ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ספרד באפריל

פורום טיולי משפחות
    4
    18
    7364
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • emmagen
      emmagen נערך לאחרונה על ידי

שלום חברים יקרים,
      פותחת הודעה חדשה, כי אולי הקודמת מבלבלת חלק מאנשים .
      אז ככה הזמנו כרטיסי טיסה לברצלונה בחופש פסח 2011, ב13.04 טסים לברצלונה ומייד טסים למלגה, במטרה לטייל באזור אנדלוסיה. בחזור טסים מברצלונה ב26.04,חוזרים לברצלונה ברכב. לאחר כמה וכמה המלצות בעיקר של נירית, חשבתי על מסלול כזה:
      להזמין 5 לילות באזור מלגה, למשל ב Benalmádena ומשם לטייל במלגה, סביליה, קורדובה, גיברלטר, אני מעדיפה לנסוע קצת יותר מאשר לעבור כל יום דירה.
      לאחר מכן לעבור לאזור גרנדה ,
      משם לשמורת טבע cazorla2 לילות
      El Campello לילה אחד
      Tarragona 2 לילות עם ביקור בפורט אוונטור, מישהו יודע האם יש מלון בתוך הפארק?
      ואז לעבור לברצלונה ל3 לילות אחרונות.
      אני כרגע מתיחסת רק ללינה ולא למקומות שנבקר בהם, כי הבנתי שצריך למהיר להזמין, מלון שהוללץ כאן כבר בפורום אין מקומות, לכן חשוב לי להזמין לינות.
      אם יש לכם הערות או המלצות על לינה באזורים אלו אשמח לקבל.
      אמה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית נערך לאחרונה על ידי

ספרד באפריל
        על הסף נשמע די סביר.
        לא מכירה את השמורות האלו שליד גראנדה כך שאני לא יודעת אם צריך להתנייד אליהן או אפשר ל"ככב" שוב.
        המצוקה באיתור לינה נובעת מכך שאת נופלת לדעתי על הסמנה סנטה של טרום פסחא ולכן אנדלוסיה מאד מבוקשת (ובהתאם הלינה).

וכן-יש מלון בפארק פורט אוונטורה ולעיתים קרובות יש "דילים" טובים מאד של מלון+פארק -נסי לבדוק דרך האתר של הפארק עצמו.
        אני מניחה שהלינה לילה לפני ולילה אחרי ויום אחד בפארק?
        כי (לדעתי) ביום אחד אפשר למצות אותו (תלוי בגילאים כמובן גם).
        • נירית
          נירית נערך לאחרונה על ידי

ספרד באפריל
          היי אמה,

הנסיעה מאזור מלגה לסבייה כ 240-250 ק"מ, תלוי מאיפה בדיוק.
          משהו כמו 3 שעות.
          אפשרי כוכב, אבל לדעתי קצת פספוס.
          לקורדובה ולגיברלטר ניתן לנסוע מאזור מלגה, זה יותר קרוב.
          לא יודעת לגבי העלויות, אבל אם נוסעים לעיר, עדיף לשקול לפחות פעם אחת נסיעה ברכבת.

גם גרנדה במרחק כ200 ק"מ משמורת קסורלה (לא ממש טיילנו בה, רק חלפנו ועצרנו קצת). אישית, לא הייתי נוסעת וחוזרת באותו יום.

באזור הזה של אליקנטה (אל קמפליו) לא הייתי. אבל שמעתי מחברים קרובים וקראתי שזה אזור מאד מאד תיירותי.
          אמנם חופים יפים, אבל הכל בנוי עד קו החוף.
          • emmagen

ספרד באפריל
            תודה יונית ונירית על תגובה מהירה,
            הילדים בגילאים 3, 8,9 ולדעתי כן יספיק להם יום אחד, ולינה כמו שחשבת לילה לפני ולילה אחרי.
            נירית , אני כבר שברתי את הראש ולא מוצאת איך אני יכולה לסדר לינה באזור מלגה- סיביליה -קורדובה, אם לקחת 4 לילות באזור מלגה ומשם לנסוע גיברלטר, קורדובה, רונדו ולנסוע ללילה אחד באזור סיביליהו אז מעבר לאזור גרנאדה הוא יהיה גדול 3 שעות, אבל כך לפחות רק לכיוון אחד. מה לדעתך באזור גרנאדה, אפדרי לינה במקום אחד כמה לילות ואז ביקור באלהמברה וסיירה נבדה וכתבת שיש גם מערות שוות באזור ואז לעלות צפונה עם עצירה בEl Campello , קצת נופש ומנוחה מנסיעות קראתי שיש דלפינריאום חמוד באזור.
            לגבי אזור גרנאדה ,איפה עדיף להזמין לינה, מכל מה שקראתי הבנתי שיש אזורים שאסור להיכנס עם הרכב ואני לא מצליחה לדמיין איך אני מתניידת ללא רכב עם 3 ילדים וכל הדברים. גם אם משארים אוטו בחניון לא נראה לי שאפשר להשיאיר מזוודות בתוך האוטו ולהגיע למלון עם בגדים של אותו יום.
            אמה
            • יונית

ספרד באפריל
              נשמע לי כבר יותר מוכר, וגם יותר סביר.
              מגראנדה בהחלט ניתן לבקר בסיירה נאבאדה (עשיתי זאת)
              לגבי לינה באזור גראנדה- למה את צריכה ללון בתוך מרכז העיר?
              אם תלוני מחוץ לעיר ,בין אם במלונות הרשת על הכניסות לעיר או בעיירונת סמוכה,או אפילו בפרברים-אז בעיית החניה נמוגה, את מורידה את כל המזוודות למלון ואת הילדים גם (או בסדר הפוך) למחרת יוצאת אל העיר ומטיילת בה. אם יש לך מזל או תכנון יעיל מאד אז המלון גם יהיה דקה מתחנת אוטובוס של קו שמגיע אל מרכז העיר ואז לא צריך גם לחפש בה חניה.
              מה שלא ממליצה- מזוודות יתומות במכונית חונה ללילה שלם בדרום ספרד.
              גם במהלך היום זה לא מאד סימפטי בחלק מהיעדים,אבל כאמור-לא תמיד יש ברירה.

במחשבה שנייה-אולי כדאי לצמצם את כמות הערים (בהתאם לגילאי הילדים שציינת) וקצת לרווח עם יעדים אחרים שיכולים אולי יותר למצוא חן בעינהם .למשל לקורדובה לא הייתי נוסעת במיוחד (למרות שאני מאד מאד אוהבת אותה יותר מ.... ) שימי לב כי בסיבייה יש פארק שעשועים טוב ממש בשולי העיר ואולי כדאי להקדיש לה יומיים ? (בהשוואה לפארק פורט אוונטורה ,פחות מוצלח אבל אולי יאפשר קצת אתנחה מעיירות עתיקות,כפרים לבנים קתדרלות שהיו מסגדים שהיו בתי כנסת או בסדר הפוך).
              • emmagen

ספרד באפריל
                תודה יונית, אני באמת התחלתי לחפש מלון בפרברים של גרנאדה ואפילו חשבתי אולי לקחת לינה קצת יותר קרובה לסיירה נבדה ולבקר בארמון אלהמברה בדרך וכך נוכל להיות 3 לילות באותו מקום.
                קראתי על פארק לייד סיביליה, הוא יותר שווה מפורט אוונטורה? יש בו מלון ? אולי ניקח שם לילה?ידוע לך על איזה פארק מים באזור שהוא מקורה ופתוח בתקופה זו? כל הפארקים שמצאתי הן פתוחים ונפתחים רק במאי
                אמה
                • emmagen

ספרד באפריל
                  לא מצליחהלמצוא לינה לייד הפארק PortAventura, ל2 מבוגרים ו3 ילדים, כל האפשרויות רק עד 2 ילדים. אם משהו מכיר אשמח לקבל המלצות
                  תודה אמה
                  • יונית

ספרד באפריל
                    לא מכירה (בכלל!) פארקי מים מקורים באנדלוסיה. יתכן שיש לכך סיבה טובה בשל מזג האוויר החם לאורך חודשים ארוכים בשנה הם לא רואים צורך לבנות פארק מים מקורה (חפשי בארץ פארק מים איכותי מקורה?) .

לגבי השוואה בין הפארקים,מאד קשה לי כי הייתי בנקודות זמן שונות לגמרי, עם ילדים אחרים ובגילאים אחרים-אבל בהתרשמות בגדול פורט אוונטורה יותר "עשיר",אבל כאמור יכול להיות שאני טועה כי המדד אינו אחיד.

לגבי לינה- היות ויש לך פספוס בן 3- אני הייתי מזמינה אופציה של 4, ואז כשיש מו"מ מול המלון עצמו לציין שיש גם פספוס נוסף ולבקש להכניס מיטה נוספת או משהו דומה (לפני ההגעה למלון כמובן!) קשה במנועי חיפוש להזין 3 ילדים מניסיוני (אל תחשבי אפילו על הזנה של 4 ילדים!)
                    אם את מחפשת במלון של הפארק- התקשרי אליהם ודברי טלפונית לגבי האופציה -לדעתי שיטת התקשורת הישירה היא גם היעילה ביותר.
                    • emmagen

ספרד באפריל
                      הי יונית,
                      בארץ אני לא מכירה אף פארק מים מקורה, אפילו לא איכותי
                      Crying or Very Sad
                      לגבי לינה לייד פורט אונטורה, או בפארק עצמו ניסיתי להזין 2 ילדים ,אבל מייד קופצת לי הודעה שאין להם מקום בתאריכים אלו. רעיון טוב להתקשר אלהם, אנסה . כך גם בפארק לייד סיביליה. אני לא הצלחתי להבין מהאתר אינטרנט שלהם האם הם פתוחים כל הימים בשבוע בתקופה זו או רק בסופי שבוע, עדיין אין לוח לשנה הבא וכבר אין לינה, ממש מוזר.
                      תודה אמה
                      • נירית

ספרד באפריל
                        היי אמה,
                        בהחלט הייתי מקדישה לסבייה יומיים.
                        אמנם באתר הפארק שם לא מופיע לו"ז של שנת 2011, אבל מעונת 2010 ניתן להבין שבתחילת אפרל פתוח רק בסופי שבוע, ובמחצית השניה-כל השבוע, עם שעות מורחבות בסופי השבוע.
                        מניחה שגם השנה יהיה דומה (אבל כמובן אין ביטחון מוחלט.
                        והכי טוב כמובן להתקשר.

גם לדעתי ניתן לטייל מגרנדה לסיירה נבדה, אבל שמורת cazorla יותר רחוקה.
                        • לוז אפריל 2010 איסלה מגיקה
                        • דור.ד
                          דור.ד נערך לאחרונה על ידי

ספרד באפריל
                          לפני מס שנים עשינו טיול כוכב בדרום ספרד

המרחקים בין המקומות השונים מאוד גדולים ולטעמי לא מתאים לעשות טיול כוכב קלאסי באזור זה. אם צריך לנסוע הלוך חזור מרחק של כ - 200 ק"מ לכל כיוון זה אומר 5-6 שעות בכביש.

לדעתי מומלץ לשקול שוב את עניין לינת כוכב ולנסות לתכנן אולי לינה במספר יעדים.

לצערי לא יכול לעזור בעניין - לא ממש זוכר את הטיול שעשינו, וגם לא ממש הספקנו לעשות רבע מהתכנון.
                          • emmagen

ספרד באפריל
                            הי נירית, זהו הזמנתי לינות,
                            3 לילות ראשונות באזור מלגה בעיר Benalmandena
                            2 לילות בסיביליה
                            2 לילות באזור גרנדה, לא התוך העיר, בעיירה לייד
                            לילה באל קמפלו
                            2 לילות לייד פארק פורט אונטורה
                            3 לילות ברצלונה
                            המרחק הכי גדול זה בין גרנדה לאל קמפלו מעל 4 שעות, כמובן נחלק את הנסיעה, יש רעיון לאתר מעניין באמצא הדרך?
                            למטייל תודה על הטיפ, כרגע נראה לי המרחקים די סבירים.
                            פתוחה להערות והצעות אחרות, הפעם הזמנתי כל הלינות דרך בוקינג, ככה אפשר לבטל או לשנות כמעט עד לרגע אחרון.
                            בסיביליה הזמנתי באחד המקומות שעובדים איסלה מג'יק, והם גם כתבו לנו שעדיין אין לו"ז ומחירים לשנת 2011
                            אמה
                            • נירית

ספרד באפריל
                              התוכנית נראית לי סבירה מאד.
                              לגבי אתרים בדרך לאל קמפלו.
                              היינו ב- lorca, ואהבנו. עיירה נחמדה. טירה חביבה. לנו יצא להיות ביום שהיו בה מופע ימי בינמי, היו הדגמות של בעלי מקצוע של פעם וכו'.
                              אני חושבת שלקראת השבוע הקדוש מעניין שם,כי יש באזור תלבושות דתיות מיוחדות, ואמורות להיות תהלוכות.
                              אם נוסעים על A92 יש את כפר gergal שהוא חמוד, וקצת הלאה las tabernas עם מעין עיר סרטים של מערבונים (לשם לא נכנסנו, אבל יכול להיות מעניין).
                              אתר אחר ששמעתי עליו, הוא מחייב סטיה מהכביש הראשי-la manga del mar. יש שם מעין מפרץ, עם חופים יפים וכמה פארקים לילדים, אבל יכול להיות שהטיול שלכם לפני העונה, וממילא תהיו בפארקים בסבייה ופורט אוונטורה.
                              לא הייתי במורסיה, אבל נדמה לי שהיא בהחלט שווה ביקור.
                              בדרך לפורט אוונטורה אפשר להציץ בולנסיה...
                              הבעיה של הדרך צפונה, שהיא בהחלט לא מרהיבה. תנסי לראות כמה זמן תוסיף הנסיעה בחלק מהדרכים הירוקות של מישלין. חלקן עוברות ליד הים...
                              אילו מלונות הזמנת, אגב?

המשך ערב נעים וקריר עד כמה שאפשר!!!
                              • emmagen

ספרד באפריל
                                נירית תודה על התיחסות ועזרה,
                                הפעם הזמנתי כל המלונות דרך בוקינג, עשיתי באמת כמו שינית הציעה, הזמנתי לזוג + 2 ובהערות כתבתי שיש גם ילד קטן, בנתיים רובם אישרו שאין עם זה בעיה.
                                רק בסיביליה אני רוצה להזמין דירה דרך אתר של פארק אסלה מג'יק, אבל הם רוצים כעת 30 % מקדמה ולא מחזירים במקרה ביטול, נותנים להזיז תאריך במשך שנה, אני עוד אחשוב, כי לשלם עכשיו על אפריל נראה לי קצת מוקדם.
                                Benalmadena- Sahara Sunset Club
                                http://www.booking.com/hotel/es/sahara-sunset-club.html?aid= 304142;label=postbooking_confemail

Finca Aldabra מלון -Pinos Genil
                                http://www.booking.com/hotel/es/finca-aldabra.html?aid=30394 8;label=postbooking_confemail

El Campello- מלון דירות Apartamentos Pueblo Acantilado Suites
                                http://www.booking.com/hotel/es/apartamentos-pueblo-acantila do-suites.html?aid=304142;label=postbooking_confemail

Salou- Jardines Paraisol
                                http://www.booking.com/hotel/es/jardines-paraisol.html?aid=3 30623;label=postbooking_confemail

ברצלונה- מלון דירות BcnStop Parc Güell
                                http://www.booking.com/hotel/es/brtslvnh/bcn-stop-parc-guell .he.html?aid=329424 ;label=bcn-stop-parc-guell-7SKOBFenheNsgtG_ehVvVQS5543128158 ;sid=f9e0d0a26fe501ac9bdd249dcc4f2a4a

בסביליה עדיין לא הזמנתי ,אבל חשבתי להזמין ב-
                                Apartment “Almeria”: http://www.living-sevilla.com/apartamento10.php (First floor, duplex
                                נירית איפה אפשר לבדוק מתי ואיפה יש פסטיבלים או תהלוכות מענינות?
                                תודה אמה
                                • נירית

ספרד באפריל
                                  היי שוב,
                                  שמחה לעזור! Smile
                                  המלון ליד גרנדה נראה מקסים ביותר. יחד עם זאת יחייב נסיעה ברכב לעיר, עד כמה שהצלחתי להבין. בכל אופן ליד האלהמברה יש חניון גדול מאד.

גם המלון בברצלונה נמצא קצת רחוק ממרכז העיניינים (ליד פארק גואל, עד כמה שהצלחתי להבין), אבל נראה נחמד ביותר.

לגבי השבוע הקדוש. יש המון תהלוכות שיוצאות מכל כנסיה בכמעט 10 ימים שלפני החג עצמו. שעות התהלוכה הן בצהריים ובערב-לילה.
                                  הלו"ז המדוייק טרם יצא. אבל אפשר להתרשם באתרים שמצרפת לך.
                                  הכי חשוב בעיני זה לעבור על התכנים ולהראות תמונות לילדים. חלק מהדברים נראים מוזרים עד מפחידים בעיניים ישראליות-יהודיות, אבל זה מרתק.
                                  אם יהיו לך שאלות נוספות בקשר לאירוע זה אשמח לענות (עד כמה שאדע).
                                  שבת שלום לך!
                                  • תאריכי השבוע הקדוש
                                  • על השבוע הקדוש בסביליה
                                  • הלוז של 2010 בספרדית בסביליה
                                  • על השבוע הקדוש באנדלוסיה
                                  • השבוע הקדוש בגרנדה
                                  • השבוע הקדוש במלגה
                                  • יונית

ספרד באפריל
                                    מצטרפת לנירית לגבי התהלוכות וההשפעה על ילדים. מציעה קודם להסתכל באחד או שניים מסרטוני יו טיוב (עם הצלילים התופים והדמויות המכוסות) עלול להיות קצת מפחיד (תלוי בילד וגם אפילו המבוגר שלצידו).
                                    • emmagen

ספרד באפריל
                                      יונית ונירית תודה,
                                      האמת תהלוכות כאלו מפחידות גם אותי קצת, חשבתי אולי באמת איזה פסטיבל מימי הבניים, או משהו אחר קצת קליל יותר מאשר תופים ואנשים בשחור.
                                      בגרנדה המלון באמת מחוץ לגראנדה ,אבל לא נראה לי שנוכל להסתובב בעיר יותר מדי עם הילדים, לכן חשבתי באמת לבקר בארמון ואולי קצת במרכז העיר, לא מעבר לזה, כי אנחנו תמיד בלחץ עם הילדים בתוך הערים.
                                      בברצלונה, המלון נמצא באמת לייד פארק גואל, אז נשתמש בתחתית, כי הבנתי שלא ממש נחמד להיות ממש במרכז מאוד רועש.ואם נוסעים כמה תחנות במטרו , אז ניסע עוד קצת, ככה מחיר יורד קצת.
                                      מה דעתכן על הדירה בסיביליה, זה מקובל לקחת תשלום כל כך הרבה זמן מראש? עד היום שילמנו מקדמה רק בוינה, וגם רק חודש לפני וזו הייתה דירה הכי נוראית שהיינו בה.
                                      תודה על קישורים
                                      אמה
                                      • נירית

ספרד באפריל
                                        אמה,
                                        לא חושבת שיש עוד הרבה אירועים באנדלוסיה בימים של השבוע הקדוש.

http://www.andalucia.com/festival/moors-christians.htm

לגבי הדרישה לתשלום מראש.
                                        אנחנו בדרך כלל לא מזמינים מראש.
                                        בטיול המשפחתי שעשינו לברצלונה והפירנאים (בקיץ שעבר) היו כמה מקומות שביקשו תשלום מראש, אז הזמנתי במקום אחר.
                                        השנה
                                        נדרשתי לשלם מראש לאכסניה ליד שמורת אבסיקו. כנראה שלמקומות עם ביקוש רב ובתאריכים מיוחדים (או מוזלים) יש דרישה כזו.

מבינה את החשש לטיול עם ילדים קטנים בערים.
                                        אין לי נסיון בקטע הזה, כך שיכולה רק לחזק את ידייך. Smile
                                        • 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון