הזמנת כרטיסי רכבת- הודו
-
לאחר קריאת הודעות בנושא וחקירה מעמיקה באתר הרכבות ההודי- http://www.irctc.co.in- כמה שאלות בכל זאת:
בנסיעה מדלהי לאמריצר-
1. האם רכבת השטאבדי היא הכרחית או שמא כל רכבת בין הנק' הללו תתאים?
2. האם NDLS (ניו דלהי) ו- ASR (אמריצר JN) אלו שמות התחנות הנכונים?
3. בשטבאדי אקספרס יש רק מחלקת AC1 ו- CC. לפי מה שהצלחתי להבין- במחלקת ה-AC1 המחיר לנסיעה הזו הוא 1200 רופי. סביר?
4. ל- 5/9 צריך להזמין e-ticket/i-ticket?
5. מה זה למען השם TATKAL? צריך לסמן את זה?
אשמח לעוד הבהרות אם פספסתי משהו..
רב תודות! -
הזמנת כרטיסי רכבת- הודוהנסיעה לאמריצר מאוד קצרה. כ 5 שעות או אולי יותר ברכבות איטיות יותר.
אני בזמנו יצאתי ב 11 בבוקר והגעתי לקראת הערב ברכבת איטית.
לנסיעת יום של כמה שעות אין צורך לדעתי ב AC1 אלא אפשר להסתפק ב AC3 או אפילו במחלקת סליפר עם מאווררים.
1200 רופי זה מחיר מוגזם לנסיעה זו (מין הסתם במחלקה ראשונה).
שטאבדי אקספרס היא הרכבת הכי מהירה אך בודאי אינה האופציה היחידה.
אני חושב ש E TICKET בסדר גמור ו TATKAL זה מיכסת חירום- emergency quota - שיטה טובה לרכבות עמוסות- המכסה נפתחת למכירה כיומיים לפני יציאת הרכבת, והתשלום הוא לכל הנסיעה- מהתחנה הראשונה לאחרונה- לכל המסלול+ עוד 200 רופי. לכן לנסיעה לאמריצר לדעתי השימוש בטטקל מיותר.
אפילו כרטיס WL (רשימת המתנה) בסליפר מספיק טוב. נדחפים אפושהו, שמים את התיקים ויושבים. ההודים ישמחו לעשות לך מקום לידם. הם מאוד מסבירי פנים לתיירים. -
הזמנת כרטיסי רכבת- הודונראה לי ששמות התחנות בסדר -
הזמנת כרטיסי רכבת- הודורב תודות איש יקר,
בדקתי את האפשרויות ומצאתי מקום רק ברכבת של 12 שעות (!) בין התחנות הללו. זה נשמע לי דיי הרבה..
כדאי לוותר וללכת אולי על אוטובוס במקום? כמה זמן זה אמור לקחת והאם ההבדל בנוחות משמעותי? (לא מפונקים ולא כלום, פשוט רוצים נחיתה כמה שיותר רכה...
)
אגב, לא אכפת לנו גם לנסוע למקום אחר בהתחלה, לאו דווקא אמריצר, פשוט בגלל שזו נק' מערבית ובהמשך מתכננים להתקדם מזרחה, זו נראית נק' התחלה מוצלחת.
-
הזמנת כרטיסי רכבת- הודוהי.
אנחנו אישית טסים גם כן בספט' לאחר שיקולים שונים וכדי לחסוך בזמן החלטנו לקחת טיסה פנימית בין דלהי לדראמסלה.. -
הזמנת כרטיסי רכבת- הודו12 שעות זה באמת הרבה.
תראה, מה שאני עשיתי זה ככה.
יום לפני הנסיעה המתוכננת, הלכתי לתחנת הרכבת של ניו דלהי (בקצה רחוב מיין באזאר בו נמצא מרכז התרמילאים של דלהי) ועליתי לקומה השניה.
יש שם אולם עם מספר דלפקים המיועד לשרת תיירים והפקידים שם מאוד נחמדים ונכונים לעזור. יש המון רכבות והמון אפשרויות והם מיומנים הרבה יותר במציאת הפיתרון הטוב ביותר.
ישנה מיכסה שנקראת tourist quota -כלומר מקומות ברכבות הפופולריות שנשמרות לתיירים וניתן לרכוש אותם יום לפני הנסיעה.
נסו לבדוק שם ובמידה ותמצאו מקומות ברכבת שמגיעה בזמן של 5-6 שעות אז יפה מאוד. אם לא, תמיד אפשר לקחת אוטובוס.
דרך אגב, אם אתם מתכוננים לנסע הרבה ברכבות בטיול, מומלץ גם לרכוש את הספר trains at a glance לו"ז של הרכבות בהודו. לכל רכבת יש שם ומספר. (למשל 5456 amarnat express מג'אמו טאווי ל gowohati)
-
הזמנת כרטיסי רכבת- הודואחלה, קיבלתי עצתך.
תודה! -
הזמנת כרטיסי רכבת- הודוכמה עולה טיסה מדלהי לדרמסלה? -
הזמנת כרטיסי רכבת- הודו - שאלה לגבי קניית כרטיס בקהי, הסתכלתי א=על התשובות שלכם ובאמת נראה לי פחות בעייתי ללכת ולקנות את הכרטיס ולא להזמין באינטרנט.
עד מתי תחנת הרכבת פתוחה? אני נוחתת לבד בדלהי בשעה 21:00. בטח אתברבר ואגיע למיין בזאר בסביבות 22:00 לפחות. רציתי לקחת את הרכבת הראשונה ב 7:20. האם אני אספיק?
יעל -
הזמנת כרטיסי רכבת- הודו - שאלה לגבי קניית כרטיס בקאני חושש שלא. נראה לי שפתוח עד 20:00 אבל נסי למחרת. אולי יהיה לך מזל... -
הזמנת כרטיסי רכבת- הודו - שאלה לגבי קניית כרטיס בקהיי יעל,
אמנם פתחתי את השרשור כשעוד לא היה לי הרבה מושג, אבל לאחר חיפושים רבים בפורום ובאתר הרכבות- נדמה לי שהתחלתי להבין.
העניין הוא כזה- הנסיעה ברכבת לאמריצר לוקחת בערך 6 שעות ברכבות השטאבדי (במקרים אחרים היא עלולה אף להגיע ל-12 שעות). בקרונות ה-CC שהם קרונות ישיבה ממוזגים ולפי מה שתאי כתב בעבר יש בהם גם אוכל ושתייה חופשי, יש עדיין מקומות לתאריכים בהם את (וגם אני, אמנם כמה ימים אחרייך) מתכננות להגיע. ולדעתי, נסיעה של 6 שעות אינה מחייבת קרון שינה. אני נכנסתי לאתר הרכבות http://www.irctc.co.in, נרשמתי אליו ואז ממש פשוט לבצע את ההזמנה מראש. להבנתי כדאי לבחור ב- e-ticket משום שזהו כרטיס שאת מדפיסה בעצמך, אין צורך ב- tatkal כי עוד מספיק מוקדם, ו.. זהו בעצם. מאחר שאת במגיעה מאוחר ורוצה לצאת על הבוקר, לדעתי אין שום סיבה לא לסגור את זה מראש...
אלו הן עצותי- לא מנסיון, אבל גם זה משהו. אם כתבתי דבר מה שאיננו נכון- אשמח אם בעלי הנסיון יתקנו אותי.
בהצלחה!
-
הזמנת כרטיסי רכבת- הודו - שאלה לגבי קניית כרטיס בקמספר נקודות :):
ליעל: את נוחתת בשעה מאוחרת, ובכל מקרה לא תספיקי להגיע למשרד ההזמנות. אם את נוחתת ב 7-8 בערב לוקח גם זמן לצאת משדה התעופה ולהגיע לעיר - כך שבכל מקרה תגיעי בוודאות לאחר 8 בערב - השעה בה נסגר משרד ההזמנות. המשרד נפתח רק בשעה 8 בבוקר למחרת, ובכל מקרה הזמנות אפשר לעשות רק עד 4 שעות לפני הנסיעה - כך שמקום מוזמן מראש ממכסת התיירים לשטאבדי של הבוקר לא תצליחי לרכוש. ומה האפשרויות האחרות? אפשר לצאת בשטאבדי של אחה"צ (יוצאת מניו דלהי סביב 3-4 ומגיעה לאמריצר ב 11-12 בלילה). אפשרות נוספת (אם יש מספיק זמן מראש) - להזמין את הכרטיס מראש - דרך סוכן או אונליין. האפשרות השלישית: לקנות כרטיס רגיל ולנסות לעלות לרכבת ולבקש מהכרטיסן עזרה בהשגת מקום. אפשרות זו פחות מומלצת לדעתי למי שרק הגיע להודו ולא מכיר את המערכת.
ולגבי כל השאר: אני חוזר שוב: במשרד ההזמנות לתיירים שבתחנת ניו דלהי ניתן להזמין כרטיסים מהיום למחר וללא כל בעיה! - וזה על בסיס ההקצאות לתיירים. ההגבלות היחידות הן שעות הפתיחה של המשרד (8-20 בימים ב-שבת ו 8-14 ביום א') וכן שצריך להזמין עד 4 שעות לפני הנסיעה. ועוד מספר מילים לגבי הרכבות לאמריצר: ראשית - ובאופן כללי: אין שום צורך לקחת כרטיסים במחלקה ראשונה! - אלו כרטיסים יקרים ומיותרים, והבלבול נובע מכך שרבים לא מבינים שגם מחלקת המושבים הממוזגת (CC) לנסיעות יום או מחלקות 2A ו 3A (קרונות שינה ממוזגים) לנסיעות לילה הן בהחלט ברמה גבוהה והרבה מעל לרמה של מחלקה שניה!
ודבר אחרון: לאמריצר (וגם לעוד יעדים מצפון לדלהי, כמו למשל הארידוואר שבדרך לרישיקש) יש רכבות לילה שהן חלופה מצויינת לרכבות היום והיתרון הוא שחוסכים גם לינה. החיסרון העיקרי של רכבות הלילה מדלהי לאמריצר הוא שרובן ככולן (רכות הלילה כאמור) יוצאות לא מתחנת ניו דלהי אלא מתחנת ניזמאודין שבדרום דלהי שרחוקה מהמיין בזאר. -
הזמנת כרטיסי רכבת- הודו - שאלה לגבי קניית כרטיס בקתודה! תבורך
-
הזמנת כרטיסי רכבת- הודו - שאלה לגבי קניית כרטיס בקתודה לשניכם על האינפורמציה. נראה לי שאכנס לאתר בעצתכם ואנסה להזמין כרטיס לרכבת בבוקר.
ככל "שמתבגרים" (או יותר נכון נמצאים בעבודה מחייבת עם חופשה מוקצבת...) והטיולים מתקצרים מעריכים את הזמן ומנסים לחסוך אותו בצורה נכונה....
אז רק לסיכום, ללכת על כרטיס CCנכון? ממוזג אבל לא מחלקה ראשונה ולכן לא יקר בטירוף...
שוב תודה, תבורכו שניכם
המשך יום מעולה
יעל -
הזמנת כרטיסי רכבת- הודו - שאלה לגבי קניית כרטיס בקברכבות השטאבדי יש רק שתי מחלקות ושתיהן ממוזגות.
אין קרונות שינה כי אלו נסיעות שלא עוברות את 7 שעות.
ההבדל בין מחלקה ראשונה והמחלקה הרגילה הוא, שברגילה יש שךושה מושבים מכל צד של המעבר ובמחלקה ראשונה שני מושבים מכל צד של המעבר.
בהחלט לא מצדיק של מחיר כמעט כפול....