בולגריה ב-3 לאוקטובר
-
ושוב שלום לפורום בולגריה.
לפני כשלושה חודשים ביקשנו יעוץ לגבי טיול בבולגריה באוקטובר...היתה היענות בלתי רגילה מצידכם...והטיול עומד להתבצע, כמובן עם עזרה ממכם....
אנחנו זוג עם שלושה ילדים בוגרים(18-26)דתיים. הטיסה ב-3/10 יום א' ב-6:00 בבוקר לבוקרשט, שם אנחנו שוכרים רכב ומתכננים משם ליסוע לכיוון בולגריה כשבשבת אנחנו מעונינים להיות במקום שיש בו בית כנסת , בית חב"ד ומקום שאפשר להשיג בו אוכל כשר.
הטיסה חזרה ביום א ה-10/10 ב-21:30 או ביום ב' ה-11/10 ב-10:30 בבוקר, מבוקרשט-רומניה. בהתאם ללוח זמנים זה אנחנו מבקשים עזרה בתכנון כשהעדפה שלנו היא יותר בכפרים ובעיירות ורק בשבת להיות בעיר עם בית כנסת וקהילה יהודית...אם יש המלצה על ספר, מפות, מקומות לינה ממולצים ומידע על כשרות נשמח...כמו כן נשמח גם להצעות למסלולים רגליים.תודה רבה! -
בולגריה ב-3 לאוקטוברמה קורה למומחים לבולגריה?ישנן צפיות ותגובות אין?
אולי אתם בבולגריה לשם שינוי?
מצפים לעזרתכם...תודה! -
בולגריה ב-3 לאוקטובראלונה, המומחית לבולגריה, אמורה לשוב מבולגריה בימים אלו. גם היא טסה דרך רומניה. היא תוכל לתת לכם את העצות הטובות ביותר.
קצת סבלנות!
נילי -
הכל אודות בולגריהבפורום המשפחות-מסעות אלונה בבולגריה ומנוחת נועה במקדוניה -
בולגריה ב-3 לאוקטוברמצרפת את תמצית הטיול שלי לבולגריה.
אנחנו טיילנו 10 ימים בבולגריה ונחתנו בסופיה, כך שהטיול שלכם יהיה שונה לחלוטין.
בכל זאת תוכלו להפיק תועלת מן התמצית שלי ומן התמונות לגבי האיזור של קופריבשטיצה, מעבר טרויאן,ווליקו טרנובו,ארבאנאסי,ומעבר שיפקה .
האשכול שלי קיבל את השם: "טיול מקסים לבולגריה ולמקדוניה".
http://forum.lametayel.co.il/forum_threadt/frm_id-20/msg-320 3871#msg_3203871
נילי -
בולגריה ב-3 לאוקטוברכל "המומחים" שקועים בסיכום טיול של אלוהה,נהנים מכל מילה כתובה וכל תצלום.במיוחד במנות האוכל היפות והזולות
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1111177/start-0/
והמשך לרומניה
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1111489/start-0/
אמה -
בולגריה ב-3 לאוקטובראלונה ברוכה השבה!
זקוקים לעצותיך כיצד לתכנן את הטיול שלנו ב-3/10 כשאנו נוחתים בבוקרשט,חמישה אנשים(זוג ושלושה ילדים בוגרים18-26 ), שוכרים אופל זפירה(כמוכם...יש מספיק מקום לציוד?)וממשיכים לבולגריה...מה הפרוצדורה במעבר הגבול?יש משהו שאנחנו צריכים לדאוג במעבר הגבול ולאוטוסטרדות של בולגריה ? ואיך את מיעצת לנו לתכנן את המסלול כשבשבת אנחנו רוצים להיות בעיר עם בית כנסת, בית חב"ד ואוכל כשר...חוזרים ב-10/10 בערב או ב-11/10 בבוקר מבוקרשט(בשנה שעברה היינו שבוע ברומניה באוגוסט...)
נשמח לתכנון מסלול(אפשר לשלב גם מסלול רגלי)ולהמלצות על מקומות לינה בעיירות ובכפרים.
בשנה שעברה שהיינו ברומניה ראינו שהיא מרושתת בצימרים ולא היתה בעיה. האם גם בולגריה כזאת?
תודה רבה! -
בולגריה ב-3 לאוקטוברעד שאלונה תענה:
אין שום בעייה למצוא מקומות לינה בבולגריה. יש בה שפע של חדרים ומלונות פשוטים ובזול! ואין צורך להזמין מראש.
לגבי האוטוסטרדות- זה לא דומה כלל לשום אוטוסטרדה שאתם מכירים, סתם הכביש יותר רחב ואף סלול ואינו מלא בבורות כמו כבישים אחרים ...כלומר: רוב הכבישים, שאינם אוטוסטרדות, צרים ויש אף צרים מאוד. לעיתים הכביש אף נעלם- משמע: פעם היה כביש...תצטיידו במפה טובה, שבה שמות הישובים באותיות קיריליות וגם באותיות אנגליות. כמובן חובה גם gps עם תוכנה מעודכנת.
ובכל זאת בולגריה מדינה יפיפיה, וכיף לטייל בה.
כדאי גם שתקנו את הלונלי פלנט של בולגריה.
נילי -
בולגריה ב-3 לאוקטוברנילי שלום!
תודה על ההתיחסות...על איזה מפה את ממליצה והאם לונלי פלנט מסדרת ה"עולם" הוא מספיק טוב כיוון שהמליצו בפורום על ספר גדול יותר שיצא על בולגריה, האם את יודעת באיזה ספר מדובר?
מה קורה במעבר הגבול בין רומניה לבולגריה? והאם יש שם כבישי אגרה שרוכשים עבורם מדבקות ואם כן איך הפרוצדורה? אודה לך על האיפורמציה ומקווה שאלונה תתאושש מהר מהחזרה ותוכל לעזור לנו לתכנן את המסלול מרומניה לבולגריה.
תודה רבה לכולכם!
-
בולגריה ב-3 לאוקטוברהשתמשתי בלונלי פלנט מסדרת העולם, כי זה מה שמצאתי לרכישה בחנויות הספרים.
בצומת ספרים רכשתי מפה של בולגריה בקנה מידה של 400,000 :1 .
המפה בהוצאת freytag&berndt .העלות 59 ש'.
המפה הייתה מעולה, והספר הוא מקור נוסף למידע שהוצא מאתר זה ומאתר נוסף בשם gotravel ,שבו כתבות על טרקים בהרי בולגריה.
לגבי מעבר הגבול עם רומניה- אין לי כל מידע. לא בקרתי ברומניה.עברנו את הגבול מבולגריה למקדוניה ובחזרה. מה שצריך במעברים- זה הרבה סבלנות. ההתנהלות היא איטית מאוד.
האוטוסטרדה היחידה שאנחנו נסענו בה בבולגריה הייתה חופשית ללא כסף . רק במקדוניה שילמנו סכומים קטנים של כסף במעברים שהיו על האוטוסטרדה לסקופיה.
שבת שלום
נילי -
בולגריה ב-3 לאוקטוברתודה רבה לך, אני מניחה שעוד נהיה בקשר כשנתכנן את הטיול ...בעזרתכם האדיבה ובעזרת אלונה שחוויותיה מבולגריה עדיין טריות...
שבת שלום! -
בולגריה ב-3 לאוקטוברהי, סליחה על ההזנחה
ככה, מעבר גבול. ומה שלפני זה. מנמל תעופה אתם אמורים לעלות על טבעת של בוקרשט ולצאת ממנה לכיוון ג'וג'ה בגבול הרומני. הטבעת בשיפוצים. שימי לב לחיצים צהובים כשאת מתקרבת לטבעת ואל תסמכי על GPS. תצטרכו כנראה לעשות את הטבעת לכיוון ההפוך כדי לרדת ביציאה הנכונה (הכיוון שלך זה ג'וג'ה) או להיכנס לתוך בוקרשט (לא מומלץ בשום אופן). הטבעת עצמה פקוקה בהרבה מקומות. הרבה נשימות עמוקות, בסוף זה עובר. כשמתקרבים לגבול יש שילוט כתוב גם "RUSSE" וגם
"TRANZIT" - לא תפספסי.
בצד הרומני את משלמת 24 לאי (6 יורו) על מס הגשר. עולה על הגשר, נכנסת לבולגריה. שם לוקחים לך את הדרכון ואת המסמכים של האוטו (שיהיה בהישג יד), והולכים לאיזה בודקה לבדוק. 10 דקות פחות או יותר את מחכה ליד האוטו. מתקדמת עוד כמה עשרות מטרים תראי עוד בודקה בצד ימין כתוב עליה "ויניאטה" - משלמת שם 5 יורו (לא לבה לא לאי, יורו) עבור מדבקה בולגרית לשבוע. מדביקה אותה, יוצאת לדרך. זה לעניין הגבול. בדרך חזרה משלמת 6 יורו (אפשר בלבות בולגריות) ביציאה מבולגריה, ובדיקת הדרכונים כבר ברומניה. לוקח שוב כעשר דקות. בשני מעברי הגבול תראי המון משאיות. תשתדלי לא להיתקע אחריהם אלא בחוצפה ישראלית פשוט להיכנס למסלול הפנוי ליד השוטר. מקסימום יעביר אותך לסוף התור, אבל שווה לנסות ולא להיתקע אחרי המשאית.
ראיתי בינתיים שזה בער לך הקטע של הגבול, תכף עוברת על השאלות מהתחלה ונמשיך.
אלונה -
בולגריה ב-3 לאוקטובראו.קי. ממשיכים
זפירה מעולה. מרווחת מספיק, תא מטען גדול. הספספל השלילי צר מאוד אבל אם מישהו ממש חייב להתבודד - אפשר. זפירה שלנו אכלה דיזל. למרות שהדיזל יקר יותר מדלק, היא עדיין הייתה חסכונית מאוד. טנק מלא עלה בסביבות 56 יורו.
לגבי מדריך - לונלי פלנט מספק גם אותי, המהדורה המלאה (בזמנו העלות הייתה משהו כמו 120 ש"ח). מפות - בכל תחנת דלק בבולגריה יש מפות בקירילית ואפשר למצוא גם באנגלית+קירילית. תצאי מהארץ עם מפה בכל מקרה, ושם, במקום כבר תראי אם את זקוקה לעוד מפה.
לעניין השבת - אין לי מושג. העיר הגדולה שקרובה לגבול הרומני היא RUSSE היא משעממת, לא ממש חיננית, למעט כיכר גדולה בסגנון סובייטי לא השאירה שום רושם. אבל אולי יש בה בית חב"ד? שתיים אחרות מספיק גדולות הן שומן ו-וליקו טרנובו. לא יכולה לעזור לך לגבי אוכל כשר אבל אלה הקרובות ביותר (יחסית) לגבול הרומני. קחי בחשבון שמהעיר רוסה שהיא פשוט על הגבול הרומני ועד לנמל תעופה של בוקרשט כולל הטבעת יכול לקחת לך שעתיים ויותר נסיעה. מוליקו טרנובו לרוסה זה שעתיים נסיעה גם בגלל עבודות בכביש הראשי עכשיו.
החלק הכי קשה זה המסלול. יש לכם נטו 5.5 או 6 ימים. אתם יכולים להתמקם באזור אחד ולעשות ממנו כוכב (כמו שאנחנו עשינו והפעם באזור של וליקו טרנובו), אזור יותר קרוב לסופיה לטיול כוכב הוא אזור של העיר TROYAN שם יש פחות אטרקציות אבל המון כפרים מקסימים וטבע נפלא. אפשרות נוספת היא לרדת לאזור הרי רודופי מפלובדיב למטה עד SMOLYAN ולהתמקם למשל שם. קשה לי "לדחוס" את כל בולגריה בכל כך מעט זמן. אני לא יודעת אם אתם מעדיפים להתגלגל כי אם כן אז הדוגמה ומופת זה הטיול של נילי השנה או של אורלי שנה שעברה.
יש לך עוד טיפה זמן עד הטיסה. קחי את המדריך ליד, סמני על המפה מה בא לך לראות. נטיית הלב שלי אומרת לרדת לאזור טרנובו, משם פלובדיב, כל האזור המטורף ביופיו של רודופי ולעלות תוך סיבוב לא קטן לאזור טרויאן-לובץ' ומשם להתחיל לחזור. ואז לוותר על סופיה ואזור הרי רילה.
מצד שני, את יכולה לעשות טיול מעגלי מקפץ, לרדת מרוסה לוליקו טרנובו, משם לפלובדיב, לעלות לסופיה ואזור הרי רילה, בחזרה קופריבשיצה, דרך מעבר הרים לטרואין, קפיצה לכמה שעות ללובץ', לרדת שוב לכביש הראשי לוליקו טרנובו ומשם לעלות חזרה לרומניה.
ואם יש מקום במזוודה, תגידי, כי אני כבר באה.
אלונה
-
בולגריה ב-3 לאוקטוברבפלובדיב יש בית כנסת, והיא עיר מרכזית שניתן להגיע אליה מכל מקום. אך זכרו שהכבישים אינם כבישי מדינתנו.
מצרפת לכם לינק לבית הכנסת:
http://www.plovdivhotels.eu/plovdiv/religious-buildings/plov div-synagogue-zion.html
נילי -
אלונה? מס יציאה מבולגריה???אנחנו לא שילמנו כלום במעבר הגבול (למקדוניה).
נראה לך שזה משום שהיינו ברכב בולגרי?
נעה -
אלונה? מס יציאה מבולגריה???נעה'לה
הם קוראים לזה מס הגשר, גשר "ידידות" הזה שעובר על דנובה. בצד הרומני שילמנו וגם בצד הבולגרי שילמנו. אבל בצד הרומני לא היינו צריכים לקנות מדבקה ל"אוטוסטראדות" כי היה לנו רכב רומני. אני מניחה שזה קשור לגשר ולא למעבר הגבולות. או שעם מקדוניה יש להם יחסים יותר טובים? אין לי מושג. כמה וכמה פעמים בבולגריה נתקלנו במצב של מחיר כרטיס כניסה לבולגרים+מקדונים אחד, ומחיר גבוה יותר לשאר התיירים. אז אולי באמת עם מקדוניה הבולגרים מסתדרים יותר טוב.
אלונה -
אלונה? מס יציאה מבולגריה???אלונה,
מה זה "מס אוטוסטרדות"?
האם יש אוטוסטרדה בתשלום בבולגריה?
בקשר ליחסים בין הבולגרים למקדונים:
הבולגרים משוכנעים שמקדוניה היא מדינה זולה, ענייה ומפגרת לעומתם ושהם מוכנים לקבל כל כסף שהוא וכמובן את הכסף הבולגרי. המקדונים לעומתם חובבי אירו. לא מוכנים בשום פנים ואופן לקבל לבות, ולא מתלהבים מן הבולגרים, שהיו להם, ואולי עדיין יש להם שאיפות לספח את מקדוניה.
נילי -
אלונה? מס יציאה מבולגריה???הי נילי
כידוע לך אוטוסטראדות אין. אבל יש מדבקה שצריך לקנות לשבוע או לחודש. אנחנו היינו שבועיים, את הראשונה קנינו בגבול ואת השנייה כעבור שבוע בתחנת דלק. אותו מחיר של 5 יורו. בתוך המדינה עצמה כמובן שאף אחד לא יעז לגבות כסף על "האוטוסטראדות" שלהם.
היחסים הבינלאומיים האלה מסובכים למדי. ברומניה סירבו להחליף את הלבות הבולגריות ובזלזול מאוד גדול החזירו לי אותם עם המילים "את יכולה לנסוע ולהחליף אותם בבולגריה"...
לתשומת לב בעלת האשכול - אם נשאר לכם לבה ואתם זכוכים ללאי - תחליפו כשאתם עוד בולגריה.
בנמל בוקרשט מחליפים לאי ליורו בחזרה. השער לא מי יודע מה כמובן. הנמל עצמו יקררררר.
אלונה -
אלונה? מס יציאה מבולגריה???ערב טוב אלונה
מי ששוכר רכב בבולגריה האם צריך לרכוש מדבקת מס אוטוסטרדות או שזה מסופק כבר בעת השכרת הרכב. להזכירך אני שוכרת מחברה בולגרית.
רחל לבון -
אלונה? מס יציאה מבולגריה???הי רחל
אף פעם מכל הפעמים ששכרתי בבולגריה השאלה לא עלתה, הרכבים הגיעו תמיד עם המדבקה לשנה או משהו כזה. אבל היות ואני פולניה בנשמה, הייתי מציעה לך בעת קבלת הרכב לוודא עם החברה שאכן המדבקה ישנה על החלון. כאמור, בתוך בולגריה מעולם לא קנינו מדבקה כלשהי.
אהה, והמדבקה נקראית "וינייטה" אז שתדעי מה לשאול.
אלונה