טנריף - ברצלונה - שייט
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 6אולי לסטריפ בלאס אמריקאס אין את המלונות של הסטריפ בלאס ואגס אך כמות האור, וכמות הפאבים / מסעדות לא מביישת אותו. בדיעבד מצטער שביליתי רק לילה אחד בסטריפ.
באמצע הסטריפ בנו קומפלקס ענק הידוע בשם (Mare Nostrum Resort), אתר (http://www.marenostrumresort.com). המורכב ממלונות 5 כוכבים, 12 מסעדות, קזינו ותאטרון. הכל מסתתר מאחורי קולונדות רומאיות גרנדיוזיות ופסלים קלאסיים. הזכרתי את לאס ואגס ??
בקצה הסטריפ שוד ושבר, חנות זארה ענקית בעלת 3 קומות. נראה לכם שהמשכנו בהליכה ? כאילו מגנט שאב את כל הנשים פנימה ואפילו את גיסי שהחליט שהוא קונה כובע. היה חייב להשוויץ בשקית של זארה לחברה בעבודה.
ידעתי שלא נראה את הבנות בזמן הקרוב (עד שהן ירצו את כרטיס הפלאסטיק ... ) ולקחתי את אבי לצפות על הבנות מבית הקפה הסמוך.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 6הזמן חלף עבר לו (נדמה לי כשלושת רבעי השעה) והבנות יצאו לחפש את בעלי הממון. תשלום מהיר בשני המקומות (בית קפה וזארה) ואנו הולכים שוב.
כמובן שכולם רוצים גלידה עם 3 / 4 / 5 כדורים (גלידה בכל מיני טעמים שאין בארץ). חצי שעה נוספת ואנו במכוניות.
לילה טוב.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 5היי ענת
אחד השיקולים שהנחה אותי זה ביחד ולחוד.
יכולתי לחסוך בעלויות (לקחת דירה יותר גדולה ורכב מסחרי ל-12 איש) ואז מה ? הייתי מרוויח עוד כמה שקלים אך לקראת סוף הטיול היינו פקעת עצבים.
עצם זה שהיתה הפרדת כוחות בין המשפחות עזרה לשקט
תכנון ?
אין ספק שקשה לקלוע לטעם של כל אחד.
ברגע ששיתפתי את כולם בתכנון חלק מהאחריות נופל עליהם ואז אין מצב שתיזרק שאלה לאוויר (מה אנו עושים כאן ?)
צריך לעשות הרבה שיעורי בית וכיום אני מכיר את טנריף טוב יותר מאשר לפני שנה
ושמתם לב שזוכי השרדות טסו לטנריף ?
יואל
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 5מר X נזכרתי בעוד דבר
אין תחנת דלק בתוך שדה התעופה ולכן תמלא מיכל מלא הסמוכה לשדה התעופה
יואל -
טנריף - ברצלונה - שייט יום 5המון תודה על הסיוע!!
זהו ירח הדבש הראשון והיחידי שאני מתכנן בחיי
יוצא עם אהובתי באיחור של שנה בדיוק עקב חוסר זמן פנוי קודם לכן..
(אבל אפשר להסתכל על זה גם ככה-אנחנו חוגגים את יום השנה לנישואינו)
למרות שהיינו כבר על רוב הכדור, לספרד טרם הגענו ואני משום מה, מתרגש. אולי בגלל המורכבות של הטיול, אולי בעצם בגלל הסיבה?
לשאלתך, הקונוטציה שלי לשיט תענוגות זה הספינות שיוצאות מחיפה עם מהמרים ומופעי זמרים...
אמנם לא הייתי-אבל שמעתי על הזוועות, ולכן.. אולי בהמשך.
שוב יואל, אלפי תודות על המידע חסר התחליף שהעלית, ועל צורת הכתיבה היפה שעזרה לי כלכך להתחבר ולהרגיש כאילו כבר הייתי שם-וכאמור בתזמון מעולה.
מר X. (השם הוא בועז)
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 5היי בועז
אז בשנית מברוק
ואל תאמר משהו שתצטער עליו אחר-כך.
"זהו ירח הדבש הראשון והיחידי שאני מתכנן בחיי"
הלוואי ותתכנן עוד ירח דבש (25 ו- 50) כן זה נראה עוד רחוק
יהיו עליות ומורדות אך בסוף מגיעים לזאת !!!
לנושא השייט - חבל שקראת רק צד אחד של המשוואה. טוענים ודי בצדק לדעתי (והאישית בלבד - שלא יתבעו אותי על הוצאת דיבה) אך טיולי הקרוזים היוצאים בישראל מדורגים בעיניי כציון 4 מתוך 10. לעומת שייט שאנו לקחנו ומצויין כ- 9 מתוך 10.
לדעתי ריכוזיות ישראליים במקום אחד וצפוץ מוציא את הרע מהם לעומת זאת באונייה שאנו שטנו היו 10 משפחות ישראליות ולא שמענו ציוץ.
אולי עד הטיסה אגיע לסיפור השייט אך דעתי שונה ממך על טיולי קרוזים.
באיזה אזור לקחתם את היחידה ?
האם הוזמן הרכב ?
יואל
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 5הי יואל,
הצטבר לי המון חומר להשלים פה בפורום.
היום התחלתי עם האשכול שלך.
חייבת קודם כל ולפני הכל להביע את צערי ותנחומיי על מות אביך.
הרבה בריאות טובה לחמותך ולכל בני המשפחה.
הספקתי רק לראות את התמונות היפות. על הטיול עצמו אקרא בהמשך.
רק טוב,
זיוית
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 5היי יואל,
אני מניח שאתה צודק. הפלגות ה"שכונה" שיוצאות מישראל לא דומות לאלו שאתם לקחתם וכאמור, טרם התנסיתי ומה שרשמתי-זה בבחינת עדות שמועה בלבד.
שמעתי גם שהקרוזים באלסקה או בקריביים הם חוויות מדהימות.
הצדק אתך-ולא אכליל. אגב, השיט שלכם באיזו חברה היה?
לגבי שאלתך, הזמנו רכב "סיאט אלתיאה" דיזל מAVIS, שאמור לחכות לנו בשדה הצפוני. (מקווה שאכן נקבל דיזל ידני-אני מאוד אוהב) הרכב עם חבילה מורחבת של כל סוגי הביטוחים וביטולי ההשתתפות העצמית.
היחידה הינה של RCI ונקראת "סנטה ברברה גולף אנד אושן קלאב", ממוקמת בחלק הדרומי.
למרות זאת נטוס אל ומ-השדה הצפוני משיקולי מקומות על הטיסות מברצלונה ואל מדריד.
בועז.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 5בועז
את הקריביים עשיתי כסיפתח
החלום הבא שלי להגיע להוואי, לעלות למערב קנדה ולסיים בשייט לאלסקה. אנו עשינו את השייט עם חברה איטלקית בשם MSC.
ראיתי הרבה מכוניות סיאט בחניית חברות ההשכרה. תמיד הם משדרגים לכן תבקש במפורש רכב עם גיר ידני.
היחידה זאת 3489, נכון ?
שתי מטר מהשדה תעופה הדרומי. גם אנחנו נחתנו בצפוני עקב שיקולי לו"ז.
בדיוק מעליכם מעבר לאוטוסטרדה נמצא מופע האבירים, ומשמאלכם מכוניות המרוץ.
אתם סגורים מה אתם עושים על האי או שאתם באים לבטן / גב ?
בתי המלון סגורים בברצלונה ובמדריד ?
בקיצר לך לבלות זוג צעיר
יואל -
טנריף - ברצלונה - שייט יום 5היי יואל
אני לא סגור על מספר היחידה,ייתכן ואתה צודק..
כן-אנחנו מתחילים לגבש רעיונות מה אנחנו הולכים לעשות, ומסלול.
ככלל אני אוהב חופשות אקטיביות, וכן-בחופשה כלול מעט בטן גב
המלונות סגורים (וזה היה נבון לסגור אותם מראש-אזלו כל המקומות)
בברצלונה זה יהיה ה"קטלוניה רמבלה(ס)"
במדריד זה יהיה ה"סנאטור גראן ויה"
הכל הוזמן דרך הטריפ אדוויזור-ואז בוקינג.קום
סיאט מייצרת (אך ורק) בספרד ומכאן ההיצע. אני לא דואג למחסור
זאת בעצם פולקסוואגון מחופשת, כך שאני מניח שיהיה בסדר..
מקווה שלא יהיה ממש נורא המרחק בין השדה הצפוני לדרומי,
ומקווה שכייסי ספרד ייצאו לפגרת רבעון או משהו, ממש לא בא לי להצטרף לסטטיסטיקה (שמשום מה מופיעה פה כמעט בכל טיפ או כתבה).
הולך לבלות
בקרוב..
בועז -
טנריף - ברצלונה - שייט יום 57 לחודש זה כבר פה
המרחק בין שדות התעופה שעה.עדיין לא הגעתי לזה אך ניסו לכייס את אבי בפעם השנייה בתחתית. מסכן הבחור שחטף את הימנית של אבי ישר לסרעפת
יואל -
טנריף - ברצלונה - שייט יום 7יום 7 יום חמישי (25.3)
מכיוון שלא ניתן לעשות את טנריף בשבוע החלטתי לוותר על סנטה קרוז דה טנריף (Santa Cruz de Tenerife) שהינה עיר הבירה של האי. ולהיות בעיר השנייה בגודלה באי.
היום יש יציאה מוקדמת. יש לנו נסיעה של שעה ועשרים עד לפוארטו דה לה קרוז (Puerto de la Cruz) הנמצאת בדיוק ממולנו בצד השני של האי.
למה בחרתי בפוארטו דה לה קרוז ולא בסנטה קרוז דה טנריף ? לפוארטו דה לה קרוז יש פארק קטן ובו חוות תוכים. אתם שואלים ? בשביל חוות תוכים נוסעים עד פוארטו ? אז כן, הפארק הקטן גדל והתפתח וכיום יש בו 150 סוגי תוכים בהיקף של 3,000 תוכים (האוסף הגדול ביותר בעולם). חוץ מזה הפארק הפך לשמורה בה חיים גורילות ושימפנזים, נמרים, יגוארים, תנינים, צבי ענק מגלפגוס, כרישים, שקנאים, עופות פלמינגו, עגורי כתר, פינגווינים, אריות הים, דולפינים ומהלווייתנים ואקווריום ענק עם 1,200,000 ל' של מים וחיות אוקיינוס, ומתחם של פינגווינים (Penguinarium). שם הפארק הינו לורו פארק (Loro Park).
אני מנסה בדר"כ לא לנסוע על אותו כביש באותו היום. ולכן הוחלט שבבוקר ניסע בכבישים הצרים במערב/צפון ובחזרה על האוטוסטראדה.
יצאנו כאמור בשעה 08:00. ביום העלייה לטיידה ראינו בדרך חנות ולידה אוטובוסי תיירים. אני וגיסי חשבנו שזה יקב מקומי ולכן היום נעצור בו. התברר שזאת חנות רגילה עם דברים לתיירים מאוכל, כלים, צלחות, בובות, סיגרים ועד לחרבות. בני החולה על חרבות ביקש כמתנת יום הולדת מהדודות שלו חרב כמתנה. בנוסף כולם קנו מתנות לחברים בעבודה.
נסיעה רצופה של שעה הביאה אותנו לפאתי פוארטו דה לה קרוז. עבודות בכביש גורמות לסיבובים ולאיבוד אחת מהמכוניות. גם הקשר ה"לוויני" אבד עקב סוללות מתות. בסוף נמצאה האבדה (הגיעו לבד לפארק).
משלמים 3 יורו לחנייה לכל היום ונכנסים.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 7בשונה מפארקי שעשועים שבהם אתה שומע רחש דומה לזמזום דבורים (שיח הילדים הנרגשים לפני הכניסה) כאן התחושה שונה לגמרי. מסביבך הכל ירוק ורחש ציפורים באוויר. חוץ מזה המתחם הנגלה לעיניים הינו פסטורלי. זאת מכיוון שלפניך מופיע כפר תאילנדי (הכפר נוצר בזכות הקשר בין תאילנד לטנריף, ביקור של נסיך סיאם בתחילת המאה הקודמת שהתאהב במקום יצר קשרים מסחריים בין קבוצת לורו פארק ותאילנד).
כניסה מהירה בזכות הכרטיס המשולב שנקנה עם פארק סיאם (בדיקת גלאי טביעת אצבע) ואנו בפנים. בקבלה יש ברכת דגים ונחלים קטנים בין המרצפות.
לקחנו את מפת הפארק ובדקנו את שעות הופעות - לוויתני אורקה, דולפינים, אריות ים והתוכים. קבענו מקומות מפגש למקרה שנפרדים (ותמיד נפרדים). רצנו כמובן להופעה הראשונה של הדולפינים. לומר את האמת לא משהו (אבל זה מנקודת מבט של מישהו שהיה בעולם הים בסן דייגו ובאורלנדו) ולכן התשובה צריכה להיות של ילדי אחותי, הם נהנו עד לגג. הבטתי יותר על ילדי אחותי מאשר על ההופעה.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 7
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 7כמובן שהיינו בכל ההופעות, אך כאן האווירה היתה שונה מפארקי המים שהייתי. בחלק מהזמן אני ורונית נפרדנו מהחבורה הצוהלת והלכנו לשבת בצל ליד ציפורי השיר. היה כייף לשים את הראש על רגלי אשתי ולנמנם לצלילי אגם הברבורים של להקת "ציפורי הזמר מטנריף".
סה"כ הזמן עובר מהר והשעה הגיע ל- 16:00. פשוט הבטן החלה לקרקר ואני רציתי לאכול במסעדה בעיר (כרגיל בפארקים המחירים בשמיים). לידיעה - דמי כניסה 31.5 אירו למבוגר, 20.5 אירו לילד בגיל 11-6. כרטיס מוזל עם פארק סיאם (דמי כניסה 49 אירו למבוגר, 33 אירו לילד בגיל 11-6). פתוח (08:30 - 18:45). אתר (http://www.loroparque.com/en/index.asp).
אנו מגיעים לרכבים ו... הקטנה של אחותי חסרה. כמובן שאחותי נלחצת ורצה בחזרה אל תוך הפארק, אני מצטרף אליה. האבידה נמצא לאחר כ- 5 דק' (אבל מרגיש כשעה), עומדת ליד בובת אדם בדמות ג'ירף.
חוזרים לרכב, נסיעה קצרה למציאת חנייה ואנו בעיר פוארטו דה לה קרוז.
הכיוון שלי הינו הטיילת המקומית ובניית החוף המלאכותי המקומי.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 7לעיר אין חוף ים ממשי (קיימת חתיכה קטנה שפונתה מאבני הבזלת) אך רוב הממשק עם הים הינו "לא בריא" לאוהבי השיזוף. הגענו לחוף. זה נראה ככל קאנטרי בארץ עם שומר ודמי כניסה ולכן לא נכנסנו. מה שניתן לומר על המקום העונה לשם "לידו מארטינז" (Lido Martinez) שנבנו 4 איים למבוגרים, 3 בריכות לילדים, 2 בריכות שחייה עם מי ים ו- 1 מועדון לילה השוכן מתחת לפני הים. הבטן החלה לעשות קולות. כרגיל כאשר יש 12 פיות יש פיצול וכך אחותי עם משפחתה ובני פנו למקדולנד המקומי לטעום עוד מנה שאין בנמצא בארץ ישראל, ושאר הקבוצה מצאנו מסעדה קטנה (La Paella) המתמחה בפאשה (Paella) המקומית (מאכלי הים למיניהם).
בתכנון שלי היה להגיע למסעדה אחרת הרחוקה 10 דק' הליכה מהטיילת אך לכולם לא היה כח.
כרגיל שרעבים המח לא עובד ולכן הוזמנו מנות גדולות זוגיות, שהתבררו כמגשי פיצות משפחתיים (הפיצות שטוחות אבל כאן מאכלי הים + הר האורז זה נראה כפירמידה ענקית).
אני חושב שאני ואבי התמודדנו יפה עם המשימה תוך ריקון ליטר בירה לקרבנו ודאגנו שלא יישאר דבר על המגש.
החברה חזרו ממקדולנד, הילדים שאלו מה כל השאריות על המגש. אני בשיא הרצינות עונה להם שזה ראש של ... וזה שפם של ... וזה צבות של ... וכמובן הם בקול גדול איחססססס. מה לעשות הגועל הזה טעים !!!
קפה שחור קטן להוריד את רמת האלכוהול בדם ואנו בדרכנו לחניון. כמובן שדרך של 10 דק' הופכת ל- 40 עקב כניסה לחנויות וקניית מתנה לשכנה שמשקה את העציצים ולידיד ששומר על הכלב.
אומרים על פוארטו שיש לה סממנים של כפר אירופאי, עם סמטאות ותריסים כחולים ועששיות שמציצות מבעד לחלונות. אני לא בדקתי זאת עקב קוצר הזמן, אולי בטיול הבא ...
סוף סוף במכוניות. חזרנו הפעם דרך האוטוסטראדה, יה כייף לשמוע את נחירות הילדים + לראות את מחוג המהירות נושק ל- 200. סתם ..... מותר 120 קמ"ש ולא עברתי את ה- 140 ...
לילה טוב.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 8יום 8 יום שישי (26.3)
בתכנון היה לצאת מוקדם על מנת להספיק לראות עוד משהו. העייפות עשתה את שלה והוחלט שאורזים לאט ויוצאים בשעה 11:00 (אחותי עם משפחתה חוזרת לארץ ושאר החברה, 7 נפשות ממשיכים לברצלונה). הוחלט שנסיים בארוחת בוקר צהריים במקום שיומלץ ע"י פקיד הקבלה.
הילדים עוזבים בצער את הדירה נפרדים זה מזה ותזוזה לשדה התעופה הצפוני. בדרך מתדלקים, קונים חטיפים לטיסה (לא מקבלים כלום בטיסה עם חברת ספיין-אייר) ומגיעים לשדה. מתברר שיש עיכוב של שעה וחצי וכך הולך התכנון לראות את המזרקה בברצלונה.
מרענן לגיסי איך הוא אמור לעבור בין הטרמינלים במדריד ועולים למטוס.
ברצלונה - אנו מגיעים !!!!
תם ונשלם חלק א
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 8יום 8 יום שישי (26.3)
לומר את האמת התלבטתי
האם לפתוח אשכול חדש או לא.
אבל לכבוד אבא, מעוניין שיהיה אכול אחד.
המשך -
ברצלונה - בניגוד לטנריף בה המידע בפורום יחסית מועט הרי על ברצלונה נכתבו מגילות.
אפרט בקלילות את מעללנו+תמונות ונמשיך לשייט.
נחתנו בברצלונה לקראת ערב. לקחנו שתי מוניות (עלות 42 יורו) למלון (CONDESTABLE), כתובת (RONDA UNIVERSIDAD 1 BARCELONA 08007 SPAIN). החדרים שהוזמנו מזמן ואף עם בקשה לעורף המלון לא חיבו לנו !!!
כנראה תפוסת ייתר או משהו כזה ו... לאחרונה הם שיפצו חלק במלון ליחידות עם מטבחים. אומנם ההגעה לשם עם מזוודות קצת קשה אך היה כדאי. אנו קיבלנו יחידה עם שני חדרי שינה וסלון + מטבח. בניגוד לזה הורי עם אחותי הקטנה קיבלו חדר אחד עם 3 מיטות ומטבחון. כמובן ששיננו ואחותי עברה אלינו לישון עם הבת והבן יישן בסלון.
עקב לוח הזמנים שהתעכב נושא המזרקה ירד מן הפרק. שאלנו את פקיד הקבלה למסעדה טובה באזור. הוא המליץ על אחת קרובה אך לדעתו לא בטוח שנצליח להיכנס, עקב החובה של הזמנה מראש). ניסינו כמובן ללא הצלחה. החיבור של רעב וחוסר ידע לאן ללכת גרם לנו לעבור את הכביש למסעדה סינית. בבית רונית מבשלת אוכל סיני, אומנם הורי לא מתים על האוכל הזה אך כשרעבים ...
בכניסה למסעדה ישבו זוג וחוץ מזה כלום. חשבנו שנפלנו ונקווה שלא נקבל קלקול קיבה. הורי לקחו את הלוסק למנוע בעיות והזמנו.
בתפריט היה בחירה רגילה או בחירות לכל המנות ל- 4 / 6 / 8 / 10 איש. אחותי לא רצתה לנסות את הכל ולכן הזמינה פריט מהתפריט. השאר ביקשנו מנה ל- 6 הכוללת את הכל. המחיר של 22 יורו לאחד נראה קצת יקר אך היינו רעבים.
שורה תחתונה - גם אחותי השתתפה בסעודה ועדיין השארנו אוכל בצלחת. איך שאומרים הגענו בזחילה לקו הסיום. עכשיו שאני מסתכל אחורה המחיר היה זול ...., כמו כן ביציאה המסעדה הייתה מפוצצת (אני לא רגיל ללכת לאכול ארוחה מלאה ב- 23:00).
כמובן שהיינו צריכים להוריד את האוכל ולכן הלכנו 5 דק' לכיכר קטלוניה ותחילת הרמבלה. לא צעדנו הרבה מכיוון שהאווירה לא הייתה הכי כייפית, הסתובבו חבורות או סתם נעמדו באמצע והרגשת שהם מחפשים משהו שיצית על מנת לגרום לאקשן. עשינו אחורה פנה וחזרנו למלון.
לילה טוב.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 9יום 9 יום שבת (27.3)
השכמה. עלייה לקומה 3 לארוחת בוקר ויציאה לברצלונה.
הכיוון לשכת התיירות בפלאזה קטלוניה, כתובת (Placa de Catalunya, 17-S), פתוח 09:00 - 21:00. כמובן צילומים בכיכר, איסוף מפות+מטרו, לוח רכבות לפארק אוונטורה, מופעי פלמנגו רצויים ועוד.
הגענו לרמבלה (La Rambla). איזו שונות מאתמות בלילה. אומנם היא רק מתחילה להתעורר אך האווירה של כייף מורגשת באוויר. החלטתי על דעת עצמי שאחותי תוביל ואני אצמד לאבא מאחורה (מספיק מה שקרה בטנריף). כמובן שההליכה איטית (ולא בגלל אבי) אלא בגלל שלל הדמויות / דוכנים הקיימים בשדרה. בפינת מס' 91 פונים אל תוך שוק בוקריה (Mercat de la Boqueria). כמובן שנקנו משקאות ופירות להמשך היום ופלחי אננס לזכר הטיול בתאילנד, וחזרנו לשדרה.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 9נכנסנו לכיכר ריאל (Placa Reial) המרובעת עם מזרקת שלושת הגראציות ועצי הדקל והמבנים העתיקים (1848-1859). המשכנו לפסל קולמבוס (Columbus Monument) אשר נבנה ב- 1888, עולים עליו במעלית הצפופה. במרפסת הפסל לא ניתן לראות הרבה (החלונות המצופים פרספקס מקושקשים וחרוטים (ורגע חשבתי שאני בישראל)). היכן שהפרספקס היה שבור הצלחנו לצלם, חיפשנו את רציף אוניות הקרוז לראות אולי אונייה אחת או שתיים.