בולגריה ב-3 לאוקטובר
-
אלונה? מס יציאה מבולגריה???שבת שלום,
נילי איזה יופי ששמת קישור לבית הכנסת.
היתה לי כתובת שלו ואיך שהוא נעלמה
לקח לנו הרבה זמן לימצוא אותו.בית הכנסת נמצא בין שני בתים כך שממש לא רואים אותו מהכביש.לא תאמינו,היינו ללא GPS,הסתובבנו ברגל שעה לבסוף קחנו מונית,שתחילה לא רצה ליסוע כי לדביו אין לו מה חגבוצת עבור כמה דקות.נתתי לו 2 לבות ,הוא צחק ולקח אותנו חצי רחוב מסביב
.מזל שיצא מבניין איש מבוגר,שאלנו אותו,הוא הסתבר היה יהודי,חבר של גבאי ופתחו לנו במיוחד.נגמר טוב,קיבלנו הסברים,הצטלמנו,תרמנו,ביקרנו
.
המסלול שאלונה המליצה עם מעבר טרואין מאוד יפה,כדאי לבדוק מראש האם המעבר פתוח.בחורף ובגשם הוא סגור.המעבר לא קל,הדרך מאוד סיבובית,עיטית מאוד..אבל הנוף,הנוף.....משגע.
כנל גם במעבר שיפקה.במערת יגודינה וגם במערת השטן יש הדרכה.הכניסה רק עם הדרכה.
*לגבי כנסיה בבויאנה,צריך להיות ממש פריק של כנסיות עתיקות,ואני חובבת מאוד אבל לא כזאת.שם צריך הרבה דמיון מודרך כדי להבין.האטרקציה במקום היתה דווקא מכיוון שונה.היתה קבוצה גדולה של יםנים,שכנראה הכנסיה היתה להם חשובה מאוד,והם הצטלמו ע' שעות
.
הנוף בדרך לפמפרובה מקסים,העיירה עצמה קצת מנומנמת בקייץ,הרבה צימרים סגורים בכלל בתי מלון פתוחים,בחלקם מחירים מוזלים אבל הם כמעט היו ריקים.שמעתי שהיום קצת שונה והעיירה די מתויירת גם בקייץ.
קשה לדחוס את המקומות הנכונים(נכונים למי?) לשישה ימים.
תראו לפי המצב.אפשר בהחלט להישאר כמה ימים בצימר ולעשות טיולי כוכב.תספיקו חלק,גם זה טוב.לינה מתגלגלת תיתן אפשרות לראות יותר.הכבישים בהרים לא משהו, ונסיעות הלוך/חוזר רק יקחו זמן יקר.,לטעמי.
אמה
-
אלונה? מס יציאה מבולגריה???שבת שלום אלונה
מאחר וגם אני פולנייה במחשבות תודה על שהערת את תשומת ליבי שיש לשאול על המדבקה.
לנילי או לנעה - האם במקדוניה דרושה מדבקה גם כן?
ואמה - איך אומרים בבולגרית פתוח וסגור - לעניין המעברים.
שבת נעימה
רחל לבון -
אלונה? מס יציאה מבולגריה???הי רחל בוקר טוב.
לעניין מעברים. בדרך כבר למעבר מספר קילומטרים ממנו מתחילים שלטים על גבי פיסת קרטון בגובה של אולי חצי מטר מהקרקע וכתוב עליהם:
Шипка - отворено - שיקפה פתוח
Шипко затворено - שיפקה סגור.
הכי טוב אם את מתכוונת לעשות את מעבר טרואין להיכנס ללשכת תיירות של העיר. הלשכה ברחוב המרכזי (לא זוכרת שם, בטח לבסקי, אבל לא מתחייבת ויש רק רחוב אחד ראשי) - בזמנו מצאתי את הכתובת באינרטנט. ולברר אצלם לגבי מעבר טרואין.
מעבר שיפקה יותר קל ועד שיהיו ממש סופות שלגים נראה לי שהוא יישאר פתוח. שלחתי לך את הקובץ של תקוה עם מילון בולגרי קצר? אם לא, תגידי אעביר לך.
אלונה -
ל-mi ,למועדון מעריצי בולגריה ולרחלל- mi ,
האם אתם יודעים כבר מתי יוצאת הטיסה שלכם לארץ? חיוני לדעת זאת, כדי לשקול את האפשרות שתשהו בשבת בפלובדיב.
לבנות היפות של מועדון מעריצי בולגריה ולרנצ'י,
בואו נשנס מותניים וננסה לעזור לבעלי האשכול כדי להרחיב את מספר מעריצי בולגריה.
האם נראה לכם ריאלי שהמשפחה של mi , שהיא משפחה דתית, תבלה את השבת ליד בית הכנסת בפלובדיב וביום א' לקראת הערב היא תגיע לשדה התעופה של בוקרשט במידה והטיסה שלהם היא ביום ראשון? כמה שעות נהיגה כרוכות באופציה זו?
לאחר שתיפתר בעית השישי- שבת אפשר יהיה להציע להם מסלול ספציפי.
לרחל המועמדת הראוייה להצטרפות למועדוננו,שנקבלה בשמחה,
לא הייתי מודעת כלל לעניין המדבקה.
בכל זאת לגבי מקדוניה- האוטוסטרדה היא בתשלום כספי, כך שאין משמעות כנראה לעניין המדבקה. שילמנו במספר תחנות מעבר הבנויות על האוטוסטרדה את התשלום הנקוב כפי שעשו זאת שאר המשתמשים בכביש. כלומר: כאשר נוסעים על האוטוסטרדה משלמים מספר פעמים, כנראה לפי אורך השימוש בכביש ,גם מבלי שיורדים מן האוטוסטרדה.
נילי -
ל-mi ,למועדון מעריצי בולגריה ולרחלנילי כמה את חמודה מצרפת אותי למועדון עוד לפני שכף רגלי דרכה בבולגריה-מקדוניה. יש לי עוד חודש לתכנן. כל יום המסלול משתנה כי
אני מגלה מקומות נוספים שראויים לביקור ומתלהבת מהם מאד.
תודה רבה על האינפרומציה.
אלונה - תודה רבה גם לך. לא שלחת לי את הקובץ של תקווה אני מאד אשמח לקבלו.
המייל שלי:
חן חן לנשות בולגריה היפה.
רחל לבון -
ל-mi ,למועדון מעריצי בולגריה ולרחלהי רחל, כבר שולחת.
נילי לגבי כמה שעות נהיגה. ככה, מפלובדיבק לוליקו טרנובו זה משהו כמו 3 שעות נהיגה. כלומר בפועל 4. מוליקו טרנובו לרוסה - גבול עם רומניה זה שעתיים. כלומר שש. עוד שעה עד הטבעת של בוקרשט כבר שבע. וזה בלי עצירות של קפה ואוכל. על הטבעת של בוקרשט אפשר "לבלות" המון זמן לפחות הייתי מוסיפה שעתיים עד לנמל התעופה. בנמל אפשר להיות שעה וחצי מראש. לא צריך יותר מזה. מה שיוצא לנו זה שמפלובדיב צריך לצאת ביום ראשון על הבוקר. ולבזבז יום קשה ומעצבן בדרך. הייתי מציעה כאלטרנטיבה אם זה אפשרי, לעשות את כל הדרך הזאת ביום ראשון, להישאר לישון בבורקשט ולטוס ביום שני על הבוקר הביתה. יש בתי מלון זולים בקרבת נמל התעופה (יש המלצות ב- 1001 טיפים). גם אם נראה שניתן להגיע לטיסת ערב ביום ראשון אנחנו מכירות את הדרכים לא דרכים של בולגריה ואת טבעת בוקרשט חשתי על בשרי לא מזמן.
אלטרנטיבה נוספת היא לבדוק אם יש בית כנסת בוליקו טרנובו. אולי אפשר ליצור קשר עם זה שבפלובדיב ולשאול אותם. אם כן, זה יקצר את הנסיעה לרומניה בארבע שעות לפחות. אני אנסה לחפש באינטרנט אם יש משהו לגבי בית כנסת בטרנובו.
אלונה
-
ל-mi ,למועדון מעריצי בולגריה ולרחלטוב, הרבה לא מצאתי לצערי אבל הנה אתר של חב"ד בסופיה
http://www.chabad-bulgaria.org/tools/feedback.htm
אולי כדאי לכתוב להם או אפילו להרים טלפון ולברר אם יש בית כנסת בוליקו טרנובו או רוסה מה שיקצר משמעותית את היום הארוך לפני הטיסה.
אלונה -
ל-mi ,למועדון מעריצי בולגריה ולרחללא יכול להמליץ לאף אחד לעשות משהו שאני נמנע ממנו ככל שאוכל וזה לתכנן להגיע לשדה התעופה לטיסה הביתה בדקה ה-90 .
אני יוצא מנקודת ההנחה שאני מנווט בדרך לא מוכרת ולא מעודכן בבעיות שקימות בדרך ולכן מעדיף להגיע לקרבת שדה התעופה לילה קודם.
עצתי-אם הטיסה היא ביום ראשון אזי את השבת יעשו בבוקרשט או כמו שנכתב באחת ההודעות אם אפשר יחזרו ביום ב' ואז הכל פתוח.
אלונה הביאה את המידע הכי עדכני על מה קורה בדרך לשדה התעופה. לפי זה גם לינה בוליקו טרנובו לא פותרת מאומה. במעברי גבול אתה לא אדון לזמנך. פקיד שקם על צד שמאל יכול לשבש כל לוח זמנים.
הקרן אור היחידה היא שמדובר ביום ראשון ואולי התנועה בבוקרשט הרבה יותר דלילה ממה שאלונה חוותה.
אני לא הייתי לוקח את הצ'אנס הזה ובדרך כלל אני די מופרע.
מקווה שלא סיבכתי לכם את החיים
רנצי -
ל-mi ולמועדון מעריצי בולגריה היפהעד כמה שאני יודעת הקהילה היהודית בבולגריה קטנה.
קשה לי להאמין שיש בית כנסת בוליקו טורנובו או סמוך לגבול עם רומניה במיוחד לאחר שקראתי את התיאור של אמה על מסע החיפושים לאחר בית הכנסת בפלובדיב .
מכאן שהאפשרות היחידה כנראה לבלות את השבת בבולגריה עבור המשפחה של mi היא בפלובדיב, וזה יתאפשר רק אם הם ינהגו כל יום א' לבוקרשט(אני מניחה שיש במשפחה מספר נהגים), ויטוסו רק ביום שני בבוקר.
אם הטיסה שלהם ביום ראשון בערב, אז הם יאלצו לבלות את השבת בבוקרשט.
כיון שזה המצב, נוכל להמשיך לעזור רק לאחר שהמשפחה תחליט היכן היא נמצאת בשבת ונדע כמה ימים נטו יש להם לטייל בבולגריה.
נילי -
ל-mi ,למועדון מעריצי בולגריה ולרחלשלום לכם
אני רק יכולה לחזק את דעתו של ראנצ'י לגבי נסיעה לשדה התעופה אוטופני מנסיון אישי של שנה חולפת. היתה הצפה רצינית בדרך לשדה התעופה ולמרות שאנו דוברים את השפה לא הבנו מה בדיוק קרה שהיתה הצפה כזו רצינית. מים הגיעו לגובה של מטר. שום שילוט חילופי לא שמו כדי להגיע ממרכז בוקרשט לשדה התעופה. נעזרנו המון במקומיים . באחד המקומות נתנו טרמפ לגברת שהראתה לנו את הדרך עד מקום מסויים, תארה לנו את ההמשך, ולבסוף ראינו מיניבוס תיירים נוסע לפנינו והחלטנו שהוא בוודאי נוסע לשדה התעופה - למזלנו הוא אכן נסע לשם אבל זה היה הימור. המזל הגדול יותר היה שזה קרה ערב לפני הנסיעה ולא דאגנו כי ידענו שעד למחרת היום בוודאי נגיע.
לנו במלון RIN המצויין ליד שדה התעופה - פירסמתי עליו טיפ. הוא מלון ארבעה כוכבים ומדי פעם יש לו מבצעים. שנה שעברה באוקטובר לקחו לנו 39 יורו לזוג כולל ארוחת בוקר שבמקרה שלנו סופקה בטייק אאואי כיון שחזרנו לפני שנפתח חדר האוכל.
נסיעה טובה
רחל לבון -
ל-mi ,למועדון מעריצי בולגריה ולרחלמה אני אגיד לכם?
איך שהוא לא נראה לי כמות שעות הנהיגה בכבישי בולגריה המחודשים.
ממליצה לבדוק עם חב"ד לגבי וליקו טרנובו.חייבים בית כנסת??פשוט לטעמי הנהיגה הרבה לא מצדיקה.אפשר להיתקדם כמה שיותר לגבול.לבלות שישי שבת בכבר כל שהו,במנוחה וטיולים רגליים,רצוי לבחור כפר יפה,או אפילו ללון בוליקו במרכז ,קרוב לעיר העתיקה.
לטיול של אלונה,לשבועיים,הפרשי מחיר לטיסה היו ממש כדאיים,לתקופה קצרה כל כך עם שבת מנוחה,לדעתי קצת פיספוס.לא נוראה,ספרו לנו אחרכך מה הוחלט.
אמה -
ל-mi ,למועדון מעריצי בולגריה ולרחלתוך כדי חיפוש על העיר וליקו טרנובו,מצאתי מידע על מופע אור קולי בצרביץ'.אלונה ,במיוחד בשבילך,אמרת שאת לא בטוחה האם יש בכלל.אישית כמובן לא ראיתי,ישבתי עם רבים אחרים על הספסלים אמרו שעוד מעט יהיה ולא היה
סיפרו לי שכן היו ומאוד נהנו.השאלה מתי ואיך יודעים שיש מופע??
http://www.velikoturnovo.info/id-22/setLanguage-1/%D1%88%D0% BE%D1%83-%D0%B7%D0%B2%D1%83%D0%BA-%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%B5% D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0.html
אולי לרחל יתמזל מזלה וסוף סוף נקבל תמונות וחוויות ממקור ראשון
אמה -
ל-mi ,למועדון מעריצי בולגריה ולרחלהמופע קיים גם קיים!
הוחלט לא להעלותו בזמן שהותה של אלונה באיזור הסמוך לווליקו טרנובו, כיון שאלונה סירבה בתוקף לטפס למצודה ביום.
וחוץ מזה אלונה רצתה לבקר גם בשנה הבאה במסעדה האהובה עליה בווליקו טורנבו...
והרי עדויות מן השטחמחודש יולי האחרון!
נילי
-
ל-mi ,למועדון מעריצי בולגריה ולרחלזה יום ניסים כנראה.
נילי, כמעט והשתכנעתי שזה אכן לא אגדה אורבאנית.
עכשיו אין ברירה, מאמינה וגם מתכוונת לבדוק את זה מקרוב ובקרוב.
אלונה -
ל-mi ,למועדון מעריצי בולגריה ולרחלכתבתי לא פעם כי המופע מתקיים רק כשיש מי שמשלשל ב מ ז ו מ ן לחברה המפעילה סכום מנימלי לפי דרישתם.
זה קורה כאשר מגיע טיול מאורגן מספיק גדול. בזמנו סכום המינימום היה 250 לבות. זה לא הרבה למי שרגיל לשלם סכום כזה לכרטיס זוגי לתיאטרון או אופרה במרבית אירופה המערבית. אבל בבולגריה זה הרבה מאד כסף.
אלונה לא פריירית וכך גם תושבי וליקו טרנובו ועד שמגיעה קבוצת הפריירים התורנית העסק לא מופעל. אבל אם מישהו ישלם יהיה לו מופע פרטי ובזכותו של הצדיק הנסתר כל האחרים יחגגו. -
ל-mi ,למועדון מעריצי בולגריה ולרחלרנצ'י, רק לעדכן - את ה-250 לבה היינו מוכנים לשלם. אלא שהמחיר היום 800 לבה... ולבודד הוצע ב-50. בתנאי שיש עוד קבוצה שתשלים ל-800. זכרתי את ההמלצה שלך של לשבת בארבנאסי ולתפוס את המופע מלמעלה. רק שקודם לכן היה צריך לברר אם יש או אין, בלשכת התיירות אמרו שזה עסק פרטי והם לא מספקים מידע. אז צריך היה להתקשר מטלפון הישראלי שלנו לטלפון בולגרי לחכות המון זמן על הקו לדבר עם מענה אוטומטי בבולגרית וכו'. בסוף התקמצנו וויתרנו.
אולי בפעם הבאה כשלא נהיה רבים כל כך...
אלונה -
ל-mi ,למועדון מעריצי בולגריהבואו נחזור למשפחה של mi.
לפי המפה שיצרה אמה ברוב אדיבותה בעזרת ה- google maps הנסיעה מפלובדיב לבוקרשט תימשך 6 שעות( 390 ק"מ) ללא עצירות וללא פגעים בדרך. גם אם היא תימשך 10 שעות עדיין זה תסריט אפשרי ליום א' ולחזרה לארץ ביום ב'.
אם הם יצאו ביום ראשון מבוקרשט ויחזרו ביום שישי לפני כניסת השבת לבוקרשט, אז זה מותיר להם מעט מאוד זמן לטייל בבולגריה.
נילי -
ל-mi ,למועדון מעריצי בולגריה ולרחללנילי אכן היה מזל גדול והתמונות מאד יפות. בחודש אוקטובר קשה לי להאמין שיהיו הרבה תיירים כדי להפעיל מופע כזה.
רחל לבון -
לניליהכדור כעת בידהם.בינתים אנחנו סתם מקשקשים על מה אפשר לעשות ב 800 לבות. -
800 לבותאין ספק ש800 לבות הן סכום יפה בבולגריה.
לפי תחשיב של 40 לבות ללילה ולארוחת בוקר(זה מה ששילמנו כזוג בקופרבשיצה ובספרווה בניה)אפשר ללון במשך 20 לילות בבולגריה. לפי התחשיב הגבוה ביותר ששילמנו בצימר- 50 לבות בבצ'קבו -אפשר ללון רק 16 לילות בבולגריה.
לפעמים נדמה לי שאפשר לנעול את הבית ולטייל בבולגריה ועוד לצאת בפלוס...
אפרופו המופע האורקולי בוליקו טרנבו- לא היה לי כלל מושג לכך שהתמזל מזלנו. הרי ההכנה שביצעתי לטיול בבולגריה הייתה די שטחית. קראתי בלונלי פלנט, שיש מופע כזה. כיון ששנה קודם חזינו במופע של פירוטכניקה על הלבניות בנמל של קוויבק סיטי לרגל יום ההולדת של העיר, וזה התבצע ברחוב, היה ברור לי שבמופע כזה צופים באופן חופשי מן הרחוב....הלכנו בוליקו טרנובו וחיפשנו אנשים הצופים מן הרחוב במבצר, ומצאנו את הספסלים. ישבנו וישבנו, ובדיוק בשעה 22:00 החל מופע הקסמים. אבל שתהיו רגועים בקוויבק זה היה הרבה יותר מודרני ומרשים...אז אם לא תראו בוליקו טרנובו , אז תקפצו לקויבק, שגם היא עיר מדהימה, אך זו אופרה אחרת. לא נערבב בשאינו מינו.
נילי