טנריף - ברצלונה - שייט
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 9
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 9משם לגשר ולקניון (Mare Magnum), המתנו שאוניית מפרש תעבור והגשר יחובר מחדש. הגודל בכניסה מרשים אך הקניון פחות. ישבנו לכוס קפה ועוגה להתרעננות ומנוחה. (כאן לציין שפה חשנו את ההבדל בהוצאת הכספים בין טנריף לברצלונה שהינה הרבה יותר יקרה). בתכנון היה לקחת אוטובוס לברצלונטה וחוף הים אך לחברה לא היה כח. הוחלט שחוזרים למלון דרך הרובע הגותי (Barri Gotic).
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 9הרובע עצמו יפיפה ובנוי מימי הביניים, הבעייה שהחנויות היו סגורות (סייסטה ... ) מזל שהיה מתחם קטן עם יריד ציירים שהחליטו שהם לא הולכים לנוח. הגענו לקתדרלה הגדולה שתמיד נמצאת בשיפוצים. רצינו להיכנס אך תור מצד אחד ועייפות מצד שני הכריע את הכף ולא נכנסנו. הגענו למלון לשנת צהריים (אני והבן חתכנו לרחוב מקביל בו היתה חנות עם מחשבי אינטרנט (1 יורו לשעה)).
הערנו את החברה בשעה 17:00. התכנון היה לאכול והגעה למופע המזרקה בכיכר אספניה.
שאלנו בקבלה על מסעדת טאפס טובה באזור. נאמר לנו שיש אחת חדשה וטובה קרובה לרמבלה, רחוב שלישי מימין.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 9התחלנו ללכת ואימי ביקשה שאחזור לקחת את המצלמה שנשכחה בחדר.
ביקשתי מאימי שימשיכו ללכת ובטוח שאשיג אותם. זאת היתה טעות !!! אני ובני בדרכי קיצור הגענו די מהר למסעדה, ואין, אין משפחה. המתנו כ- 10 דק' וכלום. חשבתי אולי קרה לאבי משהו והתחלנו לחזור בדרך הרגילה (דרך הרמבלה) עד למלון וכלום, אין, אין משפחה. חזרנו שוב לרמבלה, רחוב שלישי מימין, הגענו למסעדה, ושוב אין, אין משפחה. מה עושים ? לאן לעזאזל הם נעלמו. החלטנו שאנו חוזרים לתחילת הרמבלה, בדרך אוכלים בורגר ונוסעים לראות את המזרקה לבד !!!
חוזרים לרמבלה ובני שהציץ בפעם האחרונה לראות האם יכיר פרצוף מוכר, רואה את אחותי ואת אחותו מתקרבות מהמשך הרמבלה. לקחתי אוויר ועוד אוויר (על מנת לא להתפוצץ) ושואל מה קרה. פשוט מאוד, אימי החליטה שרחובות קטנים לא נספרים, (מה שגרם לחבורה ללכת עד לפסל קולומבוס). הגענו למסעדה (עיכוב קל של 50 דק'). בחוץ החל להשתרך תור. כמדריך הקבוצה יש לקחת החלטות. נזרקה שאלה האם מוותרים על המזרקה או דוחים את האוכל לשעה יותר מאוחרת ופשוט מנשנשים משהו בדרך.
הוחלט על המזרקה (בדרך קנינו צ'יפס לשיכוך הרעב). תפיסת מטרו ראשונה (מכיכר קטלוניה לכיכר אספניה) בברצלונה (קרונות חדשים) בהמשך הזמן מבין שישנן גם קרונות ישנים, הגעה לכיכר אספניה. -
טנריף - ברצלונה - שייט יום 9עוברים את המגדלים המפורסמים ולא שומע לטיפים באתר לשבת באמצע המדרגות המובילות לארמון (כמות האנשים הסטרית). אני שם לב שישנן מדרגות לשני גשרים משני צידי המזרקה. עולה לגשר מצד ימין ומגיע כמעט עד למרחק נגיעה מהמזרקה. עולים ויושבים על גדת הגשר וממתינים להופעה של 20:30 (ההופעה האחרונה להיום, הספקנו איזה מזל. רואים את המופע, באמת משהו יפה. לדעתי האישית עדיין המחול של המזרקה בלאס ואגס יפה יותר. שעות מופע: שישי - שבת 19:00, 19:30, 20:00, 20:30. אתר (fonts.bcn.es). בחודשי יולי אוגוסט נוספת הופעה בימי חמישי וראשון.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 9לא נשארים עד לסוף (מבינים את הפרנציף), חוזרים למטרו ולמסעדה. המלצר במקום אומר שהוא זוכר אותנו ולא יודע מאיפה. לא נדבנו מידע (התביישתי).
מה שאומר כאן זאת דעה אישית - בפורום הועלה קרנו של הטאפס. כמה שזה מומלץ ויש ללכת לטאפס כזה או טאפס במקום ההוא. גם אני אומר שהטאפס טעים ואם מוזמנות מנות מיוחדות אפילו הן אנינות טעם. רק מה הן לא משביעות. לדעתי לטאפס יש להגיע על בטן יחסית מלאה וכך הטאפס הופך ל"קינוח" של הארוחה.
אז כמו שאמרתי הטאפס עצמו היה טעים ולדעתי מצדיק את המחיר היקר (מתחיל ב- 8 יורו למנה) אך למי שרעב זה לא רעיון טוב. כך מצאנו את עצמנו כל הגברים יורדים על המבורגר כפול ... בדרך לבית מלון.
לילה טוב.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 10יום 10 יום ראשון (28.3)
היום הינו יום מפוצל - המשפחה הצעירה + אחותי נוסעים לפארק אוונטורה. הורי הסתובבו היכן שיבוא להם (מקווה שאבי ישמור על כיסיו). יצאנו מוקדם עם המטרו על מנת להגיע לתחנת רכבת שבה ניקח את הרכבת הרגילה ל- (PortAventura). בקופה קונים כרטיס משולב רכבת+הפארק (מרוויחים 7 יורו לאדם). ממהרים לרציף, וברציף עומד קטר עם שני קרונות. נותרה דקה לתזוזה ועל הקרונות אין אף אחד. לא היה את מי לשאול לכן לא עולים על הרכבת. הרכבת זזה ומגיע הבאה אחריה. מתברר שפיספסנו .. כן הרכבת של שתי הקרונות הייתה רכבת ספיישל לפארק. לא נורא ממתינים חצי שעה ועולים על רכבת לעיר קרובה לפארק, שם ממתינים לרכבת נוספת ומגיעים בשעה טובה לפארק. (הרכבת עצמה מזכירה את הקרונות הישנים שעדיין נוסעים מדי פעם בישראל בימי ראשון וחמישי (כאשר רכבת ישראל לא עומדת בעומס)).
הליכה קצרה של 7 דק' ואנו בכניסה לפארק, יש לשים לב שלא פונים לפארק המים העונה לאותו שם. -
טנריף - ברצלונה - שייט יום 10לא אספר הרבה רק אומר שהפארק מחולק ל- 5 עולמות שונים, ובכל עולם נמצאים מתקנים, הופעות ואטרקציות לכל המשפחה. חמשת העולמות הם: העולם הסיני (China), העולם הפולינזי (Polynesia), עולם מקסיקו (Mexico), עולם המזרח הרחוק (Far West) ועולם הים התיכון (Mediterranean). יש במקום מעל ל- 30 מתקנים, יותר מ- 100 הופעות ביום ו- 75 מקומות שונים בהם ניתן לקנות אוכל. קיימים מספר אטרקציות מרכזיות בפארק כמו ה- (Dragon Khan) - רכבת מהירה של 105 קמ"ש, (Furious Baco) - רכבת הרים הנחשבת למהירה באירופה (הרכבת מאיצה ממהירות של 0 קמ"ש ל- 135 קמ"ש במשך 3.5 שניות בלבד.
לומר את האמת, כאחד שבילה בכמה פארקי שעשועים, פארק אוונטורה אינו בין המקומות הראשונים בלשום המעטה, אתר (http://www.portaventura.co.uk).
נשנשנו משהו קל בפארק מכיוון שרצינו לאכול עם הורי בברצלונה.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 10חזרנו למלון לאסוף את הורי ויצאנו לאכול. הכיוון בית הכל בו "אל קורטה אינלגז" שבכיכר קטלוניה, ורחוב ליד מישהו המליץ לאחותי על מסעדת בשרים טובה. כרגיל לא נכנסנו עקב שלט המודיע שהמסעדה בשיפוצים. מפנים את הראש ובצד השני של הרחוב קיימת מסעדת אכול כפי יכולתך ב- 9.99 יורו. נכנסנו, אומנם אין מבחר גדול של בשרים (היו כנפיים וכדורי בשר) אך היו גם פיצות ופסטות ו ... מלא מלא סוגי סלטים (האהובים עלינו מהבית), כמו כן השתייה היתה חינם, כולל הבירה ....
הורי סיפרו שהם טיילו ברובע הגותי, צפו בתהלוכה לכבוד הפסחא והם נהנו ולא כוייסו. שמחתי שהכל עבר בשלום. חוזרים למלון לסדר ולארגן את התיקים לשייט.
לילה טוב.
תם חלק ב
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 10
ליואל,
ממשיכה לעקוב אחרי עלילות משפחתך ובמיוחד שסוף סוף הגעתם לעיר הגדולה , מאוד נהניתי להיזכר בברצלונה התוססת והנהדרת,
מבינה שהמשך העלילה עובר ללב ים ...
תודה,
הגר. -
טנריף - ברצלונה - שייט יום 10כן
למותרות ולהוללות ...
יואל -
טנריף - ברצלונה - שייט יום 10היי יואל
הצלחתי בינתיים רק לעקוב אחר התמונות היפות, את הטקסט אני משאירה לימים אחרים, אבל נזכרתי בזכותך בברצלונה הנפלאה!
רציתי גם להודות לך באופן אישי, כי נעזרתי מאוד בחוברות הטיול שלך לארה"ב במסגרת ההכנה שלי לטיול
להתראות בינתיים!
וד"ש חם מאילון,
נורית
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 10נורית - חשבתי שפספסתי אותך
אז שוב נסיעה נעימה.
מקווה שהחוברות עזרו וגם אם יהיו שאלות בדרך, לא לפחד לשלוח מייל לפרטי
יואל -
טנריף - ברצלונה - שייט יום 10הי יואל,
שמחה בשבילך שזכית לטייל עם אביך.
כל הכבוד על הארגון המותאם לכל הנפשות.
מאוד נהנית לטייל איתכם,
ותודה על השיתוף.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 10יואל,
קוראת ומתרגשת, בשל העובדה שזהו הטיול האחרון של אביך ז"ל.
תודה לך על שבחרת לכתוב ולשתף.
ענת -
טנריף - ברצלונה - שייט יום 10קאט וענת תודה על ההשתתפות
לפני כמה שנים גיליתי שלדבר הרבה יותר מלשלם ולישון אצל פסיכולוג ...
יואל -
טנריף - ברצלונה - שייט יום 11יום 11 יום שני (29.3)
העלייה לאונייה ב- 11:00 ולכן לצאת לסיור נוסף בברצלונה לא ניתן. הולכים להצטייד בשתייה וקניית מתוקים (לישראל ולא לאונייה) בסופרמרקט בבית הכל-בו "אל קורטה אינלגז" שבכיכר קטלוניה.
חוזרים למלון מזמינים שני מוניות ואנו לחלק השלישי בטיול.
MSC Splendida - נתונים
138,000 טון, אורך 333 מטר, גובה 67 מטר, 18 קומות (13 מתוכן לאורחים קומה 5 (מעל המים) הינה הראשונה לאכלוס), 25 מעליות, 3200 נוסעים + 1330 אנשי צוות ועוד ועוד ועוד.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 11
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 11הגעה זריזה לנמל, שני אנשי צוות מעמיסים את המזוודות הכבדות (ולא ראינו שמישהו לא נתן את מזוודתו לסבל !!!). בדיקת דרכונים (תוך כדי שיחה התברר שהאונייה עגנה באשדוד לפני חודש, ושישנם 10 משפחות ישראליות הרשומות לטיול - פגשנו 4 מתוכן). כיבוד קל, מידע נחוץ לאונייה ואנו עולים לאונייה. כבר מלמטה (ומהרציף לומר את האמת) האוניה מרשימה בגודלה. פשוט בית מלון ענק צף (שני מגרשי כדורגל).
כמובן שאיש צוות מקבל אותנו ומוביל אותנו לחדר.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 11