טנריף - ברצלונה - שייט
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 11מה עושים דבר ראשון, יוצאים לגלות את סוד האונייה. עולים, יורדים, קדימה, אחורה והיכן נפגשים כולם ? בחדר האוכל. טועמים קצת מכל דבר - הרי אנו צריכים לדעת מה אנו מפסידים ...
חוזרים לחדר לסדר את התיקים שהגיעו בינתיים והולכים לשנ"צ.
בניגוד לאוניות האמריקאיות שבה הקפטן מגיע לאורחים כאן האורחים מגיע להר (אנו פספסנו מכיוון שזה היה רשום בדף שמחולק לחדרים ולא בדיוק עלעלנו בו !!!).
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 11
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 11זה היה הערב הראשון שלנו אך ערב שני באונייה (נמל הבית של האונייה הינה גנואה), זה היה ערב גאלה. חוץ מלבוש יפה לא משהו מיוחד שיש לספר. הארוחה עצמה טעימה (בניגוד לאמריקאיות, יש תשלום על שתיה, קלה / חריפה).
בערב לאחר הארוחה מתקיימות שתי הופעות החוזרות על עצמן, לנו התאימה ההופעה הראשונה.
את ההופעות לא החמצנו מכיוון שתמיד הן הפתיעו לטובה.
בלילה סיבוב בחלק האחורי שבהם יש את הפאבים, רחבות ריקודים וכו'.
לילה טוב.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 12יום 12 יום שלישי (30.3)
רוב סיורי החוף הופקדו בידיה הנאמנות של אחותי. רציתי להיות פעם אחת כתייר שלא יודע לאן הולכים. קישרתי בינה לבין אורן ידידינו מ- http://www.toureply.com ושוב תודה אורן.
היום הגענו לטוניס. נכתב רבות האם ניתן לרדת או לא. אז ראשית, ניתן ורק בסיור מאורגן מטעם האונייה. מה שכן אני הייתי עדיין על מדים ולכן לי אסור היה לרדת. גם איסור המסע מטעם משרד החוץ תרם לעניין וכך נשארנו ליום פעילויות ורוגע באונייה. מה שכן הצצה מהמרפסת הראה לי מה זה לוגיסטיקה. לא פחות מ- 62 אוטובוסים חיכו ליורדים לחוף. והתיקתוק, פחות מ- 14 דק' וכולם נעלמו - מדהים.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 12עשינו פעילויות ספורט כסקווש - לכדורסל ואפילו לטניס (על באמת שלא הספקנו לשחק אפילו מערכון בודד מכיוון שהבן החליט ששני הכדורים מתאים לצבע של המים ... ). בריכה, מסאז' וחדר כושר.
בקיצר פעילות לנשמה.
בלילה - הופעה ועזרה לאחותי להכין את היום הבא.
באמת יום קצר ללא פעילות מסיבית - אני חושב שהיה מגיע לחבורה !!!
לילה טוב.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 12יואל היקר-תודה על השיתוף היפה והמרגש והעובדה שחזרת להיות פעיל יותר בפורום.
רונן -
טנריף - ברצלונה - שייט יום 12בוקר טוב וחג שמח
חוזרים לשגרה ...
יואל -
טנריף - ברצלונה - שייט יום 12יואל,
שוב תודה לך שבחרת לשתף אותנו בטיול שלכם.
האנייה נראית מרשימה ומדהימה.
אף פעם לא הייתי בשייט עם אנייה-מלון, מזכיר את הסידרה המיתולוגית "ספינת האהבה".
טוב שלא ירדתם בתוניס, גם למי שמותר היה. לך תדע...
וחוץ מזה צריך גם יום סתלבט בטיול
שבוע טוב
ענת
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 13ענת צודקת
באם מדמיינים קצת מקבלים את הקפטן ואת אייזק הברמן
יואל
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 13יום 13 יום רביעי - וולטה - מלטה (31.3)
זאת הירידה הראשונה שלנו ולכן אני מעביר מידע גם לגבי שאר העגינות.
אנו יורדים רק עם כרטיס הנוסע, הדרכון נשאר באונייה, חוץ מזה צוות האבטחה באונייה הינו ישראלי, ישנם שערי גלאי מתכת בכניסה/יציאה, רשימת הנוסעים כולה מועברת למשטרת הגבולות המקומית ויוצא מזה שברגע שאנו עוזבים את האוניה אנו לא עוברים ביקורת נוספת מצד הרשות המקומית.
לומר את האמת הרגשתי סוף-סוף כתייר גלובלי שלא כל רגע חולץ נעליים , מוריד חגורה ועושה תנועת אווירון.
היום אנו במלטה (09:00 - 18:00) או ליתר דיוק בוולטה בירת מלטה.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 13
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 13רציף העגינה צמוד לעיר ולכן תוך 7 דק' אנו בחוץ תוך כדי לקיחת מפות של וולטה.
אחותי הינה המדריך ואני התייר המשתרך מאחור עם אבא.
מגיעים לכביש ורואים תחנת אוטובוס מעבר לכביש (ניתן ללכת ברגל אך העיר נמצאת על גבעה, בחזרה נרד), מסתכלים שמאל-ימין-שמאל וחוצים את הכביש. צפצפה וחריקת בלמים גורמת לנו להבין שבוולטה כיוון הנסיעה הינו הפוך !!! (הבריטים הללו השאירו את חותמם בכל מקום ...). עולים לאוטובוס, בקו 198 המעגלי. מחיר כרטיס הלוך ושוב, מהנמל ועד לתחנת האוטובוסים הראשית של העיר, ליד שער הכניסה לעיר, 1 יורו.
האוטובוס עושה סיבוב חיצוני ויוצא מזה שאנו רואים את וולטה רבתית ואת הבנייה המואצת הקיימת באי.
תחנה אחרונה ואני בשער העיר. קונים שתייה קרה 1.5 ליטר ביורו, והולכים אחרי אחותי, כמובן שהיו ברבורים וסטיות אך ברובו היה בסדר.
-
-
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 13רואים בניינים וכנסיות מ- 1550 המשומרים היטב. עוברים ליד קתדרלת סנט ג'ון (הכנסיה המפוארת ביותר במלטה, שבנייתה הושלמה ב- 1578), רואים את כיכר הרפובליקה (Misrah ir Republika), שהיא לב העיר המוקפת במסעדות ובבתי קפה, ובה ניצבת אנדרטת המלכה ויקטוריה. את כיכר הארמון (Misrah il-Palazz) שבפינתו הימנית שוכן הארמון (Il-Palazz), שהיה בעבר מקום מושבם של האחים הגדולים, ומאוחר יותר שימש כמעונו של המושל הבריטי. כמובן שנכנסים לחנויות וקונים שטויות, רואים שוק מזדמן וקונים נעליים וסנדלים ולקינוח אוכלים בקיוסק מקומי.
-
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 13העיר שוכנת על גבעה אנו עולים / יורדים לסרוגין (מזכיר את שכונת הדר בחיפה).
הרחובות עצמם צרים והינם מכילים יותר מרכב אחד לכיוון.
-
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 13התחלנו ללכת לכיוון החומה הדרומית. הגענו בתחילה לגני ברקה התחתיים (Il-Barrakka t'Isfel) ובהם אנדרטה למצור הגדול ואנדרטה נוספת לאלכסנדר בול (Alexander Ball) שהיה משליטי האי הבריטים. התצפית יפייפיה כאשר הנמל נפרס מתחתינו.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 13ממשיכים לאורך החומה ובין הרחובות לגני ברקה העיליים (Il-Barrakka ta' Fuq). המקום שהגן בעבר על הנמל מציין זאת ע"י ירי תותחים (פספסנו זאת ב- 10 דק', שמענו אך לא ראינו).