טנריף - ברצלונה - שייט
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 4אימי לאחר 150 מ' הבינה שאת הטיידה היא הכירה וחזרה לרכבל ולאבי שחיכה למטה. שאר החבורה גם הקטנה בת ה- 5 עלינו עד למעלה. בתמונות המצורפות אני מנסה להעביר מה ראינו. אך עין המצלמה אינה מעבירה את העומק ואת המרחב. הנוף פשוט מהמם. כל העלייה והקשיים מתגמדים לעומת העוצמה שאתה מרגיש. כאילו אני משה במעמד הר סיני. האי נפרס מתחתיך ובעצם אני מרגיש כמו ציפור ממרומה בשמיים. זוכרים שבדרך ראינו אי שכן ? מכאן נוספו שניים נוספים, האיים (לה פלמה, 127 ק"מ וגראנד קנריה, 67 ק"מ).
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 4
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 4מצד שני מה אנו מצפים מלע הר געש ? לראות פתח. לראות את אמא אדמה. וכך המפח נפש. אומנם ריח חריף של גופרית היה באוויר אך פתח, כלום-סגור . כאילו מישהו שם יריעה שלא נראה את החור, שלא נראה מאיפה אמא אדמה מוציאה את חרון גרונה.
לא נורא. לא הכל אפשרי. נחפש הר עם חור ...
מתחיל לרדת ושוב הולכים 50 מ' נחים 5 דקות, הולכים 50 מ' נחים 5 דקות. כמובן שהרינג'ר לא אמר דבר (פשוט היה רינג'ר אחר !!! ) ומה רואות עיניי. גיסי זה שהולך כל סוף שבוע לטיולים רגליים ביערות ישראל, שפוך. הבחור אומר לי יואל שאפו, חזרתי למסעות בהרי גורל. חשבתי שזה טיול משפחתי לא טירונות גולני.
מנוחה קלילה להסדרת הדופק ולחץ הדם, ירידה ברכבל, פגישה ונשיקות עם הורי (שחשבו כבר לקרוא לחיל האוויר הישראלי שיחלץ אותנו ...) ואנו בדרך לנקודה נוספת בשמורה.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 4מול מרכז המבקרים, נמצא סלע שאומרים שהינו המצולם ביותר בעולם (Cinchado). הצוק המכונה "פטרייה".
כנראה שהעייפות מהר גרמה שרוב הקבוצה נשארה במכוניות ורק מעטים ירדו להצטלם ליד ה"פטרייה".
חזרו לדירות לנוח, בערב יוצאים לחגוג לבן שלי שהופך לגבר (18).
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 4יצאנו לעיר לאס אמריקאס (Las Americas) למסעדה העונה לשם הוטרס (Hooters), ייחוד המסעדה הינן המלצריות עם "חזון" ועם הסבר פניך לתייר .... הדגשתי בפני בעל המסעדה מדוע באנו וכך כל הערב הבן הרגיש כמלך סיאם כאשר בנות פיזזו סביבו ולא החסירו ממנו דבר.
לומר את האמת בהתחלה פחדתי מה אימי תאמר אך זה לא היה נורא וסה"כ הארוחה היתה משביעה לאנשי הבשר הארגנטינאים.
בחזרה נתתי לאחותי לנהוג מכיוון שלא רציתי שרשיוני ישלל ...
לילה טוב
-
ליואל מאורן: כיף לטייל איתךהיי אלונה
טיול הסיוט לבן הפך לטיול כייפי. פשוט האבא ידע היכן לשלוח את הבחור הצעיר
יואל -
ליואל מאורן: כיף לטייל איתךהיי אורן
מעניין שביקרת בטנריף ...
כולם לא יודעים שיצאת בשליחות חשאית, פורטוגל זה רק הכיסוי
יואל -
ליואל מאורן: כיף לטייל איתךהיי יואל תודה זמנית.אני איתך כל הדרך.
וגם בעניין התמונות.אבל איפה המלצריות עם החזון? -
ליואל מאורן: כיף לטייל איתךבוקר טוב
אני מבין שבדקת לחץ דם והוא נמוך ...
ברוב התמונות הבן מצולם איתם. כיום הוא רכוש צה"ל, יש צורך לאישור מדובר צה"ל.
בכל מקרה נשאיר את התמונות ליד הדמיון
יואל -
ליואל מאורן: כיף לטייל איתךבוקר טוב יואל
מכל השנים הרבות של פעילות גופנית איטנסבית מה שנשאר זה לחץ דם,כולוסטרול ודופק נמובים מאוד. קיויתי שתצליח לשים כאן כמה תמונות של משהו בריא יותר מקפה השחור.
-
ליואל מאורן: כיף לטייל איתךאורי
רק מלחשוב מה האמהות בפורום יעשו לי אני אקבל חררא ...
יואל -
ליואלהי יואל,
הצטרפתי לטיול שלכם ואני עוקבת בענין רב אחרי הסיפור והתמונות
,
הביקור בהר הטיידה נראה מאוד מעניין ומוצלח, התמונות (כולל אלה של הדרך לשם) נותנות הרגשה של מקום/נוף בראשיתי
,
תודה,
הגר. -
ליואלהיי הגר ותודה שהצטרפת
את לא טועה קיימים מספר מקומות שהרגשנו שאנו לבד. מזל שהבאנו אוכל ומים. אין שום גזלן שמנסה לעשות כסף
יואל
ממשיך ליום 5. -
טנריף - ברצלונה - שייט יום 5יום 5 יום שלישי (23.3)
היום נתפצל. הקרביים שבחבורה יבצעו מסלול הליכה ובעלי הכושר המוגבל יראו נוף ובתי קפה.
יציאה בשעה הרגילה (09:00) לשים בתיק מגבות, בגד ים מתחת לבגדים, מכשיר מגן שמש, כובע, אוכל ומים לשתייה). הכיוון לוס גיגנוס וזאת לבצע את המסלול של קניון מַסְקה (Masca).
בגדול יש שני דרכים לבצע את המסלול. הזול - להגיע לכפר מַסְקה לרדת את הקניון ולחזור את כולו בעלייה.
הדרך השנייה הינה להגיע למרינה של (Los Gigantes) לשלם לאחת הסוכנויות שדואגת לשינוע ימי ודואגת גם להזמין מונית. סוף המסלול הינו ירידה לים וכך מגיעה סירה האוספת אותך ללוס גיגנוס.
כמובן שהוחלט מראש שאנו עושים את האופציה היקרה.
שוב פנינו לצד המערבי של האי. ההרים בצד ימין והים בצד שמאל. מזג האוויר נפלא אין ענן בשמיים ולכן הפעם האי לה גומרה נראה בשיא תפארתו. שלט שמאלה ללוס גיגנוס. ופתאום כאילו משום מקום נגלה מפרץ יפיפה (אומנם הבנייה הרבה של המלונות פוגמת) של צוקי ענק ומרינה קטנה, צבעים בהירים של הבניינים. פשוט מקסים.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 5הגעה למרינה, חיפוש חנייה (הרי צריך להשאיר שני מכוניות לכל היום). קניית כרטיס לחזרה ע"י סירה (10 יורו לאדם), הזמנת מונית (20 יורו למונית) לנסיעה של חצי שעה למסקה ואני רונית והורי (בעלי הכושר המוגבל) נוסעים אחרי המונית ברכב השלישי. יש לדעת שקיימים 3 איסופים (בשעה 15:30, 16:00, 16:30) , באם פספסת אתה חוזר בכוחות עצמך. מקווה בשבילי ובשביל החבורה שהם יספיקו ב- 4.5 שעות לחצות את הקניון (לפי הטיפים, יש מטיילים שעשו את המסלול ב- 3 שע' וכאלה ב- 5 שע' (אורך המסלול כ- 5 ק"מ)).
אבי לא יכול לצעוד הרבה ובמיוחד בדרך לא סלולה ולכן הוחלט שהם לא יבצעו את מסלול הטבע אלא אני ורונית (שאחרי אתמול שרירי רגליה נתפסו) נתחבר אליהם ונבצע מסלול תיירותי שיסופר בהמשך. עקב הנסיעה האיטית בכבישי הצד המערבי, אמרנו שאם נספיק נחזור ונצטרף לסירה היוצאת להביא את החברה ואם לא אזי נפגש בדירה.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 5הדרך למסקה מדהימה (ממליץ לכל אחד גם לאלה שלא יבצעו את מסלול ההליכה) במיוחד שאני מרגיש בטיול מאורגן ולא חלה עלי חובת ההוכחה. בתחילה קיימת עלייה שלא נגמרת , אבל הרי לכל עלייה יש ירידה ואז לפתע מופיע שביל נחש בתוך הצוקים ...
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 5הכפר מַסְקה (Masca) באזור לאס פוֹרטֶלַס (Las Portelas) המכונה גם "הכפר האבוד", הוא כפר קטן שבו מתגוררות כמאה משפחות בלבד (ככה רשום בספרים - לא עמדתי וספרתי ..). עד לשנת 1971 (שבה נסלל הכביש המוביל לכפר), הכפר היה מנותק לחלוטין והדרך היחידה להגיע ולצאת משם היתה ברכיבה על חמורים או על גמלים. כיוצא מזה הכביש מאוד צר ובהרבה מקומות אי אפשר לעבור שני מכוניות. פעם ראשונה אני נתקל במע"צ הטנריפי. תחזוקת הכביש אינה בהכרח ריבוד אספלט. יש צורך לתחזק את הרשתות המחזיקות את הסלעים הנופלים על הכביש. יכול להיות שאם הייתי מקומי הייתי מתעצבן איך נלקחת ממני חצי שעה בצהרי היום אך לנו התיירים שמחה וששון. כולם יוצאים מהמכוניות מצטלמים, מצלמים את הנוף המדהים, מוציאים את הטרמוס עם הקפה וממתינים.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 5ממשיכים , נצמדים לתחת של המונית שלפני ומגיעים לכפר מַסְקה. קיימת בעיית חנייה ולכן אני מחנה בחנייה של מקומי (פקח רק פורק סחורה .. ) ויורד עם הורי לומר שלום לקרביים ולצפות בנוף.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 5
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 5