פריז בינואר
-
חברים יקרים שלום רב.
אני ואישתי מעוניינים לבקר בפריז שכן שנינו טרם עשינו זאת בעבר.
הבעיה- מועד החופשה היחיד אשר בו אנו יכולים לעשות כן הינו בחודש ינואר.
אשמח אם תוכלו לחלוק מנסיונכם ולומר האם ניתן לטוס לפריז בינואר ולהינות למרות שמדובר בעיצומו של חורף.
כמוכן, אשמח לקבל לינק ליעדי חובה לטיול של 4-5 ימים בעיר.
תודה ושבת שלום,
אלעד. -
פריז בינוארתביאו בחשבון שבינואר יכול לרדת שלג. בכל מקרה יהיה קר. -
פריז בינוארקור הוא לגיטימי ומובן, השאלה היא האם הדבר מעיב על הביקור באתרים והשיטוט בעיר.
תודה,
אלעד. -
פריז בינואריחד איתך יהיו בפריס באותו חודש עוד 2 מליון ומשהו אנשים. אז כנראה ניתן להשאר בחיים. הסוד הוא להתלבש טוב ובשכבות. כולל 2 זוגות גרביים חובה כיוון שתשוטטו הרבה בחוץ. לא לחינם אחת השורות בשיר המפורסם היא:
I love paris in the winter... -
פריז בינואראת זה רק אתה יכול לדעת, האם אתה מסוגל לשוטט בעיר בקור של 5-6 מעלות ביום, שזה הממוצע לינואר. מובן שיכול להיות חורף חם יחסית כשהמעלות עולות מעל ל-10, או באותה מידה גל קור של 0 ופחות בשעות היום.
היתרון של פריז הוא שיש הרבה מה לעשות במקומות סגורים. -
פריז בינואראני וחבר שלי, זוג צעיר, ביקרנו בפריז בדצמבר-ינואר שעבר, בדיוק בעיצומו של גל הקור (נחתנו למינוס 8 מעלות).
באמת, חוץ מהקור, הכל נהדר.
התלבשנו חם חם, עם מעילי צמר, גרביונים ונעלי עור (חשובה סולייה עמידה), והסתדרנו יופי.
אני חושבת שאפילו עדיף לטייל שם בחורף. הקיץ שם יכול להיות בלתי נסבל, גם מבחינת פיצוץ אוכלוסין וגם בגלל החום. הרי אין להם מזגנים.
בדרך כלל ישנה הסקה מרכזית, ובתוך המבנים לא נתקלנו בקור...
אנחנו ביקרנו שם בדיוק בשיא החגים, בחג המולד והשנה החדשה. ופריז פשוט עוצרת נשימה, עם כל הקישוטים האורות והחגיגות.
מומלץ בחום!
רותם -
פריז בינואר - דווקא היום יש יותר ויותר מזגניםבבתי מלון לפחות, אבל נכון שבקיץ העיר מלאה (800,000 בחודש יולי, שיא של כל הזמנים) ואי אפשר לדעת מראש אם יהיה חם או לא (השנה היו כמה ימים חיים במרווחים גדולים זה מזה, חוץ מזה היה קיץ נוח). היתרון בינואר הוא שהעיר יחסית ריקה מתיירים ואני מניחה שזו חוויה נפלאה. החסרון הוא הימים הקצרים, האור עולה - אני מניחה - לא לפני 8 בבוקר והשקיעה כבר בסביבות 16:30. -
פריז בינואר נראית אחרת לגמריפריז בחורף נראית אחרת אבל היא מקסימה בדרכה שלה.
הגוונים השולטים הם גווני האפור, העצים כולם בשלכת, הסיין נראית אחרת, תעלת סן מרטין נראית אחרת וגם האנשים וכמובן הילדים נראים אחרת.
אם בנוסף לכל תגיעו לפריז כאשר סופת שלג תהיה בה, הרווח הוא כפול.
מליוני הפריזאים המכורבלים ועם כפפות וידים בכיסים יכולים להעיד על זאת.
לא הייתי מוותר על פריז בחורף.
-
פריז בינוארשלום רותם , רציתי לברר האם בחודש ינואר יש עדיין אווירה של חג בפאריז , עם שאנז אליזה מואר וכו ?