ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אודה לתשובתכם בהקדם....

פורום צפון אמריקה
    4
    10
    2536
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • mzm
      mzm נערך לאחרונה על ידי

ככל הנראה אני עתידה לנסוע בנובמבר ב"ה לניו יורק למשך עשרה ימים (אולי טיפטיפונת יותר) ביחד עם קרובת משפחה.

עולה תהייה האם כדאי לי כבר לנסוע לאל איי למשך שלושה- ארבעה ימים או שמא להתמקד אך ורק בניו יורק....

מצד אחד אני מפחדת שמזג האוויר ימנע מבעדנו טיולים בעיר מה גם שעיקר הטיול אמור להיות מוקדש לשופינג וגם כמובן אתרים היסוטריים מיוחדים - אך עם דגש על קניות, ולמיטב הבנתי ביום חמישי האחרון בנובמבר (אחרי חג ההודיה) יש סיילים מטורפים (למרות שהיו כאלה שאמרו לי שזה לא כזה מדוייק...)

ולכן השאלות שלי הן כאלה:

האם כדאי לטוס גם לאל איי? יש בכלל טעם?

האם אכן התקופה הזו היא תקופה טובה לשופינג (למכורי הקניות מבינינו...)

*** אציין כי מצאתי טיסה עם אל על ישירה לניו יורק ב 959$ ואם ארצה לטוס לאל איי + טיסת פנים לניו יורק+ לחזור מניו יורק יעלה לי התענוג 1220 דולר...

דעתכם חשובה לי מאוד..... אשמח לקרוא אותה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • mabat
        mabat נערך לאחרונה על ידי

ראית איפה ממוקמת אל.איי ביחס לניו יורק?
        הצצה זריזה במפה תראה לך, שהיא ממוקמת כמעט הכי רחוק שאפשר מניו יורק (אם מדברים על גבולות ארה"ב, כמובן). זה אומר, שמדובר על טיסה של כ-6 שעות בכל כיוון. זה אומר, שעם כל האופרציות שמסביב, את "שורפת" יומיים רק על הטיסות האלה.
        אם את רוצה להקדיש שלושה-ארבעה ימים למקום אחר פרט לניו יורק, ואת רוצה שמזג האוויר שם יהיה נעים יותר - עדיף כבר לבחור באורלנדו. ככה אפשר יהיה לשלב שם עוד קצת שופינג באאוטלטים, וגם להנות משניים-שלושה פארקי שעשועים. בנובמבר מזג האוויר שם נח מאד(גם אם יורד גשם פה ושם, הוא לא כזה שמפריע יותר מדי, והטמפרטורות בהחלט נעימות), ואם מגיעים לאורלנדו עוד לפני חופשת חג ההודיה, גם סביר מאד להניח שלא יהיו לכם יותר מדי תורים במתקנים. בדיקה שעשיתי לגבי תאריכים אקראיים בנובמבר העלתה מחיר של כ-$170 לכרטיס ניו יורק - אורלנדו - ניו יורק (כלומר זה גם יותר זול וגם פחות זמן מאשר טיסה לאל.איי).

מבחינת שופינג: הסיילים מתחילים, אכן, מיד אחרי חג ההודיה (ביום ששי שלאחר החג, שמכונה BLACK FRIDAY). הבעיה היא, שצריך לדעת שאיפה שיש סיילים שווים - יש גם תור היסטרי של אנשים שישנים שם בלילה בשקי שינה, ומחכים לשניה שבה נפתחות דלתות החנות כדי להסתער פנימה ולחטוף את מה שרוצים. את צריכה להבין, שלפעמים הולכות שם ממש מלחמות עולם (זוכרת את הפרסומות של הקרב על המילקי? אז משהו כזה, רק הרבה יותר גרוע. ולפעמים זה אף נגמר במוות!). לעומת זאת, אם מגיעים לחנויות קצת יותר מאוחר, אחרי שהבלאגן הגדול עובר - מגלים במקרים רבים ממש מדפים ריקים!
        כך שאני, באופן אישי, לא הייתי בונה יותר מדי על הסיילים האלה...
        • mzm
          mzm נערך לאחרונה על ידי

ראית איפה ממוקמת אל.איי ביחס לניו יורק?
          היי, תודה.

אכן ראיתי שניו יורק ממוקמת רחוק ביחס לאל איי ולכן אני מתכננת את הטיסה כך שמכאן אטוס מיד ללוס אנג'לס ואחרי 6 ימים אטוס לניו יורק....

שם אשהה עוד 6 ימים ואחזור לארץ ב"ה....

ממש הלחצת אותי עם הטירוף שהולך שם...השאלה אם זה נמשך כמה ימים או שזה יום אחד וזהו???? חחח אני ממש חוששת לחיי Smile סתם אני צוחקת אבל זה בהחלט מלחיץ....

• mzm
            mzm נערך לאחרונה על ידי

שאלה נוספת....
            סליחה על הבורות,
            אבל האם חג אצלהם אומר שלמעשה כל החנויות סגורות וגם המולים ואין טיולים - כמו אצלנו? יש חופש או שזה חג והכל ממשיך כהרגלו...???
            • mabat

ברב החגים אצל האמריקאיים כל החנויות פתוחות, אבל
              ישנם שלושה ימים בשנה, שבהם הרבה חנויות, מסעדות, מוזיאונים וכו' סגורים לחלוטין, והרבה אחרים עובדים במתכונת מצומצמת ביותר: ראש השנה האזרחית, חג ההודיה וחג המולד. בשלושת הימים האלה צריך לבדוק היטב את שעות הפתיחה של מקומות שרוצים להגיע אליהם, על מנת לא להתאכזב. (מקומות כמו פארקי השעשועים של אורלנדו, למשל, עובדים כרגיל, ואולי אפילו שעות ארוכות יותר).
              • mabat

גם אם תטוסי בצורה כזו
                עדיין תפסידי בעצם יום שלם ביום של הטיסה מאל.איי לניו יורק: 6 שעות טיסה + הגעה לשדה שעה וחצי לפני הטיסה + זמן ההגעה משדה התעופה בניו יורק עד למנהטן (אני מניחה ששם תרצו לבלות) + הפרש של שלוש שעות בין החוף המזרחי לבין החוף המערבי (כשבאל.איי השעה 12 בצהריים, בניו יורק כבר 3 אחה"צ) - הנה נשרף יום שלם מתוך 12 ימים.

אגב, לא יודעת אם לקחת את זה בחשבון, אבל באל.איי כמעט בלתי אפשרי להסתדר בלי רכב שכור. התחבורה הציבורית שם היא בעייתית מאד, ומאחר שזה אזור נרחב מאד - חייבים רכב. אני לא יודעת מה גילכן, אבל אם הוא פחות מ-25, זה אומר שסעיף שכירת הרכב יהיה מאד מאד יקר (כי כל נושא הביטוח עבור נהג צעיר הוא מאד יקר, ועלול כמעט להכפיל את מחיר השכירות). כך שאני מאד ממליצה לחשוב גם על הנקודה הזו (זה ישאיר לך הרבהההההההה פחות כסף לשופינג Shocked )
                • אושרה קמחי
                  אושרה קמחי נערך לאחרונה על ידי

מסכימה עם MABAT
                  תחשבי שאת גרה בניו יורק, טסה לתל אביב ל- 10 ימים.
                  אחרי 3 ימים טסה לדנמרק ואחרי 6 ימים בדנמרק את חוזרת לניו יורק דרך ישראל.

נשמע לך הגיוני?

לי לא, במיוחד ש"בדנמרק" (= לוס אנג'לס) אין הרבה מה לעשות וכדי לראות משהו את חייבת רכב צמוד.

אם הטיול הור בעיקר קניות, תישארי באזור של ניו יורק. היא גן עדן לקניות.
                  לחלק מהקניונים והמולים יש אוטובוסים ממנהטן.

בהצלחה,
                  אושרה
                  • mzm
                    mzm נערך לאחרונה על ידי

טוב אז ככה:
                    בסופו של יום הוחלט על המסלול הבא:

18/11 ב"ה נחיתה באל איי עד ה23

ב23/11 ב"ה טיסה לניו יורק הגעה משוערת לניויורק 23 בלילה

ב29/11 ב"ה חזרה ארצה בלילה

העניין הוא כזה, עם כמה שהייתי רוצה להוסיף עוד ימים זה מאוחר מדי כי אלעל אמרו לי שזה יעלה לי 200 $ השינוי...., יש בי חשש שביום שלמחרת ערב חג ההודיה (שלמיטב הבנתי נחשב שבתון)לא יהיו אטרקציות- מוזיאונים סגורים וכיוצא באלה וכך למעשה יוצא שהפסדתי יום בניו יורק

מה אתם אומרים על כך? האם אכן זה יום שבתון שהכל סגור בו???

• mzm
                      mzm נערך לאחרונה על ידי

טוב אז ככה:
                      או שכדאי לי לשלם את ה200 דולר האלה והשאר לעוד כמה ימים בניויורק????

אני ממש בלבטים..... כולם (משפחה, חברים) בהתחלה אמרו לי - לכי לניויורק שבוע זה די והותר- אמרתי אני אלך לשבועיים ואז אמרו לי - מה תהיי בארה"ב ולא תלכי לאל איי??? אז סגרתי את אל איי במסגרת השבועיים ועכשיו אחרי שכבר סגרתי עם אלעל פתאום נזכרים להגיד לי שזה לא יספיק ובלה בלה בלה אחרים- אוףףף אני כבר מיואשת מזה.....

יש מסלול ויש טיסה ופתאום עכשיו זה נראה לי מעט מדי, מצד שני זה נועד להיות טיועל טעימה כי בכל זאת אני לא נוסעת עם בעלי אלא עם חברה וזה משהו שנועד להיות חוויתי, רווי שופינג וכיפי.....

מישהו שיעזוווווווררר Smile אולי יגיד כמה מילים מעודדדות !!!!

• may east
                        may east נערך לאחרונה על ידי

טוב אז ככה:
                        תוסיפי 200$ ותעשי את השינוי.
                        תעשי חשבון שה200$ לעומת כלל הטיול זה אחוז קטן.

בלי קשר, תבדקי את מחירי אותן טיסות. לעיתים ביטול והזמנה מחדש יכול להיות יותר זול.
                        • 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון