סיכום הטיול (המסע)שעשינו
-
סיכום הטיול (המסע) שעשינושששש... לא להגיד הרעשה ארטילרית בשום הקשר לטיול שלנו
חס וחלילה וחס שלא יהיו שום מלחמה או מבצע או שום אירוע צו 8!
הספקנות לגבי אירועי 4 ביולי, היא כי קראתי איפשהוא שבשנים יבשות, לא מרשים לירות זיקוקים, גם לא מופע זיקוקים רשמי, בערים שסביב ילוסטון, מחשש לשריפות.
יצא לי קצת מצחיק שג'קסון דווקא נפלה לנו ב-4 ביולי, כיוון ששם אחד המקומות הבודדים בטיול שממש יש לנו מה לעשות בערב, ואפילו יותר מפעילות אחת... אני מאד רוצה לעשות ארוחת צ'אק ווגון (נדמה לי שזה השם) עם הופעת קאובויים, וגם שמתי עין על איזה שיט לילי בנהר הסנייק שקיבל הרבה המלצות ב-TA. -
ענת שימי לבמוני, נראה לי שנלך בעקבותיכם ונפריד את קנדה מהטיול הנוכחי, למעט אולי גיחה של 3-4 ימים לוונקובר וויקטוריה לטעימה קלה, על הדרך. -
סיכום הטיול (המסע) שעשינויום שני בילוסטון.
ביום השני התחלנו מוקדם יחסית כי היה עלינו לחזור צפונה מג'קסון לילוסטון ולעשות את הקטעים המערביים של ה-8 (לינה בגרדינר שער צפוני).
לפני עזיבת ג'קסון עצרנו לצילומים של המרכז החמוד של ג'קסון ואת הפארק עם שערי הקרניים ב- 4 פינותיו.
הפעם כמובן נשארנו על הכביש הראשי,חזרנו איפה לצומת West Tumb פנינו מערבה אל מעבר הרים Craige ,בדרך אל האולד פיית'פול ,על פי עצת ידיד לא הרבה לפני הנסיעה,פנינו שמאלה פניה ראשונה אפשרית ,אל החניה שליד משאבת הדלק הראשונה ליד ה-Old Faithful Inn,על מנת להימנע מלחצי תנועה(בעיקר שמדובר על חודש אוגוסט) לאחר ההתפרצות של "הזקן" במגרש החניה הגדול יותר שליד שני הלודג'ים הנוספים, ומרכז המבקרים והחנות.
הבנו שיש לנו עוד 50 דקות לפעילות שלו,וניצלנו זאת לסיור בשדה הגייזרים שלידו,אנחנו הגענו עד ה-Casttle Geyser ,חזרנו לאיזור התצפית אל הקהל העצום,ועד להתפרצות הגדולה יצא לראות התפרצות קטנה של אחד הקטנים המרוחק מהזקן.
יצאנו עם זרם המכוניות והמשכנו מערבה תוך כדי ביקורים ב- Grand Prismatic Spring,ומיד אחריו פנינו אל ה-Firehole lake Drive,עליו המליצו בצדק אורי ובעקבותיו רוי.
בשלב זה כבר היה מעונן,והמשכנו על מנת להספיק לעשות את הלופ בכביש Firehole Canyon Drive עוד לפני צומת מדיסון ,שהומלץ גם הוא ע"י אורי,חובה לציין שכאן כבר הופרענו קלות מגשם ,חזרנו לכביש ועלינו לצומת מדיסון,על מנת להמשיך משם אל נוריס.
לאחר כ-10 קמ על הכביש הזה החלה סופת גשמים חזקה מלווה ברקים ורעמים שהאיט את קצב הנסיעה עד כדי עצירה הן בגלל הסערה שהגבילה ראות מאוד והן במה שהתברר אחר כך כצירוף מקרים מבורך בגלל עבודות בקטע הכביש הזה ,הריינג'רית עברה בטור הרכבים בגשם סוחף והודיעה על עצירה של צד נסיעה זה ל-10 דקות שבסופו של דבר התארך קרוב ל-40 דקות,כך שכאשר איפשרו לצד הזה לנוע הגשם נחלש והנסיעה האיטית לאורך לא קטן של דרך חרושה היתה בטור ממש עד לפני צומת נוריס.
מאחר ונהיה מאוחר ולא רציתי להיכנס לחשיכה בפיתולים הן בדרך לממות,ובעיקר ל5 מייל מהשער לגארדינר,ומהסיבה שביום המחרת ידענו שאנחנו עושים את העיגול העליון כולל את הקטע של נוריס לממות',המשכנו עם עיכובים קצרים לאתרים שלצד הדרך הראשית,ויצאנו מהשער הצפוני ליד ממות' אל הלינה בגרדינר.
-
סיכום הטיול (המסע) שעשינוהיום השלישי בילוסטון
עלינו חזרה מגארדינר אל השער הצפוני ובממות' פנינו מזרחה בכיוון צומת Tower Roosvelt,קטע דרך זה רגוע שכן לא מעיינות חמים,ולא גייזרים לאורכו ,ובשלב מסוים מתגלה גם נהר הילוסטון שליוה אותנו גם בקטע דרך לא קצר במונטנה.
מבין שני המפלים שעל הכביש הזה (סביבות ה-10 קמ ממות') בחרנו לבקר בבראשון Undine שקרוב למגרש החניה,הבא אחריו(Wraith )הבנתי שמרוחק יותר וויתרנו.
להערתה של אורית בעניין הדובים השחורים באזור ה-tower ,אז גם אנחנו נתקלנו בשניים כאלה באיזור הזה,תמונתם בתגובות קודמות.
מהצומת פנינו בכיוון דרום לטובת הגעה אל צומת הקניון וילג', שבתחומה הכבישים הצדדיים המובילים אל נקודות התצפית למראות הנהדרים של הגרנד קניון והנהר של הילוסטון.
עוד קודם לכן על הכביש הזה מפרץ חניה ממנו ניגשים לתצפית על ה-Tower Falls.
נקודות תצפית על הקניון והמפל התחתון שביקרנו בהן:- קודם על דרך ה-North Rim Drive(חד כיוונית!) היו:- Lookout ,Grand View,ונקודת התצפית Inspiration שנותנת מבט יפהפה על הקניון והנהר הזורם בו.
למען ראות את המפל העליון נכנסנו אל הכביש של ה- Upper Falls View
ולבסוף באתר הקניון של הילוסטון ,על מנת לקבל פרספקטיבה יפיפיה של המפל התחתתון והנהר הזורם בקניון עברנו לכביש ה-South Rim drive אל ה-Artist Point .
הכביש היחידי שלא עשינו על ה-8 הוא בין הקניון וילג' לפישינג ברידג'(ומכאן שלא ביקרנו ב-Mud Volcano).
מיהרנו לכן מערבה בכיוון צומת נוריס שכן כפי שרשמתי ביום הזה האחרון באיזור הזמנו לינה בליוינגסטון מונטנה .
לא השקענו בשדה הגייזרים של הנוריס,ובכביש שעולה ממנו אל הממות' עצרנו לצילומים מהכביש בלבד.
באיזור של הממות' זכרתי המלצה של הרשו על הלופ Upper Tarrace Driveובזאת סיימנו את הביקור בפארק האדיר הזה,ועל פי המכסה הקטנה שהקצבנו לו.
בהמשך הדרך במונטנה מהשער הצפוני אל העיר ליוינגסטון 100 קמ בקירוב, עדיין נהננו מדרך נופית כשנהר הילוסטון מלווה אותנו לאורך כל הדרך.
-
סיכום הטיול (המסע) שעשינו
-
צפונה במונטנה, ווטרטון לייקס נשיונל פארק הקנדי.מליוינגסטון- לגריית פולס מונטנה 11/8/10
על המהיר 90 הגענו לעיר הראשונה Bozeman שהחלטנו לבקר בה סיירנו באיזור האוניברסיטה,למי שמעוניין יש ביקורת טובה על מוזיאון הרוקיס שבסביבתה.
המשכנו על ה-90 בכיוון העיירה Three Forks, השם הזה ניתן לה כי היא נמצאת בסמוך לשלושה פלגי נהר המהוים מקורות נוספים לנהר מיסורי הארוך ושמם- מדיסון,גלטין,וג'פרסון.
ירדנו מהמהיר אל מה שקרוי Missouri Headwater Stste Park –(פארק המסורת של מקורות המיזורי),מקום המפגש של שלשת הפלגים ב-Trident Junction , כשאתה עומד אל מול לוחות מנציחות ליד הנהר אתה מקבל את אחת הנקודות ההיסטוריות במסעם של החוקרים לואיס וקלארק וגילוים במערב.
חבל רק שניסיתי ולא מצאנו נקודה גבוהה שממנה אפשר לצלם את הפלגים המתחברים למזורי,לקבלת אפקט טוב יותר מצילום שטוח. הכביש למקום הוא אגרה 5 דולר למכונית.
היעד הבא שלנו בירת מונטנה הלנה,לשם כך ירדנו מהמהיר 90 לטובת ה-287 צפונה ל-100 קמ בה ישוב מרכזי אחד ממש בחצי הדרך,אבל חוות חקלאיות זרועות כמעט לכל אורכו.
הערה:- מי ששמבקר בעיר Butte ויסע ממנה אל הלנה ירויח כביש נופי נהדר על המהיר 15 .
הלנה עיר יפה מסודרת ,ומשדרת מכובדות,כמובן שצילמנו גם כאן למזכרת את בית המימשל,ואת הבית הויקטוריאני(נבנה 1888) שבו דרו 9 מושלים במונטנה עד שנת -1960.
כאן עלינו על ה-15 המהיר צפונה בדרך ללינה בעיר הגדולה גריית פולס,כביש יפהפה לפחות עד חצי הדרך ליעד הלינה,והוא עובר ביער הלאומי הלנה שרשרת הרים,עמק הלנה וערוץ נהר מיזורי.
בגריית פולס נסענו לראות את הסכר שעל הנהר שנבנה בתחום המפלים הגדולים של המיסורי,ועכשו כמובן
נשאר לראות במקומם את הסכר,ולא רחוק ממנו לבקר במרכז לואיס וקלארק(Lewis&Clark Interpretive Center) מצוי במבנה מודרני .
ווטרטון לייקס נשיונל פארק אלברטה קנדה 12/8/10
החלטתנו לעבור לילה אחד את הגבול לצד הקנדי מאחר והפארק הנ"ל, הגובל עם גליישר פארק - שבצד של מונטנה-,הוא קטן מימדים, ומאפשר להגיע אליו כולל מעבר גבול לאחר 330 קמ מגריית פולס ובגלל הימים היחסית ארוכים למצות אותו ואף לבלות בעיירונת הקטנה שלרגלי הפסגות העוטרות את הפארק- המספקת לינות ושאר ירקות למשפחות המטיילים.
הלינות יקרות בווטרטון שיושבת לצד אגם ווטרטון העילי שחוצה את הגבול לתוך גליישר פארק האמריקאי.
התמונה המפרסמת את פארק האגם הזה, הארוך והמוקף בצוקי רכס הרי רוקיס מדגישה את יופיו,במזג אויר בהיר ניתן לצלם את הזוית הזאת מהמלון הותיק Prince Of Weles ורב הרושם מבחוץ שהוא למעשה- (National Historic site) שיושב גבוה מהעיירה ומשקיף אל מול האגם וצוקיו,תמונה מרשימה ביותר,המלון עצמו יקר מאוד בשל כך אך הביקורות עליו לא מחמיאות.
הלכנו לפאתי העיירה לראות את מפלי קמרון,ולאחר מכן התחלנו בנסיעה המתפתלת והגבוהה, במטרה להגיע אל אגם קמרון, המרוחק 16 קמ בכביש איטי הדורש זהירות,אך גשם ועננות נמוכה החזירה אותנו לעיירה מתוך מחשבה למה שאומרים על מזג האויר ברוקיס באשר הם:"אם מזג האויר אינו מוצא חן בעיניך,חכה 5 דקות הוא ישתנה..",ואכן זה קרה ונסענו ולא הצטערנו חמוד ומזכיר באופיו אגם ברוקיס הקנדים,ואני מדגיש באופיו.
אתר נוסף שאפשר לנסוע אליו הוא Red Rock Canyon,אך הגשם חזר וכעת נשאר הוא ולא פסק כל הלילה,ויתרנו,התמונה של הקניון הזה לא הצדיקה עוד 30 קמ,ביום מעייף אך נחמד שעברנו,ממליץ למי שאו עולה לקלגארי, או למי שיורד מקלגארי בדרכו לגליישר פארק,ואו לילוסטון.
-
צפונה במונטנה, ווטרטון לייקס נשיונל פארק הקנדי.
-
והיה גם דב בווטרטון פארק
-
צפונה במונטנה, ווטרטון לייקס נשיונל פארק הקנדי.מעניין מאד. במסלול שהכנתי, התכנון הוא לנסוע מבוזמן על הכביש (הנופי בחלקו) לגרייט פולס ומשם לגליישר. אני רואה שאתם הוספתם סיבוב מערבי דרך הלנה וביוט. האם הספקתם לבקר במרכז המבקרים של לואיס וקלרק שציינתם? הקדשתי לו כחצי יום בתכנון שלנו (כולל מסלולי ההליכה מסביבו). -
בענין-Lewis&Clark Interpretive Center & trailענת
אז זהו שאני כתבתי שאנחנו אחרי בוזמן ו-Three Forks לא המשכנו לביוט,אלא פנינו אל ה-287 הלא נופי אל הלנה ,והוספתי שמי שיוצא על ה-15 המהיר מביוט צפונה, מרויח כביש מהיר יפה נוף,ולנו אחרי הלנה
נשארו רק עוד 55 קמ יפים בלבד.
בענין גריית פולס אמרתי- רק אם נגיע לעיר בשעה סבירה ניסע אל סכר גרית פולס.
הגענו ב-17:00 התמקמנו במלון,ונגשתי לפקידת הקבלה לראות אם יש לה תוואי טוב יותר משלי לסכר,לא שמתי לב שהיא לא מסמנת את מה שהיה לי בגוגל,והסתבר שהיא כיוונה אותנו ל-Lewis&Clark Interpretive Centerוסימנה על ידו סכר מסידרת הסכרים שמסתבר דקיימים צפונית מזרחית לישוב עצמו,נכנסנו למרכז לואיס וקלרק,וכבר בכניסה קיימת מפת המסע שלהם בקו המיסורי,החלטנו להיכנס למרות שלא נשאר עוד יותר מדי זמן ולי היה חשוב לא לחזור למלון כשחשוך,כך שבסוםו של דבר לאחר המוזיאון, לא נשאר לנו זמן להקיף ולהגיע ל-Ryan Dam (גריית פולס)
ובידנו נשארה תמונה של ה-Black Eagle falls & Dam -ראי תמונה מצורפת שלו,שצילמנו עוד לפני הביקור במרכז.
לגבי הזמן שאת מקצה לאיזור,אני חושב שזה בסדר גמור בהתחשב גם במסלול הרגלי.
בכל מקרה הסיורים לבטח לא בשעות שאנחנו הגענו למקום.
תבדקי גם אירועים המתקיימים סביב השיגעון הזה של מורשת לואיס וקלארק.
http://www.lewisandclarktrail.com/section3/montanacities/gre atfalls/portage_map.pdf
לא זוכר אם אתם בקרוואן או ברכב, אם רכב הייתי ממליץ לכם בחם על הבסט ווסטרן נרשמו לו **** מתוך 5
מוני
-
בענין-Lewis&Clark Interpretive Center & trailמוני, תודה על ההתייחסות. עכשיו המסלול ברור לי יותר. אנחנו נשתדל להצטרף לשיגעון הלואיס וקלארק הזה - מצאנו כבר פודקאסט טוב בעברית שנשמיע גם לילדים. -
גליישר נשיונל פארק - מונטנהגליישר נשיונל פארק-מונטנה 13/8/10
הגשם לא פסק כל הלילה,וקמנו ליום מעונן וגשמים לפרקים ,יצאנו משער הפארק ווטרטון ,"ונאלצנו" להתעכב אחרי קרוואן אוטובוס שעצר לטובת דוב שחור שאת תמונתו צרפתי בתגובה קודמת בעניין הפארק הקנדי.
חצינו בחזרה את הגבול למונטנה .
מזג האוויר בשעות האלה של הבוקר דחה סופית את האפשרות לפנות לכביש המאני גליישר,כך שהמשכנו לסט מארי שליד הכניסה המזרחית של הגליישר פארק.
מסריקות מקדימות באינטרנט בענין של מה שיש לפארק הזה להציע יאמר מיד,על מנת ליהנות משמעותית מביקור בו, אלו מבין המטיילים שנותנים לו זמן איכות אכן יפיקו ממנו את מלוא ההנאה בשילוב של כמה טריילים רגליים.
אגם סט מארי מקבל את פני הנכנסים במזרח ומלוה לאורך של 7-8 מייל,רק חבל שצילום שלו עם הרקע של הפסגות נפגם בגלל העננים שכיסו אותן.
במסגרת השקעת הזמן שלנו תוכננו שני מסלולים, אחד סביר אל סידרת המפלים לקראת קצהו של אגם סט מארי, ונהר סט מארי הממשיך מקצהו- בנקודה הנקראת Sunrift Gorge,כאן עוד הצלחנו בין טיפטוף למטר להגיע לשנים מבין השלושה שהם:-virginia ,st mary,baring.
והשני מאוחר יותר,המתחיל מאחורי מרכז המבקרים של הלוגן פס,והמוכר בשם Hidden lake natural trail,שאותו אפשר לעשות בהלוך וחזור של 6 מייל עד ליעד- האגם הנסתר,ואו חציו של המסלול של 3 מייל(וברור שחשבנו על זה הקצר) להלוך וחזור רק עד נקודת תצפית על האגם,מסלול שנאמר עליו שהוא כמעט מבטיח ליווי של כל מיני עיזי הרים,ועוד מיני חיות להנאת הילדים.
בנקודת העצירה הבאה Jackson Glacier Overlook מקבלים כבר את תמונת הפסגות והקרחונים שמאחרים עדיין להימס.
מכאן הכביש מטפס במעבר הרים לוגן מעבר צר, שבנוסף כמובן עובדים להרחבתו,והתנועה גם כאן נעצרת לתקופת זמן לא קצרה לטובת התנועה מהצד הנגדי,ובחודש אוגוסט ההמתנה ארוכה,ארוכה.
התנועה עד למרכז המבקרים של לוגן פס היא בשיירה ואיטית, עצרנו במרכז המבקרים והמתנו שהגשם יפסק לטובת המסלול לתצפית על האגם הנעלם ,אבל הוא רק התחזק,ולכן המשכנו בנסיעה איטית לצידו של ה-Weeping wall קירות הסלעים מהם נבעו זרימות אל תעלת הכביש.
לקראת הצד המערבי ממש כמו בכניסה המזרחית התמקם לו אגם ארוך נוסף מקדונלד שמו,ודוקא בקטעים הסופיים התבהרו השמיים ויכולנו לקחת כמה תמונות ברורות של הפסגות הפחות גבוהות והנהר.
למרות הגשם והעננים שהיו מנת חלקנו בצידו העיקרי של הפארק,אין עוררין שזאת עוד פינת הרי רוקיס שיוצרת פארק יפהפה ביותר,ומומלץ.
נסענו ללינה בעיר וויטפיש צפונית לקליספל –עדיין מונטנה
-
גליישר נשיונל פארק - מונטנה
-
גליישר נשיונל פארק - מונטנה
-
גליישר נשיונל פארק - מונטנהנראה מקסים. הנופים מדברים מאד לליבי.
שומרת את החומר לטיול שאחרי הטיול הבא.... -
גליישר נשיונל פארק - מונטנהמוני
תודה על הסיכום. כיף לקרוא ולהיזכר במקומות שביקרתי בהם בטיול הגדול (לפני שנים) מחוף לחוף שעשיתי בסיום הדרכה במחנות הקיץ של הסוכנות.
הדר
-
איזה הנאה לקרוא ולראות את התמונותתודה על ספור הטיול
טיאן -
מוני, אני קוראת את הסיפור שלכם, וממשיכולה לדמיין לעצמי את המקומות - על אף שעוד מעולם לא טיילתי באיזור הזה של המפה.
ממתינה בשקיקה לסיפורי המשך המסלול
-
גליישר נשיונל פארק - מונטנהמוני, לא נעים לי לאכזב אותך, אבל אתה כבר יודע שכשזה מגיע לפרטים הקטנים אני קצת יקה (פוץ) ובכל אופן המפלים בתמונה אינם מפלי barring. מצחיק, אבל לפני שנה תיקנתי כאן בחור אחר בשם עובדי, שבטעות זיהה את מפלי בארינג כמפלי סיינט מארי
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-2984205/srch-bar ing#msg_num_18
ואני כמובן ממשיך לעקוב בעניין. -
גליישר נשיונל פארק - מונטנהאורי יקירי
המשך לעקוב ולתקן טעויות ,הרי בתחילת הדיווח ביקשתי זאת ממך בפירוש
תודה!!.
למען רישום שם בטאבו למפל אני התבססתי על התמונה השניה באתר המצורף
ואני מניח באמת שמכאן טעיתי.
http://www.takemytrip.com/06glacier/06_21a.htm
מוני
נ.ב
לענין היקה פוץ,נולדתי בקריה שהקימו לתפארת עולי גרמניה(יקים ) נוכחותם בה היתה לברכה,כמו שיקה פוץ כמוך ברכה לפורום!!