טנריף - ברצלונה - שייט
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 13ממתינים שהתיירים התפזרו, מצלמים בניחותא וצופים בנוף. חזרנו לשער העיר וממנו בהליכה לאונייה. 5 שעות הספיקו לנו להכיר את וולטה. ממרפסת החדר ראינו תחרות של שנמשכה כ- 4 שעות.
ממשיכים לפעילויות באונייה. לילה טוב
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 13שלום יואל
אני עוקבת אחרי סיפוריך בעניין רב.מעריצה את היכולת לתאורים מ
פורטים כל כך..כחברה בr.c.i אשמח אם תוכל לחלוק איתי את חוות דעתך על היחידות שלהם.הם אמנם פתחו אתר חדש וציפיתי שיפתחו שם פורום בו אנשים יוכלו לתת טיפים לגבי היחידות,פרטים על היחידות מהזוית שלהם,המלצות וכו.
בברכה וגמר חתימה טובה
דבורה -
טנריף - ברצלונה - שייט יום 13דבורה ערב טוב
לא הבנתי את כוונתך ל- "כחברה בr.c.i אשמח אם תוכל לחלוק איתי את חוות דעתך על היחידות שלהם". האם כוונתך ליחידה בטנריף או בכללי על היחידות של r.c.i.
מידע על היחידה מנקודת ראותי בלבד.
אני חבר ב- r.c.i משנת 2002. היו יחידות חלומיות ויחידות רגילות. אני מנסה לקחת יחידות בהרצה. אומנם ישנם מעידות קטנות אך החלקים שווים יותר מהשלם.
לגבי היחידה בטנריף - אני לא יודע היכן תלונו (דרום / צפון). אנו לנו בדרום מעל לוס אמריקאס.
מיקום מעולה (15 דק' נסיעה). אנו לקחנו 4 יחידות של חדר שינה + סלון
מטבח מאובזר ל- 4 נופשים. החלפת מצעים כל יום. במרתף מכונות כביסה 1 יורו לאבקה + 1 יורו להפעלה (אסימונים מהקבלה), קיים סופר מקומי שנקנו בו לחמניות טריות וחמות של בוקר. את שאר המצרכים רכשנו ברשת (Mercadona), אתר (http://www.mercadona.es) או ברשת (HiperDino), אתר (http://www.hiperdino.es). אלה שתי הרשתות המרכזיות באי אך קיימת הרשת הגרמנית (LiDL), אתר (http://www.lidl.es) שהחלה בכניסה איטית לאי. הזמן קצת השכיח ממני דברים אבל או שבת או ראשון הרשתות סגורות.
פתוח 10:00 - 21:00 וסוף שבוע עד 22:00.
שאר המשפחה היו מבסוטים מהיחידות והזכירו להם דירה רגילה עם כל האבזור. לי ולרונית שראינו יחידות טובות יותר לא שהתאכזבנו אך גם לא אמרנו WOW
בברכה, יואל
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 13
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 13תודה לך יואל על תגובתך המפורטת.אני מרגישה שדי "התנפלתי"עליך עם ענין הr.c.i אנחנו חברים בה שנים רבות ונוסעים די הרבה.פעמים לא מעטות התאכזבנו מהיחידות שלהם.בגילי,מקום הלינה הוא פרמטר די חשוב,ולכן היה חשוב לי הניסיון שלך.
חזרנו לא מכבר מטירול ושם גם שהינו ביחידה שלהם.אני כבר מתחילה לחפש את היעד הבא.לפי הפורום,אני רואה שאני לא המשוגעת היחידה.
שוב,תודה ולילה טוב
דבורה -
טנריף - ברצלונה - שייט יום 14יום 14 יום חמישי - מסינה - סיציליה איטליה (1.4)
הגעה מושכמת למסינה (07:00 - 14:00) סיציליה.
כאחד שראה את הסנדק, פני צלקת ועוד סרטים ציפיתי לראות משהו שיזכיר את ה"אי של המאפיוזוס".
ארוחת בוקר מהירה ואנו בחוץ. מזג האוויר היה קצת קודר (אולי סימן לבאות ?!) עוברים את קווי החשמלית הצמודה לרציף וברחוב הצמוד עשרות נהגי מוניות הממתינים לבאים. שואלים את המדריכה מה עושים (זוכרים שאחותי מובילה ? ). מצד אחד לסייר בעיר מסינה הצמודה לאוניה ומצד שני לקחת מונית ב- 500 יורו (ל- 7 איש) עד טאורמינה (Taormina), הנחשבת לאחת מעיירות הנופש היפות בסיציליה. אני ואבא מאחורה מסתכלים בהנאה בויכוח בין המדריכה לאמא. בסוף נשארים במסינה.
השמש מופיעה והכיוון פיאצה דל דומו (כן התחלנו עם הפיאצות - מחר ברומא כל מילה שנייה תהיה פיאצה !!!). השעה המוקדמת (08:30) עדיים מראה את העיר ישנה, הרוכלים רק מתחילים להכין את העגלות והכל פסטורלי. פנינו לרחוב הראשי למקום העונה לשם גלריית ויטוריו אמנואל השלישי (Galleria Vittorio Emanuele III). אומרים שזה שבמילאנו יפה. מקווה שגם כאן. הגג המקומר יפה אך סימני גרפיטי בכל מקום , מה לומר לא מקום מלבב (נראה לי שבעלי החנויות לא שילמו פרוטקשן ...).
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 14
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 14משם נעמדים בפינת רחוב והמדריכה מצביעה על המקדש של ישו אדוננו במרומי הגבעה (אני מקבל מרפק בצלעות מרונית - סימן שלא מתאים לה). אומר להורי ולאחותי שאנו נפרדים וממשיכים במורד הרחוב.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 14רוב הרחוב פנוי ממבנים של פעם. הרוב נקי ומסוייד. החנויות נפתחו וכך משוטטים ללא כיוון עד לפסלו של נפטון בקצה הרחוב. הפסל נבנה במאה ה- 16 והוא משקיף על הנמל.
-
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 14שעת הקפה מגיעה ואנו מחפשים בית קפה. הרחובות מלאים ברובם בבתי קפה/מסעדה. אנו חיפשנו בית קפה עממי. מצאנו !!!! כמה כסאות בחוץ, נישה קטנה להיכנס למוזג. מזמינים אספרסו כפול בשבילי שוקו לרונה ומתלבטים קשות מה לטעום. נבחרו קנולי (Conoli) במילוי קרם ריקוטה (גליל בצק מטוגן בצורת צינור קטן) עם זיגוג שוקולד ותות ופינגולטה (Pignolata) (עוגה קטנה רכה עם ציפוי קשיח), המכוסה בחציה בזיגוג שוקולד ובחציה השני בזיגוג בטעם לימון.
יושבים בחוץ על המדרכה עם איש מבוגר הקורא בעיתון. אני כמובן מסתכל על הנשים, מנסה לנחש מי מקומית ומי לא וכך הזמן והפסטורליות עפה בלי לשים לב.
-
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 14מתחילים לנוע לכיוון פיאצה דל דומו, הרי ב- 12:00 מתקיים מופע השעון. בדרך נתקלים בחנות ארנקים+תיקים וכמובן מתעכבים עוד 20 דק' עד שרונית מחליטה מה לקנות.
מגיעים בזמן לכיכר כדי לחזות בשעון האסטרונומי הגדול שעל מגדל הכנסיה, רואים את שאר הקבוצה, תופסים מקום אסטרטגי לצפייה (עומדים ליד ניידת משטרה מיני רבות - כנראה הרתעה לכייסים פוטנציאלים) ו- 12:00 זה מתחיל, קול חצוצרה המדמה קרקור תרנגול, המניע את ראשו וכנפיו. לאחריו יוצאים דמויות מוזהבות לצלילי מוסיקה. "כוותיק שעונים" (בברן ובמינכן) זה חמוד אך לא יותר. בגמר המופע פונים ונכנסים לקתדרלה הנורמנית אשר נבנתה במאה ה- 12, אך לא נשאר הרבה מהמקור עקב מספר רעידות אדמה שפקדו את מסינה, אולם הקתדרלה נבנתה מחדש במהלך המאה העשרים, תוך שילוב אלמנטים מהאדריכלות הנורמנית אך גם אלמנטים מתקופות מאוחרות יותר, כגון הרנסנס והבארוק.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 14ממשיכים להסתובב ברחובות השמיים מתקדרים שוב וזה סימן לחזור לאונייה. ארוחת צהריים ולחדר הכושר.
במהלך האימון בחדר הכושר אני רואה אי ותמרון עשן, מתברר שזהו האי סטרומבולי. פעם ראשונה שראיתי עשן מבטן האדמה בשידור חי, האי נראה כסוף העולם שמאלה. בית כאן ובית שם (על האי כ- 400 מתיישבים המקבלים את צרכיהם (אפילו מי שתייה) ע"י רחפת מסיציליה).
מחר מגיעים לרומא.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 15יום 15 יום שישי - רומא - איטליה (2.4)
הגעה לרומא (08:00 - 19:00).
2-3-4.4 הינו סוף השבוע השמח שלפני חג הפסחא. אנו מקווים שנראה דברים שונים מאשר ימי החול הרגילים.
כידוע לרומא אין נמל ולכן אנו עוגנים בציביטביצקי (Civitavecchia) המרוחק מרומא כ- 120 ק"מ.
קיים שאטל מהרציץ עצמו לקרבת הרכבת.
את הטיול לרומא אני מוביל ולא אחותי וכמו כן יצאנו ללא הורי שהחליטו לנוח באוניה ולצאת לעיר הקרובה ציביטביצקי.
קונים כרטיס הלוך לחזור (17 יורו לאדם) וממתינים לרכבת שמגיעה תוך 20 דק'.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 15הנסיעה חולפת מהר והגענו לתחנת (סטאציונה) טרמיני (Termini). קונים כרטיס תחבורה יומי משולב ומחפשים את הקו האדום. רק שעלינו לתחתית הבנתי שהלכנו כרבע שעה במנהרות ולזה אני לא רגיל.
את רומא ניתן לראות בכמה צורות. עקב הזמן המועט והצורך לייעל ולא להפסיד זמן (אנו צריכים לעלות על הרכבת בחזרה של 16:15) החלטתי שהיכן שניתן ננוע בתחתית או באוטובוס וכמו כן אנו נראה היום את רוב הפיאצות ברומא, לכן לקחנו את הקו האדום (A) עד לתחנת (Flaminio), עולים לקרקע מתמקם עם עצמי, 500 מ' עוברים דרך "שער פלמינוס" (Porta Flaminia) על שמו של גאיוס פלאמיניוס (בעבר השער לרומא העתיקה) הקרוי "שער פופולו" (Porta del Popolo) והגענו פיאצה דל פופולו (Piazza del Popolo).
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 15משמעות השם באיטלקית המודרנית היא "כיכר העם". זאת כיכר גדולה שבעבר התקיימו בה הוצאות להורג, שהאחרונה שבהם התקיימה בשנת 1826. במרכז הכיכר מוצב אובליסק מצרי מתקופתו של רעמסס השני, המכונה "אובליסק פלמינו" (obelisco Flaminio). זהו האובליסק השני העתיק ביותר ברומא, ומתנשא לגובה של כ- 24 מ', ויחד עם הבסיס מתנשא לגובה של כ- 36 מ'.
התרשמנו מהכיכר הצטלמנו עם האריות שבתחתית האובליסק ופנינו דרומה.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 15עוברים באמצע בין שתי כנסיות בארוקיות זהות סנטה מריה די מירצ'לי (1681) וסנטה מריה די מונטסנטו (1679). לשדרה ויה דל קורסו האופנתית. חמתי שתיכננה להגיע איתנו חסכה כסף רק בשביל לבזבזו כאן, זוהי שדרת האין ברומא. כמובן שלא הלכנו רק בה אלא הלכנו בזיגזג בויה דל באבוינו (Via del Babuino), בחזרה בויה דל קורסו (Via del Corso), ובחנויות האופנה הנוספות בויה קונדוטי (Via del Condotti) וכך הגענו למדרגות הספרדיות (Piazza di Spagna).
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 15לפני המדרגות בפיאצה די ספניה נמצא פסל הסירה של פייטרו ברניני ובנו ג'ובאני לורנצו ברניני, המכונה "מזרקת הספינה" או הברקאצ'ה (Fontana della Barcaccia - הסירה הישנה).
מסתכלים על ההמון היושב על המדרגות מצלם ומצטלם. המדרגות עצמן מקשרות בין הפיאצה די ספניה (Piazza di Spagna - כיכר ספרד) לבין הפיאצה טריניטה די מונטי וכנסיית טריניטה דיי מונטי.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 15ממשיכים הלאה ופוגשים בפינת הכיכר את דוד (המלך) ומשה (רבנו) לרגלי עמוד ה"אימקולטה" (לידת הבתולין). שאלתי אותם מה הם עושים פה ומדוע הם לא בארץ ישראל (כנען) אך הם השיבו שהם לא זוכרים מכיוון שהם שם משנת 1854.
רונית רוצה תמונה נקייה של המדרגות אז קונים גלויות (לא חבל ? ניתן להוריד היום הכל ...).
ממשיכים דרומה.