וינה ,מזגן ?? מלון ?? מישהוא ???
-
שאלהטוב כרגיל שמעתי בעצת המומחים
דירה מספר 1 CANTRAL APARTMENT VIENNA זאת של ה65 מ"ר ברובע הראשון הוזמנה.
וסכום של 165 אירו יקטן במקצת כי יש הנחה על ילדים מתחת ל12
מכיוון שאין מקדמה וניתן לבטל בלי עלות עד 30 יום לפני אז עדיין באם תצוד עיניכם דירה עם מזגן נשמח לשמוע.
תודה לכולם
שאלה קטנה שמציקה לי
אחד האתרים שבטוח נקדיש לו לפחות חצי יום הוא הלונה פארק PRATER.
במסגרת השיטוט נתקלתי גם ב The Vienna Giant Ferris Wheel (Riesenrad)
לא הבנתי האם הוא חלק מהלונה פארק או שזה אתר נפרד
מצ"ב שני האתרים
תודה
ליאור -
שאלהליאור,
אני לא רוצה להשבית שמחה, אבל האם קראת את הביקורת הזו ב Tripadvisor לגבי דירה מס'5 (זו של 65 מ"ר) מיולי השנה?
I was travelling with my wife and sister-in-law. I can second everything positive that others have written, BUT there was a serious noise problem. We had Apartment #5 on Muhlgasse. It was June and quite warm. We were informed that because of some official inspection concerning noise generated by the air conditioner for that apartment the air conditioner automatically turned off between 10 p.m. and 8 a.m. (Whether this equally applies to the other apartments I do not know.) This building is located close to a heavily attended drinking spot and is right around the corner from two major thoroughfares, one of them a main road west out of Vienna. With no air conditioning we had to leave the noise-proof windows open, otherwise it was airless and sweltering. The combination of drinkers' noise and traffic noise was devastating to our sleep. If you rent here, be sure to inquire about the air conditioning situation.
אם המזגן שאתה מוכן לשלם עליו תוסםת מחיר נכבה באופן אוטומטי
בלילה, נראה לי שתעדיף להמשיך לחפש....
בכל מקרה, תבדוק את הנקודה עם הבעלים. -
שאלההי גני
לא משביתת שמחה, חלילה
גם אני קראתי בטיפ אדוויזר ואותי הטרידה יותר חוות הדעת של בחור שטען ששבועיים לפני ההזמנה עשו לו "רילוקיישן" לקרלטון אופרה
פניתי לבעלים והוא קודם הסב את תשומת ליבי ש67 מתוך 71 נתנו לו ביקורת טובה או טובה מאוד.
לגבי ה"ריילוקיישן" טען שזה לא מקובל אצלם וזה היה חריג ביותר ומכיוון שהלקוח לא אישר בזמן הזמנה
אתמול פניתי אליו גם בקשר לסוגייה שהעלית
טרם ענה לי
יש מצב שבסוף יוותר עלי כאורח עקב עודף שאלות
אבל בלי קשר גם האורח הנ"ל טען שהיה חם מאוד ביוני,אז זה מחזק את חיפוש הדירות עם המזגן
רק שאלה מאוד נדירות
שוב תודה
ליאור -
שאלהאם כן, ההפסד שלו
תעדכן בקשר למזגן הלילי... -
שאלהחלק מתוך.
אבל לתשומת ליבך- זה אינו פארק שעשועים,אלא סוג של לונה פארק, כלומר משלמים על כל מתקן בנפרד,או קונים כרטיסיה של X מתקנים לשימוש. התשלום עבור הגלגל בנפרד (אם אני זוכרת נכון) בכל אופן גאוגרפית הוא ממוקם בצמוד ללונה פארק (או בתוכו,קשה לי להגדיר גיאוגרפית).
למה אני מציינת את המידע לגבי פארטר, כי אפשר להגיע לשעתיים בערב אחד ולהגיע לעוד שעתיים בערב אחר וגם ללכת שם למסעדה וכו- ולא חובה למצות את "כל" הלונה פארק בנשימה אחת.
לגבי הלינה- יש לך "רשומה בטאבו" דירה על שמך,עם המגבלות וההערות לגביה.היות ולא התחייבת על כלום בפועל, עכשיו תתחיל לחפש לינה חלופית אולי ללא מגבלות והערות.
-
מלוןליאור.
לדעתי אין הרבה מה לעשות בוינה יותר מיומיים שלושה.
למה לא לקחת חדר במלון שהמזגן עובד, המגבות מוחלפות, מנקים את החדר, בבוקר ארוחת הבוקר מוכנה, יש חדר כושר,מחשב בלובי.
לא כ"כ מבינה מדוע צריכים לעבוד גם בחופשה. במחיר דירה ניתן להתפנק במלון, המזגן מתקלקל יש אנשי אחזקה.
אולי אני שונה כאן בנוף אבל מעדיפה מלונות, גם אם זה לבזבז 10 דקות נסיעה בבוקר, הרי האטרקציות רובן מפוזרות ובכל מקרה נוסעים.
גם המלון שמצאת וגם המלון שהורי היו מצויינים.
אתה סוגר על לינה ליפני שהזמנת כרטיסים?
או שאני לא בעניינים.
שבת-שלום!
גלי -
מלוןליאור ליאור
כמו שכתבה יונית גלגל ענק הוא בתוך פארק פרטר שיש בו גם לונה פארק וגם פארק ענק לג'וגינג וכו'. לפי מה שאני זוכרת יש כמה רכבות שדים, אחת נוחתת לתוך המים, יש "טירה מכושפת", מכוניות מתנגשות, כל מיני מכונות מזל, קרוסלות וכו' אבל זה לא אפטלינג ובהחלט אפשר לפצל לשני אחר הצהריים - ערב. בתנאי שלא תעשה לילדים טירונות גולני במהלך היום.
לגבי בית מלון או דירה - ההבדל המהותי מבחינתי הוא בכך שבבית מלון לרוב מדובר בחדר אחד לארבעה. מה שאומר אפס פרטיות לכולם למשך ארבעה ימים. היתרונות של המלון ברורים וגלי הטיבה לתאר אותם.
גם אני בהתלבטות לגבי יומיים אחרונים אם לקחת דירה או חדר במלון, אשמח לתובנות שלך למה בעצם כיוונת מלכתחילה לדירה.
אלונה
-
מלוןטוב ראשון ראשון ואחרון אחרון
יונית- תודה על ההסבר לגבי הפרטר ואני באמת ממשיך לחפש דירה אבל" על אש קטנה"
גלי- קודם כל לגבי וינה,אז לדעתי יש הרבה יותר מה לעשות מארבעת הימים שיהיו לנו,מרפרוף ראשוני נראה לי שלגילאים של הילדים שלי היא מצויינת וזה חלק ממה שמצאתי עד כה
1- פארק פארטר שבו מלבד הפארק לונה פארק,מוזיאון קרקס ופלנטריום
2-מוזיאון המוסיקה המשלב הרבה פעילות אינטראקטיסית הקשורה למוסיקה ושמיעה כולל משחקי מחשב וניצוח על התזמורת של וינה.
3-מוזיאון הטבע (בזלצבורג הילדים שלי לא רצו ללכת משם)
4-מוזיאון הבובות והצעצועים
5-ארמון שונבורן הגנים וגן החיות
6-ארמון הופבורג ובו סיורים מיוחדים לילדים ואפשרות ללבוש בגדי קייסרים ומלכות מפעם
7-מוזיאון הילדים
8-שווקים וביחוד הנאשמרקט
9- קניות (רונן נראה לי שצדקת בקשר למאריה מה שמה)
10- שייט על הדנובה
11סיור כרכרות
12-מוזיאון הדובים
ולא לא אמרתי שאלך לכולם כי מה עם קצת שיטוט ברחובות?? בקיצור לא חסר מה לעשות
אלונה וגלי-סוגיית מלון מול דירה
לוינה אנחנו מגיעים אחרי שבוע בטבע והרצון שלנו הוא להסתובב בה הרבה לשלב מנוחה בדירה ובערבים לצאת לסיור לילי.
ליום או יומיים הייתי אולי בוחר מלון אבל ל4 ימים לא.
אמנם במלונות שבדקתי ניתן ב150-160 אירו לקבל סוייטת משפחה של סלון וחדר שינה אבל היא חצי בגודל 38 מ"ר מול 65 ומנסיוני אחרי יום שיטוט שלם יש חשיבות לגודל הדירה ולאפשרות של כל אחד למצוא בה פינה. אין לי בעיה לסדר את החדר בעצמי ולא לקבל מגבות חדשות,בבריכה ובשאר מתקני המלון הרי לא נראה לי שנשתמש ולכן היתרון היחידי של המלון הוא ארוחת בוקר שאני מעמיד את זה מול הגודל ,והעיצוב מבחינתי עדיף דירה מה גם שהמיקום שלה הרבה יותר טוב
ליאור
-
מלוןטוב ג'ני בשבילך הנה הפתרון לסוגיית המזגן בלילה בוינה
בעל הבית טוען שזה היה מקרה נקודתי של תקלה במזגן שעקב כך הרעיש
הנ"ל תוקן אחרי 5 ימים ולראיה מסב את תשומת ליבי שרובם המכריע של הביקורות העניקו לו ציון של 5 או 4 כוכבים.
אני נוטה להאמין לו גם משום שאף אחד אחר לא התלונן
גלי לשאלתך בנוגע לסגירת הלילות טרם קניית הכרטיסים אז התשובה היא שאת הבקתה בסלובקיה שמאוד מאוד מצאה חן בעייני אני רוצה למהר ולסגור תמורת מקדמה של 200 אירו,את הדירה בוינה סגרתי כרגע בלי התחייבות.
אוסטריין טסה כל יום לוינה 2 טיסות הלוך ושתיים חזור,כרגע התוכנית היא להמריא בשבת 6 לאוגוסט ב6 וחצי בבוקר ולחזור ברביעי ה18 באוגוסט בשעה שמונה וחצי בערב.
עד כמה שידוע לי אין טיסות מוזלות לוינה,ביררתי איתם והזמנה היום אינה זולה בכלל,אם ניתן לכרטס בלי לשלם אעשה זאת ואם לא אחכה קצת.
במקרה שמשהו ישתבש אז הלכו 200 אירו לבקתה וזה כרגע כל הסכום שסיכנתי
ליאור -
מלוןו...דעתי שיש הרבה מה לעשות בוינה עם ילדים. היינו שבוע כמעט(6 ימים) ולא מיצינו אותה.
תלוי מאד בקצב האישי,העדפות,תחומי עניין..
ולגבי העדפה של מלון או דירה- לכל אחד ואחד ההעדפה שלו,ולא רק מהפן התקציבי.
אני עם ילדי תמיד מעדיפה דירה באם אפשר, ולו רק בגלל הרגלי האכילה המפונקים שלהם.
בעוד שכזוג אני מעדיפה תמיד לינה במלון עם ארוחת בוקר וגם אופציה לארוחת ערב.
אבל שום-כל אחד והעדפותיו כמובן. -
מלוןלא לשכוח בשונברון את מוזיאון הכרכרות ובעיר את מתחם הונדרוואסר. -
מלוןרשמתי רונן
יונית (וכמובן כל מי שהיה),מכיוון שהנושא עלה ומכיוון שאני רשמתי דברים רק על סמך אינטרנט בניגוד לכאלה שהיו
מה מכל אתרי וינה שרשמתי ואלה שלא רשמתי
כדאי להכניס למסלול.
יום שבת נגיע רק בצהריים-אחרה"צ ואחרי התארגנות וקניות בסופר אני מניח שנסייר במרכז אולי ניקח מסטפן פלאץ סיור כרכרות
נשאר ראשון יום מלא,שני ושלישי כנ"ל ורביעי עד חמש אחרה"צ.
מה מתאים להרכב שלנו ועל מה אפשר לוותר
תודה
ליאור -
מלוןלמיטב זכרוני התחפושת בבגדי הנסיכות הוא בארמון שינבורן ולא הופבורג.
ו...מוזיאון הדובים,לא הייתי,אבל ויתרתי במודע כי הבנתי שזו לא מציאה גדולה, אולי חל שינוי.
מוזיאון הטבע-קצת "כמו פעם"
מצד שני אני יכולה להציע לך את המוזיאון הטכנולוגי שנמצא לא רחוק משיינבורן(אבל קשה מאד לשלב באותו יום) או מצד שני בקצה השני של מריה הילפר והקניות שלה.
את מתחם הונדרווסר שווה לבקר גם,לא הייתי מוותרת עליו.
-
מלוןיונית תודה
מה מיוחד במוזיאון הטכנולוגי ??
והמתחם זה הקישור המצ"ב ? זה רק סיבוב הסתכלות או שזה מעבר לזה
ליאור -
מלוןליאור ליאור
נשבעת לך, יש המון מקומות "חובה" בוינה. בטוח. היינו 6 ימים וראינו המון. אבל מה שנשאר בזיכרון זה הקוסם בשטפן פלאץ, האגם בפארק העירוני, הגלגל הענק בפרטר, הנוף מגן החיות אל הארמון בשנברון.
רוצה לומר תשוטט, אל תסגור את הימים, אל תרוץ אל החובות. לא בוינה. קפה, שטרודל ושופינג, גן חיות ובית ספר הספרדי לרכיבה (כן, סגור באוגוסט, אז מה?), צלעות כבש אלוהיות מול האופרה, פרפרים בחממה (יונית, אני זוכרת שלא התלהבת אנחנו דווקא כן). וינה, קח אותה בכיף, באיזי, בנחת. אל תבנה תוכנית מגובשת, תזרום עם העיר. היא תעשה לך טוב, מבטיחה.
אלונה -
מלוןאלונה צודקת-למה להיות משימתי במקרה זה?
איכשהוא נראה לי שבפועל התוכנית תהיה לגמרי אחרת..
נזכרתי אגב ברובע המוזיאונים שנמצא בגב של מאריה ההיא יש שם גם פעילויות מיוחדות לילדים.
לדעתי כאמור ביום הראשון אחה"צ אם מספיקים עוברים בלשכת התירות ליד האלברטינה ומתעדכנים בלייב מה יש מיוחד לילדים בפרט.
רונן -
רובע המוזיאוניםלדעתי שווה לעבור ןלו רק להתרשם מהמבנים והמתחם.
מצ"ב האתר יש שם איפה לאכול,קצת קניות לדעתי גם פעילויות נחמדות ובמיוחד בקיץ.נראה לי מקום נחמד לעבור בכל מקרה.
אם להשקיע זמן רב או לא לשיקולכם.
בכל מקרה לא נראה לי שתהיה לכם בעית של שעמום בוינה.
לא רחוק משם האיטלקיה של יורם. -
מלוןהמוזיאון הטכנולוגי(או מוזיאון מדע, אני לא סגורה איך קוראים לו בעצם) הוא מוזיאון מדע מהטובים שיש. לא היה לנו מספיק זמן,וחבל.
לגבי מתחם הונדרווסר-לא רק המוזיאון,לדעתי אפילו אפשר עליו לוותר,אבל הגלריה הפתוחה, הבתים ,הרחוב ולנשום את הצבעוניות הזו.
בדיעה שונה מקודמיי בעניין תוכנית לוינה.
ברור שצריך ל"נשום" את העיר, כמו בכל עיר גדולה אחרת.
אבל מאד כדאי שיהיה תוואי,תוכנית, מסלול לתכני הטיול ועם "מרחב" פנוי ל...סתם להסתובב בעיר.
אני לא יודעת לגבי הילדים שלך,עם שלי היה מאד קשה לנשום בתי קפה בוינה ואחרי הראשון נמאס להם .
יש שוני בטיול זוגי או משפחתי בעיר(בכלל),ויש שוני בין משפחות ו..בין מטיילים.
ואלונה- כל הכבוד לזיכרון לאי ההתלהבות שלי מחממת הפרפרים..בתור "בוגרת" פארקי וגני פרפרים שונים באירופה-זו פחות ,למען האמת הרבה פחות הרשימה אותנו.
-
מלוןהי ותודה על התגובות
לא התכוונתי לעשות תוכנית "סגורה" אלא יותר "בנק" אתרים
ולקבוע שם מה בא לנו לראות
על פניו נראה לי שלפרטר נקדיש זמן,גם לארמון שנבורג לגנים ולגן החיות,וכמובן גם לנשמרקט ולמריה מה שמה (קניות)
השאלות ששאלתי הן יותר בקטע של הבנה מה יש במוזיאונים השונים ועדיף ממישהוא שחווה אותם כי דרך האינטרנט הכל נראה נהדר.
אנחנו אוהבים מוזיאונים המשלבים פעילות כל שהיא ולא רק הסתכלות ולכן מצא חן בעייני מוזיאון המוסיקה שבו לפחות לפי האתר יש פעילות כאמור
עכשיו הוספתי לבנק את המוזיאון הטכנולוגי
ואלונה ורונן ברור שאני אשוטט וברור שאת רוב מה שציינתי לא אראה אבל כתוכנית מגרה ליום סגריר אני אכין כמה אופציות
ליאור -
מלוןטוב, נרגעתי, עכשיו אני יכולה לישון בלילה (דווקא מעדיפה בלי מזגן...)