ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הטיול שלנו בדנמרק

פורום טיולי משפחות
    9
    29
    9109
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • נירי63
      נירי63 נערך לאחרונה על ידי

ועוד תמונה מלגולנד
      אחח מתוק הילד הזה.. וכל כך צודק.
      גם הבת שלי בת ה 3.5 כששמעה שאנחנו רוצים לטייל בסוכות (בארץ.. בארץ..) אמרה:
      "יש לי רעיון! אולי ניסע לדנמרק?!"

דנמרק היא באמת ארץ מקסימה לילדים.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נירי63

ועוד תמונה מלגולנד
        תודה אלונה

בטח שיש עוד תמונות. אפרסם בשמחה.
        הבעיה שאנחנו נוטים לצלם בעיקר את עצמנו (כלומר את הילדים) ופחות נופים, אבל אחרי שקיבלתי פה מחמאות על הילדים שלי - אז אפרסם עוד בשמחה.

לא ידעתי כמה לכתוב, כמה כוח יש לאנשים לקרוא את פרטי הפרטים אבל אשמח להוסיף ולהרחיב על כל נושא...

ויש לנו את אותו השם.. אז אולי גם אותו מוצא? מי יודע?
        • נירי63

תשובות לשאלת
          לאורנה וזיוה ...

אז ככה

בוודאי שעדיף יותר לילות בקופנהגן. כדי להספיק יותר וגם להגיע למקומות בסביבתה כמו טירת פרדרקסבורג, לואיזיאנה וכו'.
          יתכן ועדיף ללון מחוץ לקופנהגן (מוזיל עלויות) ולעשות טיולי כוכב במערב שילנד. אנחנו לא כל כך רצינו לסוע הרבה כל יום, ורצינו את האפשרות לחזור לנוח במלון באמצע היום. בדיעבד עשינו זאת רק פעם אחת (לפני טיבולי).
          כך שאם הזמן מאפשר הייתי עושה 2-3 לילות קופנהגן ו 2 לילות מערב שילנד.

המוזיאון ברוסקילדה הוא מוזיאון לספינות ויקינגים עתיקות. יש שם שרידים של ספינות מלפני 2000 שנה. הוא זה מעניין, אבל בעינינו לא מצדיק סיבוב מיוחד. אלא אם מצטרפים לשיט או מטיילים בעיר עצמה שהיא יפה והכנסיה בה מיוחדת.
          השיט הוא שיט בדגם של ספינת ויקינגים, כשהתיירים חותרים ועושים את כל העבוה (יש מדריך). המבוגרים משתתפים בחתירה. הילדים יושבים בירכתיים. צפינו בקבוצה שיצאה לשיט כזה. זה נחמד ומשעשע.
          אין אפשרות להזמין מקום מראש. צריך פשוט לבוא מוקדם (המוזיאון נפתח ב 10) ולקוות לטוב. אנחנו הגענו ב 12 ולא היה מקום לילדים. כן היה מקום למבוגרים.

לאורהוס לא היה לנו זמן להגיע וויתרנו מראש. קראתי שהעיר מאוד יפה ותוססת אבל בגלל שאנחנו עם ילדים החלטנו לוותר.
          דיברתי עם מישהי שגם נסעה עכשיו בקיץ והם היו במוזיאון הפתוח ואמרו שהילדים מיצו את הרעיון אחרי בית אחד או שניים.

לא רחוק מרוסקילדה יש כפר משוחזר בשם Lejre שנראה מאוד נחמד עם הרבה פעילויות לילדים שיכולים להשתתף בפעילויות מתקופן האבן, הברונזה והויקינגים.
          ורצינו להיות שם, אך לא הספקנו.
          • כפר משוחזר Lejre
          • מוזיאון הויקינגים רוסקילדה
          • זיוה
            זיוה נערך לאחרונה על ידי

תשובות לשאלת
            אלונירי, תודה על ההרחבה בעניין רוסקילדה. ריבוי האפשרויות במקום (מתכוונת גם לעיר וגם למרכזי הפעילויות השונים) בהחלט הופך אותו ליותר אטרקטיבי בעיני.

מה שעומד בעיני בבסיס הרעיון להשתכן יותר זמן בקופנהגן הוא האפשרות לרכז מקומות לינה ולטייל ברוב שלנד ללא רכב (אולי חוץ מאשר באי מון), כדי להשתחרר מהרכב בזמן שמטיילים בעיר עצמה. על הטירות הגדולות הייתי מוותרת במקרה הזה (כי יש את אגסקוב ויש בקופנהגן, ובכלל - יש גם שובע מטירות וארמונות במשפחה), אבל לא הייתי מוותרת על רוסקילדה ועל לואיזיאנה (הבחירה האישית שלי).
            אם בסופו של דבר נעשה כמוכם ונבוא מברלין או ממקום אחר, מובן שהפתרון שלכם או חלוקה בין לינה בקופנהגן ללילנה במערב שלנד, הן האפשרויות הרלוונטיות.

בעניין של כמה לכתוב -
            זו באמת דילמה. מי שרוצה רק לפתוח את העיניים ליעד חדש מעוניין בתיאור מקוצר, ומי שכבר חרש קצת את היעד באינטרנט או שחושב עליו באופן יותר רלוונטי או שהיה בו בעבר, מעוניין בפירוט. יש מקרים מיוחדים כמו השותפה שלך לשם, אלונה, שהיא מקרה מיוחד במינו ותמיד קוראת הכל ומפרגנת.

לאלונה ואלונה - באהבה Very Happy

נ.ב. ומה בכל זאת עם האי מון? לא הבנתי מה הייתה ההתרשמות שלך מהצוקים.
            • ברקת
              ברקת נערך לאחרונה על ידי

איזה טיול מדהים, בקשה
              נהניתי מאוד מסיפור הטיול, אנחנו נערכים לטיול הבא ודנמרק הוא בהחלט יעד מועדף. האם תוכלי לפרט מעט עלויות - לינה, מעבורת, אתרים.
              תודה
              לימור
              • נירי63

רוסקילדה, שילנד והאי מון
                היי זיוה

אם את מחליטה לא לוותר על רוסקילדה, ואם אתם מעוניינים בשייט בסירת ויקינגים - תדאגו להגיע מוקדם ולהרשם.
                מעבר לזה - תבדקי את שעות הפתיחה של הכנסיה. מתברר שהיא סגורה פעמים רבות לארועים פרטיים
                מצ"ב האתר שלהם.

מסכימה איתך לגבי ויתור על טירות בשלנד ולהתקמד באגסקוב. זה מספיק ביחוד לילדים שבעי טירות.

בהחלט אפשרי להשתכן בקופנהגן או סביבתה ולתנייד ברכבת. לא ניסינו אבל ממה שקראתי זה מאוד נוח.
                בכל מקרה אני ממליצה על הוספת לילות בקופנהגן או מערב שילנד .

לגבי האי מון - הצוקים יפים כפי שראית בתמונה. הירידה במדרגות והעלייה מאתגרים.
                בדיעבד - לא הייתי נשארת ללון שם אלא בהחלט עוצרת שם בדרך לקופנהגן או חזרה. אם יש הרבה ימים - הייתי מוסיפה חצי יום טיול לשם מקופנהגן.
                מה שעוד היה חסר לי ולא הספקנו (וגם בגלל מזג האויר הגשום) זה להנות קצת מחופי הים. אז הביקור במון (ובפיורד של רוסקילדה) סיפק לנו טעימה קטנה ולא מספקת...

באי פון יש חופים מומלצים ביותר לרחצה. אם אתם נוסעים בעונה המתאימה - שווה לדגום אותם.
                צרפתי לך קישור.

אלונירי
                • קתדרלת רוסקילדה
                • חופים מומלצים באי פון
                • נירי63

עלויות דנמרק
                  היי לימור (ברקת)

דנמרק היא לא מדינה זולה. זה ידוע ושמענו את זה כל הזמן.
                  אני מצרפת לך דגימה של עלויות. אם תרצי דברים מפורטים יותר אוכל לשלוח לך קובץ עם כל הפרטים.

לינה - חדר ל 4 : תמיד בחרתי חדר משפחה על מנת שיהיה מרווח יותר. הדנים לא גובים כסף על ילד מתחת לגיל3 הישן במיטת ההורים. אנחנו ויתרנו על התענוג.
                  מאוד משנה גם אם לוקחים ארוחת בוקר או לא ואם משלמים על חנייה (בקופנהגן או לא).
                  לדוגמא: במלון בו השתכנו (carlton guldesmeden) חדר משפחתי עלה 1,095 קונות (כ 700 ש"ח) ללא ארוחת בוקר. אנחנו הוספנו על חנייה 95 קרונות ליום.
                  לשם השוואה במלון danhostel שהוא בעצם אכסניה משודרגת, חדר משפחתי עולה 740 קרונות (475 ש"ח). חניה עולה 150 קרונות. ויש להוסיף כסף למצעים ומגבות. (אלא אם את מביאה מהבית..) וצריך להוסיף עוד סכום דמי חבר באכסניות נוער או תשלום חד פעמי

בשאר המקומות המחירים נעים בין 650 קרונות (420 ש"ח) באכסניה ל 1200 קרונות (700 ש"ח במלון scandic).
                  טווח המחירים גדול ואת גם מקבלת דברים שונים.
                  בכפר הנופש שילמנו 800 קרונות על קוטג' פרמיום מינימליסטי ביותר ללא סדינים.

פארקים:
                  לגולנד לארבעתנו שילמנו 530 ש"ח. טיבולי 600 ש"ח כולל צמיד multride,שהוא משתלם עם הילדים רוצים לעלות על יותר מ 3 מתקנים.

מסעדות - יקרות. לא יצאנו עם פחות מ 100 ש"ח לאדם לא משנה מה הזמנו. גם המחירים בסופר לא זולים אבל כמובן משתלמים יותר מאשר מסעדות.

כדאי לשקול ללון בדירה ולבשל את רוב הארוחות בעצמכם. זה מוריד עלויות.

אם יש לך עוד שאלות או רוצה פרטים נוספים - תתכתבי לי

תכנון נעים Smile
                  אלונירי
                  • נירי63

עוד משהו לגבי עלויות
                    בקופנהגן ניתן לרכוש כרטיס
                    cOPENhagen שמאפשר כניסה חופשים לאתרים רבים, עליה על אוטובוס פתוח ועל שייט תעלות כמה פעמים שרוצים. בנוסף הנחות רבות על אתרים נוספים. אבל הוא מוגבל בזמן.
                    מחירו לא זול, אבל תלוי מה רוצים לעשות.
                    כדאי לשבת ולחשב ולהחליט.
                    אנחנו חישבנו ויצא לנו לא כדאי. אבל אם נכנסים להרבה אטרקציות או אם רוצים להכנס לטיבולי יותר מפעם אחת, או רוצים להשתמש בתחבורה ציבורים הרבה - יתכן וזה כדאי.

תעשו חשבון. מצ"ב קישור

• cOPENhagen card
                    • ברקת
                      ברקת נערך לאחרונה על ידי

באמת לא זול
                      תודה על התשובות, אשמח לקבל את הקובץ במייל

באמת טיול לא זול ביחס לשלושת הטיולים הקודמים באיזור היער השחור, טירול וזלצבורגלנד.
                      אנחנו רוצים הפעם לשנות את הנוף. אני חוששת לגבי העונה.
                      יש לנו אפשרות לצאת באיזור פסח, או בתחילת יולי. ולכן אני מאוד מתלבטת.
                      איך הייתה הצפיפות, ומה לגבי מזג האויר?
                      לימור
                      • 1
                      • 2
                      • 2 / 2
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון