טס בקרוב וקצת בבעיה - חיסונים ללא תור? יש דבר כזה?
-
היי,
אני טס לתאילנד לשלושה שבועות. רק סגרתי אתמול סגרתי את הטיול, מה שלא משאיר לי יותר מידי זמן.
קבעו לי תור לחיסונים רק לעוד שבועיים וחצי, שבוע וקצת לפני הטיסה עצמה.
אני אמור להספיק להשלים את כל החיסונים עד אז?
כמה צריך בכלל? 3?
יש אפשרות להגיע לעשות חיסונים ביום/שעה מסויימים ללא תור? או שבאמת חייבים לקבוע מראש?
* אני מהקריות וקבעו לי תור דרך קופת חולים כללית בלב המפרץ, ליד איסתא.
אשמח להצעות איך לסדר את העניין.
תודה רבה. -
טס בקרוב וקצת בבעיה - חיסונים ללא תור? יש דבר כזה?שווה לנסות להתקשר למרפאות מטיילים באזורים אחרים בארץ, אולי יהיה להם תור מוקדם יותר. מקסימום תעשה טיול קצר לירושלים או באר שבע. -
טס בקרוב וקצת בבעיה - חיסונים ללא תור? יש דבר כזה?אני אמנם מאשקלון אבל אצלנו עושים את החיסונים במשרד הבריאות בבית החולים באותו יום, באים מקבלים המלצות מה לעשות ומה לא, קונים את החיסון במקום ומתחסנים. אח"כ הולכים עם הקבלה למרפאה ומקבלים החזרים על חלק נכבד מהסכום.
כמובן שיש חיסונים שצריך לעשות בהפרש מסוים בין חיסון לחיסון אז אין אפשרות לעקוף.
תבדוק אולי בבית חולים רמב"ם יש גם משהו כזה
בהצלחה -
טס בקרוב וקצת בבעיה - חיסונים ללא תור? יש דבר כזה?תכנס לאתר הבית של משרד הבריאות ( לא זוכרת את הכתובת) שם תמצא את מספרי הטלפון של לשכות הביראות שמטפלות במטיילים לחו"ל. יש בעכו ובחיפה. בזמנו כשדיברתי איתם היה להם תור מיידי כמעט..בקופתץ חולים כללית הכל לוקח יותר זמן.. -
טס בקרוב וקצת בבעיה - חיסונים ללא תור? יש דבר כזה?Niso שלום
קח בחשבון שיש חיסונים שצריך להתחיל גם חצי שנה לפני הטיול כמו צהבת B , ויש חיסונים שצריך גם חודש לפני הטיול , כך שבעצם את המנה השנייה אתה מימלא מפספס , לכן אין לך מה להקדים ולרוץ אחר הזנב , גם אם תקבל תור יומיים לפני הנסיעה , עדיין תצא עם אותם החיסונים שהיית מקבל נניח עם תור למחר . -
אני הבנתי שבכלל אין צורך בחיסונים מיוחדיםהאם אני טועה?
לכולנו יש צהבת B ואנטי טטנוס.
(לילדה יש כמובן גם פרבנר וצהבת A)
צריך עוד משהו?
או שחיסונים זה רק למי שמתכנן טרקים ארוכים וגסטהאוסים מפוקפקים?
יעל -
אם תקבל מחר חיסוןנגד צהבת B ויש לך עוד חודש ממחר ועד הטיסה תספיק להיות מכוסה מבחינת החיסון הזה (שהוא חיסון חשוב שהיום הוא חלק מחיסוני השגרה לילדים) את הזריקה השלישית (חצי שנה מהראשונה) תוכל להשלים אחרי שתחזור, מה שחשוב זה קודם כל השתיים הראשונות.
דחף לאנטי - טטנוס (אם השתחררת מצה"ל לאחרונה אחרי שירות סדיר סביר להניח שאתה בכלל לא צריך כי מקבלים ביום הגיוס במסגרת שרשרת החיול) תוכל לקבל בקופת חולים ולא חייבים מרפאת מטיילים בשביל זה. מקסימום תגיד לרופא שנדקרת ממסמר חלוד והוא יתן לך מרשם והפנייה לאחות. רק אל תשכח קומפרסים על היד/ טוסיק של הזריקה כדי שלא יתנפח ויכאב...
לא יודעת איזה עוד חיסונים מומלצים.
נסיעה טובה
יעל