בולגריה ב-3 לאוקטובר
-
בולגריה ב-3 לאוקטוברלמשפחת רמי, תעבירו לי את האי-מייל שלכם ואשמח לשלוח לכם קובץ של תקוה (כל הזכויות שמורות רק לה) עם קצת מילים ראשוניות בבולגרית, מפות ועוד.
לגבי הא"ב הבולגרי:
А а א'
Б б ב'
В в ו'
Г г ג'
Д д ד'
Е е י' (מבטאים כמו YE)
Ж ж - ז'
З з - ז
И и - י' (מבטאים כמו EE)
Й - מבטאים כמו I קצרה
К к - ק
Л л - ל
М м - מ
Н н - נ
О о - או (O)
П п - פ (P)
Р р - ר'
С с - ס'
Т т - ט' \ ת'
У у - (מבטאים כמו OO ב- BOOK)
Ф ф - פ - F
Х х - ח'
Ц ц - צ'
Ч ч - צ' (CH)
Ш ш - ש'
Щ щ - שצ' (מבטאים כמו SHCH)
Ъ ъ - מבטאים כמו A קצרה, בדרך כלל לא מבטאים ולכן България מבטאים כמו BLGARIA
Ь ь - אות שלא מבטאים ש"מרככת" את האות שבאה לפניה.
Ю ю - יו (U)
Я я - יאה (YA)
זהו, נדמה לי.
אלונה -
בולגריה ב-3 לאוקטוברלנוחות המטיילים מצורף סרטון של הליכה בתוך מערת LADENIK.
רחל לבון -
בולגריה ב-3 לאוקטוברהבנתי מאתר בולגרי שיש 10 אולמות במערה.אולם הקונצרטים נראה נחמד.כנראה לא צריכים לעבור את כל האולמות.האמת ,המערת גרון השטן,העליה לא קלה בכלל.עולים במדרגות ברזל קצת רטובות,מרוב העליה בקושי שמתי לב איך המערה נראת בפנים.בסופה עובר נחל,היציאה עד לחניה גם די ארוכה.אוצמם בירידה,לפעמים ניתן לתפוס טרמפ אן אוטובוס תיירים,שבט לאסוף את האנשים או רכב מקומי.ללכת עד החניה דווקא נהנינו מאוד.
http://www.youtube.com/watch?v=VoPOQCbcBbo&NR=1
לרגע רואים את המדרגות
http://www.youtube.com/watch?v=Tu-uatOEtTE&feature=relat ed
אמה -
בולגריה ב-3 לאוקטוברהיי אמה
הקונצרט נשמע יפה בתוך המערה אבל ...ההליכה לא בשבילי.
את מערת גרון השטן החלטתי מראש שאיניננו עושים אותה אלא רק נוסעים בקניון ומסתפקים במערת יגודינה אלא אם כן תאמרי שעושר הצורות שלה לא משהו. האמת שאחרי שתי המערות היפיפיות שראינו בטיול האחרון : פוסטוינה וסקוצ'יאן קשה להתמודד איתן מבחינת היופי, לכן אשמח לשמוע חוות דעתך לגבי יגודינה.
רחל לבון -
בולגריה ב-3 לאוקטובריגודינה,הרבה יותר קלה.היא מישורית יותר.מולה יש מסעדה נחמדה.כביש המוביל למערה צר מאוד ומפותל,יש מפרשים בצדדים לעצירה כאשר בא רכב ממול.הבולגרים טסים מהר גם שם,עצה טובה-סעו לעט ,במידת הצורך עיצרו קרוב לסלע,שהבולגרי יעקוף.הכביש יפה ומיוחד.ממש בין שתח המערות-מלון אורפי המדובר בו גם נילי לנה.הוא לא מפואר,נעים מאוד עם ביתן על הנחל ממש.ובין הסלעים ממש.כ15 ק"מ משם העיר דבין,הסתובבנו בה וליקקנו גלידה.רצינו להישאר למסז' במלון ספא דבין,המרכז היה פתוח עד 21.00,אבל לבסוף ויתרנו.לשבת על הנחל בביתן עץ באורפי היה לא פחות מרגיע
אמה
*הבן,התלהב מסקוצ'אן יותר מפוסטוינה.התמונות שך שתיהן יפות -
בולגריה ב-3 לאוקטובראמה תודה רבה. מלון אורפי כבר רשום על שמכן כמקום הלינה שלנו.
אני חשובת שאתן צריכות כבר לבקש אחוזים על כל מטייל שילון שם מישראל בזכותכן.
אגב, אני נהניתי משתי המערות גם פוסטוינה וגם שסקוצ'יאן באותה מידה כי הן שונות כמעט לגמרי ואולי גם כי עשיתי קודם את סקוצ'יאן ואח"כ את פוסטוינה.
שבת שלום
ושנה טובה
רחל לבון
-
בולגריה ב-3 לאוקטוברשלום לאחוות בולגריה,
האשכול הזה הופך להיות אוצר בלום למטיילים לבולגריה.
אלונה- אני דורשת לדעת היכן היית לפני שאני נסעתי לבולגריה...טסת כנראה בזמן הכי גרוע מבחינתי...
אמה-דווקא ממערת גרון השטן התלהבנו. אז יש 300 מדרגות לעלות, אז מה? את יודעת כמה כסף אפשר לחסוך כאשר עולים מדרגות? אין צורך במכון כושר...נא לא להבהיל את הגולשים, שקוראים את האשכול. זה לא עד כדי כך קשה. אפרופו,זו את שמצולמת מתחת לפעמון?
המשפחה של רמי- באף צימר שבו לנו לא היה מטבחון. האם הכתובות עדין רלוונטיות מבחינתכם?
רחל-אין מה להשוות בין מערת פוסטוינה למערת יגודינה. את תתאכזבי מאוד ממערת יגודינה. כמו כן קחי בחשבון שהסיורים יוצאים כל שעה למעט 12 בצהריים, והמדריך דובר בולגרית שוטפת, מספר בדיחות, כולם צוחקים למעט מי שאין לו מושג על מה הם מקשקשים. המדריך מתעלם באופן מוחלט מן הזרים. דווקא במערת גרון השטן המדריכים דוברי אנגלית ומסבירי פנים. המדריכה אף ידעה להגיד מספר משפטים בעברית לגבי נתוני המערה.
נילי -
בולגריה ב-3 לאוקטוברנילי שלום!
כן...הצימרים עדיין רלוונטים מבחינתנו...כי יש לנו גם גזיה.
בודאי אפשר לבשל שם במרפסת או בחצר...
מה שכן , לא ידוע לנו מזג האויר בתקופה זו...איזה בגדים צריך לקחת?
מעילים?מטריות? פליזים?...מה ההמלצות?
תודה
ושנה טובה!
רמי וגילה. -
בולגריה ב-3 לאוקטוברנילי היי
אני רוצה להבין מה את מציעה: האם לוותר על יגודינה ולבקר דווקא במערת גרון השטן? האם בה יש יותר עושר צורות. תתעלמי מהקטע של ההסבר באיזו שפה כי את היווצרות הסלגמיטים והסלקטיטים אנו כבר יכולים לדקלם אחרי כל כך הרבה מערות נטיפים שראינו בעולם.
תתייחסי רק לקטע של האם שווה לבקר כי אני בכל מקרה מתכוונת להגיע לאיזור כדי לראות את הנוף והשאלה האם להקדיש זמן לאחת המערות או לוותר עליהן בכלל. בגלל הסמיכות לטיול הקודם איני מרגישה צורך עז לבקר במערת נטיפים אבל אם היא שווה אז כן.
אחרי מפל סאביצה בסלובניה שעליתי 550 מדרגות מן הסתם אוכל לעלות 300 אבל השאלה אם זה מצדיק את המאמץ.
רחל לבון -
בולגריה ב-3 לאוקטוברו בואו נגיד כך,אחרי סיור במערת הנטיפים בבלגיה(לא זוכרת את שמה-היינו בטיול מארגן בני מצווה)יגודינה היתה קצת חיברת.אבל בכל זאת היה נחמד.לא נפלנו.בגרון השטן היה מאוד מוזר.המדריכה הסבירה לנו ממש בכניסה,היינו 4 ועוד זוג תיירים,צעדה איתנו עוד כמה מטרים ואז נעלמה
.לא הבנו לאן ללכת,ראינו את כל המדרגות והבנו שעולים,שאלנו את זוג התיירים והם אישרו ,שעולים.המדרגות מברזל,לחות,היו אז חלודות(הלך הג'ינס)הבעיה היתה כפולה כי לא היינו בקו הבריאות,חברתי היתה לאחר ניתוח רגל מסובך מאוד,ובעלי סתם סובל מגבהים(אוזניים-שיווי משקל).אז תבינו שלעלות עם "המלבן" הזה לא היה נחמד,רק רציתי שיגמר כבר.היה די חשוך,תחילה בקושי ראינו מיים,לבסוף היה גם מפל קטן.אולי תלוי במזג האויר וכמות הגשמים? קשה מאוד זה לא,למי שיש בעיות ברכיים-להיזהר.לא מפחידה רק מזהירה.והאמת?ניתן לצאת עם ההליכה בפנים קשה.העלות מאוד מינורית-לא נראה?יוצאים.
משפחת רמי,היכן אתם מעוניינים ללון?חוץ מקופרישטיצה,שני הצימרים ואורפי,היינו בטיול מתגלגל(גם אחותי)כך שלנו בכמה צימרים על הדרך.
אמה
*על התמונה,עפ פעמונים,חברה שלי.התמונות שלי לא היו אז דיגיטליות
לשבת ולסרוק אותם עדיין לא מצאתי זמן,אולי עכשיו,כל עוד בבית???
-
בולגריה ב-3 לאוקטוברהיי רחל,
בעיני המערה לא שווה ביקור במיוחד לאור סמיכות ביקורך בפויסטוניה.
מערת הנטיפים שלנו ליד בית שמש הרבה יותר עשירה בנטיפים מרהיבים.
לגבי גרון השטן- זורם בה מפל תת קרקעי. כפי שאמה כתבה קשה לראות אותו, אבל בשל המדריכה המקסימה קיבלנו הסברים מפורטים באנגלית וקצת בעברית, וגם הצלחנו לראות . נכון התנשפנו בעלייה, אבל זו הייתה חוויה הרבה יותר חזקה מאשר מערת יגודינה.
מבחינת הכביש- דווקא הדרך ליגודינה מרתקת יותר.
תגיעו לאיזור, תשקלו את היתרונות והחסרונות של כל אחת מן המערות ותחליטו.
דרך אגב, אם תפליגו בסירת המוטור ליד סקופיה, תגיעו גם למערת נטיפים. המערה עוד פחות מרשימה מאשר מערת יגודינה.אבל שם לפחות המדריכים דוברי אנגלית טובה, ויש את חווית ההפלגה בטבע, שאני מאוד אוהבת.
אוי, כמה שהייתי רוצה לנסוע שוב!
לילה טוב
נילי -
בולגריה ב-3 לאוקטובראני מודה מאד לשתיכן אמה ונילי עזרתן לי להחליט.
רחל לבון
-
בולגריה ב-3 לאוקטובראמה בוקר טוב!
אין לנו מושג ודאי היכן אנחנו רוצים ללון...הטיול שלנו מתוכנן להיות:" מתגלגל" ...כל טיפ והמלצה שתתני לנו על המקומות בהם לנתם יהיה מצוין ונודה לך מאד, במיוחד אם יש מטבחון שאנחנו יכולים לבשל בכלים שלנו, או מרפסת/חצר, כי אנחנו מביאים גם גזיה וגם כלים שלנו (מטעמי כשרות).
מה לגבי מזג האויר באוקטובר? צריך להצטייד בבגדים חמים?
תודה
רמי וגילה. -
בולגריה ב-3 לאוקטובראמה בוקר טוב
רק הבוקר יצא לי להביט במראי המקום שלך ומצאתי את ההפנייה שלך למפל קולשין המצ"ב:
http://www.youtube.com/watch?v=JTA65UE4F7Y&feature=relat ed
אני מבינה שזה היה עבורי כי הוא נמצא במקדוניה ליד מפלי סמולר.
נעה ביקרה בו בטיולה האחרון ואני מתכננת דווקא את מפלי סמולר.
תודה רבה.
לגבי מזג אויר יכול להיות קר בהרים להביא גם מעילים. אני אומרת את זה מנסיון שנה שעברה ברומניה שירד גם שלג באוקטובר. כבר עכשיו הבוקר ראיתי שירד שלג בהרי אוסטריה אם תרצו לצפות בשלג למנויי HOT
בערוץ 152 בבוקר בשעה 8.30 יש מראות מכל המקומות שמוצבות מצלמות באוסטריה, שווייץ, ספרד, קרואטיה. כשעה וחצי נמשך השידור.
נסיעה טובה משפחת רמי.
רחל לבון -
בולגריה ב-3 לאוקטוברבבוקר לא הצלחתי לצרף הודעה
לא מכירה מקומות עם מטבחון,למרות שוודאי קיימים כאלה.השאלה האם משכירים את הבית בשלמותו ללילה אחד?תרשמו פחות או יותר היכן אתם עוברים,מה המסלול בערך?באתר שהעברתי לכם BG STAY,אפשר לחפש לפי סוג לינה(משפחתי,פנסיון בית,מלון)ולפי שם עיירה,גם רואים תמונות של הבית.חפשו בו לפי עיירות שאתם עוברים.
* רחל,המפל במקדוניה?? לפי הכיתוב חשבתי שבבולגריה.אתם מגיעים גם למקדוניה?האמת לאחר הסיפור ותמונות של נעה,עושה חשק.
אמה -
בולגריה ב-3 לאוקטוברהיי רחל,
אשמח לקרוא על מסלול טיולך המתוכנן.
היכן במקדוניה נמצאים המפלים?
מן הטיול במקדוניה לא התרשמתי שמקדוניה משופעת במים זורמים.
ישנם מאגרי מים ותעלות מלאכותיות רבות.
נשאלת השאלה האם יש זרימה כזו מרשימה בעונה זו של השנה כפי שזה נראה בסרט שביו- טיוב.
נילי -
בולגריה ב-3 לאוקטוברלמשפחה של רמי,
לא יודעת אם ראיתם את הטיפ הזה:
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1112643/start-0/
אולע כדאי לכם להציץ בסטימצקי במדריך של הקהילות היהודיות ולראות אם בכלל יש משהו, שיכול לעזור לטיולכם בבולגריה.
נילי -
בולגריה ב-3 לאוקטוברבוקר טוב אמה ונילי
אני מתכננת לבקר במקדוניה כ-4 ימים. מפל קולשין ביקרה בו נעה
אני מצרפת מידע לגבי מיקומו:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kole%C5%A1ino_Waterfall
אני מתכוונת לבקר במפלי SMOLARE שהם לא רחוקים ממפלי קולשין:
http://en.wikipedia.org/wiki/Smolare_Waterfall
בעיקרון זה צפונית מביטולה.
אני לא מתכוונת לפרסם את תוכנית הטיול כי לא תמיד בשטח מבצעים את הכל. כשאחזור אני מבטיחה לפרסם מה ראיתי ומה היה מעניין מבחינתי ומה לא.
אני נוסעת באוקטובר ועד אז יכולים לרדת גשמים שאני מקווה כי ימלאו את המפלים ואם לא אז נראה זרזיפים. באוקטובר אפילו יכולים לרדת שלגים אז מי יודע...
רחל לבון -
בולגריה ב-3 לאוקטוברלמעוניינים מפל סמולר במקדוניה ביו-טיוב:
http://www.youtube.com/watch?v=1DU8UpSLcFo&feature=relat ed
שיר הלל למפלי סמולרסקי על רקע המפל והשמורה:
http://www.youtube.com/watch?v=zXakjxJobX0&feature=relat ed
אמה אולי את תביני על מה הוא שר.
שבת שלום
רחל לבון -
בולגריה ב-3 לאוקטוברבוקר טוב,
רחל,באמת ניסיתי להבין .שיר הלל ל טבע ומפל האדיר,לפי מה שהבנתי עם קצת עזרה מגוגל,יותר שיר הלל לאלוהים על יצר הדבר המופלא-מפלי סמולרה.המקום מקודש לנצרות ולפי כמה סרטי יו טויב נהוג להקריב קורבונות על מיימיו /לבקש ברכה.
אמה