לאוס 4000 האיים
-
שלום,
ראיתי שאיזור זה הכולל בתוכו את דון דט הוא איזור מאוד מומלץ, אך ההגעה אליו מלאוס (ויינטאן)מתישה. אני מתכננת לעשות את לאוס מצפון ולסיים בויינטאן. האם יש המלצה או הארה בנוגע לכך?
תנקס -
לאוס 4000 האייםלא מסובך מידי...
אוטובוס לילה מויאנטיין לפאקסה, משם "מיניוואן תיירים" או פיק אפ עד 18 ק"מ לפני הגבול (שכחתי את שם העיירה) ומשם סירה של 10 דקות לדון דט!
לא קשה מידי, אבל בהחלט שווה את המאמץ!
-
לאוס 4000 האייםכמה זמן זה יוצא בערך כל הנסיעות האלו? ומתי היית שם?
קראתי שאחד הפורומים שזה איזה 30-40 שעות של נסיעה קשה... -
לאוס 4000 האייםמויאנטיין לפאקסה, כמו שכתבתי זו נסיעת לילה עם מיטות מאוד נוחות, אז זה לא משנה כמה שעות (אבל אם את מתעקשת, זה בערך 12 שעות. יוצאים בערך ב7-8 בערב ומגיעים ל6-7 בבוקר).
מפאקסה לban nakassang באן נאקאסאנג (נזכרתי בשם) לוקח עוד 4-5 שעות, אז אם את לא עוצרת בפאקסה לטייל באיזור (או במקום אחר על הדרך) את יכולה לאכול שם ארוחת צהריים
אני חוזר ואומר, זה בהחלט שווה את המאמץ! אחד המקומות האהובים עלי בדרום מזרח אסיה!
כשתחליטי שאת רוצה לעזוב את האי (אחרי שבועיים או יותר
) את יכולה לחזור על עקבותייך עד פאקסה ומשם לחצות את הגבול לתאילנד, או להמישך על הכביש הראשי עוד 18 ק"מ דרומה עד לקמבודיה (עדיף להגיע עם ויזה קמבודית לגבול) ולטייל בה.
אני לא יודע למה זה משנה, אבל הייתי שם במרץ שנה שעברה... (חברה טובה שלי הייתה שם לפני חודש, בהמלצה שלי
וגם מאוד התלהבה מהמקום! למרות שעידן החשמל הגיע...) -
לאוס 4000 האייםאה, זה היה משנה לי כי רציתי לדעת כמה הכבישים התפתחו מאז...
ותגיד, איזה נעליים צריך ללאוס בתקופה הזו סנדלים או נעליים סגורות, נאמר גורטקס.
חשוב לי כי אני בדיוק יוצאת לקנות נעליים... -
לאוס 4000 האייםהתכנון הוא רק לאוס? כי ללאוס אני לא רואה צורך בגורטקס... נעליים סגורות יכולות להיות רעיון טוב (תלוי באופי הטיול), אבל נורטקס זה קצת מיותר, והוצאה כספית גדולה יותר. אם את מגיעה/ממשיכה לנפאל לטרקים (או שאת חושבת שתעשי עוד טיול בעתיד הקרוב שדורש נעליים כאלו), זה כבר עניין אחר.
הייתי בלאוס 5 שבועות והכפכפים לא התחלפו עם שום דבר אחר (גם בטרק של 9 ימים בצפון המדינה).
-
לאוס 4000 האייםאני מבינה שעדיין אין מיזוג בגסט האוסים ובמלונות באיזור הזה, האם זה כך? ואם כן, האם מזג האוויר נסבל? אפשר לחיות שם רק עם מאוורר? -
לאוס 4000 האייםכנראה שאפשר לחיות שם גם בלי מאוורר
תמיד אפשר לקצוף לנהר המקונג הקריר
מדרום לדון דט יש את האי דון קונג, שרוב התרמילאים לא מגיעים אליו. מי שכן מגיעים אלו התיירים היותר מבוססים ו"מפונקים". יש שם אכסניות ומלונות ברמה גבוהה יותר. אני מתאר לעצמי ששם יש מיזוג. -
לאוס 4000 האייםעכשיו זה לאוס (טרייקים) אולי גיחה קצרה לקמבודיה לסיאם ריפ אבל לא נראה לי שאספיק ותאילנד.
סנדלי שורש אתה אומר שמספיק? גם בתקופה הזו שהכל בוץ?
כן אני מתכננת בעוד כמה שנים לנסוע לנפאל אבל אם לא צריך עכשיו אז אני לא אקנה... חבל. אני לא אחליק עם נעלי ספורט או שורש? -
לאוס 4000 האייםאני הייתי בלאוס בעונה היבשה ולשמחתי לא הייתי בבוץ, אז אני לא רוצה סתם להגיד, מצד שני, אכלתי הרבה אבק
-
דון קונג צפונית לדון דטולגבי הלחות של תקופת המונסון- מסתדרים...לי לא היה צורך במזגן. פשוט מתקלחים המון.
לגבי הבוץ- יש בכמה מקומות. לא בכל מקום. תלוי גם בתואי הקרקע.
בוץ קשה שעבר עלי- מואנג נגוי, טראק ליד פונגסלי, סאלאוון, ליד טאד לו. בכל מקום אחר היה בסדר כמור, אבל הבוץ של פונגסלי- אין דברים כאלה!! -
עודד, אתה מפתיע אותי!דון קונג זה מדרום לדון דט!
אם אני חוצה את הגשר מדון דט לדון קונג, ה"צד של השקיעה" (שהוא מערב) יהיה מימיני, "הצד של הזריחה" (שהוא מזרח) יהיה משמאלי וזה אומר שאני הולך דרומה!
אלא אם כן יש שתי דון קונגים...
-
גיאוגרפיה !! ומטאורולגיה!!!! ומה יהיה??????.
לפתרון המחלוקת = הגיאוגרפיה
http://www.travelfish.org/location/laos/southern_laos/champa sak/don_khong
בתחתית העמוד יש מפה
יש דון קונג יש דון דט ויש דון קון
http://www.travelfish.org/map_detail/laos/southern_laos/cham pasak/don_dhet/71
דון קונג הוא הצפוני ביותר וגדול יותר
דרומה ממנו זה דון דט
ודרומה ממנו דון קון
ולשאלה המטאורולוגית
כנראה שאהיה שם בדצמבר בדיקה באתרי מטאורולוגיה מראה שזה די דומה לת"א באוגוסט...........
מי שהוא היה בתקופה הזו שם?
ןלמה יהיה
איך בלי מזגן/מאורר בחדר האם יש כל היום חשמל?
למרות שבדון קון זה פלצני יותר התנאים ספרטניים כמו בדון דט גם שם אין מזגנים
מישהוא היה בדון קונג?
שם הרבה יותר מודרני יש המלצות? -
עודד, אתה מפתיע אותי!בונבון, התבלבלת ב ג'
דון קון- מחובר בגשר עם דון דט
דון קונג- אי גדול שמכוניות נוסעות בו, צפונית (כמה מיילים טובים) מדון דט