool

אורן
                            • glasha
                              glasha נערך לאחרונה על ידי

וואי איזה מזל שלא הלכתי לישון. יואל, כמה טוב שאתה פה. אני התבכיינתי שאני צריכה לתכנן לחמישה, אבל זה כלום לעומת מה שהיה על כתפיך. קוראת כל מילה ומקווה לעוד ועוד. רק תגיד, הבן עדיין חושב שזה היה "טיול מסויט"? (ככה הוא הגדיר את זה בזמנו) Smile
                              ואין לי הרבה מילים שיכולות לנחם, אבל אנחנו פה, מקשיבים ואיתך.

אלונה
                              • איילת של עומר ואיתי
                                איילת של עומר ואיתי נערך לאחרונה על ידי

היי יואל,
                                גם אני כאן,עוקבת בשקט ונהנית מאוד!
                                טנריף תמיד נשמע לי מקום קסום ושווה.
                                קבל שאפו גדול על התכנון לטיול מרובה משתתפים ושאפו גדול יותר על תאוות החיים!
                                תמשיך כך ותמשיך לספר,זה כיף! Smile

איילת  
                                • yoel_gil

טנריף - ברצלונה - שייט יום 4
                                  סליחה על העיכוב. עסוקים ...
                                  יום 4 יום שני (22.3)
                                  אומנם לא ציינתי אך שעת היציאה הקבועה (ישיבה במכוניות) היתה 09:00.
                                  טיול רגוע .... אומנם לא כמו אורן אבל עדיין רגוע.
                                  זה היום המרכזי בטיול. מזג האוויר מצויין ללא עננים כאילו דיברתי עם ההוא המרומים. ישר בהזמנה.
                                  היום עולים לטיידה, ההר השולט באי (בישראל כאשר אנשי המרכז עולים צפונה, בפאתי ראש פינה מתנשא ממרחק החרמון עם 2,814 המטרים שלגופו. כאן בטנריף הטיידה עם 3,718 מ' נראה מרוב חלקי האי (ביום שאיננו מעונן)).
                                  קדימון - על מנת לעלות להר יש לבקש אישור עלייה (זאת לווסת את כמות האנשים העולה להר), האישור בחינם.
                                  אתר + אימייל (), (http://www.fell-walker.co.uk/page66.htm). ממליצים לבקש עד 8 ימים לפני (תוך לקיחת הימור שמזג האוויר ירשה זאת, רק לידיעה, בעת ההזמנה שלי ההר היה סגור). כמו כן ניתן לבקש אישור עד לקבוצה של 9 איש. מוביל שעליו יהיה רשום האישור (ועליו להגיע עם דרכון) + 8 נלווים. כמובן שביקשתי שני אישורים (אל אף שידעתי שאבי לא יוכל להעלות עקב מגבלת דלילות האוויר, אבל זה בחינם ולכן לוקחים...). ניתן לבחור טווחי זמן של שעתיים לכניסה + עלייה + יציאה (אולי למיטבי הטיפוס שעתיים מספיק, לנו לקח 4.5 שעות (אבל לא אמרו דבר)). בחרתי את שעה 11:00 - 13:00.
                                  שעת היציאה היום 08:00, העמסנו בגדים חמים, שתייה, חטיפים ומצלמות ולדרך. עד עכשיו נסענו באוטוסטראדה (הנמצאת בחלק המזרחי) ולכן לא הרגשנו את האי. הפעם נסענו בחלק המערבי. מה לומר, קיים יופי של הרים מצד אחד והים שמתחבא ומציץ לומר אני פה , כביש חד מסלולי בתולי משהו. בדרך עוברים בעיירות שחלקן מודרניות וחלקן עדיין עם סוס ועגלה.
                                  צומת ועלייה פעם ראשונה עם השלט לטיידה. תחילת העלייה מזכירה את העלייה מהכנרת דרך פוריה, בהמשך מתחילים עצי אורן להופיע ו.... עקב העלייה לגובה ובהירות השמיים נגלה לעיננו האי השכן (לה גומרה). זה נראה כזה קרוב, מרחק נגיעה (מה זה 40 ק"מ בקו אווירי).
                                  31 - האי השכן.JPG 32 - עצי האורן.JPG
                                  31 - האי השכן.JPG(גודל:23.74KB)32 - עצי האורן.JPG(גודל:15.69KB)

32 - עצי האורן.JPG31 - האי השכן.JPG
                                  • yoel_gil

בקשר אני מעביר הוראות (לקחתי שני זוגות ווקי-טוקי) לעצירה. הגענו למסעדה (שהיתה עדיין סגורה אך הנוף הנשקף ממנה מדהים (מזכיר את הנוף הנשקף לאלה העולים בדרך פרויד (לחיפאיים שביננו). ממשיך לעלות ולעלות והדרך לא נגמרת. בדרך רואים את מסלול הלבה ופלאש-בק, מי שביקר בארה"ב בסדונה – פינקס וזוכר את ההרים האדומים. בול אותו הדבר, כמו כן כביש הסרגל האין סופי של הדד-ואלי, הלו זה ארה"ב ? (להזכיר שכאן צולם הסרט "כוכב הקופים").
                                    33 - כביש הדד-ואלי.JPG 34 - נוף המדבר.JPG
                                    33 - כביש הדד-ואלי.JPG(גודל:15.92KB)34 - נוף המדבר.JPG(גודל:16.25KB)

34 - נוף המדבר.JPG33 - כביש הדד-ואלי.JPG
                                    • yoel_gil

35 - מתחילים לנגוע בהר.JPG 36 - מסלול הלבה.JPG
                                      35 - מתחילים לנגוע בהר.JPG(גודל:29.52KB)36 - מסלול הלבה.JPG(גודל:40.92KB)

36 - מסלול הלבה.JPG35 - מתחילים לנגוע בהר.JPG
                                      • yoel_gil

37 - זווית נוספת על מסלול הלבה.JPG 38 - מרפסת הרכבל העליון.JPG
                                        37 - זווית נוספת על מסלול הלבה.JPG(גודל:24.24KB)38 - מרפסת הרכבל העליון.JPG(גודל:47.17KB)

38 - מרפסת הרכבל העליון.JPG37 - זווית נוספת על מסלול הלבה.JPG
                                        • yoel_gil

רבע שעה נוספת וסוף סוף רואים במרחק לא רב את הרכבל העולה להר.
                                          מחנים, מעמיסים עלינו את ציוד החורף, משאירים את אבי עם טרמוס ועיתון ספורט ספרדי ויאלה לרכבל.
                                          משלמים (25 יורו למבוגר, 12.5 יורו לילד עד גיל 14), מרוקנים שלפוחיות ולדרך. הרכבל עושה למעשה מסלול באורך של 2.5 ק"מ ועולה מגובה של כ- 2,350 מ' לגובה של כ- 3550 מ'. הנסיעה נמשכה כשמונה דק'. אתר הרכבל (http://www.teleferico-teide.com).
                                          כבוגר שוויץ הרכבל בעייני הינו דבר טרוויאלי, לא לילדי אחותי. ריחמתי על שאר התיירים שנאלצו לשמוע עברית התפעלותי בקול רם ותזוזות מחלון לחלון.
                                          הגענו לטיידה בשעה 11:20. ההר מכוסה שלג, יום חם, מה עוד צריך ?
                                          על ההר ישנם מספר מסלולים אך כמובן אני באנו למשימה והיא ... כיבוש האוורסט, סליחה הטיידה.
                                          בכניסה לשביל לפסגה יש רינג'ר שביקש לראות את האישורים + דרכונים. באותו הזמן טפחתי על עצמי על השכם. למה אתם שואלים ? פשוט היתה קבוצה ענקית שלביקשו להיכנס אבל לא היה ברשותם אישור. לא עזר כל תחנונם ואפילו ניסיונם לשלם כסף לרינג'ר, לא עזר, ואני יואל מישראל שמנסה להוביל קבוצה קטנה של 12 איש נכנס בלי בעיות. הרינג'ר ביקש שנחזור עד 13:30. ניסינו ולא עמדנו במשימה (מה כבר הוא יכול לעשות לנו ?)
                                          למראית עין הטיפוס לא נראה קשה. בסה"כ עלייה של 200 מ' עם אורך מסלול של 700 מ'. אבל מה הבעייה ? אוויר.
                                          למי שלא רגיל וחי בדר"כ בערי החוף של ישראל, עלייה באוויר דליל פוגע בשאר המערכות.
                                          מזלי שהיה לי את רונית !!!
                                          בכל טיול רונית מתלוננת, קשה לי, למה באתי, איפה הבאת אותי, אבל מה, קוטרית-קוטרית היא תמיד מסיימת את הכל ומציינת עוד וי ביומן.
                                          וכך כל העלייה הולכים 50 מ' נחים 5 דקות, הולכים 50 מ' נחים 5 דקות, פלא שעשינו את הכל ב- 4.5 שעות.
                                          39 - מכאן זה נראה קל.JPG 40 - שביל הנחש העולה לטיידה.JPG
                                          39 - מכאן זה נראה קל.JPG(גודל:21.70KB)40 - שביל הנחש העולה לטיידה.JPG(גודל:37.66KB)

39 - מכאן זה נראה קל.JPG40 - שביל הנחש העולה לטיידה.JPG
                                          • yoel_gil

41 - זמן המנוחה.JPG 42 - לצמאים שביננו.JPG
                                            41 - זמן המנוחה.JPG(גודל:55.26KB)42 - לצמאים שביננו.JPG(גודל:50.31KB)

41 - זמן המנוחה.JPG42 - לצמאים שביננו.JPG
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 3 / 11
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון