שוויץ - חלק ב'
-
שוויץ - חלק ב'איריס
כפר הנופש נראה מצויין ו10 דקות נסופות נראות כמו עוד קצת זמן לנסוע בנופים המהממים -
שוויץ - חלק ב'רבקה , סמדר וג'ני תודה. הנוף באמת מרהיב.
כשקמים בבוקר ושותים קפה על המרפסת, מול הקרחון שצילמתי זה באמת מרחיב את הלב ( הגר - יכול להיות שזה קרחון שטיין מהכוון ההפוך ?)
הכפר הזה בגובה 1500 מ' לערך, מה שמבטיח מזג אוויר מצויין. גם כשחם למטה , למעלה מאד נעים.
רבקה - החדר האדום דוקא לא קודר. לא יודעת למה נראה לך כך מהתמונה...
במציאות הוא דוקא נראה די עליז ודי נוח.
יופי של מקום לתה/ קפה של בין ערביים. בכלל כל הטירה הזו חמודה וקומפקטית.
לא דומה בכלל לטירות הקודרות של אנגליה, כאלה שאנחנו זוכרים מסיפורים כמו אנקת גבהים. נראה שהיתה מקום נעים מאד לאלה שחיו בה.
איריס -
שוויץ - חלק ב'איריס,
מה יש לומר, ומה יש להוסיף אחרי התמונות המעלפות האלה?
הכל כל כך יפה ונקי, נופים מדהימים.
בטח הקפה טעים יותר מול הנוף המשגע.
קוראת ונהנת.
חג שמח
ענת
-
שוויץ - חלק ב'חג שמח איריס, תודה על הפירוט, חתיכת טיול היתה לכם.
ממתינה בסבלנות להמשך. -
שוויץ - חלק ב'הי לכולם/ן,
איריס - לשאלתך, בזמנו קיבלתי תשובה בקבלה של ראקה שקבוצת הפסגות המושלגות שרואים ממול לכפר היא בין השאר של הר Wetterhorn. אם תחפשי את ההר הזה בגוגל maps תראי שהמיקומים באמת נראה הגיוניים.
איריס - את יכולה לתאר לעצמך באיזה מצב צבירה אני נמצאת כרגע למול התמונות של הכפר של ראקה. הנחל, מגרש המשחקים ואפילו התמונות שצילמת מתוך הדירה , מזכירות לי חוויות מהנות במיוחד
.
אצלי אגב, לא רק הנוף שיפר את הקפה של הבוקר במרפסת אלא גם אויר ההרים שיש שם, יש משהו בצינת אויר הבוקר הנקי של האלפים בגובה הזה שזה פשוט תענוג.
קולות הנחל הזורם למטה (ועוד יותר אחרי יום גשום במיוחד
) יכלו במקרה הזה רק להוסיף
.
איריס, רק לשם הסקרנות, באיזה בנין שהיתם? לפי אחת התמונות נראה לי שמדובר בבנין הפינתי שליד המסעדה?
ורוצה להוסיף עוד מידע רלוונטי לטובת מי שמתעניין בכפר של ראקה -
למי שלא ממש מחבב מדרגות כדאי לדעת שבכפר של ראקה יש גם בנין אחד שיש בו מעלית.
נדמה לי שיואל ומשפחתו שהו בבנין הזה שנקרא פינוקיו (לכל הבנינים שמות של גיבורים מספרי ילדים).
מניחה שזה משדרג את השהיה במקום. כמו כל הדירות במקום, צריך מזל כדי שתתפנה דוקא בבנין הזה דירה.
לטעמי, גם דירות בקומות ראשונה או שניה בבניינים ללא המעלית הן עדיין בגדר סביר בהחלט, כך לפחות אנחנו הרגשנו ולמען הסר ספק אני לא מחובבי המדרגות
.
איריס - אני עוקבת אחרי חוויותכם באלפים הברניים ובינתיים נראה שהספקתם הרבה, נהנית כמובן להיזכר במראות ומחכה בסבלנות,
כבר הספקת ליצור אצלי ציפיה לסיפור הביקור ביונגפראו ובמערת הקרח שם
,
הגר.
-
שוויץ - חלק ב'היי איריס
את מפרסמת תמונות כל כך יפות מהטיטליס ומהכפר רקה ואני מתלהבת ומאד רוצה כבר לחזור. בדיוק היום מתפרסמת שוב בדף הבית של "למטייל" הכתבה שלי על הטיול לשווייץ ואני חושבת מה אני עושה כאן בחום הגדול במקום להיות על פסגת איזה הר ולהרגיש קצת קרירות.
המשיכי לספר אני בהמתנה להמשך...
שנה טובה
רחל לבון -
שוויץ - חלק ב'רחל , ענת , אניגמה והגר תודה על התגובות החמות.
באמת היה ח'תכת טיול.. תוך כדי לא הרגשנו. זרמנו מיום ליום.. כשחזרנו הרגשנו בבת אחת את העייפות. אולי בכל זאת הגזמתי עם התוכנית האתגרית להורים.
לקראת הסוף היה להם כבר קצת קשה.. והם דוקא מורגלים בטיולים מאורגנים בהם מתייצבים בשבע בבוקר ארוזים ומוכנים ליד האוטובוס.
הגר - תודה על ההסבר לגבי הפסגה המושלגת. אכן היינו בבנין האחרון ליד המסעדה. בניין עלי באבא. הוא הרחוק ביותר מהחניה והקרוב ביותר למסעדה. בחלל המסעדה היה חיבור לאינטרנט , מה שהיה לנו נוח עבור הבן הגדול שלא ויתר על התחברות לרשת בערבים. -
שוויץ - חלק ב'הי איריס,
לא היה לי כלל מושג על האינטרנט באזור המסעדה. טוב לדעת
, על איזה סוג של חיבור מדובר?
הגר. -
שוויץ - חלק ב'איריס,
עברתי איתך גם לשוויץ. אני נהנית איתך בפסגות, אם כי כשמגיעים לדירה, קצת "צפוף" לי עם המשפחה...
ועדיין לא דיברנו על הטיפוס במדרגות...
. מה, לא הספיק בבלאג'יו??
הארוחה שהכינה אמך מהווה תזכורת לאחד הדברים הכיפיים שבטיול עם הורים.
ממשיכה לטייל איתך בכיף גדול,
אורנה -
שוויץ - חלק ב'חיבור שעולה כסף !!!
מעין כרטיס עם קוד גישה. 30 שעות ב 30 פרנק. לא נורא ! -
שוויץ - חלק ב'אורנה - זו לא הייתה הארוחה היחידה. באמת היה כיף שאמא הכינה לנו מדי פעם אוכל ביתי וטעים. יש לה מין יכולת מופלאה כזו להכין בצ'יק צק ארוחה שלי היה לוקח להכין מספר שעות..
טוב , מנסה להעלות עוד יום.
יום שלישי – 24/8/10.
ברן.
הבוקר קצת מטפטף.. לאן ניסע ? ברן. עוד לא היינו בעיר של ממש ושם יש רחובות עם מפלס מקורה.
מתברר שאזהרת הגשם הייתה אזעקת שווא. עוד לפני שמגיעים לברן השמיים מתבהרים.
גם בברן הייתי לפני שנים רבות ולשמחתי מצאתי שכמעט לא השתנתה. נשארה עיר יפה כמו שזכרתי. אנו חונים בסמוך לתחנת הרכבת המרכזית והולכים ברגל למרכז העתיק.
מתחילים ללכת לאורך רחוב spitalgasse וראשון פוגשים את מגדל הכלא ששימש בעבר כשער המערבי של העיר העתיקה ואח"כ מגדל אסירים.
-
ברןמשם פונים ימינה. בככר מתקיים הבוקר שוק מזון קטן וצבעוני. איך שהשוק נגמר אנו פוגשים את בית הפרלמנט.
חוזרים שמאלה ל spitalgasse שהופך להיות marketgasse ומגיעים למגדל השעון ה Zeitglockenturm.
זהו השעון המפורסם של ברן המשלב שעון רגיל ושעון אסטרונומי. מגיעים אליו דקות ספורות לפני 12 בצהריים וזוכים לראות את המופע המפורסם בחלק האחורי שלו – בו יוצאות בזו אחר זו דמויות צבעוניות וקטנות ליצן , דב , אריה , סוס וכל השאר..
-
ברןאנחנו ממשיכים ברחוב העתיק והיפה מרוצף האבן. מגיעים לביתו של איינשטיין. ביקור קצר בבית הקטן. 2 חדרים פתוחים לקהל. הבית קטן וצנוע. לא להאמין כיצד אדם בעל כזה שיעור קומה חי בכזו צניעות . שאר הבית מוזאון לפועלו של האיש. גם כאן אנו זוכים להנחה גדולה בזכות כרטיס רקה.
הרחוב האלגנטי מעוטר ב 8 מזרקות צבעוניות. בכל אחת דמות שונה.
ממשיכים הלאה במעלה הרחוב. סטייה קטנה ימינה ומגיעים לכנסיית מונסטר. כנסייה גותית גדולה ומרשימה. מבקרים בחלק הפנימי. פסיפס יפה ומרשים ועוגב גדול המנגן באותה השעה.
אם תטפסו 344 מדרגות תגיעו אל ראש המגדל של הכנסייה, שגובהו 100 מטרים. מהתצפית ניתן לראות את גגותיה של העיר, הנהר והגשרים. אנחנו התעצלנו..
-
ברןאחרי הביקור בכנסיית מונסטר ממשיכים בטיול רגלי אל עבר משכנם החדש של הדובים הנמצא מהעבר השני של נהר הארה. עד לפני שנה שכנו הדובים – סמלה של ברן בבור קטן בתנאים לא תנאים. לפני
שנה נפתח עבורם מתחם חדש השוכן בסמוך לבור הישן.
זהו פארק הדובים החדש. כאן התנאים כבר הרבה יותר טובים. לא עוד בור /צינוק אלא פארק ירוק ומגודר בן 6 דונמים המאפשר להם רווחה.
כאשר בקרנו ראינו שכנראה נולד דב חדש לא מזמן. הגור שוכן עם האם והאב מופרד מהם לעת עתה. אולי האב מקנא ברך הנולד ??
http://www.baerenpark-bern.ch/index.php?id=info&L=0
-
ברןאחרי הביקור בבורות הדובים אכלנו במסעדה הקרובה Altes tramdepot. תחנת החשמלית הישנה.
זו מסעדה ששוכנת במבנה ששימש בעבר תחנת החשמלית הישנה של ברן. קראתי עליה המלצה חמה באתר gotravel . אנחנו לא מאד התלהבנו. בכניסה למסעדה שני מיכלי בירה ענקיים. הבירה ביצור עצמי של המסעדה. האווירה נחמדה ורועשת והנוף מהמרפסת יפה. הבירה טובה אבל המנות שדגמנו היו משעממות והמחירים גבוהים.
http://www.altestramdepot.ch/htm/home.htm
אחרי הארוחה לקחנו אוטובוס מס' 12 שהוביל אותנו חזרה אל תחנת הרכבת המרכזית.
בשעה 3 לערך עזבנו את העיר. עוד מוקדם ומזג האויר נחמד.
בהחלטה של רגע נוסעים למפלי טרומבלך..
-
שוויץ - חלק ב'הי איריס,
גם אני ממשיכה איתך פה.
נראה עד כה שהספקתם יפה, וגם התכנון המעמיק נושא פרי.
נהנית לשטוף את העיניים בנופים היפים.
אין על שוויץ!
מחכה לראות מה יילדו הימים הבאים,
אוסי
-
מפלי טרומבלךאוסי תודה. אני ממשיכה.
מפלי טרומבלך
מפלי טרומבלך הם מפלים ספירליים הנמצאים מספר קילומטרים דרומית ללאוטרברונן.
עוד קודם - אנו עוצרים במרכז העיירה לצפיה במפלי שטובאך. המפל מרשים למרות שנראה רבים כמותו לצידי הדרך , רובם ללא שם..
הח'ברה באוטו חושבים שזהו עצם העניין , אני מחייכת לי קלות. חכו המנה העיקרית עוד לפנינו.
מגיעים למפלי טרומבלך וחונים בחניון הגדול. כבר שעת אחה"צ והחניון אינו מלא. הליכה קצרה , קונים כרטיסים ונכנסים פנימה. מעלית מעלה אותנו למפל השישי ומשם עולים למעלה כשכל רגע מתחזקת הזרימה של המים ונגלה חלק אחר של המפל היורד בשצף קצף.
מאד מרשים !
אפילו הצינקנים שלפני רגע אמרו באוטו " עוד מפל"? נדומו. איזה כוח יש למים ! אנחנו נהנים להרטב קלות מנתזי המים.
( מי שלא רוצה להרטב לא ממש חייב).
עולים עד הסוף ומתחילים לרדת. לא ירדנו עד למטה אלא רק עד המעלית. הח'ברה כבר קצת עייפים ואנחנו בסיומו של יום גדוש. מספיק לרדת עד למעלית כדי לחוות את המקום. שווה !
בדרך חזרה קונים פעמון גדול עם סרט (שיהיה) וחוזרים לדירה מרוצים.
-
מפלי טרומבלךחוזרים הביתה דרך הנופים היפים של עמק לאוטרברונן. לנסוע בתוך גלויה.
-
מפלי טרומבלךלצערי לא יצא לנו ליחד יום שלם לעמק וויתרנו על התוכנית לעלות לאחד הכפרים ונגן או מיורן.
צריכה לחזור לאזור. כבר אמרתי ?
-
קניון הארהיום רביעי 25/8/10
אתמול נסענו הרבה ודי התעייפנו , אז הוחלט שהיום מבקרים בסביבה הקרובה. ומה קרוב אלינו לכפר ? קניון הארה.
מתחילים את היום בביקור בקניון. נכנסים דוקא מהכניסה הקרובה אלינו במירינגן.
נכון , אמרו לי ( וצדקו) שעדיף להכנס מאינרטקירשן כי בחזרה כיף לשחק בכניסה של מירינגן .
אבל, באחד הימים חלפנו ליד הכניסה המזרחית וראינו שיש שם מעט חניה. בשעות בוקר מאוחרות קשה יהיה למצוא מקום לטנק שלנו. היות ואני כבר מכירה את כישורי ההליכה של הקבוצה , אני יודעת שלא נלך את הקניון הלוך חזור , אלא נחזור ברכבת.
קונים כרטיס משולב עם הרכבת.
עושים את המסלול בהליכה רגועה ונעימה. מסלול יפה. דומה מאד לקניון ליכטנשטיין באוסטריה. לא יכולים להפסיק לחשוב - "כמה מים יש להם "? ואיך רק אנחנו בישראל המתייבשת.
בחזרה לוקחים את הרכבת למירינגן. הפסקה קצרה במגרש המשחקים הנחמד ( האוטו במילא לידו..) וממשיכים לביקור בברינץ.